رتبه‌بندی اعتماد مردم به رسانه‌ها در کشورهای مختلف + اینفوگرافی

رتبه‌بندی اعتماد مردم به رسانه‌ها در کشورهای مختلف + اینفوگرافی

رسانه‌ها از مهم‌ترین نهادهای اجتماعی هستند، اما میزان اعتماد مردم به آن‌ها در سراسر جهان متفاوت است. گزارش سالانه Edelman’s Trust Barometer تصویری کلی از سطح اعتماد عمومی به رسانه‌ها ارائه می‌دهد. برخی کشورها همچنان رسانه‌های خود را قابل‌اعتماد می‌دانند، درحالی‌که در برخی دیگر، مردم نسبت به صحت و بی‌طرفی اخبار تردید دارند. این گزارش نشان می‌دهد که در چه کشورهایی رسانه‌ها از اعتماد بالایی برخوردارند و در کدام کشورها مردم نگاه بدبینانه‌تری دارند.

میزان اعتماد به رسانه‌ها در کشورهای مختلف

بر اساس جدیدترین داده‌ها، کشورهای مختلف رویکردهای متفاوتی به رسانه‌ها دارند. برخی از پرجمعیت‌ترین کشورهای آسیا، ازجمله چین، اندونزی و هند، سطح بالایی از اعتماد عمومی به رسانه‌ها را نشان می‌دهند. این در تضاد با کشورهایی مانند ژاپن و کره جنوبی است که در آن‌ها میزان اعتماد به رسانه‌ها پایین‌تر است.

با این همه، سطح بالای اعتماد به رسانه‌ها لزوماً به معنای کیفیت بالای آن‌ها یا پوشش خبری جامع و بی‌طرف نیست. برای مثال، در چین میزان اعتماد بالا است، اما این احتمالاً به این دلیل است که شهروندان عمدتاً در معرض رسانه‌های دولتی هستند و گزینه‌های جایگزین محدودی دارند.

در اکثر کشورها، سطح اعتماد به رسانه‌ها اندکی افزایش یافته است و تنها پنج کشور با کاهش اعتماد مواجه شده‌اند. بیشترین تغییر در آرژانتین مشاهده شده است، جایی که هم‌زمان با روی کار آمدن خاویر میلی، اعتماد به رسانه‌ها و دولت به‌طور چشمگیری افزایش یافته است.

در جدول زیر می‌بینیم که چه سهمی از هر جامعه به نهادهای رسانه‌ای کشورشان اعتماد دارند.

روند تغییرات در اعتماد به رسانه‌ها

در پنج سال گذشته، تغییرات قابل‌توجهی در میزان اعتماد به رسانه‌ها در کشورهای مختلف رخ داده است:

  • افزایش اعتماد: در کشورهای عربستان سعودی و امارات متحده عربی، سطح اعتماد به رسانه‌ها به ترتیب ۱۵ و ۶ درصد افزایش داشته است. فرانسه و آفریقای جنوبی نیز شاهد افزایش ۵ درصدی یا بیشتر در اعتماد عمومی به رسانه‌های خود بوده‌اند.
  • کاهش اعتماد: در ژاپن، آلمان و ایالات متحده میزان اعتماد به رسانه‌ها ۵ درصد یا بیشتر کاهش یافته است.

روسیه دیگر در این گزارش پوشش داده نمی‌شود، اما آخرین داده‌های ۲۰۲۲ نشان می‌دهد که تنها ۲۹ درصد از مردم به رسانه‌های این کشور اعتماد دارند، که پایین‌ترین میزان در میان کشورهای موردبررسی است.

کدام کشورها اعتماد بیشتری به رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۴ دارند؟ + اینفوگرافیک

چرا مردم به رسانه‌ها بی‌اعتماد شده‌اند؟

چندین عامل در کاهش اعتماد به رسانه‌های سنتی نقش دارند:

جهت‌گیری سیاسی

برخی رسانه‌ها به دلیل وابستگی به احزاب یا گروه‌های سیاسی، به جانبداری در پوشش خبری متهم می‌شوند. بسیاری از رسانه‌ها برای جذب مخاطب و حفظ منافع مالی، روی یک جناح خاص تمرکز می‌کنند.

نزول استانداردهای روزنامه‌نگاری

رواج خبرسازی‌های هیجانی و تَله-کلیک به جای گزارش‌های مستند و دقیق، باعث کاهش اعتماد عمومی شده است. کاهش درآمد رسانه‌ها نیز منجر به کاهش کیفیت بررسی صحت اخبار شده است.

ظهور منابع اطلاعاتی جایگزین

رسانه‌های اجتماعی و وب‌سایت‌های خبری مستقل، جایگاه رسانه‌های سنتی را به چالش کشیده‌اند. این منابع اغلب روایت‌های متفاوتی ارائه می‌دهند که باعث سردرگمی و بی‌اعتمادی بیشتر در جامعه می‌شود.

منبع: visualcapitalist
مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
۲۳ نظر

ورود

  • حسابرس فروردین ۱۵, ۱۴۰۴

    جمهوری اسلامی هم که تو همه زمینه ها اوله
    حالا از کدوم طرف زیاد مهم نیست

  • . فروردین ۱۵, ۱۴۰۴

    خخخخخخ!
    صدا و سیما اونقدر رتبش چسم همرو زده که تو تیتر نیوردنش.

  • آس مدرک فروردین ۱۵, ۱۴۰۴

    خرید اکانت تریدینگ ویو پرمیوم ارزان از آس مدرک دات آی آر

  • ممد فروردین ۱۵, ۱۴۰۴

    دولت چین به مردمش اعتماد نداره ک …میخورن و مریضی بار میارن

  • اذرگون فروردین ۱۵, ۱۴۰۴

    این خوبه که در چین میزان اعتماد به رسانه ها بالاست با اینکه این رسانه ها دولتین از چین یاد بگیرند بد نیست

    • حمید فروردین ۱۵, ۱۴۰۴

      ایران اول البته از آخر
      این هم به امید روزهای بهتر مثل همه زمینه ها

  • سعید فروردین ۱۵, ۱۴۰۴

    تبریک به صدا و سیما

  • صادق فروردین ۱۵, ۱۴۰۴

    چرا پس اسمی از ایران نیاوردن.یعنی کل خبرها تو ایران دروغه.و یا اینکه اصلا راستشو به ما نمیگن.چقدر من ساده هستم که باز اخبار ایران دنبال میکنم😐😔

    • نیکان فروردین ۱۷, ۱۴۰۴

      آره
      دقیقا

    • نادر فروردین ۲۲, ۱۴۰۴

      تلویزون و صدا و سیما بهترین رسانه هستن شماهم سکوت کن

  • علی فروردین ۱۵, ۱۴۰۴

    من هرچی صدا و سیما میگه برعکس میکنم درست در میاد اینطوری ۱۰۰درصد به صدا و سیما اعتماد دارم.

  • میکائیل فروردین ۱۵, ۱۴۰۴

    صدا و سیمای میلی ما هم که رتبه برتر رو داره
    ولی از اخر
    یه موقعی ابرو و اعتباری داشت ولی گند زدن.
    دودشم دقیقا تو چشم خودشون میره

  • Did فروردین ۱۶, ۱۴۰۴

    صدا و سیما کو؟

  • سروش فروردین ۱۶, ۱۴۰۴

    چرا ایران نزدن؟ مگه ۰ چشه؟

  • ۱ فروردین ۱۶, ۱۴۰۴

    یعنی ایران زیر ۳۳ درصد هست که در لیست نیست ؟

  • Taba فروردین ۱۶, ۱۴۰۴

    ایران مطمئنا آخره

  • عموجون فروردین ۱۶, ۱۴۰۴

    عموجون رییس صدا و سیما الان میگه تو ایران صد در صد هستش و از این صد در صد دوباره صد در صدش هم فقط و فقد صدا و سیما هستش و مابقی ذیر یک درصد:/

  • بینا فروردین ۱۶, ۱۴۰۴

    و هما گنده ..منطقه

  • مهدی فروردین ۱۶, ۱۴۰۴

    در ایران نیز اعتماد به رسانه ها وضعیت قابل قبقندارد و دلیل آن هم وابستگی رسانه به یک طیف و گروه سیاسی خاص است و یکجانبه پیش می رود و رسانه دربردارنده طیف فکری همه گروه ها و افراد جامعه مدنی نمی باشد و در آن سانسور بیداد میکند آن هم بدلیل تمرکز قدرت رسانه در دست عده ای خواص. رسانه زمانی مورد اعتماد خواهد بود که بیطرف باشد و دربردارنده غوسیعی از افکار، نظرات و عملکردهای آحاد جامعه. در ایران طی چندیغسال اخیر که سیاست به طرف خالص سازی گام برداشته وضعیت اعتماد به رسانه بشدت تخریب شده است و این را اکثر مردم ایران به وضوح لمس و درک می کنند و باعث فاصله گرفتن مردم از رسانه بخصوص رسانه میلی (ملی) شده است. که نتیجه آن در اکثر نظرسنجی ها نشان دهنده ریزش شدید طیف مخاطب در اقوام، گروه ها و مردم عادی شده است. رسانه باید بیطرف باشد تا بتواند رسالت خود را به نحو احسنت پوشش دهد و کارایی مطلوبی داشته باشد.

  • مهدی فروردین ۱۶, ۱۴۰۴

    در ایران نیز اعتماد به رسانه ها وضعیت قابل قبولی ندارد و دلیل آن هم وابستگی رسانه به یک طیف و گروه سیاسی خاص است و یکجانبه پیش می رود و رسانه دربردارنده طیف فکری همه گروه ها و افراد جامعه مدنی نمی باشد و در آن سانسور بیداد میکند آن هم بدلیل تمرکز قدرت رسانه در دست عده ای خواص. رسانه زمانی مورد اعتماد خواهد بود که بیطرف باشد و دربردارنده غوسیعی از افکار، نظرات و عملکردهای آحاد جامعه. در ایران طی چندیغسال اخیر که سیاست به طرف خالص سازی گام برداشته وضعیت اعتماد به رسانه بشدت تخریب شده است و این را اکثر مردم ایران به وضوح لمس و درک می کنند و باعث فاصله گرفتن مردم از رسانه بخصوص رسانه میلی (ملی) شده است. که نتیجه آن در اکثر نظرسنجی ها نشان دهنده ریزش شدید طیف مخاطب در اقوام، گروه ها و مردم عادی شده است. رسانه باید بیطرف باشد تا بتواند رسالت خود را به نحو احسنت پوشش دهد و کارایی مطلوبی داشته باشد.

  • حسین فروردین ۱۷, ۱۴۰۴

    رسانه دروغگو تر از رسانه خودمون نداریم رسانه های دنیا دروغ به دنیا میگن راست و به مردم خودشون ولی ما سانسور برای داخل بیشتر از خارج