۸ گزینه اصلی برای جانشینی پاپ فرانسیس؛ از فرستاده ویژه جنگ اوکراین تا کاردینال منتقد

۸ گزینه اصلی برای جانشینی پاپ فرانسیس؛ از فرستاده ویژه جنگ اوکراین تا کاردینال منتقد

پس از درگذشت پاپ فرانسیس در صبح روز دوشنبه‌ عید پاک، همه توجهات به سمت جانشین او معطوف شده است. پاپ فرانسیس به مدت ۱۲ سال رهبری کلیسای کاتولیک را بر عهده داشت و تا زمان مرگش در سن ۸۸ سالگی‌، همچنان در این سمت (طبق رسم معمول) باقی ماند.

واتیکان با انتشار بیانیه‌ای رهبر پیشین خود را تحسین و از «وفاداری، شجاعت و محبت بی‌کران او، به‌ویژه نسبت به فقیرترین و حاشیه‌نشین‌ترین افراد» قدردانی کرد. در ادامه این بیانیه آمده است که: «با سپاس فراوان از زندگی الهام‌بخشی که او به‌عنوان شاگرد وفادار به حضرت عیسی داشت، روح پاپ فرانسیس را به محبت بی‌پایان و رحمت خداوند، یگانه و قادر، می‌سپاریم».

پاپ فرانسیس

نگاهی به شغل اول چهره های مشهور و موفق دنیا؛ از ترامپ قوطی جمع کن تا پاپ دربان!

بعد از اینکه نه روز سوگواری تمام شده و فرانسیس به خاک سپرده شود، کنگره نشستی را برای انتخاب جانشین بر پا خواهد کرد که به آن نشست، کُنکلاو می‌گویند. همه ۲۵۲ کاردینال از سراسر جهان به رم خواهند آمد تا در رأی‌گیری محرمانه‌ای شرکت کنند که حداکثر ۱۱۵ نفر در آن، حق رأی خواهند داشت.

کُنکلاو

وقتی یک نامزد دو سوم آرا رأی‌دهندگان را به‌دست آورد، از طریق مراسم تاج‌گذاری پاپ به عنوان پاپ جدید منصوب خواهد شد. در ادامه لیست برخی از کاندیداهای برتر را معرفی خواهیم کرد:

لوئیس تاگله

لوئیس تاگله

تاگله (۶۷ ساله) به پاپ فرانسیس آسیایی معروف شده، زیرا دیدگاه‌های او عمدتاً با پاپ فقید هم‌راستا بود. تاگله تاکنون از مواضع «سختگیرانه» کلیسا در مورد افراد همجنس‌گرا، مطلقه و مادران مجرد، انتقاد کرده است. تاگله به عنوان هفتمین فرد از فیلیپین به درجه کاردینالی در کلیسای کاتولیک منصوب شده که اگر انتخاب شود، اولین پاپ آسیایی خواهد بود.

فریدولین آمبونگو بسونگو

کاردینال فریدولین آمبونگو بِسونگو

بِسونگو، کاردینال ۶۵ ساله اهل کنگو، یکی از گزینه‌های جدی این رقابت به شمار می‌رود که در گذشته هم برخی اختلاف‌نظرهای آشکار با پاپ فرانسیس داشته است. او با تصمیم فرانسیس که می‌خواست کلیسا خواندن دعا برای زوج‌های همجنس‌گرا را انجام دهد، مخالفت کرد و گفت این تصمیم «در آفریقا بدون اینکه برای مسیحیان دردسر و حاشیه درست شود قابل اجرا نیست».

بِسونگو در عمل این آموزه را که Fiducia supplicans نام دارد (یک سند رسمی از واتیکان درباره اجازه دعا برای زوج‌های همجنس‌گرا، بدون تأیید رسمی رابطه‌شان) در قاره آفریقا بی‌اثر و فاقد اعتبار اعلام کرد.

اگر بِسونگو – که جوان‌ترین چهره در میان این نامزدها است – به عنوان پاپ انتخاب شود، به احتمال زیاد رهبری او باعث عقب‌گرد در بسیاری از اصلاحات و اقدامات فرانسیس خواهد شد.

پیترو پارولین

پیترو پارولین

۱۰ حقیقت جالب درباره زندگی پاپ که شاید نمی دانید

کاردینال پیترو پارولین، ۷۰ ساله، در حال حاضر به عنوان وزیر امور خارجه واتیکان فعالیت می‌کند و از نوامبر گذشته به عنوان یکی از گزینه‌های اصلی برای پوشیدن رداء پاپ محسوب می‌شود. پیترو پارولین در بیشتر مسائل سیاسی که کلیسا با آن‌ها روبه‌رو بوده، همواره موضعی میانه‌رو اتخاذ کرده و سال‌ها به عنوان دیپلمات در نیجریه و مکزیک خدمت کرده است. پارولین به عنوان ادامه‌دهنده راه فرانسیس فقید در نظر گرفته می‌شود.

ویم ایجک

ویم ایجک

ایجک ۷۱ ساله و پزشک سابق، جزو یکی از محافظه‌کارترین کاردینال‌هایی به شمار می‌رود که نامش برای مقام پاپ مطرح شده است. این کاردینال هلندی یک بار نوشته بود که ازدواج مجدد «نوعی زناست که به طور ساختاری و نهادی سازماندهی شده» و به شدت دیدگاه فرانسیس در این مورد را مورد انتقاد قرار داد.

ایجک همچنین تصمیم پاپ فقید جهت اجازه دادن به پروتستان‌ها برای دریافت نان و شراب در کلیساهای کاتولیک را «کاملاً غیرقابل درک» توصیف کرد.

ریمند برک

ریمند برک

ریمند برک (۷۶ ساله) یکی دیگر از محافظه‌کاران سرسختی است که به شدت به سنت‌های مسیحی در خصوص مراسمات مذهبی به زبان لاتین ایمان دارد. او اهل ویسکانسین، آمریکاست و معتقد است کسانی که طلاق گرفته و دوباره ازدواج کرده‌اند نباید اجازه دریافت عشای ربانی مقدس را داشته باشند. برک همچنین رویکرد اصلاح‌شده کلیسا نسبت به افراد همجنس‌گرا، ازدواج‌های مدنی و پیشگیری از بارداری را «غیرقابل قبول» دانسته است.

پیتر اردو

پیتر اردو

پیتر اردو، ۷۲ ساله، رئیس پیشین شورای کنفرانس‌های اسقف‌های اروپا بود که گروهی از ۳۳ اسقف برجسته از سراسر قاره اروپا را شامل می‌شود. این اسقف مجاری یک ماریا‌ن‌ (افرادی که اعمال مذهبی خود را به مریم، مادر عیسی، اختصاص می‌دهند) متعهد است.

اردو به عنوان یک کاردینال محافظه‌کار در کلیسا شناخته می‌شود و مخالف مشارکت کاتولیک‌های مطلقه یا مجدداً ازدواج کرده در عشای ربانی مقدس است. او در طول دوران فعالیت خود برخی اظهار نظرهای جنجالی نیز داشته؛ به عنوان مثال، پیتر اردو پذیرش پناهندگان را مشابه قاچاق انسان تشبیه کرده بود. اردو به زبان‌های مجاری، انگلیسی، ایتالیایی، فرانسوی و لاتین تسلط کامل دارد.

ماتئو زوپی

ماتئو زوپی

کاردینال ایتالیایی ماتئو زوپی، ۶۹ ساله، به عنوان یکی از نزدیک‌ترین افراد به پاپ فرانسیس شناخته می‌شود. پاپ فرانسیس در سال ۲۰۲۳ از او خواست تا مأموریتی برای برقراری صلح در جنگ روسیه و اوکراین انجام دهد. زوپی با وجود اینکه پوتین را ملاقات نکرد اما دیداری با زلنسکی داشت؛ در اواخر همان سال پس از سفرش به آمریکا، رئیس‌جمهور وقت (بایدن) را نیز ملاقات کرد.

ماتئو زوپی از ماه مه ۲۰۲۲، رئیس کنفرانس اسقفان ایتالیا بوده است. کاردینال زوپی دیدگاه‌های به‌روز‌تری نسبت به بسیاری از همتایان خود دارد و در کتابی که در سال ۲۰۱۸ نوشت، مدعی شد که کلیسا باید به دنبال گفت‌وگو و درک متقابل با «برادران و خواهران ال‌جی‌بی‌تی خود» باشد.

ماریو گرک

ماریو گرک

ماریو گرک (۶۷ ساله) اهل مالت، به عنوان یک کاردینال میانه‌رو در کلیسا شناخته می‌شود. او تاکنون درباره اهمیت برقراری ارتباط با جوامعی که به دلیل جنسیت یا وضعیت ازدواج‌شان از سوی کلیسا طرد شده‌اند، صحبت کرده است. پاپ فرانسیس او را در سال ۲۰۲۰ به مقام کاردینال منصوب کرد.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود