حقیقت چندش‌آوری که یک دکتر درباره ترشحات زردرنگ چشم در صبح فاش کرد!

حقیقت چندش‌آوری که یک دکتر درباره ترشحات زردرنگ چشم در صبح فاش کرد!

تا به حال فکر کرده‌اید آن ماده چسبناک که صبح‌ها در گوشه چشمتان جمع می‌شود، چیست؟

یک عصب‌شناس و استاد چشم‌پزشکی دانشگاه استنفورد اخیراً در شبکه‌های اجتماعی، حقیقت چندش‌آور این ترشحات زردرنگ را فاش کرده است.

به گفته دکتر اندرو هابرمن که ۷.۴ میلیون دنبال‌کننده در اینستاگرام دارد، این ماده چسبناک در واقع مجموعه‌ای از باکتری‌های مرده است.

دکتر هابرمن در ویدیویی در تیک‌تاک که ۱.۵ میلیون بار بازدید داشته، توضیح داده که این ترشحات نشانه‌ای هستند از این‌که «چشمان شما در خواب موفق به از بین بردن باکتری‌ها شده‌اند».

وقتی این ترشحات را پاک می‌کنید، در واقع دارید قربانیان جنگی را که در خواب برده‌اید، پاک می‌کنید!

کاربران تیک‌تاک در بخش نظرات از شنیدن توضیحات دکتر هابرمن ابراز شگفتی کرده‌اند.

یکی از کاربران گفته است:

فکر می‌کردم شب‌ها در خواب گریه می‌کنم!

برخی هم از دکتر هابرمن به خاطر این‌که خیالشان راحت شده که این ترشحات طبیعی‌اند، تشکر کردند.

وای، فکر می‌کردم بهداشت چشمم بده چون همیشه این ترشحاتو دارم، حتی وقتی قبل خواب صورتمو می‌شورم.

اما به گفته کارشناسان پزشکی در کلینیک کلیولند، توضیح دکتر هابرمن همه ماجرا را دربر نمی‌گیرد. در واقع، اگرچه این ترشحات حاوی مقداری باکتری هستند، اما در ترکیب با مخاط، اشک و سلول‌های مرده پوست نیز قرار دارند. در طول روز، این ترشحات معمولاً با پلک زدن و اشک از بین می‌روند، اما شب‌ها که چشم‌ها بسته هستند، به‌طور طبیعی در گوشه چشم جمع می‌شوند.

با این حال، کارشناسان هشدار داده‌اند که تنها مقدار کمی از این ترشحات طبیعی و سالم است. ترشح بیش از حد می‌تواند نشانه‌ای از عفونت، آلرژی، خشکی چشم یا سایر مشکلات زمینه‌ای چشم باشد.

ترشحات غیرطبیعی معمولاً بیشتر از «خواب» معمولی چشم جلب توجه می‌کنند. دلایل رایج آن شامل التهاب ملتحمه (کونژکتیویت) که یک بیماری بسیار مسری ناشی از عفونت یا آلرژی است، گل‌مژه و خشکی چشم هستند.

کونژکتیویت که به آن «چشم صورتی» هم می‌گویند، معمولاً هر دو چشم را درگیر می‌کند و باعث احساس زبری، تولید چرک و خارش می‌شود. این حالت زمانی ایجاد می‌شود که رگ‌های خونی در غشای اطراف چشم، بر اثر عفونت باکتریایی یا ویروسی گشاد می‌شوند. بیشتر موارد ویروسی این بیماری در عرض دو تا سه روز برطرف می‌شوند، اما برخی از آن‌ها ممکن است تا دو تا سه هفته ادامه داشته باشند.

درمان پیشنهادی سازمان خدمات سلامت بریتانیا (NHS)، استفاده از کمپرس گرم است؛ به این صورت که پدهای پنبه‌ای را در آب جوشیده و خنک‌شده بخیسانید و به‌آرامی روی مژه‌ها بکشید تا پوسته‌ها پاک شوند.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود