
آمریکا بزرگترین رزمایش نظامی هوایی خود را به نمایش گذاشت؛ در این مانور، جنگندههای مافوقصوت رادارگریز، هلیکوپتر و پهپادهای نظامی مورد استفاده قرار گرفتند. این نمایش که رژه فیلها (Elephant Walk) نام دارد، با حضور ۵۳ فروند هواپیمای نظامی در پایگاه هوایی کادنا در اوکیناوا ژاپن برگزار شد.

در این مانور نظامی که تنها ۶۴۰ کیلومتر از سواحل چین فاصله داشت، چندین جنگنده آمریکایی در یک فاصله بسیار کم و نزدیک به هم، قرار گرفتند. این جنگندهها که درست پشت سر هلیکوپترهای پیشرفته نظامی جضور داشتند، توسط سامانههای پدافند هوایی از دو طرف محافظت میشدند. پهپادهای نظامی و هواپیماهای نیروی دریایی نیز بخشی از این رزمایش بودند و هواپیماهای بزرگتر نیز درست پشت سر جنگندهها قرار داشتند.
این مانور نظامی شامل مجموعه گستردهای از هواگردهای پیشرفته بود، از جمله ۲۴ فروند F-35A نیروی هوایی آمریکا، هشت فروند F-15E و شش فروند بالگرد HH-60 Jolly Green II. دو پهپاد MQ-9 Reaper، دو فروند MC-130J Commando IIS و شش فروند KC-135 Stratotanker نیز در این رزمایش حضور داشتند. این مانور توسط دو سامانه پدافند هوایی MIM-104 Patriot نیروی زمینی آمریکا محافظت میشد.

براندون ولفگانگ، رئیس ارشد فرمانده بال ۱۸ نیروی هوایی آمریکا، میگوید: «این مانور فشرده حاوی پیامی است که نمیتوان آن را نادیده گرفت — این امر به متحدان و حتی دشمنان ما نشان میدهد که نیروی هوایی ما، متحد، توانمند و آماده است».
در همین حال، نیکولاس ایوانز، فرمانده بال ۱۸ نیروی هوایی آمریکا، مدعی شد که توانایی نیروی هوایی برای «نمایش قدرت هوایی» خود همراه با متحدانش، «تعهد ما به اتحاد با ژاپن و حفظ ثبات در منطقه هند-آرام را به نمایش میگذارد». این رزمایش بهعنوان یکی از بزرگترین مانورهای تاریخ در چند سال اخیر شناخته میشود. در سال ۲۰۲۰، یک مانور نظامی متشکل از ۵۲ هواپیما در پایگاه نیروی هوایی هیل در ایالت یوتا به نمایش درآمد.

WZ-9 Divine Eagle؛ جدیدترین پهپاد غول پیکر چین که بسیار بزرگتر از همتایان آمریکایی است
این هشدار نظامی پس از اینکه یکی از مقامات ارشد نیروی دریایی آمریکا هشدار داد که چین به زودی قادر به شکست آمریکا در جنگ تایوان خواهد بود، صادر شد. گفته میشود که چین ممکن است در حال آمادهسازی جهت حمله کامل به این جزیره باشد، چرا که نیروی دریایی و زیردریاییهای خود را در منطقه جمع کرده است.
چین، تولید سلاحهایی مانند کشتیهای جنگی و زیردریاییها را به طور قابل توجهی افزایش داده و به نظر میرسد که آمریکا نتواند با چنین سرعتی با پکن رقابت کند. بنا به گفته ساموئل پاپارو، فرمانده اقیانوس هند-آرام ایالات متحده آمریکا، به ازای هر ۱.۸ کشتی جنگی که آمریکا به صورت سالانه تولید میکند، چین ۶ کشتی میسازد. از طرفی، به ازای هر ۱.۴ زیردریایی آمریکایی، جمهوری خلق چین ۲ زیردریایی تولید میکند.

این هشدار در حالی مطرح شده که چین با تداوم گسترش رزمایشهای نظامی خود در اطراف تایوان، نگرانیها درباره احتمال حمله را افزایش داده است. در همین راستا، ماه گذشته تایوان گزارش کرد که دستکم ۱۹ کشتی جنگی چینی و ناو هواپیمابر بزرگ شانگدونگ در نزدیکی جزیره در حال گشتزنی بودند.
Shenyang J-35A؛ آیا جنگنده پنهانکار جدید چین کپی کامل F-35 آمریکایی است؟

به نظر میرسد چین تعداد بیشتری سلاح نسبت به آنچه که پیشتر تصور میشد، در اختیار دارد. تصاویر ماهوارهای گوگل مپ در ماه آوریل، ناوگان پنهان زیردریاییهای چین را آشکار کرد. این تصاویر شگفتانگیز شش زیردریایی هستهای را نشان داد که در یک پایگاه چینی جمع شده بودند. این پایگاه که پایگاه زیردریایی اول نامیده میشود، در ۱۸ کیلومتری شرق چینگدائو در دریای زرد واقع شده و دسترسی راحتی به دریای چین شرقی و دریای ژاپن فراهم میکند.

حقوق و مزایای یک خلبان جنگنده در نیروی هوایی آمریکا و مقایسه با سایر کشورها
بدون نظر