کشورهای غربی ماشین انیگمای جدیدی را برای شکست روسیه در اختیار اوکراین قرار دادند

کشورهای غربی ماشین انیگمای جدیدی را برای شکست روسیه در اختیار اوکراین قرار دادند

غرب با سرعت زیادی نسخه‌ای مدرن از ماشین رمزنگاری مشهور انیگما را ساخته که هم‌اکنون به اوکراین در مقابله با دشمنانش کمک می‌کند. این نرم‌افزار شگفت‌انگیز یکی از جدیدترین فناوری‌های جنگی است که در حال آزمایش در خط مقدم است؛ هدف از این نرم‌افزار، پیش‌بینی و دفع حملات روسیه پیش از وقوع آن‌هاست.

رمزنگاران بلچلی پارک در دوران جنگ جهانی دوم مشغول رمزگشایی کد نازی‌ها به نام «انیگما» بودند.

شرکت استونیایی سنسس‌کیو (SensusQ) با فناوری وینینگ مایندز (Winning Minds) خود قادر است اطلاعات لحظه‌ای مناطق جنگی را به‌سادگی تحلیل و به داده‌های ارزشمند و قابل استفاده تبدیل کند. این فناوری طی سه سال و نیم گذشته در میدان‌های نبرد اوکراین (در زمین، هوا و دریا) نقش بسیار مهمی ایفا کرده. تکنولوژی این شرکت، تلفیقی از دهه‌ها تجربه نظامی و اطلاعاتی همراه با تیمی برجسته از مهندسان نرم‌افزار است. تیم سنسس‌کیو این اختراع را «ابزاری که همیشه آرزو داشتند در دوران جنگ خود داشته باشند» توصیف می‌کند.

اریک مارکوس کانیکه، مدیر ارشد اجرایی شرکت سنسس‌کیو، طی گفت‌وگوی خود با روزنامه سان می‌گوید: «ما در این زمینه منحصر به فرد هستیم، چون بیشتر روی هوشمندی و اطلاعات پشت صحنه جنگ تمرکز داریم… ما سیستم‌های فیزیکی مثل پهپاد یا سلاح تولید نمی‌کنیم، بلکه در تلاش هستیم تا فرایند جمع‌آوری و تحلیل اطلاعات نظامی را وارد قرن بیست و یکم کنیم… بسیاری فکر می‌کنند این فناوری همان‌طور که در فیلم‌های هالیوودی نشان داده می‌شود، بسیار پیشرفته است؛ اما در واقع هنوز هم بخش زیادی از آن با قلم و کاغذ صورت می‌گیرد… مثلاً در جنگ اوکراین، صدها، اگر نه هزاران پهپاد در آسمان فعال‌اند که همه آن‌ها اطلاعات خاصی را جمع‌آوری می‌کنند».

یک خدمتگزار زن اوکراینی از دستگاه واقعیت مجازی برای کنترل پهپاد FPV در اوکراین استفاده می‌کند.

لحظه‌ی تکان‌دهنده نبرد تن به تن سرباز روس و اوکراینی با پایانی تراژیک + ویدیو

مدیر ارشد اجرایی شرکت سنسس‌کیو در ادامه صحبت‌های خود می‌گوید: «علاوه بر این، شبکه‌های اجتماعی و اطلاعات ماهواره‌ای نیز وجود دارند، اما سؤال اصلی این است که چطور می‌توان این حجم عظیم از داده‌ها را مدیریت کرد و از آن‌ها نتیجه گرفت؟». اینجاست که سنسس‌کیو وارد عمل می‌شود؛ این فناوری قادر است به‌صورت خودکار این داده‌ها را پردازش کرده و ارتباطات مربوط به آن‌ها را کشف کند.

این داده‌ها سپس به ساده‌ترین شکل ممکن در اختیار افراد قرار می‌گیرد تا به راحتی قابل درک باشد. اریک همچنین فاش کرد که از ابتدای جنگ با گروه‌ها و نهادهای مختلف در اوکراین همکاری داشته‌ است. این همکاری‌ها از نیروهای نظامی تا یگان‌های انتظامی را شامل می‌شود. وی همچنین می‌گوید: «نمی‌توانم جزئیات دقیق فعالیت‌ها یا طرف‌های همکاری را بگویم، اما هدف نهایی این است که به آن‌ها برای درک بهتر اطلاعاتی که احتمالاً به طور معمول ممکن است از دست برود، کمک کنیم… هدف اصلی همیشه افزایش کارایی، استفاده بهینه‌تر از منابع و نجات جان انسان‌ها است».

جنگ اوکراین و روسیه

در اینجا نیز یک اپلیکیشن امن به نام Verdandi وجود دارد که سربازان حاضر در میدان جنگ از آن برای ارسال گزارش‌های لحظه‌ای درباره تمام فعالیت‌های جنگی استفاده می‌کنند. یکی دیگر از ویژگی‌های متمایز فناوری سنسس‌کیو مربوط به نحوه استفاده و اشتراک‌گذاری داده‌ها می‌شود. کسانی که فرماندهی سیستم را در دست گرفته‌اند — مثلاً مقامات اوکراینی — کنترل کامل آن را بر عهده دارند. آن‌ها می‌توانند سیستم را طبق نظر خودشان برنامه‌ریزی کرده و هر زمان که می‌خواهند آن را به کار بگیرند؛ همچنین می‌تواند نتایج آن را تنها در اختیار خودشان نگه دارند.

پهپاد فیبر نوری «شکست ناپذیر» جدید اوکراین و امید به تغییر معادله در میدان نبرد + ویدیو

جنگ اوکراین و روسیه

شرکت سنسس‌کیو خود داده‌ها را دریافت نمی‌کند، به همین دلیل همه نتایج می‌توانند محرمانه باقی بمانند. یکی دیگر از نکات کلیدی، سرعت جمع‌آوری داده‌ها توسط این سیستم است. در میدان نبرد، شرایط ممکن است روزبه‌روز تغییر کند و به همین دلیل بخش زیادی از اطلاعات باید به‌سرعت جمع‌آوری و به‌روزرسانی شود. بنابراین هر سیستمی باید توانایی واکنش سریع را داشته باشد — و فناوری وینینگ مایندز معمولاً ظرف چند ساعت قابل استفاده می‌شود.

اریک مارکوس کانیکه، مدیر ارشد اجرایی شرکت سنسس‌کیو، همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم می‌گوید: «ما سیستم‌های فیزیکی مثل پهپاد یا سلاح تولید نمی‌کنیم، بلکه در تلاش هستیم تا فرایند جمع‌آوری و تحلیل اطلاعات نظامی را وارد قرن بیست و یکم کنیم».

نیروهای اوکراینی در خط مقدم پیش‌تر در حال آزمایش تجهیزات مختلف پیشرفته بوده‌اند.

Long Neptune؛ موشک جدید دوربرد اوکراین با برد ۱,۰۰۰ کیلومتر

شرکت سنسس‌کیو سیستم جدیدی مبتنی بر نقشه‌های دیجیتال طراحی کرده که به درک بهتر وضعیت میدانی در مناطق درگیری کمک می‌کند. اریک توضیح می‌دهد: «با این سیستم می‌توانید الگوهای بلندمدت را ببینید و بفهمید چه کسانی با هم در ارتباط هستند… بر اساس این اطلاعات، امکان پیش‌بینی نیز فراهم می‌شود… وقتی درگیر نبرد هستید، سرعت اتفاقات به‌گونه‌ای است که به ندرت فرصت تحلیل دقیق و برنامه‌ریزی برای آینده را پیدا می‌کنید، اما سیستم ما این امکان را می‌دهد که تصویر کامل و جامعی به دست آورده و آن را به نمایش بگذارید.. هدف اصلی همیشه افزایش کارایی، استفاده بهتر از منابع و نجات جان انسان‌ها است».

یک سرباز اوکراینی از یگان توپخانه به سمت مواضع روس‌ها شلیک می‌کند.

بنا به گفته اریک، سنسس‌کیو طوری طراحی شده که اشتباهات پیش‌آمده در جنگ را به حداقل رسانده و مطمئن شود که هیچ یک از اطلاعات به دست آمده بی‌استفاده نمی‌ماند. وی همچنین درباره اهمیت جنگ اوکراین در پیشرفت این سیستم طی چند سال گذشته صحبت کرده و می‌گوید: «درس‌هایی که از اوکراین گرفته‌ایم — و هنوز هم می‌گیریم — ارزشمند هستند… این تجربیات تاثیر زیادی روی عملکرد سیستم داشته‌اند، چون برخی مسائل فراتر از تصور ما هستند… سرعت نوآوری در اوکراین واقعاً شگفت‌انگیز است و ما دائماً این یافته‌ها را در نرم‌افزار خود به‌روزرسانی می‌کنیم».

آیا بریتانیا هم ممکن است از این فناوری استفاده کند؟

این فناوری در میدان نبرد توسط نیروهای اوکراینی در بخش‌های مختلف نظامی به کار گرفته می‌شود

هزینه و تلفات روسیه برای تصرف هر کیلومتر مربع از خاک اوکراین چقدر بوده است؟

بنا به گفته اریک، نرم‌افزار سنسس‌کیو همیشه در اختیار کشور هم‌پیمانی قرار می‌گیرد که بیشترین نیاز را به آن داشته باشد. این فناوری می‌تواند نقش مهمی در نبردهای آینده ایفا کند، به‌خصوص اگر یک درگیری قاره‌ای یا حتی جنگ جهانی رخ دهد.

آموخته‌های حاصل از تجربه جنگ در اوکراین تاکنون به دیگر کشورهای اروپایی نیز کمک کرده. زیرا اطلاعات جمع‌آوری‌شده از میدان‌های نبرد کورسک، دونتسک و حتی فراتر از آن، به سایر کاربران منتقل و در سیستم اعمال شده است. اریک همچنین اشاره کرده که بریتانیا در صورت مواجهه با جنگ علیه کشوری بزرگ‌تر مانند روسیه یا چین، وضعیتی مشابه اوکراین را تجربه خواهد کرد.

سربازان اوکراینی با توپ خودکششی ۱۵۵ میلی‌متری M109 به سمت مواضع روسیه در منطقه دونتسک شلیک می‌کنند

مدیر ارشد اجرایی شرکت سنسس‌کیو همچنین می‌گوید: «نکته کلیدی که هم در بریتانیا و هم در اروپا مشاهده می‌کنیم این است که از نظر تعداد نیرو و شاید تجهیزات، رقابت با دشمنان احتمالی‌مان دشوار است… برای مثال، روسیه یک میلیون نیرو دارد و توان قابل توجهی برای نوسازی تجهیزات و خودروهای زرهی خود را داراست… بنابراین نیاز است تا منابع موجود به‌طور هوشمندانه‌تری به کار گرفته شوند و تمرکز بیشتری برای انتخاب دقیق اهداف جهت ضربه زدن داشته باشیم… بنابراین لازم است به برتری در تصمیم‌گیری برسیم؛ یعنی شناخت دقیق‌تر و کامل‌تر از دشمن نسبت به خود او. این دقیقاً هدفی است که ما قصد داریم برای کل ائتلاف فراهم کنیم».

فناوری سنسس کیو

اسارت دو سرباز چینی توسط اوکراین در میدان نبرد؛ آیا چین مخفیانه به روسیه کمک می کند؟

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود