
مدتهاست که گفته میشود اگر روزانه ۱۰ هزار قدم برداریم، سلامت جسمی و روانی ما در وضعیت مطلوبی قرار میگیرد.
اما بر اساس تحقیقات جدید، برداشتن ۷ هزار قدم در روز هم میتواند خطر ابتلا به ۱۳ نوع مختلف سرطان را کاهش دهد.
مطالعهای که در دانشگاه آکسفورد انجام شده، نشان میدهد که با همین تعداد قدم، احتمال ابتلا به سرطان حدود ۱۱ درصد کاهش پیدا میکند.
اگر تعداد قدمها به ۹ هزار برسد، این کاهش خطر به ۱۶ درصد میرسد. اما محققان متوجه شدند که افزایش بیشتر قدمها، تأثیر بیشتری را به همراه ندارد.

در این پژوهش گسترده، بیش از ۸۵ هزار نفر در بریتانیا شرکت کردند. آنها به مدت یک هفته از دستگاههای مخصوص اندازهگیری فعالیت بدنی استفاده کردند تا میزان و شدت حرکات روزانهشان ثبت شود.
پس از شش سال، پژوهشگران دوباره با شرکتکنندگان تماس گرفتند و مشخص شد کسانی که روزانه بین ۵ تا ۹ هزار قدم راه میرفتند، کمتر به سرطان مبتلا شدهاند؛ فرقی هم نمیکرد که قدمها را با چه سرعتی برداشته باشند.
این مطالعه، سرطانهای مختلفی مانند سرطان مری، کبد، ریه، کلیه، معده، رحم، لوسمی میلوئیدی، میلوما، روده، سر و گردن، راستروده، مثانه و سینه را بررسی کرد؛ انواعی از سرطان که پیشتر با کمتحرکی مرتبط شناخته شده بودند.
در طول این شش سال، فقط ۳ درصد از افراد شرکتکننده به یکی از این سرطانها دچار شدند.
طبق یافتههای منتشرشده در نشریه «پزشکی ورزشی بریتانیا»، شایعترین سرطانها در میان مردان، روده و ریه و در میان زنان، سینه، روده، رحم و ریه بودند.

نتایج نشان داد که جایگزین کردن زمانهای نشستن با فعالیتهای سبک یا متوسط، خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد؛ اما اگر فعالیت سبک با فعالیت متوسط جایگزین شود، تأثیر قابل توجه بیشتری ندارد.
به گفته مؤسسه تحقیقات سرطان بریتانیا، ورزش سبک میتواند به تنظیم سطح انسولین کمک کند؛ هورمونی که به بدن در تبدیل غذا به انرژی کمک میکند.
نوسان سطح انسولین با رشد و پیشرفت سرطانها در ارتباط است.
پیادهروی همچنین به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند تا بتواند با عفونتهایی که ممکن است منجر به سرطان شوند، مبارزه کند. همچنین پیادهروی نقش مؤثری در کنترل وزن دارد.
اضافهوزن و چاقی، دومین عامل اصلی بروز سرطان معرفی شده است.
به گفته کارشناسان، چربی اضافه در بدن سیگنالهایی را ارسال میکند که باعث میشود سلولها سریعتر تقسیم شوند؛ این تقسیمات بیش از حد ممکن است منجر به تشکیل تومورهای سرطانی شود.
مهاری موریس، زیستشناس و استاد دانشگاه لافبورو، در مقالهای در وبسایت The Conversation نوشته که نیازی نیست همه ۷ هزار قدم را یکباره طی کنیم.
او پیشنهاد داد که میتوان این قدمها را در طول روز پراکنده کرد؛ مثلاً بهجای آسانسور از پله استفاده کرد، هنگام ناهار کمی قدم زد، حین صحبت تلفنی راه رفت یا کمی دورتر از مقصد خودرو را پارک کرد.
پزشکان اخیراً درباره افزایش نگرانکننده سرطان در میان جوانان هشدار دادهاند.
برآوردها نشان میدهند که در سال جاری، حدود ۸۰ هزار نفر زیر ۴۰ سال به سرطان مبتلا خواهند شد.
یکی از سرطانهایی که در میان این گروه سنی با سرعت زیادی در حال افزایش است، سرطان روده است. آمارها نشان میدهند که بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۳۰، میزان ابتلا به سرطان روده در افراد ۲۰ تا ۳۴ سال حدود ۹۰ درصد بیشتر خواهد شد.
بدون نظر