نامه هشدارآمیز نبویان به ذوالقدر و قالیباف درباره توافق احتمالی ایران و آمریکا

نامه هشدارآمیز نبویان به ذوالقدر و قالیباف درباره توافق احتمالی ایران و آمریکا

سیدمحمود نبویان، نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس، در نامه‌ای خطاب به محمدباقر قالیباف و علی‌اکبر احمدیان ذوالقدر، نسبت به برخی مفاد توافق احتمالی میان ایران و آمریکا هشدار داد و تأکید کرد که این توافق نباید به «بازنده شدن ایران» منجر شود.

در این نامه که متن آن در فضای مجازی و رسانه‌ها منتشر شده، نبویان با اشاره به «پیشنهاد ۱۴ ماده‌ای» منتقل‌شده از سوی طرف آمریکایی، نوشته است این پیشنهاد «متناسب با شأن ملت ایران» نیست و می‌تواند خسارت‌های گسترده‌ای برای کشور به همراه داشته باشد.

او در بخشی از این نامه، بازگشایی تنگه هرمز در برابر رفع محاصره دریایی را «در تضاد با منافع ملت ایران» توصیف کرده و نوشته است: «باز شدن تنگه هرمز باید در مقابل لغو همه تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ملت ایران قرار گیرد، نه صرفاً در مقابل رفع محاصره دریایی.»

نبویان همچنین تأکید کرده که مدیریت انحصاری ایران بر تنگه هرمز، دریافت عوارض از شناورهای غیرنظامی عبوری و جلوگیری از عبور شناورهای مرتبط با اسرائیل باید جزو خطوط قرمز ایران باشد.

او در بخش دیگری از نامه، با اشاره به موضوع تحریم‌ها نوشته است: «نمی‌توان به قول رؤسای جمهور آمریکا به‌ویژه ترامپ در برداشتن تحریم‌هایی که با دستور اجرایی وضع شده‌اند، اعتماد کرد.» به گفته نبویان، بسیاری از تحریم‌ها با مصوبه کنگره آمریکا اعمال شده‌اند و بدون تصویب کنگره نیز لغو نخواهند شد.

نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی همچنین نسبت به برخی بندهای مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران ابراز نگرانی کرده و نوشته است: «در بخشی از پیشنهاد ایران با کمال تعجب به این نکته اشاره شده که جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا موافقت می‌کنند که تمامی موضوعات مربوط به هسته‌ای از جمله تعهد به عدم ساخت سلاح هسته‌ای، غنی‌سازی و مواد غنی‌شده با درصد بالا را حل‌وفصل نمایند.»

نامه نبویان به قالیباف و ذوالقدر

او تأکید کرده که ایران به‌عنوان عضو NPT، طبق ماده چهار این پیمان حق تحقیق، توسعه و بهره‌برداری صلح‌آمیز از صنعت هسته‌ای را دارد و نباید این حقوق را موضوع مذاکره با آمریکا قرار دهد.

محمود نبویان در بخش دیگری از نامه مدعی شده که در توافق احتمالی، صنعت هسته‌ای ایران بدون حق غنی‌سازی باقی می‌ماند و سایت‌های تخریب‌شده نیز بازسازی نخواهند شد. او همچنین نوشته است که تحریم‌های آمریکا و حضور نیروهای آمریکایی در منطقه طبق این توافق ادامه خواهد داشت.

نامه نبویان به قالیباف و ذوالقدر

در ادامه این نامه آمده است که «هیچ تضمین عملی» برای اجرای تعهدات آمریکا در این توافق وجود ندارد و حتی اگر توافق در قالب قطعنامه شورای امنیت نیز تصویب شود، تجربه برجام نشان داده آمریکا می‌تواند به‌راحتی از آن خارج شود.

نبویان در پایان هشدار داده که توافق احتمالی نباید این تصویر را ایجاد کند که جمهوری اسلامی پس از جنگ «نیازمند عقب‌نشینی» شده و تأکید کرده است: «غیبت عنصر زمان در این فرآیند می‌تواند به نفع دشمن تمام شود.»

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود