در این گزارش، بر اساس امارها، نگاهی داریم به حجم نقدینگی، رشد ناخالص داخلی و فروش نفت ایران در ۴۰ سال اخیر و جایگاهی که در اقتصاد جهان داریم. سرویس دانستنی های روزیاتو امروز شما را با اطلاعات اقتصادی خوبی آشنا می کند. قدر داده ها و آمار ها را بدانید که ایران عصر ۱۴۰۰ بسیار به آمار نیاز دارد. دنبال هر کسب و کار و فعالیتی هستید، تحلیل ها و دیدگاه های خود را مبتنی بر آمارهای موثق کنید. امارها، فرصت آفرین هستند.
با ما همراه باشید.
جایگاه ایران در رشد اقتصاد جهانی

در سال 2018 میلادی، سهم هر کشور از اقتصاد دنیا را مشاهده می کنید:
- آمریکا 24.4 درصد
- چین 15.4 درصد
- ژاپن 6.13 درصد
- ترکیه 1.07 درصد
- عربستان سعودی 0.86 درصد
- امارات 0.48 درصد
در سال 2018، سهم ایران از کیک اقتصادی دنیا 0.55 درصد بود. برای سال 2019 پیشبینی می شود که سهم ما از اقتصاد دنیا به 0.46 درصد کاهش یابد. سهم ایران از ذخایر گاز دنیا : 17 درصد، ذخایر نفت دنیا: 9.5 درصد، ذخایر معدنی دنیا: 7 درصد و اقتصاد دنیا : 0.46 درصد است. در دهه سوم قرن بیست و یکم ، ایران باید مجهز به دانش و فناوری های تک شود تا از کورس رقابت اقتصادی خارج نشود.

حجم نقدینگی تا مرداد 98 به 2000 هزار میلیارد تومان میرسد. از سال 65 نقدینگی هر سال متوسط 27 درصد رشد داشته
حالا بعضی سالها کمتر بعضی سالها بیشتر شده است که در نمودار بالا مشاهده می کنید. شهریور امسال نسبت به شهریور سال قبل نیز 20 درصد افزایش در حجم نقدینگی را شاهد بودیم. برای امسال اگر همین 20 درصد رشد حساب کنیم تا نوروز سال ۹۸ (ساعت ۱:۲۸ دقیقه اول فروردین ماه)، حدود 1835 هزار میلیارد تومان حجم نقدینگی خواهد بود و تا مرداد ماه 98 میزان نقدینگی به 2000 هزار میلیارد تومن خواهد رسید.

حجم نقدینگی از تولید ناخالص داخلی بالاتر رفته و سال آینده به 114% تولید ناخالص داخلی میرسد. اگر اواخر دهه 70 شمسی تولید ناخالص داخلی 70 هزار میلیارد تومن بود ، حجم نقدینگی نیز 25 هزار میلیارد تومان بود. یعنی نقدینگی معادل 36درصد GDP بود. در اواخر دهه 80 تولید ناخالص داخلی به 430 هزار میلیارد تومان رسید و حجم نقدینگی به 295 هزار میلیارد تومن، یعنی نقدینگی معادل 69 درصد GDP بود.
سال قبل، تولید ناخالص داخلی 1480 هزار میلیارد تومان بود و نقدینگی 1530 هزار میلیارد تومان. یعنی حجم نقدینگی از تولید ناخالص داخلی هم بیشتر بوده و امسال نیز این نسبت به 105 درصد و سال آینده بالای 114 درصد خواهد بود.

تولید نفت ایران با آغاز سال ۲۰۱۹ میلادی به ۲ میلیون و ۷۴۰ هزار بشکه در روز رسیده که پایینترین حد از بهار سال ۲۰۱۴ میلادی تا کنون محسوب میشود. این در شرایطی است که میانگین مصرف داخلی نفت در ایران طی ۱۲ سال گذشته بیش از ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز بود. این بدان معناست که صادرات روزانه نفت ایران در حال حاضر به کمتر از ۱ میلیون بشکه در روز رسیده است.

سال 1950 میلادی، تولید روزانه نفت ایران 500 هزار بشکه بود که برای عراق 640هزار بشکه براورد شد. سال 1974-1976 تولید روزانه نفت ایران، 5.8 الی6 میلیون بشکه و عراق 2.4 میلیون بشکه و امارات 1.9 میلیون بشکه بود. سرعت رشد تولید نفت و ضریب بازیافت نفت و حفاری چاه های نفتی ایران با شتاب خوبی جلو میرفت. در سال 1976-1977 دعوت به اعتصابات در صنعت نفت ایران و کاهش تولید نفت را شاهد بودیم. در سال 1981 جنگ عراق و ایران و کاهش تولید هر دو کشور رخ داد. بعد جنگ تحمیلی، تولید روزانه نفت ایران هیچ وقت فراتر از 4 میلیون بشکه نرفت که مشاهده می کنید:

- سال 2012-2013 تولید نفت عراق از ایران پیشی گرفت.
- از دسامبر 2018 تولید نفت امارات هم از ایران پیشی گرفت.
- الان ایران از جایگاه دومین تولیدکننده نفت اوپک در سال 1977 به رده چهارم نزول کرده است.
- عربستان10.4 میلیون بشکه در روز تولید می کند.
- عراق 4.47 میلیون بشکه در روز تولید می کند.
- امارات 3.2 میلیون بشکه در روز تولید می کند.
- ایران 2.7 میلیون بشکه در روز تولید می کند.





متاسفانه سال به سال هم بدتر میشه ….
این همه آمار و ارقام و اطلاعات…
متاسفانه اینا برای مردم آب و نون نمیشن.
هر وقت که تاثیر این اطلاعات رو توی جامعه با چشم دیدیم باور میکنیم،اینا برای خود سرمایه داراست.