بازتاب اظهارات جنجالی جدید جی. کی. رولینگ؛ «هیچ کودک ترنسجندری وجود ندارد»

بازتاب اظهارات جنجالی جدید جی. کی. رولینگ؛ «هیچ کودک ترنسجندری وجود ندارد»

جی.کی. رولینگ، نویسنده‌ مجموعه‌ محبوب هری پاتر، بار دیگر به دلیل اظهاراتش درباره‌ مسائل مربوط به افراد ترنس، با انتقاداتی روبرو شده است. او در پستی که در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) منتشر کرد، مدعی شد که «هیچ کودک ترنسی وجود ندارد» و «هیچ‌کس نمی‌تواند در بدن اشتباه متولد شود».

رولینگ در واکنش به انتقاد یکی از کاربران که او را به «تمرکز نفرت‌انگیز و غیرضروری بر کودکان ترنسجندر» متهم کرده بود، نوشت:

هیچ کودکی ترنس وجود ندارد. هیچ کودکی در بدن اشتباه متولد نمی‌شود. تنها بزرگسالانی مانند شما هستند که حاضرند سلامت کودکان را قربانی باور به ایدئولوژی خود کنند؛ ایدئولوژی‌ای که در نهایت آسیب بیشتری نسبت به لوبوتومی (جراحی مغزی آسیب‌زا و منسوخ) و سندرم خاطرات کاذب، به بار خواهد آورد.

پست رولینگ واکنش‌های گوناگونی را برانگیخت. برخی کاربران به حمایت از او پرداختند و او را «قهرمان» خواندند. یکی از کاربران نوشت: «ممنون که صدایی پرقدرت برای حفاظت از کودکان هستید.» کاربر دیگری اضافه کرد: «ممنون برای نظر منطقی شما»!

با این حال، برخی نیز انتقادات خود را ابراز کردند. یکی از کاربران به طنز او را «متخصص پزشکی» خواند و دیگری نوشت: «بیشتر بزرگسالان ترنس زمانی کودکان ترنس بودند. انکار وجود آن‌ها باعث نمی‌شود که ناپدید شوند، اما دسترسی‌شان به حمایت و مراقبت‌های لازم را دشوارتر می‌کند.»

سابقه‌ موضع‌گیری‌های جنجالی رولینگ

رولینگ در چند سال گذشته به دلیل دیدگاه‌هایش در مورد حقوق زنان و مسائل تراجنسیتی کانون بحث‌ها بوده است.

او پیش‌تر نیز به دلیل حمایت از مایا فورستاتر، پژوهشگری که به دلیل اظهاراتش مبنی بر تغییرناپذیری جنسیت با کارفرمای خود وارد دعوای حقوقی شده بود، با انتقاداتی روبرو شده بود.

رولینگ همچنین اصطلاحاتی مانند «افرادی که پریود می‌شوند» و واژه «سیسجندر» (اشاره به افراد غیرترنس) را «زبان ایدئولوژیک» خوانده بود.

در سال ۲۰۲۰، رولینگ اظهار داشت که افراد تراجنسیتی را «می‌شناسد و دوست دارد»، اما افزود که «حذف مفهوم جنسیت، امکان بحث معنادار درباره‌ زندگی بسیاری از افراد را از بین می‌برد».

حمایت HBO از رولینگ و واکنش‌ها به سریال جدید هری پاتر

ماه گذشته، شرکت آمریکایی HBO نیز در برابر انتقادات از حضور رولینگ به عنوان تهیه‌کننده اجرایی در سریال جدید هری پاتر، از او دفاع کرد. این شرکت در بیانیه‌ای گفت: «ما مفتخریم که بار دیگر داستان هری پاتر را تعریف کنیم – کتاب‌هایی که پیام دوستی، مقاومت و پذیرش را منتقل می‌کنند. جی.کی. رولینگ حق دارد دیدگاه‌های شخصی خود را بیان کند.»

سریال جدید هری پاتر که قرار است در سال ۲۰۲۶ پخش شود، با وعده‌ اقتباسی وفادارانه‌تر اما عمیق‌تر از کتاب‌های اصلی، انتقادات زیادی را برانگیخته است. برخی طرفداران این پروژه را غیرضروری خوانده‌اند و گروهی دیگر به دلیل اظهارات رولینگ درباره‌ افراد ترنس، اعلام کرده‌اند که این پروژه را بایکوت خواهند کرد.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
15 نظر

ورود

  • جیمز از تپهٔ خاموش🔦 دی 15, 1403

    آفرین آفرین 👏🏻
    بالاخره یکی باید جلوی این سیاست های کثیف مقاومت کنه.

  • م دی 15, 1403

    ای بابا ی نویسنده هست فرار نیست متخصص تمام علوم و فنون باشد نظر خودش را گفته و محترمه
    فقط اگر اینجا گفته بود کلی فحش از دو طرف می خورد و لیچاره را از زندگی نا امیدش میکردن

  • روح الله دی 15, 1403

    عالی ممنون از مقالتون

  • پیام دی 15, 1403

    ی نفر حرف حق زده چرا انقدر هیت میدن !!!

  • ساراحیدری دی 15, 1403

    عاااالیییی واقعا همینطوره انسان ها یا مذکر هستند یا مونث زن یا مرد بین این دو فقط مشکل روانی هست نه جسمی منتها اینکار سودهای خودش رو داره مثل نگهداری حیوانات که برای یک عده سودهای کلان داره.اکرامطور نبود تمام کتابهای تربیت جنسی نویسنده آمریکایی که به خوبی درمورد تربیت روان کودکان توضیح داده از سطح دنیا جمع نمیشد حتی ایران این کتاب پیدا نمیشه

  • زینب دی 15, 1403

    مگه میشه کسی تو بدن دیگری به دنیا بیاد.غربی ها خیلی احمق وخرند

  • مهدی دی 15, 1403

    درود بر جی کی رولینگ که حرف حق رو زد

  • لیلا دی 15, 1403

    حرفش از نظر روانشناسی هم درسته
    هیچکس تو بدن اشتباهی متولد نمیشه ولی ممکنه هویت جنسی شو گم کنه
    و این هم قابل درمانه

    • ... دی 15, 1403

      موافقم . در واقع از لحاظ فیزیولوژی افراد دو جنسه وجود دارند ولی تعداد انها بسیار محدود است و اکثر این مشکلات بدون جراحی و با علم روانشناسی درمان می شود

  • YBehravan دی 15, 1403

    واقعیت رو نمیشه با این حرفا انگار کرد، افراد ترنس وجود دارن، جنسیت و درک فرد از جنسیت خودش چیزی نیست که لزوما ربط به بدن فرد داشته باشه و موضوع ذهنیه.

    • محمد دی 15, 1403

      اون فرد باید بره مشاوره و روان کاوی تا از نظر ذهنی با جسمش تطبیق پیدا کنه

  • سبحان دی 15, 1403

    دمت گرم خانم رولینگ حرکت کردن در خلاف جهت آب معمولا کار سختیه

  • آرزو دی 15, 1403

    ترنس بودن باید نابود شه. حق گفته

  • ... دی 16, 1403

    اون ی احمقه.هر پدر و مادری که الکل و هزار جور مواد غذایی اشتباه مصرف میکنه ممکنه بچه ای رو به دنیا بیاره که جنسیتش خراب شده هورمون هاش بهم ریخته و بدنش سرشار از مشکله.این مربوط به این قرن هم نیست حتی.کافیه ی نگاه به تاریخ کنید تا ببینید چقدر مورد بوده…ولی شما کوته بین هستین جای پذیرش حقیقت و تلاش برای حلش مسئله رو پاک میکنین.