سامانه «علاج» تنها چند روز پس از راه‌اندازی از دسترس خارج شد

سامانه «علاج» تنها چند روز پس از راه‌اندازی از دسترس خارج شد

وب‌سایت سامانه «علاج» که به‌تازگی با هدف رصد و شناسایی فعالان سیاسی خارج از کشور معرفی شده بود، تنها مدت کوتاهی پس از آغاز فعالیت از دسترس خارج شد.

این وب‌سایت که امکان ثبت گزارش‌های مردمی درباره افرادی را فراهم می‌کرد که در معرفی سامانه از آنها با عنوان «خائنان خارج‌نشین» یاد شده بود، اکنون با پیام تعلیق روبه‌رو است. پیش‌تر نیز برخی رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور گزارش داده بودند که دسترسی به این وب‌سایت در بعضی کشورها با اختلال همراه شده است.

هنوز مشخص نیست این وضعیت موقتی است یا دامنه سامانه به‌طور کامل مسدود شده است.

سامانه «علاج»

گردانندگان «علاج» اما در کانال خود در پیام‌رسان بله اعلام کرده‌اند که سایت به‌طور موقت از دسترس خارج شده است. آنها دلیل این اتفاق را «استقبال بی‌نظیر و حجم بالای بازدید» و همچنین حملات سایبری عنوان کرده و نوشته‌اند تیم فنی برای ارتقای زیرساخت‌ها و حفظ مسائل امنیتی، سایت را موقتاً متوقف کرده است. در این اطلاعیه تأکید شده که سامانه «به‌زودی» دوباره در دسترس قرار خواهد گرفت.

این اتفاق تنها چند روز پس از معرفی رسمی «علاج» رخ داد. خبرگزاری فارس ۲۳ شهریور از آغاز فعالیت این سامانه برای شناسایی و پیگیری افرادی خبر داده بود که «علاج» از آنها با عنوان «خائنان خارج‌نشین» یاد می‌کند و مدعی است در حمایت از تحریم، حمله نظامی، تجزیه‌طلبی یا آنچه «جریانات ضدوطن» می‌خواند، فعالیت دارند.

در معرفی این سامانه، رسالت اصلی «علاج»، «پاسداری از امنیت ملی و منافع مردم ایران» عنوان شده و تأکید شده بود که فعالیت علیه منافع کشور می‌تواند تبعات حقوقی داشته باشد.

سامانه «علاج»
تصویری از ویدیوی منتشرشده برای معرفی سامانه «علاج»

بر اساس توضیحات منتشرشده، «علاج» مدعی شده بود پیگیری این افراد می‌تواند از طریق اقداماتی مانند سلب برخی امتیازات شهروندی و محدود کردن دسترسی‌های مالی و رسانه‌ای انجام شود. در معرفی این سامانه همچنین از استفاده از «پایش هوشمند و مستمر» برای شناسایی افراد سخن گفته شده بود.

«علاج» از شهروندان خواسته بود هویت افرادی را که مشمول این تعاریف می‌دانند، از طریق وب‌سایت و حساب‌های معرفی‌شده در پیام‌رسان‌ها گزارش کنند. گردانندگان سامانه نیز مدعی شده بودند هویت گزارش‌دهندگان و منابع مردمی محرمانه و محفوظ خواهد ماند.

پیش‌تر نیز غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه، از توقیف و مصادره اموال افرادی که با دشمن همکاری کرده‌اند سخن گفته بود. او تأکید کرده بود هر فردی در داخل یا خارج از کشور که مشمول قوانین مربوط به همکاری با دشمن باشد، می‌تواند تحت پیگرد قرار گیرد و اموالش نیز در صورت احراز شرایط قانونی توقیف یا مصادره شود.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
7 نظر

ورود

  • ssd شهریور 26, 1405

    سامانه آدم فروشی هم خودش یه نوع پیشرفت محسوب میشه

    • جاوید شهریور 26, 1405

      بالاخره باید یه برچسبی بزنی که بتونی توجیه کنی، آدم فروشی، وطن فروشی، یا هر چیز دیگه،
      جایی که دشمن وایساده نایستیم، بقیه اش دیگه مهم نیست.

      • امیر شهریور 26, 1405

        زارت 🤣🤣🤣
        تو و امثال تو خودت دشمن این مردمین

      • جاویدنام شهریور 26, 1405

        دشمن مردم همین‌جا کنارشون هست مثل همین سامانه‌ها…
        برچسب زدن ها رو در امثال دی‌ماه ها زیاد دیدیم

    • پیما شهریور 27, 1405

      شما کثافت ها خائن آدم نیستید

    • علی شهریور 31, 1405

      نه نه، سامانه خائن فروشی، سامانه قاتل فروشی، سامانه ماله کش ترامپ و اسراییل فروشی و این سامانه برای مردم و افتخار مردمی که هست که طرفدار کشورشون هستن و ضد مردمی هست که دنبال شاهی ان که باباش بهش میگفت تاقص العقل…

  • Ali شهریور 31, 1405

    خائنان طرفداران مهسا امینی و دی ماه بودن که ریختن تو بانکا و مسجدا و خونه های مردم و مغازه هاشونو آتیش زدن، اون ها نوچه های اسرائیل هستند و ننگ بر آن ها و این سامانه اومده اون افرادی که بچه های ایرانو به این کار ترغیب کردن بگیره و دمشم گرم و مرسی که هست….

    بی ناموس اونه که ضد وطن خودشه و ماله کش دشمنانش مثل ترامپ و اسراییل بچه کش های ملارد و میناب هست