گزارش روزیاتو از بانوان نینجا در ایران

نگاهی به بازتاب جهانی فعالیت سه هزار دختر نینجاکار ایران

گزارش روزیاتو از بانوان نینجا در ایران

بانوان این سرزمین، اکنون مشغول فعالیت تخصصی و حرفه ای در ورزش هایی هستند که تا یکی دو دهه پیش، به عنوان ورزش های پسرانه و مردانه شناخته می شد. اما اکنون با توسعه مکان های ورزشی و ارتقای علمی همه رشته های ورزشی در سراسر کشور، شاهد حضور فعالانه و مشتاقانه بانوان ورزشکار کشورمان در عرصه های ورزشی سخت در عرصه های ملی و بین المللی هستیم.

گزارش امروز روزیاتو شما را با بانوان نینجای ایران آشنا می کند که در چند سال اخیر، گزارش هایی از فعالیت آنها در کرج، تهران و رشت، بازتاب گسترده ای در رسانه های جهانی داشته و برخی از تحلیلگران ورزشی، رسانه ای و اجتماعی را با شگفتی روبرو کرد.

اکنون، فیلم مستندی که نخستین بانوی نینجاکار ایرانی از فعالیت این رشته ورزشی ساخته است، با اکران جهانی گسترده و جوایز متعددی همراه شده است.

با ما در این گزارش جالب همراه باشید.

n8

از بانوان مچ انداز تا بانوان نینجاکار

۱۲ هزار باشگاه بدنسازی و پرورش اندام در سراسر کشور وجود دارد که حداقل نیمی از آن ها، مورد استفاده بانوان ورزشکار ایرانی قرار دارد و روز به روز نیز بر شمار مخاطبان بانوان ورزشکار علاقمند به این رشته های سخت و سنگین مردانه، افزوده می شود.

در دو دهه اخیر، ‌حضور بانوان ایرانی در رشته هایی که پیش تر، به عنوان رشته مردانه شناخته می شد و شاهد هنرنمایی های ورزشکاران مرد در آن عرصه ها بودیم، افزایش یافته است. پرتاب وزنه، کشتی آلیش، تکواندو، کاراته، حتی بوکس و این روزها بدنسازی و پرورش اندام حرفه ای، ‌در فهرست اولویت های ورزشی پر مخاطب بانوان مشاهده می شود.

افتخار آفرینی های ورزشکاران زن در رقابت های بین المللی و المپیک که اوج آن را در مدال های آسیایی بانوان ورزشکار و هم چنین رقابت های المپیک و پارالمپیک ریو ۲۰۱۶ با هنرنمایی لیلا رجبی و کیمیا علیزاده شاهد بودیم، بستر خوبی را برای ترغیب بانوان ورزشکار به فعالیت در رشته های سخت و سنگین فراهم کرده است.

در چند سال اخیر، شاهد حضور گسترده بانوان ورزشکار ایرانی در سالن های بدنسازی و پرورش اندام هستیم. جایی که آن ها در تلاشند تا استایل بدنی خود را با دنیای شبکه های اجتماعی و مکمل های تلگرامی و مشاوره های اینستاگرامی حرفه ای داخلی و بین المللی، ارتقا داده و با پولاد سرد و سخت، زور آزمایی کنند.

n17

اکنون، معاونت بانوان فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام کشورمان به سمت توسعه حرفه ای و تخصصی این ورزش ها برای بانوان ورزشکار در سراسر ایران اقدام کرده و آیین نامه ها و فعالیت های مختلفی نیز در دستور کار قرار داده است.

ممنوعیت حضور بانوان بدنساز ایران در رقابت های بین المللی، داغ ترین خبری بود که از دنیای ورزش بانوان در چند وقت اخیر به گوش رسید. اما خبرهای خوش هم چنان به اردوی بانوان ورزشکار قدرتی می رسد. اخیرا مطلع شدیم که تیم ملی مچ اندازی بانوان ایران از سال آینده تشکیل و به رقابت های بین المللی اعزام می شود.

ورزشی که با رونمایی از لباس رسمی تیم ملی مچ اندازی بانوان، خبرهای جالب و جذابی از آن می توان در آینده نزدیک شنید. گر چه حضور بانوان بدنساز ایران در رقابت های بین المللی مغایر عرف کشورمان تشخیص داده شده است، اما حضور بانوان قدرتی مچ انداز در رقابت های بین المللی، می تواند بار دیگر قابلیت های ورزشکاران بانو ایران را به رخ بکشد.

n18
(استقبال گسترده دختران و زنان ایرانی از رشته ورزشی مچ اندازی در استان ها)

به هر حال، دنیای ورزش بانوان در یک دهه اخیر، تفاوت های ساختار و عملیاتی بسیاری با یک دهه قبل و زمان پیش از آن دارد. همه آن ها نشان می دهد که ورزش بانوان ایران امروزه تمایل زیادی به حضور فعالانه در ورزش هایی دارد که به هر حال مردانه بوده و شاید این موضوع، سبب شود تا وزارت ورزش و مسئولان به این قشر از جامعه و ورزش آنان، توجه بیشتری معطوف کنند.

n6

این فقط دنیای بدنسازی و پرورش اندام و مچ اندازی و تکواندو بانوان ورزشکار ایرانی نیست که در چند سال اخیر، بازتاب های گسترده خبری در عرصه بین المللی را به همراه داشته است. بانوان نینجای ایران، چند سالیست که هر از گاهی، مورد توجه رسانه های دیجیتالی و تصویری بین المللی قرار می گیرند و به هر حال برای دنیا،‌ مشاهده دختران ایرانی قوی با انعطاف بدنی عالی، جالب توجه است.

n9
(فعالیت بانوان نینجای ایران در فضای باز)

یکی از شبکه هایی که برای نخستین بار، درباره بانوان نینجای ایران به تولید گزارش و محتوا اقدام کرد، شبکه خبری بین المللی پرس تی وی ایران بوده که همواره گزارش های گوناگونش از ایران و اقصی نقاط جهان، واکنش های گسترده سیاسی و غیر سیاسی را در یک دهه اخیر به همراه داشته است.

n5
(تصویر تمرین بانوان نینجای ایران در فضای باز)

داستان نینجا

نینجا را ما بیشتر در فیلم ها و کارتون ها و بازی های رایانه ای دیده ایم. مانند لاک پشت های نینجا. اما واژه نینجا، از فرهنگ ژاپن می آید. نینجاها، مزدوران مخفی دوران ژاپن فئودال بود. تخصص نینجاها، نبردهای تن به تن در جنگ های غیر متعارف بود. نینجاها از هنر رزمی و روش تهاجمی نینجوتسو استفاده می کردند.

n4
(تصویر بالا رفتن از دیوار توسط نینجاهای دختر ایران)

در ژاپن باستان، معمولا نینجاها برای نبرد با سامورایی ها به کار گرفته می شدند. در حال حاضر، هنر رزمی نینجوتسو، زیر نظر سوکه ماساکی هاتسومی پیگیری می گردد و صاحب فنون این رشته محسوب می شود. نینجوتسو که توسط نینجاها کاربرد دارد، در ایران و بسیاری از کشورهای دنیا، به عنوان یک رشته ورزشی شناخته شده و طرفداران بسیاری دارد.

n10

اکنون، این رشته ورزشی که سابقا بخشی از فعالیت ورزشکاران مرد بود، به باشگاه های ورزش های رزمی بانوان نیز سرایت کرده و اکنون شاهد تربیت هزاران بانوی نینجا کار ایرانی در برخی از شهرهای کشور هستیم. نینجاهایی که برخی از خبرگزاری های جهان، فعالیت آن ها را به مسائل نظامی مرتبط دانسته و تحلیل های عجیب و غریبی هم منتشر کردند که در جای خود، جای تامل دارد!

نینجاهای ایران

n3
(تصویری از بانوان نینجای ایران)

بانوان نینجا کار ایرانی در چند سال اخیر، یکی از مخاطب ترین رشته های ورزشی مخصوص بانوان ایران در رسانه های بین المللی بوده که از رویترز تا شبکه های آمریکایی و اروپایی، به پخش گوشه هایی از فعالیت بانوان ورزشکار نینجای ایرانی اقدام کردند.

البته رویترز قبلا به واسطه تروریست نامیدن بانوان نینجاکار ایرانی، به دادگاه احضار شد و مراتب اعتراض شدید جامعه ورزشی کشور به این رسانه خبری، منعکس شد.

n1
(گزارش پرس تی وی مبنی بر شکایت بانوان نینجای ایران از شبکه خبری رویترز)

در همین حال، وزارت ارشاد در سال ۲۰۱۲ میلادی به واسطه انتشار گزارشی که بانوان ایرانی را تروریست خطاب کرده بود،  از ۱۱ خبرنگار شبکه تلویزیونی رویترز خواست تا کارت های خبرنگاری خود را تحویل داده و ایران را ترک کنند.

n2
(گزارش گاردین از تعلیق فعالیت های شبکه رویترز به دلیل اهانت به بانوان نینجای ایران)

در پی تعلیق فعالیت های رویترز در ایران، این شبکه خبری، گزارشی که درباره بانوان نینجای ایران منتشر کرده بود را تصحیح کرد و عنوان جنجالی قبلی را به ۳ هزار بانوی نینجای ایران، تغییر داد.

n7

بازتاب خبر رویترز به حدی بود که برخی از رسانه های غربی، گزارشاتی از فعالیت های بانوان رزمی کار کشورمان منتشر کردند و حتی برخی این پرسش را مطرح کردند که چرا هزاران بانوی ایرانی می خواهند نینجا شوند.

n12
(گزارش آتلانتیک از فعالیت هزاران بانوی نینجای ایران- فوریه ۲۰۱۲ میلادی)

سایت آتلانتیک، فعالیت بانوان نینجا کار ایرانی را مورد تعجب ندانسته و به این مساله اشاره می کند که نخستین بانوان مسلمان که به قله اورست صعود کرده اند، هر دو بانوی ورزشکار ایرانی بوده که در سال ۲۰۰۵ میلادی، این افتخار بزرگ را برای بانوان ایرانی به ارمغان آوردند.

هنرهای رزمی بانوان ایرانی نینجا کار که شاید کار آن ها را در فیلم ها و لوکیشن های فیلمبرداری خارجی مشاهده کرده باشیم، اکنون در برخی از باشگاه های هنرهای رزمی بانوان در سراسر کشور شگفتی آفرین شده است. دخترانی که با بدن های ورزیده و انعطاف بدنی فوق العاده، حرکت هایی را در معرض دید عاشقان هنرهای رزمی قرار می دهند که تحسین برانگیز و غرور آفرین است.

در این ویدئو، به بخشی از هنر بانوان نینجا کار ایرانی اشاره شده است که توجه شما را به مشاهده آن جلب می کنیم.

به دنبال انتشار گزارش پرس تی وی در باره فعالیت بانوان نینجای ایران و تروریست خطاب شدن آن ها توسط شبکه خبری بین المللی رویترز، رسانه های جهان، به ورزش هنرهای رزمی بانوان ایران به خصوص نینجاهای خانم علاقمند شده و به همین خاطر، گزارشات بسیاری درباره این افراد در سال های اخیر در کانون توجه رسانه های قرار گرفت.

این موضوع سبب شد تا یکی از کارگردانان کشورمان، فیلم مستند نینجای ایرانی را تولید کند که دستاوردهای هنری بسیاری برایش به ارمغان آورد. این فیلم به تهیه کنندگی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی ساخته شده بود.

مرجان ریاحی ،کارگردان این اثر، در پاسخ به خبرنگاری که پرسید، ما در مورد زنان نینجا در رویترز قبلا گزارشی دیده بودیم و فکر می‌کردیم نینجاهای ایرانی زنانی ‌وحشی هستند که فقط برای حمله به کشورهای دیگر تربیت شده‌اند، اما فیلم شما زن‌ هایی را نشان می‌دهد که مادرند، بچه‌داری می‌کنند، آشپزی می‌کنند و زندگی خانوادگی دارند. آیا اینها همان زنان گزارش رویترز هستند؛ گفت: دقیقا اینها همان زن ‌ها هستند.

همان‌ طور که می‌ بینید تنها زنان ورزشکاری هستند که عاشق ورزش و خانواده‌شان هستند و برای من خیلی جالب است در همه جهان زن‌ ها در رشته‌های ورزشی و حتی نینجوتسو فعالیت می‌کنند.

چرا تنها زنان نینجای ایرانی باید متهم شوند به خشونت؟ چرا در مورد زنان نینجای اروپایی یا آمریکایی این حرف‌ها زده نمی‌شود؟ من فکر می‌کنم جدا از خوراکی که رسانه‌ها به مخاطبانشان می‌دهند، مخاطبین هم باید در مورد اخبار دریافتی بیشتر فکر کنند و هر حرفی را از هر رسانه‌ای به سادگی نپذیرند. خوشحالم که حالا شما با دیدن نینجای ایرانی متوجه واقعیت این زنان ورزشکار شدید.

شبکه خبری اسپوتنیک روسیه از جمله پرتال هایی است که درباره این بانوان ورزشکار، گزارش هایی را منتشر کرد. این خبرگزاری به سراغ اکبر فرجی، مدیر یک باشگاه ورزشی نینجوتسو در استان تهران رفت که فعالیت باشگاه او، توانسته نسل جدیدی از بانوان نینجا را به جامعه ورزش ایران تقدیم کند.

n11
(گزارش اسپوتنیک روسیه از فعالیت بانوان نینجای ایران)

اکبر فرجی در این گزارش اعلام کرد که در مدت ۱۲ سال اخیر، بانوان نینجوتسو کار فراوانی را آموزش داده است و حتی برای آموزش بانوان نینجوتسو کار سایر کشورها، سفرهای متعددی به آسیا و اروپا در یک دهه اخیر در دستور کار قرار داد.

n19
(کانجو اکبر فرجی، مدرس نینجاهای ایران)

فرجی، استاد نینجوتسو در ایران معتقد است که به واسطه آن که این ورزش رزمی، دارای پوششی کامل است و هنرجو، می بایست لباس پوشیده این ورزش را پیش از تمرین به تن کند، بانوان برای انجام این رشته رزمی، با مشکلی در ایران، چه در داخل سالن و چه فضای باز، مواجه نیستند.

به همین خاطر، کلاس های نینجوتسو، شمار زیادی از زنان در قشرهای مختلف سنی را جذب می کند. در فعالیت های نینجوتسو که به تربیت نینجاهای زن ایرانی می پردازد، دختران شش ساله تا زنان ۵۰ ساله فعالیت دارند.

n13
(نینجاهای ایرانی در دو قاب)

نینجاهای فرصت ساز

تصاویر و ویدئوهایی که در چند سال اخیر از بانوان نینجای ایرانی به دنیا مخابره شده است، جذابیت های بسیاری را درباره فعالیت ورزش بانوان در کشور به دنبال داشته که تا حدودی از تغییر نگرش جامعه جهانی به ورزش بانوان در ایران حکایت دارد.

در تحلیل های خبرگزاری ها و شبکه های خبری بین المللی، از فعالیت گسترده هزاران بانوی نینجا کار ایرانی، به عنوان بخشی از ظرفیت های ورزشکاران زن در ایران اشاره شده که بیانگر علاقمندی گسترده زنان ایرانی به ورزش های رزمی و سخت و مردانه است.

ترغیب و تشویق جامعه ورزش بانوان به استفاده از ورزش های رزمی بر اساس استاندارد و قوانین مشخص و شفاف، می تواند تاثیرات مثبت بسیاری برای سلامت حال و آینده جامعه به همراه آورده که جای تامل دارد.

n15

رونق فعالیت هنرهای رزمی بانوان در سراسر کشور، می تواند ورزش های کم هزینه و قدرتی که نیاز به تمرکز بدنی زیاد دارد را در میان نسل جوان دختران ایرانی تقویت کرده و با این رویکرد، شمار زیادی از دخترانی که به ورزش علاقه نشان نمی دهند را با این ورزش ها در سطوح مختلف آشنا کرد.

اعتماد به نفس، افزایش قوای جسمی و تحلیلی که ورزش های رزمی به دنبال دارند، در سالن های مختلف با امکانات معمولی و کم ترین تجهیزات به نسبت ورزش های پر هزینه قابل انجام هستند و این فرصت خوبی برای تشویق دختران جوان به انجام فعالیت های ورزشی هفتگی در این عرصه به شمار می رود.

هر اندازه حضور جامعه ورزشی دختران در فعالیت های رزمی افزایش یابد، سلامت روح و جسم بانوان تقویت شده و این امر، تاثیر مستقیم و غیر مستقیم در سلامت جامعه و ارتقای نشاط و شادابی زنان در فعالیت های گوناگون خواهد داشت.

حمایت از ورزش بانوان به خصوص توسعه فعالیت بانوان نینجا کار در مراکز استان ها و انتشار فعالیت های خاص و هیجان انگیز این رشته مفرح و جالب در شبکه های خبری داخلی، ترغیب کننده دختران جوان به فعالیت های ورزشی سخت و مردانه است که می تواند با اصول و منطق مشخص، میان دختران و زنان این مرز و بوم نیز با توجه به مقتضیات آن ها، گسترش یابد.

n14

ورزش های رزمی، انعطاف پذیری، قدرت و تمرین صبوری و تلاش و تمرکز را در دستور کار دارند که همه این ها، پایه های موفقیت در کلیه ورزش های غیر رزمی به شمار می رود. از تمرین های نینجاهای ایرانی و به طور کل، ورزش های رزمی، می توان درس های بسیاری آموخت که در آینده به آن اشاره خواهیم کرد.

فیلم نینجاهای ایرانی

«نینجای ایرانی» به کارگردانی مرجان ریاحی از دوازدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم زنان «کین» ارمنستان جایزه گرفت.

n16

دیپلم افتخار بهترین مستند جشنواره به نینجای ایرانی به کارگردانی مرجان ریاحی اهدا شد.

نینجای ایرانی از نگاه خاطره جلیل‌زاده نخستین زن نینجای ایرانی به مشکلات، سختی‌ها و موانعی می‌پردازد که زنان ایرانی برای پرداختن به ورزش «نینجوتسو» با آن درگیر هستند. در این مستند برای نخستین‌بار مسابقات زنان نینجای ایرانی به تصویر کشیده شده است.

این فیلم پیش از این جایزه هیات داوری جشنواره بغداد، جایزه هیات داوری جوان جشنواره وزول و جایزه جشنواره فیلم زنان سنترال ایلینویز در آمریکا را به خود اختصاص داده است.

فیلم نینجای ایرانی اکنون در آمریکای شمالی هم با استقبال گسترده ای همراه شد و به جشنواره جکسون ویل آمریکا راه یافت.

این فیلم پیش از این جایزه هیات داوری جشنواره بغداد، جایزه هیات داوری جوان جشنواره وزول، جایزه جشنواره فیلم زنان سنترال ایلینویز آمریکا و دیپلم افتخار بهترین مستند جشنواره فیلم زنان «کین» ارمنستان را به خود اختصاص داده بود.

درباره این فیلم در پرتال IMDB که بانک اطلاعات کاملی از فیلم ها و سریال های جهان است، اطلاعات تکمیلی را بدست آورید.

آیا شما با توسعه فعالیت بانوان نینجای ایران موافق هستید؟

منبع: theguardian ، reuters ، presstv ، sputniknews ، theatlantic ، isna ، irna ، cnn
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۱۲ نظر

ورود

  • رعنا آبان ۲۹, ۱۳۹۵

    وااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااای
    اینا کجا بودن؟ ۳ هزار نینجای بانو؟
    محشررررررررررررررره
    آفرین به دختران ایران

  • سایه نیکان آبان ۲۹, ۱۳۹۵

    شوکه شدم
    باعث افتخاره بخدا
    خوشمان امد

  • محسن آبان ۲۹, ۱۳۹۵

    افتخار همه ایران

  • عاطفه آبان ۲۹, ۱۳۹۵

    محشره
    احسنت
    خیلی با حاله

  • سعیده براتی آبان ۳۰, ۱۳۹۵

    گزارش جذابی بود
    چیزهای جالبی میزارید از ایران. خوشم میاد .
    با تشکر

  • جاسم آبان ۳۰, ۱۳۹۵

    دستتون درد نکە، جینگ چوو ماکروونی.ٱس

  • میثم آبان ۳۰, ۱۳۹۵

    ?????فرض کن یکی از این زنای نینجا بیاد بزنتت . من که همونجا یکی از شمشیراشونو ورمیدارم خیلی شرافتمندانه خودکشی میکنم…

  • میثم آبان ۳۰, ۱۳۹۵

    ولی بازم تکواندو یچیز دیگست…????

  • مهرنوش آبان ۳۰, ۱۳۹۵

    خیلی حال کردم با این گزارش
    خیلی زیاد
    عالی

  • محمد آبان ۳۰, ۱۳۹۵

    من مستندشو دیدم و ب همه پیشنهاد میکنم ببیننش
    مستندش از لحاظ فنی خیلی خوب نیست ولی اطلاعات خوبی بهتون میده

  • اریا آذر ۱, ۱۳۹۵

    غووووووووووداااااااااااا

  • رضایی بهمن ۱۴, ۱۳۹۵

    خیلی ممنون از این گزارش جامع و جالب شما
    برای کار تحقیقاتی درباره ورزش بانوان ایران دنبال موضوع بودم که یهویی با سایت شما برخوردم. خوشم اومد. گفتم تشکر کنم