در دنیای ورزش، کمتر سراغ داریم که عضوی از خانواده یک ابر قهرمان، بتواند بخشی از راه پر افتخار پدر یا مادرش را طی کرده و نام و نشانی از خود در ورزش به یادگار بگذارد. در این میان، محمد علی کلی، اسطوره بوکس سنگین وزن جهان که چندی پیش در آمریکا چشم از جهان فروبست، یک استنثا به شمار می رود.
او نه تنها در عرصه بوکس، چهره ای کم نظیر بود، بلکه تلاش کرد تا دختر ارشدش، تا حدودی راه وی را طی کرده و در مسیر قهرمانی در عرصه بوکس گام بردارد. لیلا علی، یکی از قهرمانان به نام تاریخ بوکس آمریکا بوده که در فاصله سال های ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۷ میلادی، عناوین جهان بسیاری در بوکس سنگین وزن زنان جهان به خود اختصاص داد. البته جکی فریزر، دختر یکی دیگر از اسطوره های بوکس جهان (جو فریزر) نیز همچون لیلا، راه پدر را در پیش گرفت و افتخارات فراوانی بدست آورد.
در این گفتار، نگاهی داریم به زندگی لیلا علی، از قهرمانی در بوکس جهان تا ورود به برنامه های تلویزیونی آشپزی و دنیای رنگارنگ مد و لباس ایشان تا با سبک زندگی دیجیتالی اش نیز آشنا شویم.
با ما در گزارش امروز همراه باشید.
لیلا علی که بود؟
ورزش جهان اگر ۵ نام خاطره انگیز و چند صحنه نوستالژیک داشته باشید، حتما یکی از نام ها، محمد علی کلی و یکی از صحنه های فراموش نشدنی اش، لحظه ناک اوت شدن سانی لیستون توسط این بوکسور سیاه پوست آمریکایی در سال ۱۹۶۵ میلادی است که نمادین ترین عکس تاریخ ورزش جهان نام گرفت.
محمد علی کلی، تنها یک بوکسور و قهرمان رینگ بوکس نبود. او چه قبل از آنکه به دین اسلام علاقمند شود و چه پیش از آن، مخالف سیاست های جنگ طلبانه ارتش آمریکا بود و به همین خاطر، پرستیژ یک چهره مدنی و فعال سیاسی و فرهنگی را یدک می کشید که همین رفتار، بارها برایش دردسرساز شد.
۱۰ ناک اون برتر پدر لیلا را در ویدیو زیر مشاهده کنید.
کلی از جمله قهرمانان اسطوره ای ورزش جهان است که چند باری به تهران سفر کرد. گر چه نسل امروز جهان، همان اندازه که مالکوم ایکس و بسیاری از نوابغ سیاه پوست و تاثیرگذار قرن بیستم چیزی در خاطره ندارند، از محمد علی هم جز چند عکس و نام و نشان، چیز خاصی نمی دانند.
شاید اگر محمد علی امروز زنده بود، یکی از منتقدان درجه یک سیاست های جنگ طلبانه و نژاد پرستانه دونالد ترامپ، کلید دار امروز کاخ سفید به شمار می رفت که رکورد عدم محبوبیت را در میان روسای جمهور تاریخ ایالات متحده شکسته است.
همچون خانواده دیوید بکهام، خانواده محمد علی کلی فقید نیز شهرت بین المللی دارد. نه بخاطر دنیای مد و لباس. بلکه به واسطه فعالیت های ورزشی و هنری و اجتماعی دختر ارشد این اسطوره بزرگ ورزش آمریکا و جهان، که در عصر امروز، به مدد فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز توانسته بر شهرت خوب بیافزاید.
لیلا آماریا علی (Leila Amaria Ali) در ۳۰ دسامبر سال ۱۹۷۷ میلادی در فلوریدا آمریکا به دنیا آمد. او قهرمان بوکس اسبق زنان آمریکا بود که در نخستین سال های قرن بیست و یکم، در فهرست نامداران این ورزش در جهان به شمار می آمد. لیلا، دختر سومین همسر محمد علی کلی بود که ورونیکا پورشه علی (Veronica Ali) نام داشت. او هشتمین فرزند پدرش به شمار می آید. چرا که محمد علی از دو همسر سابقش، هفت فرزند داشت.
لیلا علی در مدت فعالیت های خود در زمینه بوکس قهرمانی که زیر نظر اسطوره بوکس جهان صورت می گرفت، توانست نشان هایی همچون: WBC-WBA-IWBF-IBA را کسب کند.
لیلا را می توان همچون پدرش، یک نابغه در عرصه بوکس سنگین وزن به شمار آورد. وی در هر ۲۴ مسابقه رسمی بوکس حرفه ای خود به پیروزی دست یافت. ۲۱ مورد از این پیروزی، با ناک اوت کردن حریف و ۳ پیروزی هم از طریق رای هیات داوران بدست آمد. لیلا در فاصله سال های ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۷ میلادی، قهرمان دسته میان وزن بالای فدراسیون جهانی بوکس شد و در سال ۲۰۰۶ میلادی، از سوی شورای بین المللی مشت زنی، عنوان قهرمانی را تصاحب نمود.
دختر ۱۷۸ سانتیمتری محمد علی، یک ارتدوکس بوده و در دانشگاه سانتا مونیکا فلوریدا تحصیل کرد. با وجود اینکه در رشته تجارت مشغول به تحصیل و تحقیق شد، اما ورزش حرفه ای آنهم در عرصه بوکس که رشته ای خشن و در میان بانوان، استقبال گسترده ندارد را انتخاب نمود.
او قبل از اینکه به طور حرفه ای وارد رینگ بوکس شود، به دلیل علاقمندی به عرصه زیبایی، سالن مانیکور ناخن داشت و این حوزه را پس از دوران قهرمانی بوکس نیز ادامه داد و حتی دنیای مد و لباس را نیز تجربه کرد.
او علاوه بر دنیای بوکس و زیبایی و مد و لباس، عاشق نوشتن است و در سال ۲۰۰۲ میلادی، کتابی تحت عنوان: Reach! Finding Strength, Spirit, and Personal Powe نوشت که در آن، جوانان آمریکایی را به زندگی سالم تشویق می کرد. این کتاب که روایتی از زندگی پر فراز و نشیب خودش و پدرش به شمار می رود، داستان های جالبی دارد که در گفتاری به بررسی آن خواهیم پرداخت.
لیلا در سال ۲۰۰۰ میلادی با یحیی مک کلین ازدواج کرد. همسرش، مدیر برنامه های این قهرمان نامدار بوکس زنان آمریکا شد و کمک زیادی به لیلا در مسیر قهرمانی داد. با این حال، عمر زندگی مشترک لیلا با همسرش، همچون عمر ازدواج کلی و پله و مارداونا با همسران خود، زیاد نبود و آن ها بعد از ۵ سال از یکدیگر جدا شدند. در ۲۳ جولای سال ۲۰۰۷ میلادی، لیلا با کورتیس کانووی ازدواج کرد.
کورتیس، بازیکن سابق فوتبال آمریکایی بود و این ازدواج که اکنون ۱۱ سال از عمر آن می گذرد، همچنان پابرجا بوده و حاصل آن، دو فرزند است. البته، همسر فعلی لیلا، از همسر سابقش، ۳ فرزند دارد و به همین خاطر، لیلا را باید مادر خوانده سه فرزند نیز به شمار آورد.
ورود به دنیای بوکس
در دو دهه اخیر، یکی از نامدارترین ورزشکاران در عرصه بوکس بانوان، لیلا علی است. او وقتی تنها هجده سال سن داشت و یکی از مسابقات بوکس را به همراه پدرش تماشا می کرد، توجهش به بوکس زنان جلب شد و به رسانه ها اعلام کرد که قصد دارد به طور حرفه ای، زیر نظر پدرش، وارد بوکس حرفه ای شود.
جالب است که بدانید، محمد علی فقید، پس از آگاه شدن از نظر دختری مبنی بر ورود به دنیای رینگ، با این تصمیم مخالفت کرد. به این خاطر، لیلا که با مخالفت پدر مواجه شد، به او قول داد که هرگز در رینگ، با مردان رقابت نکند و تنها با بانوان مشت زنی کرده و در نهایت، پدر را برای ورود به دنیای حرفه ای بوکس راضی کرد.
نخستین مسابقه لیلا علی در هشتم اکتبر سال ۱۹۹۹ میلادی برگزار شد. زمانی که وی بیست و یک سال داشت و به مصاف آپریل فولر از ایالت ایندیانا رفت. مسابقه ای که در نیویورک برگزار می شد و نخستین جدال سخت لیلا در مقابل حریفی ورزیده بود. در ویدئو زیر، رقابت جالب لیلا با پدرش را مشاهده می کنید.
این رقابت، به واسطه آنکه اولین جدال دختر اسطوره ورزش بوکس جهان با حریف نه چندان نامدارش به شمار می رفت، با استقبال گسترده رسانه ها همراه شد. لیلا توانست، نخستین تجربه حرفه ای دنیای رینگ را با موفقیت به سرانجام رسانده و آوریل را ناک اوت کند. اقدامی که رسانه های ورزشی آن زمان، از آن به عنوان گامی محکم در عرصه بوکس لیلا یاد کردند.
البته همان طور که گفتیم، این فقط لیلا علی نبود که از خانواده ای بوکس باز به دنیای رینگ می آمد. فریا فورمن، دختر جورج فورمن یا جی فریزر، دختر جو فریزر، قهرمانان سنگین وزن بوکس آمریکا نیز بودند که به پشتوانه پدر، می خواستند دنیای رینگ بانوان را بیازمایند.
لیلا توانست با جی فریزر، دختر بوکس باز سیاه پوست معروف آمریکایی رقابت کرده و در نهایت پس از هشت راند، با اکثریت آرای هیات داوران به پیروزی برسد.
این یکی از مسابقاتی بود که لیلا با رای هیات داوران پیروز شد. در ۲ جدال نفس گیر دیگر نیز، لیلا با رای اکثریت، پیروزی میدان شد.
لیلا و چهره تلویزیونی
لیلا علی از سال ۲۰۰۲ میلادی که به چهره مطرحی در دنیای ورزش بانوان تبدیل شد، در یک کلیپ ویدئویی به نام Deny که با همکاری گروه راک کانادایی به نام Default اجرا می شد، شرکت کرد. این موزیک ویدیو، از طریق شبکه های MTV2 و MMUSA بازتاب گسترده ای پیدا کرد. چرا که لیلا در آن، نقش یک بوکسور را ایفا کرد.
همین سبب شد تا او به دنیای چند رسانه وارد شده و پس از مدت کوتاهی، تهیه کنندگان برنامه های تلویزیونی با وی تماس گرفتند و از وی خواستند تا در یک شوی تلویزیونی که جرج لوپس (George Lopez) آن را اجرا می کرد، حضور یابد. در همین سال، او در برنامه همسران واقعی هالیوود (Real Husbands of Hollywood) شرکت کرد.
حضور حرفه ای لیلا در برنامه های تلویزیونی به سال ۲۰۰۴ میلادی باز می گردد. در سال ۲۰۰۷ میلادی، لیلا در یک قسمت از سریال آمریکایی رقص با ستارگان (Dance with Stars) حضور یافت و این حضور، سبب علاقه وی به ارتباط با تهیه کنندگان برنامه های تلویزیونی پر مخاطب شبکه های آمریکا شد. اگر چه او هیچ سابقه رقص نداشت، اما توانست با ماکسین چمرکوفسکی (Maksim Chmerkovsky) به خوبی حرکت کرده و نظر داوران را به خود جلب کند.
در ۵ سال اخیر، حضور تلویزیونی لیلا علی در رسانه های آمریکا به دشت افزایش یافت و او در برنامه هایی که به سبک زندگی، آشپزی، بهداشت و سلامت مرتبط می شد به عنوان مجری و مهمان حضور پیدا کرد. برنامه هایی چون: FASHION POLICE, CELEBRITY WIFE SWAP, ALL IN WITH LAILA ALI, از جمله برنامه های تلویزیونی معروف ایشان است.
در ژانویه ۲۰۱۶ میلادی، لیلا اعلام کرد که قصد دارد در برنامه NEW CELEBRITY APPRENTICE شرکت کند.
ویدئویی که به تبلیغ سشوار لیلا علی معروف شد را در ویدیو زیر تماشا کنید.
لیلا در شبکه های اجتماعی
این ورزشکار سی و نه ساله معروف دنیای بوکس زنان آمریکا، همچون بسیاری از شخصیت های ورزش و هنر این کشور، علاقه زیادی به فعالیت در شبکه های اجتماعی دارد و بخشی از سبک زندگی دیجیتالی وی، به پست گذاری در شبکه های مختلفی که عضویت دارد، اختصاص پیدا کرده است.
وی در فیس بوک، صدها هزار مخاطب دارد که در این نشانی از سال ۲۰۰۶ میلادی، فعالیت های خود را اطلاع رسانی می کند. گر چه توییتر، شبکه های اجتماعی متن محور، بیشتر مورد استفاده فعالان هنری و سیاسی جهان است، اما برخی از نوشته های لیلا در این شبکه بازتاب های گسترده ای پیدا کرد.
لیلا در اینستاگرام، شبکه اجتماعی عکس محور این روزها نیز بسیار فعال است و ظرف ۳ سال اخیر، بیش از ۱۱۸۰ پست را به اشتراک گذاشته که ۴۳۴ هزار مخاطب برایش به ارمغان آورده است. صفحه ایشان را در این لینک دنبال کنید.
او، آشپزی و بدنسازی و انرژی مثبت را بخشی از دلایل راه اندازی این صفحه عنوان کرده است که از طریق اینستا نوشته هایی که منتشر می کند، تا حدودی می توان علایق وی به این عرصه ها را متوجه شد.
اینستاگردی با لیلا علی
در ادامه نگاهی داریم به اینستا نوشته های لیلا با طعم آشپزی و سبک زندگی او. لیلا در مدتی که به فعالیت اینستاگرام پرداخته است، هشتگ های بسیاری برای معرفی گسترده مطالبش تعریف کرده است که سبک زندگی لیلا علی (lailaalilifestyle) از آن جمله است. البته او وب سایتی به همین نام نیز راه اندازی کرده و به اطلاع رسانی درباره مطالب آشپزی و سبک زندگی سالم می پردازد.
درس هایی از لیلا علی
لیلا علی، دختر اسطوره بوکس جهان،، امروز یک فعال آشپزی، مد و لباس و همچنین مروج سبک زندگی سالم در کشوری است که با چالش های گسترده چاقی و بیماری های ناشی از آن دست و پنجه نرم می کند. وی گرچه ورزشکار بوده و در سطح حرفه ای در این زمینه کار کرده است، اما نگاهش به زندگی فقط از دریچه ورزش نبوده و طیف وسیعی از علاقمندی های او، بر زندگی صدها هزار آمریکایی تاثیر گذاشته است.
نگاه لیلا به زندگی شاد و سبک زندگی سالم، مقوله ای است که در رسانه های آمریکایی بارها به آن پرداخته شده است. هم در کتاب آشپزی جدیدش و هم در کتاب قبلی او که درباره انرژی مثبت و زندگی سالم، بر اهمیت زندگی شاد تاکید شده است. زندگی شاد را با تغذیه سالم، تفکر سالم و زندگی سالم همراه با طبیعت، می توان بدست آورد.
حضور گسترده وی در برنامه های تلویزیونی به عنوان یک قهرمان ورزش زنان آمریکا، نقش زیادی در جذب مخاطب به خصوص بانوان داشته است. در برنامه تلویزیونی biggest LOSER، وی تمرینات ورزشی هفتگی را به زنانی که با بحران چاقی بیش از اندازه روبرو هستند ارائه می کند که گویا تاثیر زیادی در تشویق برخی از زنان چاق آمریکایی به فعالیت های ورزشی روزانه داشته است.
حضور او در دنیای آشپزی، به طور حرفه ای دنبال می شود و این نشان می دهد که حتی یک قهرمان ورزشی بوکس زنان نیز، می تواند یک سرآشپز موفق و معروف باشد به گونه ای که رسپی هایش، بازتاب گسترده ای در رسانه ها و به خصوص شبکه های اجتماعی داشته است.
اینستاگرام لیلا علی، همانطور که در بالا به آن اشاره شد، مملو از پست های انرژی مثبت، شاد و طعم دار و رنگارنگ است. این رویه را به نظر می رسد که افراد ورزشکار کشورمان نیز برای تشویق جوانان به فعالیت های انرژی مثبت در شبکه های اجتماعی، دنبال نمایند.
لیلا علی به ما می آموزد که می توان هم بوکسور موفقی بود، هم سرآشپزی فعال و هم مشوق خوبی برای جوانان به خصوص زنان جهت زندگی سالم در روزگار مدرن امروز.
عالی بود جناب مهندس. واقعا خبر نداشتم که دختر مرحوم کلی این قدر هنرمند و ورزشکار است. بااجازه شما و سایت روزیاتو، در گروه نیز به اشتراک گذاشتم.
موفق باشید
خیلی جمله آخرتون رو دوست داشتم. واقعا به نظرمن که همینطوره. واقعا انرژی مثبت بودن به تحصیلات و محل زندگی نیست. هر کی میتونی انرژی مثبت باشه و چند بعدی زندگی کنه. طرف دختر یه اسطوره هست، به آشپز بودنش افتخار میکنه
خیلی جالب بود
با سلام
از سایت آفتاب دیدم مطلب رو. تازه اشنا شدم با سایتتون. خیلی جالبه. با اجازه بوک مارک کردم
من اینستاشو فالو کردم. واقعا لینک هایی که معرفی میکنید عالیه. ویدئوهای آشپزیش رو اگه میزاشتید خیلی خوب بود. سرآشپز هست فکر کنم
باتشکر بسیار
کاش کتابش هم معرفی میکردین میدیدم چی نوشته.
خیلی عالی و خوشحاله 🙂 انرژی گرفتم
حالا رفت بوکس که چی؟!دو روز دیگه مثل پدرش مریض میشه چون تو بوکس مشت تو سررررررر میزنن
اتفاقا بوکس یکی از ورزشهای کم خطریه و اسیب سر در بوکس خطرناک تر از فوتبال،کشتی و تکواندو نیست و تازه بیماری پدرش ربطی به بوکس نداشته.
دمش گرم اونم بوکسور بود!!، منم عاشق ورزش جذاب بوکس هستم و دوست دارم در این رشته معروف شوم مثل کلی