مدتی است که بانک مرکزی به منظور کاهش التهاب ارزی، فروش ارز به صورت اسکناس را در صرافی های سراسر کشور ممنوع کرده و اگر چه به نظر نمی رسد این رویه طولانی مدت باشد، اما به هر حال سبب خرید و فروش ارز از طریق دلالی و خیابانی شده که این امر، ریسک خرید ارز تقلبی به خصوص دلار تقلبی را افزایش می دهد. وقتی شما از سیستم خارج صرافی یا بانک نسبت به خرید دلار اقدام کنید، هیچ سند رسمی برای خرید ارز نداشته و نه خریدار و نه حتی فروشنده، به خوبی نمی داند که ارز مربوطه، تقلبی است یا اصل! برای این که بدانیم دلار تقلبی را چگونه میتوان به صورت ظاهری با دلار اصل تشخیص داد، این گفتار، راهکارهایی ارائه می کند.
هشدار جدید نیروی انتظامی درباره افزایش ارزهای تقلبی
با ما همراه باشید.
تشخیص دلار اصل
در مورد تشخیص اصل بودن اسکناس دلار بر اساس آنچه که در سایت بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو) در رابطه با فیوچرهای امنیتی دلار اعلام شده، باید گفت که در حال حاضر این بانک هفت اسکناس یک دلاری، دو، پنج، ۱۰، ۲۰، ۵۰ و ۱۰۰ دلاری چاپ میکند که دارای هفت فاکتور امنیتی هستند که میتوان آن را از نوع تقلبی دلار تشخیص داد.
- فاکتور اول: «جنس» کاغذ است که سه چهارم اسکناسهای آمریکایی از کتان و یک چهارم از پارچه تشکیل میشوند و دارای خطوط قرمز، آبی بوده و فیبرمانند هستند.
- فاکتور دوم: دومین مورد به «مهر وزارت خزانهداری آمریکا» برمیگردد که به شکل سبز رنگ و در سمت راست اسکناس زده میشود.
- فاکتور سوم: «سطح برجسته» دلار است که به راحتی از طریق لمس کردن قابل حس خواهد بود.
- فاکتور چهارم: «مهر بانک مرکزی آمریکا» مورد چهارم است که به رنگ مشکی و در سمت چپ دلار قرار دارد.
- فاکتور پنجم: «پرتره» دیگر مشخصه دلار آمریکایی است که حاوی اشخاص مشهور آمریکاست و روی اسکناس نقش بسته است.
- فاکتور ششم: همچنین «شماره سریال»، ششمین فاکتور امنیتی این اسکناسهاست که متشکل از اعداد و حروف است که در صورت گرفتن اسکناس در برابر نور به شکل متفاوتی از حالت عادی نشان داده میشود.
- فاکتور هفتم: هفتمین فاکتور امنیتی اسکناس دلار «نوار امنیتی سه بعدی» است که روی آن قرار دارد و به رنگ آبی یا بنفش در اسکناسهای ۱۰۰ دلاری به طور خاص دیده میشود.
فیچرهای امنیتی دلار
- فاکتور واتر مارک: در مورد اسکناس ۱۰۰ دلاری یکی از شناسنهها واترمارک است. با نگه داشتن ۱۰۰ دلاری در مقابل نور، تصویر کم رنگ بنجامین فرانکلین -مخترع آمریکایی-در فضای خالی راست اسکناس را پیدا کنید. تصویر از هر دو سمت اسکناس قابل مشاهده است.
- فاکتور تغییر رنگ جوهر: نکته دیگر تغییر رنگ جوهر در اسکناس است به طوری که اگر کمی اسکناس را کج کنید عدد ۱۰۰ در گوشه پایین سمت راست روی اسکناس از رنگ مسی به سبز تغییر میکند. همچنین با کج کردن اسکناس تغییر رنگ زنگ را در دوات از مسی به رنگ سبز مشاهده می کنید، بدین معناکه با حرکت اسکناس زنگ در داخل دوات ناپدید یا پیدا شود.
- فاکتور نوار امنیتی: نوارامنیتی سه بعدی دیگر مشخصه امنیتی اسکناس ۱۰۰ دلاری است. در حالی اسکناس را پشت و رو می کنید، به نوار آبی رنگ نگاه کنید، همان طور که میبینید ناقوسهای آبی رنگ با حرکت اسکناس به ۱۰۰s تغییر شکل میدهد. هنگامی که میچرخانید(پشت و رو)، زنگها و ناقوسها از سمتی به سمت دیگر می روند و اگر آن را به سمت راست بچرخانید، آنها بالا و پایین میروند.
- فاکتور نخ امنیتی ۱۰۰ دلاری: نخ امنیتی راه دیگر شناسایی ۱۰۰ دلاری است و در تاروپود کاغذ قرار دارد و بر روی آن چاپ نشده است. اسکناس را در مقابل نور نگه دارید تا یک نخ امینتی که به صورت عمودی در سمت چپ اسکناس قرار دارد، نمایش داده شود. این نخ امنیتی به حروف USA و ارقام ۱۰۰ با الگویی متناوب منقش شده و از هر دو طرف اسکناس قابل مشاهده است. هنگامی که این نخ در برابر نور ماوراء بنفش قرار بگیرد، به رنگ صورتی روشن در میآید.
خدای نکرده اونطرف آب بگیرنتون پدر صاحبتون دستتون میارن واسه تقلبی
سلام عالی بود
کاشکی در مورد بقیه ارز ها مثل یورو و پوند هم مطلب بذارید