منظر باستانی ساسانیان (محور ساسانی) در منطقه فیروزآباد استان فارس به عنوان بیست و سومین اثر تاریخی کشور در فهرست میراث جهانی یونسکو و چهارمین اثر جهانی شده استان فارس به ثبت رسید.
چهل و دومین اجلاس میراث جهانی یونسکو که از سوم تیر ماه در منامه بحرین شروع به کار کرده بود، امروز «محور ساسانی» استان فارس را به عنوان چهارمین اثر جهانی شدهی این استان در یونسکو به ثبت رساند.
منظر باستانشناسی ساسانی فارس که با همکاری باستانشناسان، فیلمبرداران، مستندسازان و محققان ۳ سال کار پژوهش و مطالعه روی آن انجام شده است از فیروزآباد شروع میشود تا بیشابور و سروستان در استان فارس ادامه دارد، این منطقه شامل مجموعهای وسیع مانند کاخ، شهر و غار است.
استان فارس پیش از این در سال ۱۳۵۸ محوطهی تاریخی «تختجمشید» به شماره ۱۱۴، محوطهی تاریخی «پاسارگاد» در سال به شماره ۱۱۰۶ و باغ جهانی ارم یکی از ۹ باغ قرار گرفته در پروندهی زنجیرهای باغهای ایرانی در سال ۱۳۹۰ به شماره ۱۳۷۲ در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیدهاند.
بدنبال این رویداد خوشایند میتوان گفت استان فارس پنجمین پروندهی تاریخی خود را با موفقیت در سازمان آموزشی، علمی، فرهنگی ملل متحد «یونسکو» به ثبت رساند.
چهل و دومین اجلاس میراث جهانی یونسکو قرار است تا ۱۳ تیر پروندههای ارائه شده از سوی کشورهای عضو یونسکو را بررسی کند. منطقه حفاظت شده ارسباران نیز به عنوان یک اثر طبیعی دیگر پرونده ایران در اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو است که هنوز خبری در مورد موافقت یا عدم موفقیت ثبت جهانی آن وجود ندارد.
محور ساسانی فیروزآباد شامل قلعه دختر فیروزآباد و شهر گور هستند که به طور خلاصه در زیر معرفی شدهاند.
معرفی قلعه دختر فیروزآباد فارس
معرفی شهر گور فیروزآباد
بدون نظر