به زیباترین باغ گیاه شناسی ایران خوش آمدید

گزارش دیدنی روزیاتو از بزرگترین باغ گیاه شناسی خاورمیانه در تهران

به زیباترین باغ گیاه شناسی ایران خوش آمدید

سرویس گردشگری روزیاتو، امروز نیز همچون روال روزهای قبل،‌ شما را با یکی از دیدنی های بکر پایتخت ۲۳۰ ساله ایران آشنا می کند. تهران، کلانشهر دود آلود این روزها، هنوز هم چون بام تهران و شهرستانگ و فیروزکوه و دماوند، جاهایی دارد که می توان اکسیژن خالص استشمام کرد و غم ایام دود و سرب را نخورد.

امروز می خواهیم شما را به بهشت هزار رنگ ایران در باغ گیاه شناسی تهران ببریم که مانند دریاچه شهدای خلیج فارس تهران که بزرگ ترین دریاچه مصنوعی خاورمیانه به شمار می آید، این باغ نیز بزرگترین باغ گیاه شناسی خاورمیانه به شمار می رود. جایی همین نزدیکی ها.

این باغ را همانند باغ ونک، که زیباترین باغ تهران است، زیباترین باغ ایران می نامند و تسهیلات گسترده ای هم در اختیار گردشگران و بازدید کنندگان قرار می دهد تا با استفاده از خودروهای قرمز رنگ و تورهای علمی، با بهشت پوشش گیاهی ایران آشنا شوند.

با ما در این گزارش خواندنی همراه باشید و سعی کنید یکی از آخر هفته های پاییزی خود را به گشتی در باغ گیاه شناسی ملی ایران در اتوبان کرج اختصاص دهید که حتما فضای جذاب آن، پاییز ۹۵ را برای شما رویایی و به یاد ماندنی خواهد کرد.

باغ گیاه شناسی: جایی همین نزدیکی ها

b23
اینجا سوئیس نیست، اینجا تهران است

برای هموطنان تهرانی، که آبان ماه ۹۵ را با روزهای آلوده بسیاری سپری کرده اند، باغ گیاه شناسی، جایی تقریبا بیرون شهر است و در فضای زیبا و جذاب آن، می توان جشنواره ای از پوشش های گیاهی سرزمین چهار فصل این کهن دیار ده هزار ساله را به نظاره نشست و حتی، پوشش گیاهی برخی از نقاط آسیا و اروپا را نیز در آنجا تماشا کرد.

از اوایل مهر تا اواخر آبان ماه سال جاری، برای نخستین بار در باغ ملی گیاه شناسی ایران، نمایش ۶۰۰ گل داوودی اصلاح شده توسط پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی محلات انجام شد که با استقبال گسترده علاقمندان به طبیعت مواجه شد.

شاید برای شما جالب باشید که بدانید، گل داوودی، دومین گل پر مصرف ایران و جهان بوده و یکی از اقلام صادراتی غیر نفتی کشور به اروپا و آسیا به شمار می رود. اگر به دنبال فعالیت های تجاری در عرصه گل و گیاه هستید،‌ سرمایه گذاری بر روی تولید گل های داوودی با همیاری و مشاوره کارشناسان باغ گیاه شناسی ملی ایران را توصیه می کنیم.

b24
کاشت نهال توسط هنرمندان ایرانی در باغ گیاه شناسی ملی ایران

در واقعا همانطور که از نام این باغ بر می آید، معرفی گیاهان و ظرفیت های باغبانی و پوشش گیاهی مناطق مختلف کشور،‌ در این باغ گیاه شناسی در دسترس طیف های مختلف علاقمندان به طبیعت و طبیعت گردی بوده و به واسطه وسعت، بزرگ ترین باغ گیاه شناسی خاورمیانه تلقی می شود.

b5
تصویری از باغ گیاه شناسی ملی ایران و پل هایی بر روی دریاچه های مصنوعی آن

یکی از دلایل تاسیس و راه اندازی این مجموعه که قدمتش به سال های پیش از انقلاب اسلامی باز می گردد، تلاش برای حفظ و نگهداری گونه های گیاهی در معرض خطر انقراض است. به هر حال اگر با مشاهده این گفتار، عاشق باغ گیاه شناسی ملی تهران شدید، به شما توصیه می کنیم که توصیه های روزیاتویی انتهای این گفتار را حتماً مطالعه کنید.

b2
تصویر انعکاس تصویر درختان باغ گیاه شناسی در دریاچه مصنوعی

این باغ زیر نظر موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور فعالیت کند و برای بازدید از آن، می بایست از طریق سامانه اینترنتی، ثبت نام کرد.

باغ گیاه شناسی ملی، منطقه ای طبیعی مانند جنگل های شمال کشور نبوده و بالطبع،‌ فضایی مصنوعی اما با ظرافت ها و ظرفیت های جذابی برای نمایش پوشش گیاهی مناطق مختلف ایران است. در این باغ، ‌آبشارهای مصنوعی و انواع گل های زینتی به چشم می خورد که در کنار دریاچه های مصنوعی،‌ فضای رمانتیکی را برای نوستالژی باز ها به ارمغان می آورد.

همچنین باغ گیاه شناسی به عنوان ذخیره ژنتیکی گیاهان در معرض خطر انقراض مورد استفاده قرار می گیرد. با بهره گیری از روش های مختلف علمی، امکان شناخت گونه‌های گیاهی کشور فراهم گشته و محدوده پراکنش آنها تعیین می‌گردد. تحقیق در زمینه روش های تکثیر و پرورش گونه‌های با ارزش از نظر حفاظتی و اقتصادی از موضوعات دیگری است که در باغ های گیاهشناسی به آن پرداخته می شود.

b6
فعالیت های تحقیقاتی تخصصی حوزه گل و گیاه در بهشت گل و گیاه ایران

باغ گیاه شناسی ملی ایران شامل ۳۰۰۰ گونه از انواع گیاهان درختچه‌ای، بوته‌ای و درختی است. این موزه زنده از رویشگاه‌های گوناگون ایران نظیر کوهستانی البرز و زاگرس ، جنگلی خزری و  بیابان ها و همچنین رویشگاه های مهم جهان نظیر اروپا، آمریکا، آسیا (هیمالیا، چین و ژاپن) تشکیل شده است.

علاوه بر آن در این باغ قطعات تخصصی نظیر گیاهان دارویی و صنعتی، آربراتوم، گیاهان پیاز دار ایران و باغ میوه ایرانی و  همچنین قطعات آموزشی – نمایشی شامل باغ های سنگی و صخره‌ای، باغ های نمایشی، آبشار ها و دریاچه‌ها وجود دارد.

b3
باغ گیاه شناسی ملی ایران، با دریاچه های مصنوعی زیبا ساخته شده است.

تاریخچه باغ

اوایل سال ۱۳۴۷ هجری شمسی بود که دولت وقت، احداث باغ گیاه شناسی ملی ایران را در مراتع ملی چیتگر اعلام کرد و در مساحتی به وسعت بیش از یک صد و چهل و سه هکتار در دامنه جنوبی رشته کوه های البرز، این باغ تأسیس شد.

b7
تصویری از آزمایشگاه تحقیقاتی باغ گیاه شناسی ملی ایران

در حال حاضر مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع اقدامات و فعالیتهای علمی پژوهشی خود را در ۱۱ بخش تحقیقاتی و متجاوز از ۵۰ گروه و زمینه تخصصی در حوزه تحقیقات جنگل، مرتع، گیاه‌شناسی، بیابان‌زدایی، صنوبر، گیاهان دارویی، علوم چوب و کاغذ، حمایت و حفاظت، ژنتیک و فیزیولوژی گیاهی، بانک ژن و مکانیزاسیون منابع طبیعی و در سطح ۲۹ مرکز تحقیقات استانی و ۸۸ ایستگاه ملی و منطقه‌ای سازماندهی نموده است.

این موسسه دارای ۹ بخش جالب بوده که فعالیت های گوناگونی را در عرصه گل و گیاه و پوشش گیاهی در ایران در دستور کار دارد که آشنایی اجمالی با آن ها خالی از لطف نیست.

۱-بخش تحقیقات جنگل

تحقیق پیرامون زمینه های مختلفی نظیر، جنگلکاری، جنگل شناسی، بهره برداری و مدیریت جنگل، مهندسی جنگل و سیاست جنگل و مسائل اجتماعی و اقتصادی.

 ۲- بخش تحقیقات مرتع

مطالعه و تحقیق در زمینه مدیریت مراتع، اکولوژی مراتع، به زراعی و به نژادی مراتع، مسائل اجتماعی اقتصادی مراتع.

۳-بخش تحقیقات گیاهشناسی

شناسایی گیاهان و رستنی های کشور، مطالعات فیتوسوسیولوژیک، تهیه نقشه های جوامع گیاهی، شناسایی گیاهان نادر و رو به انقراض و تلاش در جهت حفظ ذخایر توارثی کشور، مطالعات تنوع زیستی، ایجاد و توسعه هرباریوم، ایجاد و توسعه باغات گیاهشناسی، دستیابی به گونه های با ارزش گیاهی جهت استفاده در صنعت، فضای سبز، باغبانی، جنگل کاری و …

۴-بخش تحقیقات گیاهان دارویی و محصولات فرعی

با هدف جمع آوری، شناسایی، کشت ، اهلی کردن و تعیین مواد مؤثره تعداد زیادی از گونه های بومی کشور، تحقیقات به زراعی و به نژادی گیاهان دارویی، ترویج و کاشت گیاهان دارویی سازگار و ارزشمند در راستای حفظ منابع و تحقیق در زمینه گیاهان زینتی، معطر، سمی، صنعتی و فرآورده های فرعی جنگل و مرتع.

۵-تحقیقات بیابان

تحقیق در زمینه های استعداد فرسایش اراضی، منابع آب، منابع اراضی، مدیریت بهره برداری از بیابان، استعداد رویشی اراضی، تهیه نقشه های بیابان زدایی، شیوه های مبارزه با بیابانی شدن و تثبیت فیزیکی و بیولوژیکی شنهای روان.

۶- بخش تحقیقات علوم چوب و کاغذ

مطالعه و تحقیق در زمینه فیزیک و آناتومی چوب، مکانیک چوب، چوب خشک کنی و حفاظت چوب، امکان سنجی و معرفی منابع سلولزی جایگزین، تحقیقات فرآورده های مرکب چوبی و تحقیقات مربوط به شیمی چوب، خمیر و کاغذ سازی.

۷- گروه تحقیقات صنوبر و گونه های سریع الرشد

تحقیق پیرامون سازگاری و تعیین ارقام مناسب و صنوبر در دوره های بهره برداری کوتاه مدت، زارعت چوب در جهت کاهش فشار بر جنگلهای طبیعی کشور از طریق ارقام سازگار و توان تولید چوب بالا، معرفی و ترویج ارقام مناسب به بخشهای خصوصی بویژه صنایع چوبی کشور، امکان کاربرد بیوتکنولوژی در تولید و تکثیر ارقام صنوبر و سایر گونه‌های سریع الرشد.

۸- گروه تحقیقات حمایت و حفاظت

مطالعه و تحقیق در زمینه عوامل زنده و غیر زنده خسارت‌زا به جنگلها و مراتع، حفظ تعادل پایدار و تنوع زیستی در گستره منابع طبیعی ایران ،مطالعات فونستیک، کنترل بیولوژیک و مدیریت تلفیقی برای حفاظت و حمایت از اکوسیستمهای مختلف جنگلی و مرتعی.

۹- گروه زیست فناوری منابع طبیعی

تحقیقات در زمینه کاربست علوم نوین گیاهی و فناوری زیستی نظیر کشت بافت، ریزازدیای، زیست شناسی مولکولی و مهندسی ژنتیک در ارتباط با منابع جنگلی و مرتعی.

b11
تصویری زیبا از دریاچه های مصنوعی باغ گیاه شناسی ملی ایران

۹ بخش فوق الذکر، تا کنون هزاران مقاله علمی فارسی و انگلیسی در نشریات معتبر داخلی و بین المللی منتشر کرده و به همین خاطر، از جمله شناخته شده ترین مراکز تحقیقاتی گیاه شناسی جهان به شمار می رود. افتخاری که در نزدیک تهران است و خیلی از گردشگران و طبیعت گردان تهرانی، از وجود آن بی خبر هستند.

b19
گردشگری پاییزی در زیباترین باغ ایران را فراموش نکنید

بررسی های رسانه ای نشان می دهد که این باغ، در فهرست ۱۰ باغ برتر جهان و بزرگترین باغ گیاه شناسی خاورمیانه به شمار می رود که افتخاری برای ایران و تهرانی های خوش نشین است. گر چه هم چون موزه ۲.۵ میلیارد دلاری هنرهای معاصر و گنجینه فوق العاده جواهرات سلطنتی ایران در خیابان فردوسی، مقصد گردشگری کم تر شناخته شده برای پاساژ گرد های  پایتخت است.

b4
لذت عکسبرداری های پاییزی در بهشت هزار رنگ تهران

اگر یادتان باشد در گفتارهای قبلی،‌ درباره طرح باغ های ایرانی که اتفاقاً در فهرست میراث معنوی یونسکو نیز ثبت شده است، موضوعاتی ارائه شد و در طراحی این باغ نیز، ماموریت و ساختار باغ ایرانی لحاظ شده است. طرح ها و نقش های باغ های اصیل ایرانی در طراحی باغ در نظر گرفته شده است.

b8
باغ گیاه شناسی ملی ایران، فرصتی عالی برای شناخت علمی طبیعت ایران است

این باغ بر اساس یک میدان بزرگ در مرکز که چهار بلوار در چهار جهت آن قرار دارد،‌ طرح اصلی را تشکیل می دهد.

بخش های مختلف باغ

b9
تصویر نقشه باغ گیاه شناسی ملی ایران

نقشه باغ، ۱۹ قسمت مختلف باغ را همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید، به تصویر کشیده که به اختصار عبارتند از:

۱)باغ صخره ای ۲) گیاهان دارویی ۳) پوشش گیاهی قاره آمریکا ۴) آربراتوم ۵) باغ سیستماتیک ۶) ناحیه ایران و تورانی ۷) ناحیه زاگرس ۸) ناحیه البرز ۹) رویشگاه هیمالیا ۱۰) حوزه خزر ۱۱) قطعات نمایشی ۱۲) رویشگاه آذربایجان و قفقاز ۱۳) پوشش گیاهی قاره اروپا ۱۴) باغ چین و ژاپن ۱۵) جنگل تفریحی ۱۶) فضای سبز محوطه اداری ۱۷) گلخانه ها و نهالستان ۱۸) باغ میوه ۱۹) نهالستان.

این باغ دارای ۸ مجموعه رویشی است که در ادامه به معرفی آن می پردازیم. پیش از آن، در صورتی که فرصت ندارید در آینده ای نزدیک از این باغ زیبا و جذاب دیدن کنید، توصیه می شود تا از طریق تور مجازی باغ گیاه شناسی ملی ایران، به گشتی مجازی در آن پرداخته و از ظرفیت های مختلف این مجموعه مطلع شوید.

b10
تصویر سامانه تور مجازی باغ گیاه شناسی ملی ایران

مجموعه های رویشی باغ گیاه شناسی ملی ایران

b12

وقتی از پوشش گیاهی در ایران صحبت می شود‌، نظرها به سمت شمال کشور می رود و از بخش های دیگر ایران، غافل می شویم. برای آگاهی از وضعیت پوشش گیاهی کشور، جشنواره ای که در نمایشگاه گیاه شناسی ایران در جریان است و نمایشگاهی دائمی برای مشاهده ظرفیت های فوق العاده گیاهی کشورمان محسوب می شود را در ادامه معرفی می کنیم.

مجموعه رویشی خزر

b13

این مجموعه، از مهم ترین مجموعه های جنگلی به شمار می رود که در این باغ، در معرض دید بازدید کنندگان قرار می گیرد. عملیات اجرایی این مجموعه رویشی از اوایل دهه پنجاه شمسی آغاز و همچنان ادامه دارد. معرفی پوشش گیاهی مناطق جلگه ای، ارتفاعات و هم چنین گیاهان علفی خزر، در این بخش ارائه شده است.

طبق آمارها، بیش از ۶۰ گونه درختی و درختچه ای از ۲۹ تیره گیاهی در مجموعه رویشی خزر باغ گیاه شناسی ملی ایران وجود دارد که تعداد کل درختان این مجموعه را بیش از ۵ هزار اصله برآورد می کنند.

خاک این مجموعه رویشی نیز از شمال کشور به باغ گیاه شناسی آورده اند تا همه چیز، خزری شود، آن هم جایی نزدیک تهران دود آلود.

مجموعه رویشی زاگرس

سه هکتار از صدها هکتار باغ گیاه شناسی ملی ایران به مجموعه رویشی زاگرس تعلق دارد که که به شکل تپه ماهور درست شده و بعضی جاهایش، بیش از ۱۰ متر ارتفاع سطح دارد. این قسمت در سال ۱۳۶۷ هجری شمسی احداث شد و فرآیند توسعه آن، همچنان ادامه دارد.

b14

این مجموعه، از جمله مجموعه های ناحیه تورانی و الگوی جنگل های طبیعی منطقه زاگرس است. ۴۲ گونه چوبی و ۳۰ گونه علفی در این مجموعه قابل مشاهده خواهد بود که با بوته های زرشک و زغال اخته هایی که در محصولات کیک لواشکی بانوی گیلانی تجربه کرده ایم، خاطرات خوبی را به ذهن می آورد.

مجموعه رویشی البرز

b15

از جمله دیگر مجموعه های رویشی بهشت هزار رنگ ایران در پایتخت، می توان به مجموعه رویشی البرز اشاره کرد که خیلی از گردشگران و طبیعت گردان ایران، با پوشش های گیاهی این منطقه تا حدودی آشنایی دارند. این قسمت، به معرفی پوشش های گیاهی محیط های طبیعی دامنه های جنوبی سلسله جبال البرز می پردازد.

در این بخش، شما با بیش از ۲۴۰ گونه گیاهی منطقه البرز مرکزی ایران آشنا می شوید که با شرایط محیطی این منطقه نیز سازگار شده اند.

مجموعه رویشی ایرانی و تورانی و جنوبی

b17

مجموعه رویشی تورانی همان طور که در بالا به آن اشاره شد، در باغ گیاه شناسی ملی ایران احداث شده تا گردشگران و بازدید کنندگان، شبیه سازی جنگل های شمال غرب تا شمال شرق ایران را در این باغ مشاهده کنند. پوشش گیاهی آن با درختانی همچون ارس و پسته وحشی، تزئین شده و شاید یادآور جنگل ابر سمنان باشد.

b16

البته برای مشاهده پوشش گیاهی خطه سر سبز و گرم سرزمین های جنوبی کشور نیز در این باغ، بخش ویژه ای دارد که بازدید از آن را نیز در نظر داشته باشید.

گشتی در طبیعت جهان

یکی از بخش های خیلی جالب و جذاب زیباترین باغ گیاه شناسی ایران را می بایست در معرفی رویشگاه های بین المللی آن جست و جو کرد. جایی که شما می توانید پوشش گیاهی چین، ژاپن، اروپا و حتی مناطقی در قاره آمریکا را از نزدیک مشاهده کنید. جایی همین نزدیکی ها در غرب تهران.

مجموعه رویشی شرق آسیا، نمادی از باغ های سرزمین های خیلی دور است. جایی که با آبشارهای کوچک احداث شده و ۱۵ سال هم طراحی و ساخت آن به طول انجامید. بامبو، از جمله گیاهان مطرح این بخش بوده که برای انرژی مثبت ها، نامی شناخته شده است.

b18

مجموعه رویشی اروپا، از جمله دیگر پوشش های گیاهی ارائه شده در این نمایشگاه زیبای پایتخت بوده که پوشش گیاهی مدیترانه را در معرض دید علاقمندان به طبیعت گردی قرار می دهد.

مجموعه رویشی قاره آمریکا، تلاش می کند با بخش های زیبا و متنوع قاره سر سبز آمریکا را در تهران، در برابر چشمان طبیعت گردان ایرانی قرار دهد و آبشارهای مصنوعی نیز، شما را به دشت های کانادا و آمریکا و مکزیک می برد.

b20

چگونه به زیباترین باغ ایران برویم؟

b21
تصویر نقشه ماهواره ای زیباترین باغ ایران

برای گردش در زیباترین باغ ایران، باید به تهران آمده و از مسیر اتوبان تهران، به سمت آزاد راه کرج بروید. از طریق خروجی پیکان شهر، به سمت آزاد شهر رفته و در بیست متری سرو آزاد، بلوار باغ گیاهی شناسی ملی خودنمایی می کند. البته اگر اهل حمایت از محیط زیست هم هستید، توصیه می کنیم از هر جای تهران، خود را به مترو رسانده و سپس در ایستگاه مترو ایران خودرو پیاده شوید.

از ایستگاه مترو ایران خودرو تا باغ گیاه شناسی ملی ایران، مسافت زیادی پیش روی نخواهید داشت.

بازدید از باغ گیاه شناسی ایران

بازدید از این مجموعه رایگان نیست. بلیط ۱۵ هزار تومان برای بازدید از مجموعه می بایست خریداری شود که برای بازدید بازنشسته ها، دانش آموزان و دانشجویان، تخفیف هایی بین ۳۳ تا ۶۶ درصد اعمال می شود.

این مبلغ صرفاً جهت بازدید است. روزهای بازدید کلیه روزهای هفته حتی روزهای تعطیل است. بازدید گروهی به همراه لیدر در گروههای حداکثر ۴۰ نفره به همراه پیاده روی آرام با استراحت حداقل در دو محل در مسیر بازدید با گذراندن لحظات مفرح و شاد در طبیعتی زیبا انجام می شود.

در بازدید گروهی، بازدید از مختلف باغ گیاه شناسی با توضیحاتی مرتبط با طبیعت هر قطعه از باغ توسط کارشناسان انجام می شود.

مدت بازدید حدود یک ساعت و نیم است. استراحت در طول بازدید و فرصت صرف میان وعده نیز وجود دارد. هم چنین امکان تشکیل تورهای گروهی به همراه پذیرایی، استفاده از دمنوشهای گیاهی، مسابقات نقاشی برای کودکان، تشکیل کلاسهای آموزش نگهداری گلهای آپارتمانی در طول برگزاری تور و …. (مطابق تعرفه های موجود) در دسترس است.

در زمینه برگزاری مناسبت ها و مراسم در باغ گیاه شناسی الزاما با شماره روابط عمومی ۴۴۷۸۷۲۹۰ هماهنگ کنید. هزینه کودکان زیر ۷ سال رایگان است.

لطفا برای حضور در باغ گیاه ‏شناسی ملی ایران به موارد زیر توجه نمایید:
۱- کشیدن سیگار اکیدا ممنوع است.
۲- آوردن هرگونه وسایل پیک ‏نیک ممنوع است.
۳- باید در مسیرهای مشخص‏ شده توسط راهنماهای باغ حرکت نمایید.
۴- از نزدیک شدن به دریاچه ‏ها و تپه ‏ها جداً خودداری کنید.
۵- از چیدن گلها و شاخه‏ های درختان خودداری نمایید.

تلفن‌های تماس : ۴۴۷۸۷۵۹۵ و ۴۴۷۸۷۲۹۷

تلفن‌خانه:۴۴۷۸۷۲۹۲ الی ۵ داخلی ۳۳۷

توصیه های روزیاتویی

b22
خودروهای قرمز رنگ برای گردش در زیباترین باغ ایران

۱- زیباترین باغ ایران، بخشی از میراث طبیعی و فرهنگی ایران به شمار می رود. در حفظ و نگهداری آن کوشا باشیم.

۲- یکی از بهترین فرصت های پاییز گردی را می توان در زیبا ترین باغ گیاه شناسی ایران سپری کرد.

۳- طبیعت هزار رنگ هزار نقش خزان تهران را در باغ گیاه شناسی ملی ایران تجربه کنید و از این تصاویر برای به اشتراک گذاردن در شبکه های اجتماعی استفاده کنید تا دیگران نیز از این فرصت گردشگری فوق العاده آگاه شوند و شبکه های اجتماعی را به محفلی برای ارتقای دانش و آگاهی تبدیل کنیم.

۴- پیش از بازدید از باغ گیاه شناسی ملی، بلیط اینترنتی را از طریق این سامانه سفارش دهید.

۵- لباس گرم، ضد آفتاب و یک دفترچه یادداشت را در هنگام بازدید به همراه داشته باشید.

۶- به دلیل لذت پیاده روی در این باغ زیبا، کفش پیاده روی خوب بپوشید تا در ۲ ساعت بازدید سواره و پیاده، با مشکلی مواجه نشوید.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
۹ نظر

ورود

  • امید آذر ۴, ۱۳۹۵

    برای عنوان زیباترین باغ ایران شاید بد نبود سری هم به باغ گیاهشناسی ارم شیراز که جزو باغ های ثبت شده جهانی شده هست هم میزدید.شاید نظرتون در این مورد عوض بشه. در ضمن سوئیس بخاطر مناطق کوهستانی زیباش معروفه نه باغ هاش.

    • میثم آذر ۵, ۱۳۹۵

      امید جان منظورش منظره در سوییس بود

  • امیر آذر ۵, ۱۳۹۵

    خیلی خوشگله
    خیلی خیلی ممنون برای معرفی این باغ. هفته دیگه میریم
    مرسی

  • ریحاانه آذر ۵, ۱۳۹۵

    تازه اشنا شدم با سایتتون
    چه پست های قشنگی دارین. هایپر هایی که وسط جمله ها میدین خیلی خوبه. من دانشجوی ارشد بیولوژی هستم کرج. این باغ رو دیدم
    واقعا زیباترین باغ ایرانه

  • میثم آذر ۵, ۱۳۹۵

    اینو رفتم مهندس. خیلی خوشگله

  • شیما آذر ۵, ۱۳۹۵

    من فردا میرم حتما
    آخ جون

  • FARHAD آذر ۵, ۱۳۹۵

    so gorgeous
    I LOVE IT

  • سپهر معتمدی آذر ۶, ۱۳۹۵

    درود
    گزارش جالبتان عالی بود. کشف های خوبی دارین.
    کاش ویدئو هم داشت.
    با تشکر

  • انا دی ۳, ۱۴۰۰

    این باغ واقعا زیباست .. پیشنهاد میکنم حتما ببینید