آنچه درباره دریافت انواع روادید و سفر به تایلند باید بدانید

آنچه درباره دریافت انواع روادید و سفر به تایلند باید بدانید

تایلند، یکی از پر طرفدار ترین مقصد های گردشگری در قاره آسیا به شمار می رود و سالانه میلیون ها گردشگر از سراسر جهان، به شوق طبیعت گردی، ماساژ درمانی و گردش در جزایر زیبا و دیدنی این کشور، رهسپار جنوب شرق آسیا می شوند.

تایلند هم چون مالزی،‌ مالدیو و هندوستان، ظرفیت های گردشگری، تاریخی، باستانی و طبیعت گردی فوق العاده ای دارد که در کنار سواحل مرجانی و نیلگون، سرزمین برنج آسیا را به رویای گردشگران لاکچری و مشتاق هیجان گردی تبدیل کرده است.

سفر به سرزمین لبخندها: از روادید تا گردشگری

p16
تصویری از سواحل مرجانی پوکت، بزرگ ترین جزیره تایلند

اگر شما هم قصد دارید در ماه های آینده، رهسپار دیار برنج و ساحل و شگفتی های طبیعی بسیار شوید، کارهایی را پیش از سفر باید انجام دهید که یکی از آن ها دریافت روادید این کشور است.

خیلی ها دوست دارند به جای آن که از تورهای گردشگری بزرگ و کوچک و دقیقه آخری، لوکس یا معمولی استفاده کنند، خود دست به کار شده و اسباب و لوازم سفر را مهیا کنند. گر چه در بسیاری از مواقع، سفر در قالب تورهای ترکیبی برای سفر به تایلند، فواید بسیاری از نظر مادی و خوشگذرانی دارد، اما گاها افرادی هستند که علاقمند به گردشگری خودمانی بوده و دوست دارند به جای رفتن به هتل های گران قیمت و تفریحات فانتزی و متداول و روتین در مقصد های ساحل گردی جنوب شرق آسیا، صفر تا صد کار را خود انجام داده و لذت بیشتری از سفر تجربه کنند.

gr
در سایت رسمی گردشگری سفر به تایلند، می توانید همه اطلاعات مورد نیاز درباره مقصدهای گردشگری در شهرهای مختلف این کشور، فرصت های اقامتی، سبک فرهنگی و غذایی و همچنین رویدادهایی که هر هفته در این کشور برگزار می شود را مشاهده و از برنامه زمان بندی آنها مطلع شوید. منبع: https://www.tourismthailand.org/home

به همین منظور، از دریافت اطلاعات جهت مقصدهای گردشگری در تایلند تا دریافت روادید و خرید بلیط هواپیما و رزرو محل اقامت تا مسائلی مرتبط و غیر مرتبط دیگر، همه کارها باید توسط گردشگر انجام و پیگیری شود که یکی از آن ها، دریافت روادید است.

t5
غواصی در جزایر زیبای تایلند، یکی از ظرفیت های طبیعت گردی زیر آب در این کشور است. تصویر غواصی در جزیره پوکت.

جهت سفر به تایلند، فقط آشنایی با ۱۰ مقصد گردشگری جذاب بانکوک یا پاتایا یا جزیره پوکت کفایت نمی کند. تنها کافی نیست که شما بدانید بهترین هتل ها یا هاستل های این سه مقصد جذاب گردشگری تایلند کجاست. چون در قالب تور سفر نمی کنید،‌ اطلاعات شما باید بیش تر از کسانی باشد که فقط راس ساعت به فرودگاه رفته و تحت نظارت مدیر تور، عازم این کشور می شوند و شاید ۱ صفحه هم اطلاعات مناسب از این کشور نداشته باشند.

در ادامه، تلاش می کنیم که اطلاعات خوبی برای گردشگرانی که به صورت انفرادی رهسپار تایلند هستند ارائه کنیم که اتفاقا در سال های اخیر بر شمار آنها به مدد و همت گردشگری مجازی، به شدت افزایش یافته است.

کوتاه از تایلند

p25
تصویری از DINO‌ پارک در جزیره پوکت تایلند

تایلند همچون دیگر کشورهای جنوب شرق آسیا، طبیعتی دیدنی، ساحل های ماسه ای تمییز و آب های نیلگون و حیات وحش متنوع و ظرفیت های گردشگی و تجاری و ماساژ درمانی فراوان دارد. مهم ترین موضوع در تایلند، ارزان بودن و در دسترس بودن وسایل حمل و نقل، اماکن اقامتی و پذیرایی در سطوح مختلف با رنج های قیمتتی گوناگون است که برای بودجه های مختلف و سلایق گوناگون، فرصت های فراوانی را فراهم کرده است.

پایتخت این کشور بانکوک و طبق آمارها در سال ۲۰۱۶ میلادی، بیش از شصت و شش میلیون نفر جمعیت دارد. مردمی که به نسبت چینی ها و حتی کره ای ها و ژاپنی ها، زبان انگلیسی را بهتر صحبت می کنند و به دلیل حجم بالای گردشگر، بعضا قادر به تکلم به زبان های فرانسه، آلمانی و حتی فارسی و چینی و اسپانیولی هم هستند.

حتما کسانی که به شهرهای مختلف این کشور سفر کرده اند، تور لیدرهای بسیاری را در مقصدهای گردشگری مهم این دیار مشاهده کرده اند که به عنوان شهروند تایلند، قادر به تکلم به چند زبان زنده دنیا از جمله فارسی هستند. به هر حال در سفر به این کشور با مشکل زبان روبرو نخواهید شد. پول رایج تایلند، بت است که در ادامه درباره آن میخوانید تا در صورتی که خواهان خرید آن در مراکز استان ها هستید، اطلاعات لازم را داشته باشید.

t6

اختلاف ساعت بانکوک با تهران، حدود ۷ ساعت است و هفت ساعت از تهران جلوتر است.  آب و هوای گرم و مرطوب تایلند همچون کوالالامپور سبب می شود تا شاهد اکوسیستمی تک فصلی در این کشور باشیم.

کارهایی که در تایلند نباید انجام داد

اگر قصد سفر به تایلند را دارید، سعی کنید از انجام کارهای زیر پرهیز کنید تا سفر شما بدون مخاطره و حداکثر لذت و تجربه های هیجانی باشد. آگاهی به قوانین و مقررات و فرهنگ عامه در تایلند، یکی از شرایط مهم سفر به دیار لبخند ها است:

  • از به آغوش کشیدن راهبان در معابد تایلند خودداری کنید. بغل کردن راهب های بودایی در این کشور ممنوع است.
  • راهبان بودایی در تایلند، با خانم ها دست نمی دهند و معمولا در کنار زنی در اتوبوس نمی نشینند. به این فرهنگ پذیرفته شده در تایلند احترم بگذارید.
  • همانطور که طبق عرفی غیر مکتوب اما پذیرفته شده، پیش از ورود به کلیساها، مردان کلاه را از سر بر می دارند، در تایلند نیز در صورت ورود به معبد، کفش را باید از پا در آورید. صندل پوش بودن شماری از مردم در تایلند را می توان شاهدی بر احترام آنها به مراکز مذهبی دانست.
  • از پای خود برای نشان دادن چیزی در تایلند استفاده نکنید.
  • با پای خود،‌ مانع بسته شدن چیزی نشوید.
  • انگشت پای خود را بر روی مجسمه های بودا قرار ندهید.
  • از بی احترامی به خاندان سلطنتی تایلند پرهیز کنید.
  • بر خلاف برخی از شهرهای آسیا و اروپا که مردان و زنان با لباس کم در فصل تابستان تردد می کنند، این موضوع در فرهنگ عامه تایلند پسندیده نیست.
  • پوشش در معابد تایلند به نسبت سایر مکان ها سخت گیرانه تر است.
  • حضور در کلیساها با شلوار کوتاه یا دامن کوتاه امکان پذیر نیست.
  • از لمس کردن سر یک تایلندی خودداری کنید. به خصوص سر کودکان!
  • نکته جالب توجه که در سفر به تایلند باید بدانید ان است که گرفتن عکس با مجسمه های بودا، از تفریحات گردشگران است. اما خروج این عکس ها از تایلند غیر قانونی است و باید مجوز اخذ شود. البته تصاویر دیجیتالی متفاوت از پرینت است.
  • بعضی گردشگران معتقدند که سوت زدن در شب در این کشور، خلاف عرف عامه است و بد تلقی می شود.
  • در تایلند و بخصوص شهر بانکوک شب زنده داری امری کاملا طبیعی است و در این میهمانی ها مواد مخدر هم استعمال می شود. گردشگران هم در این میهمانی ها شرکت می کنند و گاها به دام استعمال مواد مخدر می افتند.
  • آنچه که توریست ها نمی دانند این است که تایلند مقررات بسیار سفت و سختی در رابطه با استعمال مواد مخدر دارد و متخلفان به شدت مجازات خواهند شد. همین بس که بدانید قاچاق مواد مخدر در این کشور مجازات اعدام را به همراه دارد. اگر مواد مخدر مصرف کنید و پلیس تایلند شما را دستگیر کند حتما به زندان خواهید افتاد و باید جریمه های سنگینی پرداخت نمایید.
  • تایلندی ها در مواجهه با غریبه ها دست نمی دهند بلکه دستانشان را به نشانه ی احترام رو به روی سینه به هم می چسبانند و تعظیم می کنند. لازم نیست که به کودکان و افراد کم سن تر تعظیم کنید. اما وقتی با کسی رو به رو می شوید که از شما بزرگ تر است دستتان را دراز نکنید بلکه به نشانه ی احترام خم شوید. اگر دوست ندارید به کسی تعظیم کنید می توانید تنها با یک سلام کوتاه ارتباط برقرار نمایید.

پول رایج در تایلند

p39
واحد پول کشور تایلند، بات است که با نماد ฿ و کد THB نشان داده می شود. شما در حال حاضر با هر هزار تومان می توانید حدود ۸ تا ۹ بات را خریداری کنید. از جمله اسکانس های رایج تایلندی می توان به ۲۰ بات (سبز)، ۵۰ بات (آبی)، ۱۰۰ بات (قرمز)، ۵۰۰ بات (ارغوانی) و ۱۰۰۰ بات (قهوه ای) اشاره کرد.

واحد کوچک تر پول تایلند، سکه های ستنگ بوده که هر ۱ بات برابر با ۱۰۰ ستنگ می باشد. سکه های تایلندی به دو صورت دیده می شوند، سکه های ۱، ۲، ۵ و ۱۰ باتی و سکه های ۵۰ و ۲۵ ستنگی. برای خرید بات دو راه در پیش رو دارید:

  1. در ایران دلار بخرید و آن را در صرافی های بسیاری که در سطح شهر بانکوک، پاتایا یا پوکت به چشم می خورند، به بات تبدیل کنید.
  2. برای تبدیل ارزهای غیر متداول مانند بات باید به بانک‌ِ ملی موجود در فرودگاه امام خمینی مراجعه کنید.

سفارت خانه ایران در تایلند

توصیه می شود که اطلاعات سفارت ایران در تایلند را در اختیار داشته باشید تا در صورت بروز هر گونه حادثه یا فقدان مدارک یا ارز و مسائلی از این قبیل، با کارشناسان سفارت جمهوری اسلامی ایران در بانکوک رایزنی کنید.

  • نشانی فارسی: تایلند، بانکوک، واتانا، کیونگتون نوا، جاده ی سوخومویت
  • نشانی انگلیسی: Address: ۲۱۵,sukhumvit road,soi ۴۹/۱۱,kiongton nua,wattana,bangkok ۱۰۱۱۰-
  • کد پستی: ۱۰۱۱۰
  • تلفن نمایندگی: ۳-۳۹۰۰۸۷۱-۰۰۶۶۲
  • بخش کنسولی: ۳۹۰۰۸۳۷-۰۰۶۶۲
  • آدرس وبسایت: bangkok.mfa.ir
  • ساعات کار: روزهای دوشنبه تا جمعه از ساعت ۸:۳۰ الی ۱۶:۳۰
  • ساعات کار بخش کنسولی: دوشنبه تا جمعه از ساعت ۹ صبح الی ۱۳
  • شماره تماس: ۳-۰۲۳۹۰۰۸۷۱
  • شماره فکس: ۰۲۳۹۰۰۸۳۷

سفارت خانه تایلند در تهران

آشنایی با سفارت خانه این کشور در تهران، نخستین گام برای مهیا کردن لوازم و شرایط سفر به این دیار دیدنی در جنوب شرق آسیا است. روابط اقتصادی و سیاسی و فرهنگی خوب دو کشور سبب شده تا سفارت این کشور در پایتخت، همکاری خوبی با گردشگران انفرادی به خصوص تور لیدرها و آژانس های گردشگری کشورمان داشته باشد.

در سفارت تایلند در تهران، صدور روادید گردشگری و تجاری و تحصیلی برای شهروندان ایران، اخذ کد ثبتی، امور مربوط به کنسولگری، پاسخ به پرسش های علاقمندان به سفر و سرمایه گذاری در تایلند و همچنین موضوعات مهاجرتی و تحصیلی انجام می شود.

  • آدرس: بهارستان، روبروی بیمارستان طرفه، کوی استقلال شماره ۳
  • شماره تلفن: ۰۲۱-۷۷۵۳۱۴۳۳
  • شماره فکس: ۰۲۱-۷۷۵۳۲۰۲۲
  • ساعت کار: یکشنبه تا پنج شنبه از ساعت ۸ تا ۱۷
  • زمان دریافت مدارک روادید: از ساعت ۸:۳۰ لغایت ۱۶
  • انجام امور کنسولی: از ساعت ۱۳:۳۰ لغایت ۱۶

برای مراجعه به سفارت تایلند در تهران در روزهای شنبه تا چهار شنبه با توجه به قرار گیری آن در محدوده طرح ترافیک، از خطوط اتوبوس رانی یا مترو ایستگام امام خمینی استفاده کنید.

ارز همراه مسافر در تایلند چه مقدار است؟

هر مسافری که ارزی با ارزش ۲۰,۰۰۰ دلار یا بیشتر وارد یا خارج می کنند، باید این موضوع را با گمرک تایلند در میان گذارند. ارز خارجی شامل سکه و اسکناس می شود و اگر در سفر به تایلند با بیش از مقدار مجاز ارز همراه دارید کافی است این موضوع را با افسر فرودگاه در میان گذارید.

افسر به شما فرمی با عنوان فرم بیان ارز خارجی خواهد داد که باید آن را پر کنید. توجه داشته باشید که درباره ی ارزی که همراه دارید باید با صداقت کامل به سوالات پاسخ نمایید و در غیر این صورت متجرف و مجرم به حساب خواهید آمد.

همه ی مسافران به جز افرادی که ساکن کشورهای جمهوری دموکراتیک خلق لائو، میانمار، کامبوج، مالزی و ویتنام هستند، می توانند تا ۵۰,۰۰۰ بات به همراه خود از کشور خارج کنند.

اما افرادی که ساکن این کشورها هستند سقفشان ۵۰۰,۰۰۰ بات است. اگر با پرسشی مواجه شدید، پیش از سفر، با اداره گمرک تایلند تماس بگیرید. برای کسب اطلاعات بیشتر به این آدرس رجوع کنید.

مدارک لازم برای دریافت روادید گردشگری تایلند

p29

یکی از روادیدی که برای سفر به تایلند می توان در تهران دریافت کرد‌، روادید گردشگری است. بر خلاف سفر به استانبول یا گرجستان یا ارمنستان که سیستم لغو روادید ایران با این سه کشور و کشور های دیگر برقرار است و به محض ورود به فرودگاه استانبول یا آنکارا یا تفلیس یا ایروان، در گذرنامه شما مهر ورود زده می شود، این قضیه برای تایلند برقرار نیست و شما باید پیش از سفر، روادید تایلند را دریافت کنید.

توجه داشته باشید که با روادید گردشگری تایلند، قادر خواهید بود که به مدت ۶۰ روز در این کشور بمانید. این زمان برای گردش در گرجستان، ۴۵ روز است. اگر قصد اقامت بیش از ۶۰ روز داشته باشید، می بایست مجددا نسبت به دریافت روادید اقدام کنید و اضافه ماندن شما بدون روادید معتبر (valid visa) جرم و طبق قوانین قضایی تایلند، مستوجب زندان است.

روادید گردشگری در تایلند، به شما اجازه سفر به نقاط مختلف این کشور را می دهد و حق انجام هیچ گونه فعالیت تجاری ، مهاجرتی، تحصیلی را نخواهید داشت و در صورت تخلف و مشاهده پلیس، با شما برخورد می شود.

p30
روادید گردشگری تایلند تنها ۶۰ روز اعتبار دارد و پیش از اتمام آن، باید خاک این کشور را ترک کرد

شایان ذکر است که اگر شما از طریق موسسات گردشگری ایران، درخواست دریافت روادید از تایلند بکنید، این موسسات طبق قوانین بین المللی موظف هستند تنها برای روادید گردشگری از جانب شما اقدام کنند و دیگر روادید، نیازمند طی مراحل قانونی مربوطه و حضور متقاضی در کنسول است.

شما برای دریافت روادید تایلند، می بایست شخصا در شهر تهران حضور داشته و مدارک مربوطه را ارائه کنید. البته اتباع افغانی یا پاکستانی تنها در صورتی می توانند از سفارت تایلند در تهران درخواست روادید کنند که مجوز اقامت آن ها در ایران، شش ماه اعتبار داشته باشد. در غیر این صورت امکان دریافت روادید گردشگری تایلند در تهران را نخواهند داشت.

مدارکی که برای دریافت کلیه روادید سفر به تایلند مورد نیاز گردشگران ایرانی خواهد بود به این شرح است:

  • اصل کارت ملی و اصل شناسنامه
  • ترجمه رسمی کارت ملی و ترجمه رسمی شناسنامه
  • اصل گذرنامه ای که ۶ ماه اعتبار داشته باشد و ۲ صفحه خالی داشته باشد.
  • فرم تکمیل شده درخواست روادید (application form) به زبان انگلیسی.
  • یک قطعه عکس ۳ در ۴ رنگی پشت سفید که تفاوت چندانی با عکس گذرنامه شما نداشته باشد.
  • کپی بلیط هوایپمای قطعی شده رفت و برگشت با مهر آژانس.
  • اثر انگشت متقاضی و امضا فرم درخواست (مطابق با امضا گذرنامه).
  • گواهی رزرواسیون قطعی محل اقامت (reservation confirmation)
  • فرم تاییدیه آژانس مسافرتی در صورتی که از طریق موسسه گردشگری اقدام کرده باشید.
  •  پرداخت هزینه رواید تایلند که حدود ۲۰۰ هزار تومان در سال ۱۳۹۶ است.

همانطور که گفتیم، گذرنامه شما باید حداقل شش ماه اعتبار داشته باشد. اگر در زمان اقدام برای روادید، گذرنامه شما کم تر از شش ماه اعتبار دارد، می بایست نسبت به تعویض آن از طریق دفاتر پلیس +۱۰ اقدام کنید. دریافت گذرنامه جدید حدود هفتاد و دو ساعت زمان می برد و اگر خیلی عجله داشته باشید، با مراجعه به مرکز اصلی صدور گذرنامه ناجا، می توانید ظرف بیست و چهار ساعت گذرنامه معتبر دریافت کنید که ۵ سال اعتبار دارد.

کلیه گذرنامه هایی که به سفارت تایلند ارائه می شود می بایست حداقل ۲ صفحه خالی داشته که مهر نخورده باشد. گذرنامه شما نیز نباید خط خوردگی داشته باشد. زمانی که روادید گردشگری تایلند را دریافت کردید و متوجه خطی یا رنگی یا نقشی غیر معمول روی روادید شدید، به مسئولان سفارت خانه اطلاع دهید تا این مساله بررسی شود و در صورت نیاز، روادید جدید برای شما صادر شود و در فرودگاه بانکوک، عاملی برای جلوگیری از سفر شما نشود.

راهنمای تکمیل فرم درخواست روادید تایلند

t1
فرم درخواست روادید سفر به تایلند از طریق سفارت این کشور در تهران که باید به زبان انگلیسی تکمیل و امضا شود و امضا نیز مطابق امضا شما در گذرنامه باشد

همان طور که گفته شد، برای درخواست روادید تایلند، می بایست در کشور حضور داشته و فرم درخواست روادید را تکمیل و امضا کنید. مواردی که در فرم مشاهده می کنید به شرح زیر است:
۱. بخش Diplomatic visa (ویزای دیپلماتیک که مربوط به گردشگران نیست)
۲. بخش Official visa (ویزای رسمی که مربوط به گردشگران نیست)
۳. بخش Immigration visa (ویزای مهاجرتی که مربوط به گردشگران نیست)
۴. بخش Non-immigrant visa (ویزای غیر مهاجرتی)
۵.بخش  Tourist visa (ویزای گردشگری که باید تیک بزنید)
۶.بخش Transit visa (ویزای تزانزیت که مخصوص کسانی است که راننده هستند)
۷. بخش  Single visa (ویزای یک بار ورود به تایلند)
۸. بخش Double visa (ویزای دو بار ورود به تایلند )
۹. بخش Multiple visa (ویزای چند بار ورود به تایلند در طول یک سال)
۱۰.بخش  Mr./Mrs./miss (آقا یا خانم)
۱۱. بخش Family name (نام خانوادگی شخص متقاضی دریافت روادید درج شود)
۱۲. بخش Nationality (ملیت شخص متقاضی دریافت روادید درج شود)
۱۳. بخش Date of birth (تاریخ تولد بر اساس گذرنامه به دقت درج شود)
۱۴. بخش Place of birth (محل تولید بر اساس گذرنامه به دقت درج شود)
۱۵. بخش Profession (شغل بر مبنای مستندات)
۱۶.بخش  Present address (آدرسی که در حال حاضر در آن در ایران مستقر هستید)
۱۷.بخش  Permanent address (آدرس دائمی شما در شهر محل سکونت در ایران درج شود)
۱۸. بخش Email address (نشانی پست الکترونیک متقاضی درج شود)
۱۹. بخش Passport number (شماره گذرنامه شخص درخواست کننده روادید درج شود)
۲۰. بخش Previous visit to Thailand (تاریخ آخرین سفر به تایلند در صورت وجود)
۲۱. بخش Purpose of visit (هدف سفر به تایلند را درج کنید)
۲۲. بخش Date of arrival in Thailand (تاریخ احتمالی ورود به تایلند را درج کنید)
۲۳. بخش Duration of purposed stay (تارخی احتمالی خروج از تایلند را درج کنید)
۲۴. بخش Proposed address in Thailand (آدرس محل سکونت در تایلند را درج کنید)
۲۵. بخش Local guarantor and address (آدرس شخص دعوت کننده – در صورتی که روادید تجاری باشد)
۲۶. بخش Guarantor and address (آدرس و مشخصات دعوت کننده)
۲۷. بخش Flight number (شماره پرواز هواپیما به مقصد تایلند)
۲۸.بخش  Accompany person (مشخصات شخص همراه مانند همسر یا فرزندان)
t2

همان گونه که در فرم مشاهده می کنید، اطلاعات بلیط هوایپما باید قید شود و امکان سفر زمینی به تایلند امکان پذیر نخواهد بود. مگر این که شما به صورت زمینی به کشورهای هم سایه تایلند رفته و از آنجا به صورت هوایی وارد فرودگاه های این کشور شوید.

مدارک لازم برای دریافت روادید تجاری و گردشگری تایلند

مهم ترین روادید سفر به تایلند، روادید تجاری و گردشگری است و به نسبت، روادید تحصیلی جهت سفر به این کشور از سوی ایرانیان کم تر دریافت می شود. مدارکی که باید برای دریافت روادید تجاری می بایست ارائه کنید عبارتند از:

  •  فرم تکمیل شده درخواست روادید به صورت تایپ شده و بدون خط خوردگی.
  • یک قطعه عکس ۳ در ۴ بدون عینک و تمام رخ و پشت سفید که تفاوت زیادی با عکس گذرنامه نکند.
  • کپی گذرنامه و شناسنامه و کارت ملی متقاضی.
  • دعوت نامه تجاری معتبر از نهاد حقوقی خصوصی یا دولتی در تایلند.
  • کد اقتصادی شرکت و روزنامه رسمی شرکت شما در ایران که ترجمه رسمی شده باشد.
  • اصل گذرنامه و حضور شخص متقاضی دریافت روادید تجاری تایلند.
  • مدارکی که برای دریافت روادید گردشگری تایلند باید به سفارت این کشور در خیابان بهارستان تهران تحویل بدهید عبارتند از:
    اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه
    اصل و کپی بلیط رفت و برگشت به تایلند
    اصل گذرنامه
    تکمیل فرم درخواست به زبان انگلیسی

توجه داشته باشید که برای صدور روادید گردشگری، می بایست ۳۵ یورو پرداخت کنید. این مبلغ برای سفر یک باره به تایلند با روادید گردشگری حدود ۶۰ یورو و برای ورود چند باره (مولتی پل)، ۱۴۰ یورو است. البته این رقم ها هر سال تفاوت می کند که برای کسب اطلاعات بیشتر باید به درگاه سفارت تایلند در تهران مراجعه کنید.

هزینه های درخواست روادید
به علت افت ارزش ارز یورو در برابر پول تایلند ” بات ” ، هزینه های روادید برای ورود اتباع بیگانه به تایلند به شرح زیر می باشد:
۱. هزینه های روادید
۱.۱ ویزای ترانزیت     ۲۵ یورو
۱.۲ ویزای توریستی یکبار ورود   ۳۵ یورو
۱.۳ ویزای توریستی دوبار ورود   ۷۰ یورو
۱.۴ روادید غیر مهاجرتی (تجاری، تحصیلی، غیره)
– روادید غیر مهاجرتی یکبار ورود  ۶۰ یورو
– روادید غیر مهاجرتی چندبار ورود       ۱۴۰ یورو
۲. هزینه صدور گذرنامه جدید (مخصوص اتباع تایلندی)
۲.۱ گذرنامه عادی ۵ ساله     ۳۰ یورو
۲.۲ گذرنامه موقت ۱ ساله     ۱۰ یورو
۳. هزینه تایید مدارک      ۱۵ یورو

قوانین پرداخت عوارض تایلند

توجه داشته باشید که اگر هنگام ورود به تایلند، کالاهایی با ارزش بیش از ۱۰ هزار بت تایلند داشته باشید، می بایست عوارض ورود پرداخت کنید. البته امکان پرداخت عوارض و مالیات به صورت نقدی هم وجود دارد. سقف مشمولیت عوارض برای کالاهایی که تجاری نیستند و برای مصارف شخصی هستند، حدود ۸۰ هزار بت هست. شایان ذکر است که کالاها تا انجام روند کامل ترخیص و ورود در گمرک باقی خواهند ماند.

مقررات همراه داشتن ارز با مسافر

طبق شرایط این آیین نامه ها وقوانین، مسافرینی که با خود ارز خارجی به همراه دارند، چه به صورت اسکناس و چه به صورت سکه ، که ارزش آن در مجموع بیش از ۲۰,۰۰۰ دلار آمریکا باشد، باید در نقطه ورود/خروج این امر را به افسر فرودگاه یا بندر ورودی/خروجی اطلاع داده و ” فرم بیان ارز خارجی” را پر نمایند.

مسافرین باید فرم را کامل نموده و امضاء نمایند چه این ارز به همراه مسافر ورودی یا خروجی باشد و چه بخشی از بار مسافر باشد که از مرز خارج یا به آن وارد شود. مسافری که ارز خارجی به همراه دارد موظف است با صداقت و به درستی به کلیه سوالات افسر مرز پاسخ داده اطلاعات لازم را در اختیار آنان قرار دهد.

ارز تایلندی مقدار ۵۰,۰۰۰ بات یا بیشتر از آن باید به هنگام خروج گزارش داده شود به استثنای مسافرینی که مقصد آنان جمهوری دمکراتیک خلق لائو، میانمار، کامبوج، مالزی و ویتنام می باشد. مسافرینی که مقصد آنان کشور های فوق می باشد مجاز به خروج ارز تا میزان ۵۰۰,۰۰۰ بات می باشند.

تماس جهت اطلاعات بیشتر برای اطلاعات بیشتر و در صورت داشتن هر گونه سوال می توانید با مرکز تلفنی گمرک به شماره ۱۱۶۴ و یا کلینیک گمرک به شماره : ۴-۷۸۸۰-۶۶۷-۰۲ و فکس ۷۸۸۵-۶۶۷-۰۲ و یا آدرس پست الکترونیکی به نشانی: customs clinic@customs.go.th تماس حاصل نمایید. همچنین در نقاط ورودی و خروجی می توانید اطلاعات بیشتری بدست آورید.

اطلاعات گمرکی

king

در صورتیکه مامور گمرک مسافری را برای بازرسی بیشتر متوقف نماید، این بدان معنی نیست که مسافر مضنون به انجام عملی خلاف است. علاوه بر اعمال قوانین گمرکی، گمرک تایلند قوانین بسیار دیگری از سایرسازمان ها را اعمال می نماید. پرداخت عوارض در صورتیکه اقلامی با ارزش ترکیبی کل بیش از ۱۰,۰۰۰ بات وارد می کنید، این اقلام مشمول مالیات و عوارض واردات خواهند شد.

gr
اطلاعات گمرکی جهت سفر به تایلند را از طریق درگاه اطلاع رسانی انگلیسی زبان سفارت این کشور در تهران اخذ کنید

عوارضی با نرخ ثابت بر اقلام مشمول پرداخت عوارض اعمال خواهد شد مشروط بر اینکه: · اقلام مشمول عوارض برای استفاده شخصی باشد. · میزانی معقول داشته و اهداف استفاده تجاری، بازرگانی و یا معاملاتی نداشته باشد. · ارزش کل آن بیش از ۸۰,۰۰۰ بات نباشد · مسافران می توانند عوارض و مالیات خود را به صورت نقدی در تاریخ ورود پرداخت نمایند.

اقلام مشمول عوارضی که میزان آن ها از مقدار مجاز برای مصرف شخصی بیشتر بوده و/ یا ارزش کل آن ها بیش از ۱۰,۰۰۰ بات باشد و یا مصارف تجاری داشته باشند ( از جمله اقلامی که ارزش آن ها از ۸۰,۰۰۰ بات کمتر است) مشمول مالیات و عوارض قابل اجرا می گردند.

لطفا” با بخش بازرسی مسافر جهت پرداخت مالیات و عوارض تماس حاصل نمایید. در صورتیکه ارزش اقلام مشمول عوارض از ۸۰,۰۰۰ بات بیشتر باشد، این اقلام جهت اجرای مراحل رسمی گمرک واردات به انبار منتقل خواهد شد. کالاهای فوق تا زمان اجرا و اتمام مراحل رسمی گمرک واردات در ” بخش مقررات گمرکی” در اختیار گمرک خواهد بود.

A.T.A. کارنه A.T.A. کارنه یا جواز یا قرارداد گمرکی A.T.A ورود موقت کالا به تایلند جهت شرکت در نمایشگاه های بین المللی و کالاهای تبلیغاتی، نمونه های تجاری و لوازم علمی از طریق صاحب امتیاز شناخته شده برای پیمان نامه مورد تایید A.T.A را میسر می سازد.

تا زمانیکه شرایط لازم برای این قرارداد رعایت گردد، ورود کالا به صورت موقت و بدون عوارض گمرکی و با حداقل محدودیت مقدور می باشد. دارندگان A.T.A. کارنه باید به محض ورود به تایلند با افسران گمرک در ” کانال قرمز” (Red Channel ) تماس بگیرند.

تشریفات گمرکی و ترخیص کالاهای تحت A.T.A. کارنه در فرورگاه انجام و پایان می پذیرد. در محل خروج، دارندگان A.T.A. کارنه باید فرم صدور مجدد ( re-exportation form ) که شامل ته قبض و سند هزینه یا واچر نیز می باشد را پر کرده و آن ها را به همراه کالاهای صدور مجدد جهت تایید به افسران گمرک ارائه نمایند.

دارنده A.T.A. کارنه باید ته قبض را پیش خود نگه داشته و سند هزینه یا واچر نیز توسط گمرک خروجی نگهداری می گردد. جواز یا کارنه را همچنین می توان برای صادرات کالاهای موقت معاف از مالیات/عوارض از تایلند به سایر کشورها درخواست نمود.

مدارک مورد نیاز برای دریافت روادید شغلی تایلند

اگر به منظور پیدا کردن شغل، عازم تایلند هستید، می بایست روادید کاری دریافت کنید. این نوع روادید، غیر مهاجرتی است که و برای یک بار ورود به این کشور اعتبار دارد. این روادید سه ماه اعتبار دارد و به شما فرصت می دهد تا در این کشور کار مورد نظر خود را پیدا کنید. اگر مشغول به کار شوید، میتوانید از کارفرما درخواست کنید تا برای شما درخواست اقامت بلند مدت بدهد و از طریق وزارت خارجه تایلند، نسبت به تمدید روادید اقدام کنید.

توجه داشته باشید که روادید چند بار ورود به تایلند، تنها یک سال اعتبار دارد و اگر شما با این نوع روادید در تایلند مشغول به کار شوید، متخلف شناخته می شود. به همین منظور، جهت انجام هر شغلی در تایلند، باید ابتدا روادید یک بار ورود سه ماهه دریافت کنید. این قوانین به منظور جلوگیری از ورود ابتاع غیر قانونی کشورهای دیگر و عدم پرداخت مالیات توسط آنان صورت می گیرد.

چگونه نیروی تایلندی استخدام کنیم؟

اگر کارفرما هستید و قصد استخدام یک نیروی خدماتی یا تخصصی تایلندی در مجموعه کاری خود دارد، می توانید به موسسه اشتغال برون مرزی تایلند در این درگاه رجوع کنید و نیروهای آماده به کار را مشاهده کنید.

از طریق موسسات کاریابی بین المللی نیز می توانید نسبت به استخدام منابع انسانی مورد نظر خود اقدام کنید. توجه داشته باشید که برای دعوت رسمی نیروی تایلندی به کشور، می بایست درخواست روادید برای وی کرده که از طریق سامانه اطلاعات کنسولی وزارت امور خارجه کشورمان، فرآیند مزبور را دنبال نمایید.

اطلاعات گمرکی برای علاقمندان به تجارت با تایلند

تعاملات تجاری ایران با تایلند گر چه کمتر از گردش مالی صنعت گردشگری است، اما به هر حال این کشور با ایران ظرف چند دهه اخیر، ارتباطات تجاری گسترده داشته که در سال های اخیر روند صعودی به خود گرفته است.
اگر قصد مبادلات تجاری با تایلند را دارید، باید روادید تجاری دریافت کنید. قبل از هر چیز، می بایست درباره مسایل گمرکی ایران و تایلند اطلاعات لازم را کسب کنید. ذکر چند مورد ضروری است:

  •  مقررات گمرکی ایران را برای واردات کالا از تایلند و صادرات کالا به این کشور اینجا دنبال کنید.
  •  اتاق بازرگانی ایران و تایلند برای مشاوره و اطلاع رسانی درباره روابط تجاری دو کشور بررسی کنید.
  • اگر کالایی را وارد تایلند می کنید و قصد و هدف شما ورود موقت آن کالا است نیاز به کارانه خواهید داشت. برای مثال می خواهید کالای خود را در یک نمایشگاه در معرض دید عموم قرار دهید. اگر کارانه یا جواز و قرارداد گمرکی داشته باشید می توانید بدون پرداخت عوارض کالایتان را وارد کشور کنید. البته در نظر داشته باشید که اگر از مفاد قرارداد تخطی کنید جواز شما باطل و بدون اعتبار خواهد شد.
  •  این قوانین و قراردادها بنابر شرایط و کالای شما منعقد می شود.
  •  کارانه یا جواز و قرارداد گمرگی با نام اختصاری A.T.A شناخته می شود.
  • وارد و ترخیص کالاهایی که دارای کارانه هستند در فرودگاه انجام می شود.
  • در پایان کار و خروج کالا صاحب امتیاز باید فرم صدور مجدد، ته قبض همه ی هزینه ها را به افسر گمرک تحویل دهد و سپس ته برگ را نزد خود نگه دارد.
  •  سند هزینه ها و مدارک توسط گمرک تایلند نگهداری و بایگانی خواهد شد.
  • صاحب کارانه پس از ورود کالایش به تایلند باید با افسران قسمت رد چنل (Red Channel) تماس بگیرد.
  • کارانه برای کالاهایی که به طور موقت در تایلند خواهند ماند و نهایتا به کشور دیگری می روند نیز صادر می شود.

توصیه هایی برای دریافت روادید تایلند

با وجود توضیحات جامعی که در بالا ارائه شد و لینک های دولتی مربوطه، ذکر نکاتی در پایان ضروری است:

  •  سفر زمینی به تایلند: سفر زمینی به تایلند به عنوان شهروند ایران، تابع مقررات خاصی است که باید از سفارت سوال کنید. چرا که همان طور که در مدارک سفر به تایلند مشاهده کردید، یکی از مدارک مورد نیاز، بلیط رفت و برگشت با هواپیما است.
gr
بیش از ۲۰ هزار محل اقامت در شهرهای مختلف تایلند توسط درگاه بین المللی معتبر Booking.com ارائه شده است که با کارت های اعتباری ارزی بین المللی یا شرکت های پرداخت مجازی ایرانی که گواهی نماد اعتماد الکترونیک را دارند قابل رزرو هست.
  •  تاریخ انقضا: همواره تاریخ انقضا (expire date)‌ گذرنامه خود را همواره بررسی کنید و اگر تا زمان رفتن، گذرنامه شما کم تر از ۶ ماه اعتبار دارد، پیش از تمدید گذرنامه، گذرنامه قبلی را به سفارت برای دریافت برچسب روادید ارائه نکنید.
gr
اگر قصد سفر به تایلند را در هر فصلی از سال به صورت انفرادی یا ترکیبی داشتید، از ۴.۲ میلیون توصیه تایلند گردهای تریپ ادوایزر استفاده کنید که شما را با مقصدهای گردشگری جذاب و هیجانی این کشور و همچنین کارهایی که در طول سفر بهتر است انجام دهید و مکان هایی که بهتر است بازدید کنید، آشنا می کند
  •  ۶۰ روز: روادید گردشگری به تایلند تنها ۶۰ روز اعتبار دارد و اقامت بیش از این روز، جرم تلقی می شود.
  • ازدواج در تایلند: توجه داشته باشید که ازدواج با یک تایلندی باعث کسب اقامت برای شما نمی شود و تنها می توانید درخواست ویزای ۳ ماهه داشته باشید که پس از آن هم هر سه ماه یکبار باید درخواست تمدید آن را بدهید.
  •  ۷۲ ساعت: دریافت روادید تایلند حداقل ۷۲ ساعت زمان می برد و به همین خاطر، این مدت را در برنامه سفر انفرادی یا گروهی خود لحاظ کنید.
  •  تکمیل فرم روادید: همچون دیگر سفارت خانه ها، به منظور دریافت روادید، هر فرد باید فرم درخواست روادید را تکمیل کرده و شخصا درخواست روادید کند و دریافت وکیل برای انجام امور اداری و کنسولی غیر ممکن است.
gr
اگر به دنبال همسفر در سفر به تایلند هستید یا دوست دارید با گردشگران بین المللی در شهرهای مختلف این کشور آشنا شوید، از خدمات رایگان درگاه بین المللی معتبر لونلی پلنت استفاده کنید
  •  تمکن مالی: برای دریافت روادید تایلند طبق قوانین، حداقل ۵ میلیون تومان می بایست در حساب بانکی شما بوده و گواهی تمکن مالی ارائه کنید. البته اگر قصد سفر چند ماهه یا چند باره به این کشور را داشته باشید، می بایست مبلغ تمکن مالی (Banks statement) بیشتر باشد. همواره پیش از دریافت گواهی تمکن مالی از بخش ارزی شعبه بانک صادر کننده، مبلغ مورد نیاز را از سفارت تایلند در تهران استعلام کنید.
  • روادید متعدد: برای دریافت روادید سفر متعدد به تایلند، می بایست حداقل ۲۰ میلیون تومان در حساب شما موجود باشد و این مبلغ میتواند به هر یک از ارزهای رایج مثل یورو یا دلار یا حتی ین باشد. توجه کنید که بانک صادر کننده گواهی ارزی، معادل ارزی موجودی حساب شما را بر اساس نرخ روزانه مصوب ارز مبادله ای اعلامی از سوی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران محاسبه و مشخص می کند.
  • حضور در ایران:  برای دریافت کلیه روادید تایلند، شخص متقاضی می بایست در ایران حضور داشته باشد. یعنی شما نمی توانید در خواست دریافت رواید تایلند را از چین یا دوبی یا کشورهای اروپایی بدهید و حضور متقاضی در کشور الزامی خواهد بود.
  •  پرداخت هزینه روادید: هزینه پرداخت شده برای روادید تایلند در صورت عدم صدور روادید، مسترد نمی شود.
  • ۲۹ فوریه: اگر تاریخ بیست و نهم فوریه در گذرنامه قید شده باشد ( تاریخ صدور/ انقضا و یا تاریخ تولد) باید چک بشود که سال کبیسه است یا خیر. این مورد را کسانی که ۲۹ فوریه در گذرنامه آنها قید شده است درنظر داشته باشند.
  •  روابط تجاری: برای دریافت روادید تجاری و گسترش روابط بازرگانی با تایلند، با مرکز گسترش روابط تجاری تایلند تماس بگیرید.
  • فرم ها: فرم های سفر به تایلند و درخواست روادید را از اینجا دانلود کنید و این فرم ها رایگان است.
  • ایرانیان مقیم مالزی:  در صورت داشتن اقامت مالزی از همان کشور امکان تقاضا دارید در غیر اینصورت باید به ایران برگشته و از تهران اقدام کنید.
  •  پست گذرنامه:‌ یکی از شرایط گرفتن روادید از ایران حضور صاحب گذرنامه در داخل کشور است. بنابراین چه گذرنامه خود را پست کرده و یا به شخص دیگری بدهید که آن را وارد کشور کند و برای گرفتن روادید اقدام کنید خلاف قوانین تایلند عمل کرده اید و مجرم محسوب خواهید شد.

در صورتی که خواهان سفر به تایلند هستید، از خدمات گردشگری درگاه زروق و پین تا پین استفاده کنید. توجه داشته باشید که آخرین خبرها از دنیای گردشگری ایران و جهان هر روز در درگاه آرمان سفر و دنیای سفر در دسترس خواهد بود.

فرصت های تحصیلی در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی تایلند را اینجا دنبال کنید. اگر برای سفر به تایلند، نیازمند اطلاعات حقوقی و رسمی هستید، وزارت گردشگری و ورزش تایلند در این نشانی در دسترس است.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود