ژاپن، اقتصاد و صنعت شماره ۱ آسیا و جهان، دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی متنوع و قدرتمندی داری که برخی، همچون دانشگاه توکیو، در فهرست ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار دارد. همکاری دانشگاه های ژاپنی با مراکز علمی برتر آسیا و جهان سبب شده تا کشور دانش بنیان ژاپن، راه را برای شکوفایی اقتصادی دیگر کشورهای قاره کهن همچون سنگاپور فراهم کند. به طوری که کشور کوچک سنگاپور در جنوب شرق آسیا، ۳ دانشگاه در فهرست ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان دارد.
با وجود رشد علمی شتابان و چشمگیر ژاپنی در عرصه علم و فناوری و در اختیار داشتن بازوهای دانش بنیان قدرتمندی همچون پارک های علمی و مراکز آکادمیک متوسط و راهبردی، همچنان دانشگاه ها و دانشجویان ایرانی، از پتانسیل فوق العاده مراکز آکادمیک کشور آفتاب تابان غافل هستند و این کشور، در فهرست اولویت های تحصیلی ایرانیان در خاور دور قرار ندارد.
برای آشنایی متقاضیان به تحصیل و تحقیق و فعالیت تجاری و فنی و علمی در سرزمین چشم بادامی های سخت کوش و منظم آسیا، گزارش امروز سرویس دانشگاهی روزیاتو شما را با چندین فرصت بورسیه دانشگاه ها و دولت ژاپن آشنا می کند.
توجه داشته باشید که اگر علاقمند به تحصیل زبان ژاپنی، نهمین زبان پر کاربرد جهان هستید، رشته کارشناسی زبان و ادبیات ژاپنی که در دانشگاه تهران تدریس می شود، از سال ۱۳۹۴ به این سو بازنگری شده است و این فرصت برای علاقمندان به یادگیری دنیای جذاب کانجی ها فراهم است.
با ما همراه باشید.
بورسیه با طعم ژاپنی
کشور ثروتمند و دانش بنیان ژاپن، همچون سنگاپور که با SINGA، سالانه صدها دانشجوی دکترا را از سراسر جهان به سمت مراکز علمی خود می کشاند، بورسیه های متنوعی را در اختیار دانشجویان و محققان با صلاحیت علمی جهان قرار داده تا از این فرصت، به تبادل علمی با مراکز علمی و تحقیقاتی ۵ قاره مبادرت ورزد.
سفارت ژاپن در تهران نیز که سالهاست به صدور روادید ۵ گانه برای هموطنان ایرانی اقدام می کند، در معرفی و اطلاع رسانی این بورسیه ها و فرصت های علمی گسترده، موفق عمل کرده است. برای دریافت بورس تحصیلی از ژاپن، روش های مختلفی وجود دارد که یکی از انها، اپلای برای شماری از آن ها از طریق سفارت این کشور در تهران است.
وزارت آموزش و پرورش، فرهنگ، ورزش و علوم و تکنولوژی ژاپن (مونبوکاگاکوشو) برای تحصیل در ژاپن به سه مقطع Research Student Scholarship در سطوح کارشناسی ارشد و دکترا، Undergraduate Student Scholarship در سطح کارشناسی و College of Technology Scholarship در سطح کاردانی، دانشجویان و دانش آموزان برتر را فرا می خواند. هدف از این برنامه ها، پرورش افراد مستعدی است که در زمینه پیشرفت ایران و توسعه مناسبات دوستی بین ژاپن و ایران فعالیت کنند.
اخیرا سفارت ژاپن اعلام کرده است که به دلیل مشکلات متعدد پیش آمده از سوی متقاضیان بورس، از سال ۱۳۹۵ مدارکی که جهت درخواست بورس تحصیلی به سفارت ارائه داده میشود حتی ترجمه های رسمی به هیچ عنوان عودت داده نخواهد شد.
لذا فقط کپی ترجمه های رسمی را به سفارت ارائه نمایید. وزارت آموزش و پرورش، فرهنگ، تربیت بدنی ، علوم و تکنولوژی ژاپن (مونبوکاگاکوشو) برای دانش آموزان و دانشجویان علاقمند به تحصیل در ژاپن ، چهار مقطع به ترتیب زیر منظور نموده است.
- مدارک مورد نیاز برای دریافت روادید دانشجویی مقطع ارشد و دکترا
Research Students یا Kenkyu ryugakusei به ژاپنی، به دانشجویی اطلاق میشود که پس از اخذ لیسانس در کشور خود، به عنوان محقق در مقطع فوق لیسانس یا دکترا در دانشگاههای ژاپن، مشغول به تحصیل تخصصی باشد. توجه فرمائید پذیرفته شدگان در این دوره ابتدا به مدت یک یا دو سال به عنوان دانشجوی محقق به تحقیق پرداخته و پس از گذراندن امتحان ورودی به مقطع دکترا یا فوق لیسانس راه پیدا خواهند نمود.
مدت اعطاء بورس به مدت زمان تحصیل در ژاپن بستگی دارد. شرایط لازم برای تمدید بورس در صورت پذیرفته شدن دانشجو از مرحله تحقیقاتی به دوره فوق لیسانس یا دکترا چنانچه به عنوان دانشجوی ممتاز شناخته شود مدت زمان بورس تمدید خواهد شد.
شایان ذکر است که برای تمدید مدت بورس از دوره تحقیقات به دوره رسمی، شرایط زیر لازم است. در صورت ورود به دوره دکترا در زیر شاخههای علوم ریاضی، مهندسی، پزشکی:
از بدو ورود به ژاپن و شروع دوره تحقیقات (شامل دوره تحصیل زبان ژاپنی) یک سال بیشتر نگذشته باشد.
در صورت ورود به دوره دکترا در زیرشاخه های علوم انسانی، اجتماعی و هنر: از بدو ورود به ژاپن و شروع دوره تحقیقات (شامل دوره تحصیل زبان ژاپنی) دو سال نگذشته باشد.
در صورت ورود به دوره فوق لیسانس در زیرشاخه های علوم ریاضی، مهندسی، تجربی: از بدو ورود به ژاپن و شروع دوره تحقیقات ( شامل دوره تحصیل زبان ژاپنی) دو سال نگذشته باشد. توجه فرمائید علاوه بر شرایط بالا، در صورت شناخته شدن به عنوان دانشجوی ممتاز (از نظر نمرات و غیره) تمدید بورس میسر است.
توجه کنید که برای درخواست رواید تحصیلی به عنوان دانشجوی کارشناسی ارشد یا دکترا، در صورتی که درخواست بورس دارید، باید این فرم تکمیل شود.
مدارک مورد نیاز برای درخواست بورس
لطفاً توجه فرمائید نقص مدرک قابل قبول نیست. مدارک حتما تایپ شوند. نسخه دست نویس مورد قبول نخواهد بود. تقاضا میشود پیش از ارسال ، مدارک را تکمیل سپس ارسال فرمایید. سفارت ژاپن پاسخگوی سؤالات شما پیرامون کامل بودن یا نبودن مدارک نخواهد بود.
از هر مدرک سه نسخه لازم بوده که دو نسخه از آن کپی است (بجز عکس و امضاء). در صورت ارسال فقط یک یا دو نسخه از مدارک به دلیل نقص مدرک ، مدارک شما قابل قبول نیست. لذا حتما سه نسخه از هر مدرک ارسال نمایید و علاوه بر این سه نسخه، یک نسخه را نیز نزد خود نگه دارید.
فرم اصلی: روی هر یک از ۳ برگ فرم یک قطعه عکس بچسبانید و حتماً در صفحه آخر فرم(محل امضاء) امضاء نمایید. فرمها باید تایپ شوند. نسخه دست نویس مورد قبول نیست. عکس باید طی شش ماهه اخیر گرفته شده باشد. پشت عکسها اسم را بنویسید سپس به فرم بچسبانید. فرم ترتیب مدارک را نیز باید ضمیمه مدارک کنید.
در قسمت شماره تماس حتماً شماره همراه خود را ذکر نمایید. اعداد را به لاتین مرقوم نمایید. فرمی که مربوط به دانشگاههای ژاپن است باید به طور کامل تکمیل شود( فرم ضمیمه صفحه ۲) .
حتی در صورتیکه پذیرشی دریافت نکرده اید، دانشگاه های مورد نظر خود را در این فرم ذکر نمائید. ریز نمرات تمامی مقاطع لسیانس، فوق لیسانس و دکترا نیاز است. ریز نمرات با ترجمه رسمی به زبان انگلیسی صادر شده در ۶ ماهه اخیر ارائه گردد.
ریز نمرات بدون مهر دانشگاه فاقد اعتبار است. معدل نمرات تمامی مقاطع باید ۱۶ به بالا باشد. معرفینامه از استاد راهنما یا رئیس دانشگاه که اخیراً در آن تحصیل کردهاید. معرفی نامه بدون مهر دانشگاه فاقد اعتبار خواهد بود. فقط امضای استاد کفایت نمی کند .
در صورتیکه دانشگاه این فرم را مهر نکند، علاوه بر این معرفینامه که استاد امضا نموده است، معرفی نامه دیگری با سربرگ دانشگاه و با مهر دانشگاه به همراه معرفی نامه استاد راهنما به سفارت ارائه گردد. از اشخاص دیگر نظیر فامیل، دوست و غیره به هیچ عنوان قابل قبول نیست.
فرم معرفینامه را در این لینک دریافت کنید و فرمی غیر از این قابل قبول نیست. معرفی نامه در فرمتهای مختلف به غیر از فرمت سفارت، به هیچ عنوان قابل قبول نخواهد بود. معرفینامه باید توسط یکی از اساتید راهنما یا ریاست دانشکده پر شده و پاکت آن مهر و موم شود.
از استاد خود بخواهید قبل از مهر و موم کردن پاکت از فرم ۲ نسخه کپی گرفته و سپس داخل پاکت قرار دهند. معرفینامه از کارفرما یا مقام بالاتر در محل کار: (در صورتی که در جایی استخدام شدهاید).
شرایط سنی: در ارتباط با شرایط سنی لطفا به قسمت توضیحات مهم در مورد بورس تحصیلی که به زبان انگلیسی در ذیل عنوان شده است مراجعه فرمایید.
گواهی پزشک: فرم گواهی پزشک در این نشانی در دسترس است. فرم مذکور را نزد پزشک معتمد خود که دارای نظام پزشکی است برده تا پر نمایند. از ارائه آزمایشات یا مواردی به جز فرم مذکور خودداری نمایید. فرم گواهی پزشک نیازی به تایپ شدن ندارد.
پزشک معتمد میتواند فرم را با دست پر نماید.
گواهی فارغ التحصیلی یا گواهی اعطاء مدرک: آخرین ترجمه رسمی مدرک فارغ التحصیلی خود را ارائه دهید.
خلاصه پایاننامه یا تز آخرین دوره تحصیلی، مقالات چاپ شده: از فرستادن نسخه کامل تز خودداری بفرمایید. همه مقالات را به زبان انگلیسی یا ژاپنی خلاصه نموده، به فهرست نوشتهها اضافه کنید. تنها در صورت تخصص هنر یا موسیقی، می توانید نوار کاست ضبط شده یا عکس اثر خود را اضافه کنید.
فرستادن خود اثر لازم نیست. ارائه لیستی از کنفرانسهایی که شرکت کرده اید یا مقالاتی که ارائه نموده اید. فرم در لینکهای پائین موجود می باشد. فرم قبولی در کنکور سراسری ایران که در لینکهای زیر موجود می باشد.
- مدارک لازم برای دریافت روادید به عنوان دانشجوی کارشناسی
برای دریافت روادید تحصیلی از سفارت ژاپن در تهران به عنوان دانشجوی کارشناسی، می بایست فرم قبولی در آزمون سراسر کشورمان را تکمیل کنید. مدارک زیر برای دریافت بورسیه تحصیلی مقطع کارشناسی ژاپن و دریافت روادید مربوطه مورد نیاز است:
فرم اصلی: بر روی هر دو نسخه یک قطعه عکس چسبانده و صفحه آخر(محل امضاء) را امضاء نمایید. فرمها حتما باید تایپ شوند. نسخه دست نویس مورد قبول نیست. عکس ممی بایستیباید در شش ماهه اخیر گرفته شده باشد.
پشت عکسها اسم و خود را بنویسید سپس به فرم بچسبانید.
فرم پیوست (Annex ): روی این فرم هم یک قطعه عکس بچسبانید. این فرم باید فقط توسط داوطلبانی تکمیل گردد که مایلند مستقیماً به دانشگاه راه یابند. ورود مستقیم به دانشگاه (یعنی بدون گذراندن دوره تحصیلی زبان ژاپنی) در صورت نیاز نداشتن به یاد گیری زبان ژاپنی (به علت داشتن تسلط به زبان ژاپنی یا غیره) امکان پذیر خواهد بود.
مدارک پیش دانشگاهی: کپی ترجمه رسمی ریز نمرات سه سال آخر دبیرستان و پیش دانشگاهی نیز ضمیمه مدارک درخواست روادید کنید. . ریز نمرات بدون مهر رسمی دبیرستان از درجه اعتبار ساقط است. معدل کل دیپلم دبیرستان و معدل پیش دانشگاهی باید ۱۷ به بالا باشد.
ترجمه رسمی میبایست در ۶ ماه اخیر صادر شده باشد. معرفینامه از استاد راهنما یا مدیر مدرسه (دبیرستان یا دانشگاه) که اخیراً در آن تحصیل کردهاید نیز مورد نیاز خواهد بود.
معرفی نامه مدرسه: معرفی نامه بدون مهر مدرسه فاقد اعتبار خواهد بود. فقط امضای معلم مدرسه کفایت نمی کند. معرفینامه از اشخاص دیگر نظیر فامیل، دوست و غیره به هیچ عنوان قابل قبول نخواهد بود. فرم معرفینامه را از این لینک دریافت نمائید. سفارت از پذیرفتن معرفینامه به غیر از فرمت سفارت معذور است. از استاد خود بخواهید قبل از مهر و موم کردن پاکت از فرم ۱ نسخه کپی گرفته و سپس داخل پاکت قرار دهند.
شرایط سنی: در ارتباط با شرایط سنی لطفا به این آدرس مراجعه کنید.
گواهی پزشک: فرم گواهی پزشک در این نشانی در دسترس است. فرم را نزد پزشک معتمد خود که دارای نظام پزشکی می باشد ببرید تا پر نمایند. از ارائه آزمایشات یا مواردی به جز فرم مذکور خودداری نمایید. فرم گواهی پزشک نیازی به تایپ شدن ندارد.
- شرایط تحصیل در مقطع فوق دیپلم ژاپن
هر سال شاهد هستیم که عدهای از داوطلبان بدون آشنائی با تفاوتهای کالج تکنولوژی و دانشگاه،درخواست بورس هر دو مقطع را مینمایند. از داوطلبان خواسته شده است که قبل از درخواست بورس با سیستم آموزشی کالج تکنولوژی ژاپن به خوبی آشنا شوند.
لغو بورس پس از قبولی، نه به نفع سیستم این بورس است و نه به نفع سایر داوطلبان. سفارت ژاپن پیشنهاد میکند که از مقطع دانشگاه و کالج تکنولوژی، یکی را که متناسب با نیاز شماست انتخاب کرده و درخواست شرکت در آن را به سفارت تسلیم نمائید.
مقصود از تأسیس کالجهای تکنولوژی در ژاپن، تربیت مهندسانی است که فارغ التحصیلان مدرسه راهنمائی هستند. مدت تحصیل در “کالج” پنج سال (پنج سال و نیم در کالجهای کشتیرانی) است. توجه کنید که قبول شدگان بورس مونبوکاگاکوشو به عنوان دانشجوی سال سوم کالج پذیرفته میشوند.
امروزه از کالجهای ژاپن:
- ۵۴ کالج ملی-دولتی
- ۵ کالج عمومی
- ۳ کالج خصوصی
است. به فارغ التحصیلان کالج تکنولوژی مدرک “Associate” معادل با فوق دیپلم اعطاء میشود. از کلاسهای معمولی کالج، ریاضیات و ریاضیات کاربردی، فیزیک و فیزیک کاربردی، شیمی، زبان ژاپنی و خارجی، جغرافیا، علوم سیاسی و اقتصادی، هنر و موسیقی، بهداشت و ورزش و غیره را میتوان نام برد.
هر کالج دارای سه تا پنج رشته از قبیل مهندسی مکانیک، برق، الکترونیک و کنترل، کامپیوتر و اطلاع رسانی، شیمی و ماده، معماری، شهرسازی، کشتیرانی و غیره خواهد بود. غالباً فارغ التحصیلان در زمینه صنعتی و فنی مشغول کار میشوند و بعضی در دوره پیشرفته کالج یا سال سوم دانشگاه پذیرفته میشوند. همانطور که روشن است، برای کسی که میخواهد به دوره فوق لیسانس برود و به تحقیق ادامه دهد، رفتن به کالج انتخاب مناسبی نیست. چرا که نسبت به دانشگاه احتیاج به زمان و تلاش بیشتری دارد.
- شرایط تحصیل در مقطع فوق دیپلم فنی و حرفه ای ژاپن
کالج سنشو(فوق دیپلم فنی حرفه ای) شرایط این دوره تا حدودی شبیه به کالج که در بالا توضیح داده شد می باشد با این تفاوت که دییلم این دوره فنی حرفه ای بوده و دوره آن دو سال می باشد که با زبان ژاپنی جمعا سه سال می باشد ، برای اطلاعات بیشتر به صفحه توضیحات مهم در ارتباط با بورس تحصیلی که به زبان انگلیسی در ذیل عنوان شده است مراجعه نمایید. سایت زیر نیز اطلاعات بیشتری در مورد دیپلم فنی حرفه ای در اختیار شما قرار خواهد داد.
اگر متقاضی دریافت بورسیه یا پذیرش و همچنین روادید تحصیلی در مقطع فوق دیپلم فنی و حرفه ژاپن هستید، باید توجه کنید که باید همه مدارک لازم را تکمیل کرده و قبل از اتمام مهلت مقرر شده به بخش فرهنگی سفارت تحویل نمایند.
مدارکی که بعد زمان مقرر شده به سفارت ارائه شوند ، به هیچ عنوان قابل قبول نیست. لطفاً توجه بفرمائید که مدارک ناقص به هیچ عنوان قابل قبول نخواهد بود. مدارک حتما تایپ شوند. نسخه دست نویس مورد قبول نمی باشد.
مدارک (فرم اصلی، کپی ترجمه شده نمرات دبیرستان، معرفی نامه مدیر مدرسه، گواهی پزشکی، گواهی دیپلم، قبول در کنکور سراسری ایران) را در ۲ سری دسته بندی کرده و به سفارت ارائه نمایید. از مدارک مذکور یک کپی نیز نزد خود نگه دارید. تمامی مدارک رسمی از جمله دانشنامه، ریز نمرات ،گواهی اشتغال به تحصیل و گواهی موقت که به سفارت ارائه می نمایید باید ترجمه رسمی باشد به تائید وزارت دادگستری رسیده باشد.
مدارکی که ارزش ترجمه رسمی ندارد قابل قبول نمی باشد. لطفاً در این مورد سوال نفرمایید. سوالات دروس تخصصی مقطع کالج فنی حرفه ای به زبان انگلیسی است. مقصود از این طرح، پرورش افراد مستعد در زمینه پیشرفت ایران و توسعه مناسبات دوستی بین ژاپن و ایران است.
فرم های درخواست را می توانید از طریق این سایت دریافت نمایید. لطفاً توضیحات نحوه درخواست و شرایط داوطلبان را که در گفتار معرفی کردیم مطالعه نموده، و در صورت واجد الشرایط بودن ، مدارک درخواستی را در موعد مقرر به سفارت ارائه نمایید.
در صورت عدم رعایت مقررات در پرنمودن فرم ها، نقصی مدارک و تأخیر در ارسال مدارک به سفارت، امکان رد درخواست میسر است. از داوطلبان محترم تقاضا میشود مدارک درخواستی را در موعد مقرر به سفارت ژاپن به صورت مستقیم یا از طریق پست ارائه نمایید.
لینک های مفید تحصیل در ژاپن
- سازمان خدمات دانشجویی ژاپن در این آدرس در دسترس است.
- راهنمای جامع تحصیل در ژاپن در این لینک ارائه شده است.
- بورسیه MONBUKAGAKUSHO در این لینک مشاهده کنید که بورس های بسیاری را شامل می شود.
- انجمن ملی کالج های فنی و مهندسی ژاپن در این نشانی در دسترس است.
- آژانس علم و فناوری ژاپن را می توان در این درگاه دنبال کرد.
- مرکز ملی مشاوره دانشجویان بین المللی ژاپن را اینجا ببینید.
- فهرست ده ها کالج و دانشگاه دولتی و خصوصی ژاپن در این لینک مشاهده کنید.
- درگاه اطلاع رسانی دولت ژاپن را اینجا مشاهده فرمایید.
فرصت های بورسیه در ژاپن
- بورسیه های دانشگاه ملی ژاپن: دانشگاه ملی ژاپن (Japan National University) که یکی از برترین دانشگاه های این کشور است که فرصت های بورسیه متنوعی را در اختیار دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا قرار می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر به این درگاه رجوع کنید. شرایط ادمیشن در این دانشگاه را در این آدرس مشاهده فرمایید.
- بورسیه های دانشگاه توکیو: دانشگاه توکیو (Tokyo University) یک صد و چهلمین سالگرد تاسیس خود را در سال ۲۰۱۷ میلادی جشن گرفته است. این دانشگاه یکی از برترین دانشگاه های آسیا و جهان است که در زمینه های مختلف، نسیت به پذیرش دانشجو و اعطای بورس اقدام می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر به این آدرس مراجعه فرمایید.
- بورسیه های دانشگاه کیوتو: دومین دانشگاه ژاپن دانشگاه کیوتو (Kyoto University) که از جمله نهادهای علمی موفق این کشور و آسیا بوده و سالانه صدها دانشجوی بین المللی در آن مشغول به تحصیل می شوند. بورسیه های این دانشگاه را نیز در این قسمت دنبال کنید.
- بورسیه های تحصیلی دانشگاه اوساکا: ششمین دانشگاه ژاپن،دانشگاه اوساکا (Osaka University) است که این دانشگاه نیز همچون ۳ دانشگاه فوق الذکر، فرصت های تحصیلی انگلیسی زبان متنوعی را در اختیار دانشجویان بین المللی با بورس و کمک هزینه تحصیلی می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر از فرصت های بورسیه به این لینک مراجعه کنید.
- بورسیه های تحصیلی دانشگاه هیروشیما: دانشگاه دولتی هیروشیما (Hiroshima University) از جمله مقصدهای تحصیلی معتبر کشور آفتاب تابان است که از سال ۱۹۲۹ میلادی، در زمینه های علم و فناوری ژاپن فعال بوده است. فرصت های تحصیلی و بورسیه انگلیسی زبان دانشگاه را در این نشانی دنبال کنید.
- بورسیه های موسسه فناوری ژاپن: موسسه فناوری توکیو (Tokyo Institute of Technology) یکی از مقصدهای تحصیلی و تحقیقاتی معتبر توکیو است که فرصت های تحصیلی و بورسیه متنوعی را در اختیار دانشجویان واحد شرایط از سراسر جهان قرار می دهد. برای آشنایی با فرصت های این موسسه در عرصه فنی و مهندسی ، به این آدرس مراجعه کنید.
- بورسیه های تحصیلی موسسه فناوری کیوتو: موسسه فنی و مهندسی کیوتو نیز همچون موسسه فناوری توکیو، از جمله مقصدهای تحصیلی و تحقیقاتی معتبر ژاپن در عرصه مهندسی است. برای آگاهی از برنامه های تحصیلی و فرصت های بورسیه این مرکز، به این نشانی رجوع کنید.
فهرست رشته های کارشناسی موسسه فناوری کیوتو
- رشته کارشناسی بیولوژی کاربردی
- رشته کارشناسی مهندسی بیوملکولی
- رشته کارشناسی مهندسی و علوم ماکروملکولی
- رشته کارشناسی فناوری مواد و شیمی
- رشته کارشناسی مهندسی الکترونیک
- رشته کارشناسی مهندسی فناوری اطلاعات و ارتباطات
- رشته کارشناسی مهندسی مکانیک
- رشته کارشناسی مدیریت و طراحی مهندسی
- رشته کارشناسی طراحی و معماری
رشته های کارشناسی ارشد موسسه علم و فناوری کیوتو
- رشته کارشناسی ارشد بیولوژی کاربردی
- رشته کارشناسی ارشد مواد نوآور
- رشته کارشناسی ارشد کنترل مواد
- رشته کارشناسی ارشد مهندسی مواد
- رشته کارشناسی ارشد شیمی
- رشته کارشناسی ارشد مهندسی الکترونیک
- رشته کارشناسی ارشد علوم فناوری اطلاعات و ارتباطات
- رشته کارشناسی ارشد مکافیزیک
- رشته کارشناسی مکادیزاین
- رشته کارشناسی ارشد مهندسی طراحی و مدیریت
- رشته کارشناسی ارشد معماری
- رشته کارشناسی ارشد طراحی
رشته های دکترا در موسسه فناوری کیوتو
- رشته دکترای بیوتکنولوژی
- رشته دکترای شیمی مواد
- رشته دکترای مهندسی الکترونیک
- رشته دکترای مهندسی طراحی
- رشته دکترای معماری
- رشته دکترای طراحی
شرایط عمومی دریافت بورسیه های MONBUKAGKUSHO
The applicant must satisfy following conditions. Please contact your home school or Japanese school for details:
Students enrolled in a regular course of study in a higher educational institution outside Japan (home school). Students accepted by Japanese school under a student exchange agreement or other student exchange arrangement with their home school.
Students demonstrating excellent academic and personal records at their home school. Students not having the financial means to study in Japan.Students, upon termination of the period of study in Japan, will complete their studies at their home school. Students eligible for ‘Student Visa’.(For study in Japan for 90 days or less, Japanese school will arrange the status of residence.)
If students receive other scholarships together with this scholarship for the study in Japan, the total amount of monthly stipend of other scholarships should not exceed the amount of this scholarship (JPY 80,000 per month). Students cannot receive any other scholarship from the Japanese government together with this scholarship.
فرصت های بورسیه ۲۰۱۷
- Monbukagakusho Honors Scholarship for Privately-Financed International Students(Japanese version only)
- Monbukagakusho Honors Scholarship for Privately-Financed International Students by Pre-arrival admission(University recommenders)(Japanese version only)
- Reservation Program for Monbukagakusho Honors Scholarship for Privately-Financed International Students
- Hokkaido University’s page
- Obihiro University of Agriculture and Veterinary Medicine’s page
- Muroran Institute of Technology’s page
- Hirosaki University’s page
- Akita University’s page
- Tohoku University’s page
- Yamagata University’s page
- Gunma University’s page
- University of Tsukuba’s page
- Ibaraki University’s page
- Saitama University’s page
- The Graduate University for Advanced Studies’ page
- The University of Tokyo’s page
- Tokyo University of Agriculture and Technology’s page
- The University of Electro-Communications’ page
- Yokohama National University’s page
- Shinshu University’s page
- University of Yamanashi’s page
- Kitasato University’s page
- Keio University’s page
- Shibaura Institute of Technology’s page
- Sophia University’s page
- Tokai University’s page
- Gifu University’s page
- Nagoya University’s page
- Toyohashi University of Technology’s page
- Niigata University’s page
- Nagaoka University of Technology’s page
- Japan Advanced Institute of Science and Technology’s page
- Kyoto University’s page
- Osaka University’s page
- Kobe University’s page
- Nara Institute of Science and Technology’s page
- Osaka City University’s page
- Osaka Prefecture University’s page
- Doshisha University’s page
- Ritsumeikan University’s page
- Okayama University’s page
- Hiroshima University’s page
- Shimane University’s page
- Yamaguchi University’s page
- The University of Tokushima’s page
- Kyushu University’s page
- Kyushu Institute of Technology’s page
- Oita University’s page
- Kagoshima University’s page
- University of the Ryukyus’ page
- The University of Kitakyushu’s Page
- Waseda University’s page
۱۰ توصیه برای دریافت ادمیشن و بورس از ژاپنی ها
- ترجمه مدارک تحصیلی: برای ارسال مدارک تحصیلی خود جهت دریافت بورسیه یا ادمیشن از دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی ژاپن که دراین گفتار معرفی شد، ترجمه رسمی مدارک خود را با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه ارائه کنید. سفارت ژاپن در تهران به این مهر ها حساس است و در زمان اعطای روادید، آن ها را چک می کند. حتما در نظر داشته باشید.
- مدرک زبان انگلیسی: در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی ژاپن که به زبان انگلیسی تدریس می شود، حتما باید آیلتس یا تافل در اختیار داشته و آن را ارائه کنید. اگر در دانشگاهی به زبان انگلیسی تحصیل کردید یا در دانشگاهی بودید که زبان رسمی کشور انگلیسی بوده است، از ارائه مدرک زبان معاف هستید.
- مدرک زبان ژاپنی: اگر رشته ای که متقاضی تحصیل هستید، به زبان ژاپنی هست، می بایست دوره های زبان ژاپنی را گذرانده و مدرک مورد نظر سفارت ژاپن در تهران را اخذ کنید. در صورتی که دانشگه مقصد برای شما پیش از ورود به مقطع مربوطه،کلاس میگذارد، در آن کلاس ها شرکت کنید.
- شرکت در کنفرانس: یکی از راه های تقویت رزومه تحصیلی متقاضیان تحصیل در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی خارج از کشور، شرکت در کارگاه ها و کنفرانس های بین المللی است. انتشار مقاله و یافته های تحقیقاتی در نشریات کنفرانس ها سبب می شود تا پژوهش های شما، اعتبار بین الملی پیدا کند. مسئولان بررسی احراز صلاحیت داوطلبان برای دریافت ادمیشن، معمولا به این موضوع به عنوان عاملی فرصت آفرین نگاه می کنند. البته انتشار مقاله در کنفرانس های معتبر بین المللی، نه شرط کافی برای پذیرش است و نه شرط لازم.
- مقالات سایت شده: رقابت برای حضور در دانشگاه های معتبر بین المللی ژاپن، از سراسر جهان زیاد است و متقاضیان می بایست در فضای رقابتی، شانس خود را در برای دریافت ادمیشن و بورسیه امتحان کنند. به همین خاطر هر اندازه فعالیت آکادمیک ایندکس شده بیشتری داشته باشید و به مقالات شما، ارجاعات زیادی خورده باشد، شانس شما برای دریافت ادمیشن افزایش خواهد یافت. چرا که دانشگاه ها به دنبال دانشجویایی با خصلت independent researcher هستند.
- بیانیه هدف: اگر برای مقطع کارشناسی ارشد یا دکترا دانشگاه های ژاپن اپلای میکنید، حتما بیانیه هدف (statement of purpose) را به مدارک خود ضمیمه کنید. حتی اگر دانشگاه مقصد از شما چنین مدرکی را درخواست نکرده باشد. این بیانیه که در ۲-۳ صفحه نگاشته می شود، هدف حرفه ای شما را برای تحصیل در رشته و مقطع مورد نظر در دانشگاه مقصد بیان می کند.
- رزومه آکادمیک: در گفتار رزومه نویسی قبلا اشاره کردیم که نوشتن رزومه آکادمیک برای دریافت ادمیشن و بورسیه دکترا و کارشناسی ارشد، با نوشیتن رزومه برای اپلای فرصت های شغلی تفاوت دارد. اگر شما به دنبال ادمیشن مقطع دکترا مهندسی در یکی از دانشگاه های ژاپن هستید، رزومه شما باید کاملا مرتبط با مقطع تحصیلی و کاری که قرار است در دوره مربوطه انجام دهید تنظیم شده باشد. از شاخ و برگ های اضافی و ارجاعات بی ربط (مثل علایق ورزشی و عمومی ) خودداری کنید.
- توصیه نامه: چه دانشگاه از شما توصیه نامه (LOR) و چه نخواهد، حداقل ۲ توصیه نامه که از طرف اساتید قبلی خود دریافت شده باشد را ضمیمه مدارک کنید. سعی کنید از اساتید بخواهید که توصیه نامه ها را بر اساس شناخت شما و رزومه شما تنظیم کنند. از دریافت توصیه نامه از دوستان و آشنایان و افراد غیر آکادمیک (به جز کارفرمایان خودتان) خودداری کنید.
- GRE-GMAT؛: توجه داشته باشید که دانشگاه های ژاپن، چه برای اعطای بورس و چه ادمیشن، نیازی به مدرک آمادگی تحصیلی (GRE(Graduate Record Examination ندارد. اما اگر این مدرک را در اختیار دارید، کارنامه ان را از سایت ETSدانلود کرده و ضمیمه مدارک کنید. این مدرک خوبی برای تقویت رزومه است. چرا که قابلیت شما را در مقاله نویسی انتقادی و تحلیلی و همچنین سطح آشنایی شما با ریاضیات عمومی را مشخص می کند.
- تعامل با اساتید: برای دریافت بورسیه از دانشگاه های ژاپن، ارتباط با اساتید دانشکده مقصد اهمیت دارد. هر انداز بتوانید با اساتید مورد نظر، تعامل اطلاعاتی خوبی بکنید، آنها با قابلی های فنی و آکادمیک شما بهتر آشنا شده و زمینه رسیدن به نقطه مطلوب بهتر فراهم می شود. برای این کار، توصیه می شود که رزومه ای از خود را به اساتیدی که RESEARCH INTERESTS های آنان با علایق شما همراستا هست ارسال کنید و مقدمات رایزنی های بعدی را فراهم نمایید.
- دانشگاه های ارزشیابی شده: اگر میخواهید بعد از دانش اموختگی از دانشگاه های ژاپن، از امتیازات مدرک اخذ شده در این کشور در داخل ایران استفاده کنید، می بایست در دانشگاه های ارزشیابی شده ژاپن که در فهرست ارزشیابی اداره کل دانش آموختگان وزارت علوم کشورمان باشد تحصیل کنید. همچنین ارز دانشجویی نیز به قمیت مبادله ای، به دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشگاه های معتبر تعلق میگیرد.
اگر برای تحصیل در ژاپن و اخذ بورس از این کشور با سوالی روبرو شدید، درخواست خود را کامنت کرده تا بررسی شود. از سلسله گفتارهای تحصیلی و بورس روزیاتو نیز هر هفته استفاده کنید.
سلام خسته نباشید ببخشید من دانش اموز رشته تجربی هستم معدلم هم بیسته ، مدرک زبان انگلیسی دارم و تا سطح N3 ژاپنی بلدم به شدت به رشته داروسازی و تحصیل تو ژاپن علاقه دارم میخواستم بپرسم میشه با رتبه های خیلی خوب مثلا دو رقمی یا سه رقمی تو کنکور ایران ، اونجا بورسیه شد و امتحان کتبی و اینجورچیزا رو انجام نداد یا حداقل اسونترش کرد ؟ :/ واسه امتحان کتبی باید حتما بری ژاپن ؟ اخه بلیظ هواپیما الان خیلی گرونه 🙁
توصیه میکنم با بخش فرهنگی سفارت ژاپن درتهران تماس بگیرید یا با دانشکده داروسازی دانشگاه توکیو و کیوتو