موزه گردی در همه نقاط دنیا، یکی از جذاب ترین و متداول ترین فعالیت های گردشگران محلی و بین المللی به شمار می رود که توسط آن می توان بخشی از تاریخ را در حوزه مربوطه، مشاهده کرد. تماشای بخشی از تاریخ، از طریق گذر به تماشاگه راز امکان پذیر است و همیشه جذابیت های خاص خود را دارد.
سرویس هنری روزیاتو امروز شما را به گشتی در موزه شخصیت های داستانی و کارتونی معروف می برد. جایی که خبری از عتیقه ها و سفال های قیمتی و تابلوهای گران قیمت نیست. بلکه مجسمه ها و اشیایی از شخصیت های هنری، ورزشی، سینمایی که بعضا در داستان ها هم شاهد بودیم، عناصر موزه ها را تشکیل می دهند.
در موزه گردی داستانی ما همراه باشید.
موزه شرلوک هلمز
شرلوک هلمز، این شخصیت مرموز، جدی اما خوش فکر و خلاق انگلیسی که در کشف پیچیده ترین شیوه های قتل، تصویر یک کارآگاه خبره را در ذهن خوانندگان آثار سر آرتور کانت دوبل،نویسنده انگلیسی زنده می کند، یکی از موزه های داستانی جهان به شمار می رود.
لندن، پایتخت سیاسی و اقتصادی بریتانیا، یکی از مقصدهای گردشکری مهم شمال قاره سبز است که نه عضو پیمان شنگن است و نه دیگر در اتحادیه اروپا عضویت دارد. در لندن، موزه های بسیاری برای دیدن وجود دارد که موزه مادام توسو، یکی از مطرح ترین آنها به شمار می رود.
این موزه جالب، در خیابان تاریخی بیکر لندن قرار دارد. موزه ایی ۴ طبقه به سبک معماری دوره ویکتوریا طراحی و ساخته شده و بازدید کنندگان، به محض ورود، تحت تاثیر طراحی دکوراسیون داخلی موزه قرار می گیرند. در طبقه نخست موزه، فروشگاه برای فروش آثار هنری و صنایع دستی مرتبط با موضوع موزه که شرلوک هلمز است، در اختیار گردشگران قرار دارد.
پیپ و کلاه شرلوک هلمز از جمله وسایل پر طرفداری است که در بخش فروشگاهی در اختیار گردشگران قرار می گیرد.
کتاب های نویسنده شخصیت شرلوک هلمز و یادگاری هایی منقش به تصویر شرلوک هلمز و دستیارش، از پر مخاطب ترین مواردی است که در این فروشگاه عرضه می شود. در طبقه نخست موزه، که اتفاقا مشرف به خیابان بیکر لندن است، اتاق شرلوک قرار گرفته که به شیوه استادانه ای طراحی شده و همانطور که در تصاویر مشاهده می کنید، القا کننده سبک زندگی و کار کارگاه هولمز است که در سریال های تلویزیونی مشاهده کردیم.
اتاق خواب و نشیمن شرلوک هلمز در طبقه دوم قرار داشته و خود دکتر واتسون نیز در طبقه سوم این خانه خیالی مستقر بوده است.
در طراحی اتاق کار او در موزه شرلوک هلمز تلاش بر این بوده تا آنچه در کتابهای ماجراهای شرلوک هلمز خوانده ایم در ذهن مخاطب تداعی شود.
حضور مجسمه ای از دکتر واتسون در بخش ورودی موزه یکی دیگر از بخش های جالب این موزه داستانی را در لندن تشکیل می دهد. البته اگر با شخصیت های داستانی کتاب هولمز آشنا باشید، مدل های مومیانی دیگر شخصیت های کتاب را نیز می توانید در این موزه مشاهده کنید.
در طقه چهارم عمارت، آدمک ها و مجسمه های مومی قرار گرفته که فرصت خوبی را برای عکسبرداری گردشگران و طرفداران دنیای مرموز و خیالی و هیجانی شرلوک هلمز فراهم می کند. در طبقه چهارم، یک اتاق کوچک زیر شیروانی وجود که حمام این ساختمان، در زیر شیروانی واقع شده است.
در اتاق نشیمن، وسایلی مشاهده می شود که به شخصیت های داستان مرتبط است و ویولون و ذره بین و کلاه و پیپ معروف شرلوک هلمز در آنجا قرار دارد.
این موزه توسط بخش خصوصی اداره می شود و تنها موزه ای در لندن است که یادآور شخصیت های داستانی یکی از معروف ترین نویسندگان بریتانیایی به شمار می رود. سر آرتور کانن دویل، خالق کارآگاه زیرکی بود که اهل منطقه یورک شایر انگلستان بوده و در قرن نوزدهم میلادی می زیست.
شاید برای شما جالب باشید که بدانید، آرتور کانن، خانه شرلوک هلمز را در خیابان بیکر و پلاک ۲۲۱ معرفی می کند و اتفاقا این موزه نیز در چنین محلی واقع شده است که دقیقا یادآور مکان زندگی شرلوک هلمز داستان های کانن باشد.
این موزه در سال ۱۹۹۰ میلادی تاسیس شد و بین پلاک ۲۳۷ و ۲۴۱ قرار دارد. سبک معماری ویکتوریایی که به دوران جورج (قرن هجدهم) باز می گردد، از جمله جذابیت های بصری موزه را تشکیل می دهد. این خانه قبل از استفاده به عنوان موزه، پانسیون بوده و مرمت اساسی گردید.
موزه شرلوک هلمز در این نشانی قرار دارد.
موزه پلنگ صورتی
موزه پلنگ صورتی، یکی دیگر از موزه هایی است که به معرفی شخصیت های داستانی می پردازد. این موزه در شهر سانتا روزا در ایالت کالیفرنیا قرار دارد. آثار موجود در این موزه، مجموعه از هزاران مجسمه و اقلامی است که با شخصیت پلنگ صورتی، کاراکتر نوستالژیک کارتون ها در ارتباط بوده و از یک کلکسیون شخصی جمع آوری شده است.
آثاری که در موزه قرار دارد از کشورهای مختلف جهان از جمله اسپانیا، آلمان، ژاپن، هلند، دانمارک و استرالیا خریداری و در این مکان در معرض دید عمومی قرار گرفته است. البته این موزه،تنها شامل مجسمه هایی از پلنگ صورتی نیست.
بلکه آثار گوناگونی همچون پوشاک، وسایل غذاخوری، اسباب بازی، کالاهای تبلیغاتی، لوازم اداری، ظروف چینی و دیگر آثاری که تصویری از پلنگ صورتی روی آن ها دیده می شود را شامل شده است.
درگاه این موزه در این لینک در دسترس است.
موزه مادام توسو
یکی دیگر از موزه هایی که می توان به مرور شخصیت های داستانی و تاریخی پرداخت، قطعا موزه معروف مادام توسو در شهر لندن است. شعبه های زیادی در دنیا دارد و در آن، مجسمه های مومیایی شخصیت های معروف دنیا به چشم می خورد. ویدیو ۱۲ دقیقه ای زیر، شما را به گشتی در این موزه دیدنی می برد.
این موزه توسط مادام توسو در سدهٔ هیجدهم میلادی پایهگذاری شد. موزههای «مادام توسو» یکی از دیدنیهای شهرهای مهم جهان است. تندیسهای مومی از افراد مشهور چنان به واقعیت شبیهاند که حیرت بازدیدکنندگان را بر میانگیزند.
توریستهایی که به لندن، آمستردام یا برلین سفر میکنند، برای دیدن موزه مادام توسو از لحظاتی پیش از بازشدن درهای موزه، جلوی ورودی آن صف میکشند. نگاههای کنجکاو و علاقهمند منتظرند تا به دیدن چهرههای سرشناس هالیوود یا دنیای موسیقی و مد و سیاست بروند و در کنار آنها عکسهای یادگاری بگیرند.
وقتی نام «مادام توسو» به زبان میآید، همه به یاد تندیسهای مومی افراد مشهور میافتند که تشابه آنها به واقعیت چنان است که مشکل بتوان باور کرد اینها تنها مجسمههایی ساخته شده از موم هستند.
در این میان بازدیدکنندگان مشتاق چنان غرق در دنیای ستارگان میشوند و به دنبال عکس گرفتن هستند که کمتر به تندیس مومی بانویی سالخورده توجه میکنند که در گوشهای جای گرفته و شاهد این هیاهوست؛
بانویی به نام «مادام توسو» که دویست و پنجاه سال پیش چشم به جهان گشود و به جایی رسید که هیچکس گمان نمیبرد. مادام توسو به همراه پسرانش تا هنگام مرگش در سن ۸۹ سالگی نمایشگاه تندیسهای مومی را اداره میکرد. آخرین تندیسی که او پیش از مرگ به اتمام رساند پرترهای از خود است.
برای آگاهی از جدید ترین فعالیت های موزه مادام توسو به این نشانی مراجعه کنید. بیش از ۱۳ میلیون صفحه در اینترنت درباره موزه مادام توسو ایندکس شده است.
موزه جارا سیمرمان
از دیگر موزه های دنیا که به معرفی شخصیت های داستانی می پردازد، موزه ای در شهر پراگ جمهوری چک به نام جارا سیمرمان Jára Cimrman است که در سال ۲۰۰۲ میلادی افتتاح شد. این موزه، از محبوبیت ویژهای میان طرفداران شخصیتی موسوم به «جارا سیمرمان» که از شخصیتهای افسانهای مشهور جمهوری چک محسوب میشود، برخوردار است.
موزه جارا سیمرمان در کنار برجی قدیمی در منطقه «پترین هیل» شهر پراگ ساخته شده است. این برج که معماری آن ملهم از برج ایفل پاریس است به گفته بسیاری از کارشناسان در بهترین منطقه برای ساخت موزه بنا شده است.
سیمرمان، شخصیتی افسانهای است که توسط یک گروه کمدی خلق شد و از او به عنوان یکی از بزرگترین شعرا، نویسندگان، معلمان، جهانگردان، کارآگاهان، فلاسفه، ریاضیدانان، مخترعان و ورزشکاران قرن نوزدهم و بیستم چک نام بردهاند.
تصویر این شخصیت در میان مردم چک، تصویری کاریکاتوری بود اما رفته رفته شهرتی عمومی به دست آورد و تبدیل به قهرمان ملی این کشور شد. در بسیاری از داستانهای بومی رایج میان مردم این کشور، سیمرمان مخترع آثار بسیاری همچون دینامیت و لامپ معرفی شده است هرچند هیچ شناختی از اختراعات خود ندارد.
تریپ ادوایزری ها درباره این موزه مطالب زیادی منتشر کرده اند.
موزه مجسمههای مومیایی پوتر – امریکا
موزه پوتر، نخستین موزه مجسمههای مومیایی در امریکاست که در منطقه «سنت آگوستین» ایالت فلوریدا قرار دارد و مجموعهای از ۱۶۰ مجسمه افراد مشهور و افسانهای در آن به نمایش درآمده است. مادام توسو نخستین مجسمههای مومیایی خود از چهرههای معروف را در سال ۱۸۰۰ میلادی ساخت، اما «جرج ال پوتر» اولین کسی بود که اقدام به افتتاح موزه اشیای مومیایی در امریکا کرد.
برای کسب اطلاعات درباره موزه پوتر به درگاه ان در این نشانی مراجعه کنید.
اگر علاقمند هستید تا مجسمه های مومیایی شخصیت های فرهنگی، هنری و ادبی کشور را مشاهده کنید، به موزه مشاهیر برج میلاد تهران بروید.
همچنین، مجسمه های مومیایی شخصیت های سیاسی تاریخ معاصر کشور که در زندان ساواک (کمیته مشترک ضد خرابکاری) زندانی بودند نیز در موزه عبرت تهران از جمله مقصدهای مومیایی گردی پایتخت به شمار می رود.
طراحی و ساخت مجسمه های مومیایی می تواند بخشی از تاریخ معاصر ایران و جهان را از طریق شخصیت پردازی به نسل های مختلف معرفی کند و ظرفیت های فرصت آفرینی برای توسعه اقتصاد گردشگری شهری به وجود آورد.
بدون نظر