ژاپن، کشوری که در جنگ جهانی دوم، با خاک یکسان شد، امروزه یکی از قطب های صنعتی و اقتصادی جهان و از جمله مقصدهای تحصیلی عالی در خاور دور است که همچون کره جنوبی و سنگاپور، دانشگاه هایی در فهرست ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان دارد.
با وجود بهشت های تحصیلی ایرانیان در اروپا و شمال آمریکا، در یک صد سال اخیر، دانشگاه های این کشور مورد توجه جدی دانشجویان ایرانی متقاضی تحصیل در خارج از کشور قرار نگرفته است که برخی شاید به دلیل عدم آشنایی با نظام تحصیلی، هراس از فراگیری زبان ژاپنی و همچنین دور بودن ایران با این کشور باشد.
در گزارش امروز، نگاهی داریم به سیستم نظام آموزشی در این کشور و به معرفی ۲۵ دانشگاه ممتاز ژاپن که در فهرست ممتاز اداره کل دانش آموختگان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار دارد تا اگر خواهان تحصیل در این کشور شدید، از این فهرست و راهنما استفاده کنید.
توجه داشته باشید که از سال ۱۳۹۵، اصلاحیه رشته کارشناسی زبان و ادبیات ژاپنی که در دانشکده زبان های خارجی دانشگاه تهران تدریس می شود و نسبت به پذیرش دانشجو اقدام می کند، منتشر شده است و علاقمندان می توانند ظرف ۴ سال در رشته زبان ژاپنی، درجه کارشناسی دریافت کنند.
با ما همراه باشید.
چرا ژاپن؟
ژاپن، اقتصاد اول و صنعت آسیا و جهان است و در هزاره سوم، یکی از کشورهای پیشرو در عرصه های علم و فناوری به شمار می رود. در برخی از حوزه ها مانند نانو فناوری، ژاپنی ها روی موضوعاتی مشغول به تحقیق هستند که هنوز درک خوبی از آن در کشورهای مختلف دنیا وجود ندارد. کشوری که نفت خیز نیست و وزیر نفت دارد، نگاه راهبردی و بلند مدت به مقولات گوناگون علمی داشته و این بستر و محیط خوبی برای پژوهشگران فراهم می کند تا در یک محیط کاملا دانش بنیان، به تحقیق و پژوهش در رشته مورد علاقه بپردازند.
اگر چه بر خلاف مردم اسکاندیناوی، ژاپنی ها به زبان انگلیسی آشنایی ندارند، اما اکثر دانشگاه های دولتی این کشور در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا، به زبان انگلیسی نسبت به پذیرش دانشجو اقدام کرده و حتی بورس های تحصیلی گوناگونی نیز در اختیار آنها قرار می دهد که ظرف یک دهه اخیر، صدها دانشجوی ایرانی موفق به تحصیل در دانشگاه های مختلف این کشور از جمله توکیو، کیوتو و اوزاکا شده است.
یکی از فرصت های تحصیل در سرزمین آفتاب تابان را باید امکان دسترسی به پارک های علم و فناوری متنوع و تخصصی این کشور دانست که ظرفیت خوبی برای دنبال کردن ایده ها و تجاری سازی آنها در رشته های فنی و مهندسی است.
اگر خواهان تحصیل در این کشور در مقطع ارشد و PHD هستید، از راهنمایی که در انتهای گفتار ارائه شده است استفاده کنید. توجه کنید که برخی از بورس های تحصیل در این کشور توسط سفارت ژاپن در تهران معرفی می شود و برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با اداره فرهنگی و آموزشی این سفارت تماس بگیرید.
خوشبختانه بسیاری از دانشگاه های ژاپنی در فهرست ممتاز و خوب اداره کل دانش آموختگان وزارت علوم بوده و متقاضیان تحصیل در این دانشگاه ها در کلیه رشته ها قادر خواهند بود تا به راحتی ادامه تحصیل داده و از مزایای ارزشیابی تحصیلی مدارک اخذ شده در کشورمان استفاده کنند.
از جمله این مزایا می توان به دریافت تسهیلات ارزی با قیمت ارز مبادله ای (ماهانه ۱۰۰۰ دلار آمریکا)، تخفیف در خرید بلیط هواپیمایی و ارزشیابی تحصیلی جهت استفاده های حقوقی بعدی اشاره کرد. در ادامه نگاهی داریم به نظام ارزشیابی تحصیلی در این کشور.
تحصیلات پیش دانشگاهی ژاپن
اگر از مقطع دبیرستان قصد تحصیل در این کشور دارید، می بایست زبان ژاپنی را مسلط باشید. توجه داشته باشید که تحصیلات پیش دانشگاهی تحصیلات ابتدایی در ژاپن از ۶ سالگی آغاز میشود که دانش آموزان در آن دروس پایه را فرا میگیرند.
مدت تحصیلات ابتدایی (Elementary Schools) سال است. سپس دانشآموزان وارد دوره دبیرستان میشوند که تحصیلات در آن به دو دوره سه ساله تقسیم میشود. شایان ذکر است که طول تحصیلات ابتدایی و دوره اول دبیرستان (Lower Secondary Schools) در مجموع ۹ سال است که اجباری بوده و در این زمان دانش آموز میتواند دبیرستان را ترک کند و در کالجهای فنآوری (College of Technology) ادامه تحصیل دهد یا در سه سال دوره دوم دبیرستان (Upper Secondary Schools) ادامه تحصیل دهد.
در پایان دوره ۱۲ ساله تحصیلات پیشدانشگاهی، موفق به گرفتن دیپلم دبیرستانی شود. دانشآموزان در امتحانات سراسری تحت عنوان (NCUEE) شرکت میکنند. این امتحانات از ۱۸ درس در موضوعات زبان ژاپنی، علوم اجتماعی، ریاضیات، علوم و زبان خارجی برگزار میشود.
تحصیلات دانشگاهی در ژاپن
تحصیلات دانشگاهی برای ورود به دانشگاههای ژاپن داشتن دیپلم دبیرستان و گذراندن موفقیتآمیز امتحانات سراسری ورودی دانشگاهها (NCUEE) خواهد بود. مراکز آموزش عالی در ژاپن به سه دسته دولتی، محلی و خصوصی تقسیم میشوند. دانشگاههای دولتی و محلی تحت پوشش وزارت آموزش، علوم و فرهنگ ژاپن هستند.
دانشگاههای خصوصی نیز با مجوز این وزارتخانه فعالیت میکنند و با در نظر گرفتن مسائل آموزشی، درصدی از هزینههایی خود را نیز از دولت دریافت میکنند. تعداد دانشگاههای خصوصی در ژاپن به مراتب از دانشگاههای دولتی بیشتر است.
از نظر آماریی دانشگاههایی دولتی هجده درصد، دانشگاههای محلی ۹ درصد و دانشگاههای خصوصی هفتاد و سه درصد از مراکز آموزش عالی را به خود اختصاص دادهاند. اگر قصد تحصیل در این کشور را دارید، برای صرفه جویی در هزینه ها می بایست از دانشگاه های دولتی که شهریه رایگان یا شهریه بسیار کمی را طلب می کنند، ادمیشن دریافت کنید. چرا که هزینه زندگی و تحصیل در ژاپن به نسبت دیگر مقصدهای تحصیلی آسیا و و اروپا بالا است.
آشنایی با دوره های دانشگاهی ژاپن
پیش از تحصیل در ژاپن، بهتر است درباره دوره های دانشگاهی این کشور بدانید.
دوره های حرفه ای منتهیی به مدرک Associate که طی آن دانشآموزان بعد از تحصیلات ۹ ساله اجباری و در پایان دوره اول دبیرستان، ۵ سال تحصیلی را در کالج هایی فنآوری (College of Technology) میگذرانند. این دوره شامل ۱۶۷ واحد (Credits) است.
با مدرک Associate، دانشجو می تواند متقاضی ورود به سال دوم یا سوم دوره Bachelor در دانشگاهها شود. بنابراین اگر تحصیلات در این کشور را از مقطع دیپلم آغاز کردید، دریافت مدرک Associate الزامی خواهد بود.
دوره های دو ساله منتهی به مدرک Associate در صورت داشتن دیپلم دبیرستان در کالج ها (Junior College) گذرانده میشود. این دوره شامل ۶۲ واحد (Credits) است. هم چون مورد قبل، با مدرک Associate دانشجو قادر خواهد بود که متقاضی ورود به سال دوم یا سوم دوره Bachelor در دانشگاهها شود.
دوره های موسوم به Gakushi که همان Bachelor یا دوره های کارشناسی هستند، شامل چهار سال تحصیل بعد از دیپلم دبیرستان است. این دوره در برگیرنده ۱۲۴ واحد (Credits) است. تقریبا اکثر دانشگاه های دولتی و محلی و خصوصی ژاپن، این دوره ها را به زبان ژاپنی ارائه می کنند و تسلط به این زبان پیش از آغاز دوره الزامی است. رشتههای پزشکی، دندانپزشکی و دامپزشکی با شش سال تحصیل تمام وقت نیز شامل ۱۸۸ واحد است.
دوره های موسوم به Shushi که همان Master یا دوره های کارشناسی ارشد است، شامل دو سال تحصیل ، با شرط داشتن مدرکBachelor و موفقیت در امتحانات ورودی است. این دوره شامل ۳۰ واحد (Credits) است. پس از موفقیت در امتحانات، دانشجو موظف به انتخاب کار پژوهشی هستند و با دفاع موفقیتآمیز از پایان نامه پژوهشی خود به دریافت مدرک شوشی یا مستر نایل میشود.
دوره های موسوم به Hakushi که همان PhD یا دوره های دکترا است، شامل سه سال تحصیل به شرط داشتن مدرکMaster ، و نیز موفقیت در امتحانات ورودی که شامل دفاع از پایان نامه دوره Master است امکان پذیر خواهد بود. این دوره شامل ۳۰ واحد (Credits) است. موفقیت در امتحانات و دفاع از پایان نامه پژوهشی شرط دریافت مدرک Ph.D (Hakushi) است. طول دوره تحصیلی در ژاپن همچون برخی از کشورهای اروپایی ۳ ساله است که تا ۵ سال نیز قابل تمدید خواهد بود.
نحوه ارزشیابی مدارک تحصیلی ژاپن
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کشورمان، برای ارزشیابی و معادلسازی مدارک دانشجویان فارغ التحصیل از دانشگاه های ژاپنی، قواعدی دارد که در مشاهده می کنید:
- مدرک Associate ، به ماخذ “کاردانی” ارزشیابی میشود.
- آن دسته از مدارک دانشگاهی با ۲ یا ۳ سال تحصیل، و گذراندن معادل حداقل ۶۰ واحد سمتری که منجر به اخذ مدرک Bachelor نشود، بعد از دیپلم دبیرستان یا پیش دانشگاهی، “کاردانی” ارزشیابی میشود.
- مدرک Bachelor (Gakush)i در صورت داشتن دیپلم دبیرستان یا پیش دانشگاهی، کارشناسی ارزشیابی میشود.
- مدارک) Master (Shushi در صورت داشتن کارشناسی، “کارشناسی ارشد” ارزشیابی میشود.
- مدرک (Hakushi) در صورت داشتن کارشناسی ارشد، “دکترا” ارزشیابی میشود.
- فقط دانشگاه هایی که در فهرست وزارت علوم باشد، مورد ارزشیابی قرار گرفته و دیگر کالج ها و موسسات اموزش عالی ژاپن که در فهرست قرار ندارند، ارزشیابی نخواهد شد.
فهرست ۴۵ دانشگاه ژاپن
۴۵ دانشگاه زیر، مورد تایید وزارت علوم در رده عالی، خوب و متوسط است. اما به دانشجویان توصیه شده است که برای ادامه تحصیل در این کشور، از دانشگاه های رده عالی و خوب استفاده کنند.
- Hokkaido University
- Keio University
- Kyoto University
- kyushu University
- Nagoya University
- Osaka University
- The University of Tokyo
- Tohoku University
- Tokyo Institute of Technology
- University of Tsukuba
فهرست دانشگاه های رده خوب ژاپن (از نظر وزارت علوم ایران)
- Chiba University
- Hiroshima University
- Kanazawa University
- Kobe University
- Kumamoto University
- Nagasaki University
- Niigata University
- Okayama University
- Osaka City University
- Shinshu University
- Tokyo Metropolitan University
- Tokyo University of Agriculture and Technology
- Waseda University
- Yokohama City University
فهرست دانشگاه های رده متوسط ژاپن (از نظر وزارت علوم ایران)
- Aoyama Gakuin University
- Doshisha University
- Gifu University
- Gunma University (Gunma Daigaku)
- Ibaraki University (Ibaraki Daigaku)
- Kagoshima University
- Kyushu Institute of Technology (Kyushu Kogyo Daigaku)
- Muroran Institute of Technology (Muroran Kogyo Daigaku)
- Nihon University (Nihon Daigaku)
- Obihiro University of Agriculture and Veterinary Medicine (Obihiro Chikusan – Daigaku)
- Ritsumeikan University
- Saitama University
- TokyoUniversity of Science (Tokyo Rika Daigaku)
- Sophia University (Jochi Daigaku)
- Temple University (Japan Campus)
- The Graduate University for Advanced Studies (Sogo Kenkyu Daigakuin Daigaku)
- The University of Electro – Communications (Denki Tsushin Daigaku)
- Tokai University (Tokai Daigaku)
- Utsunomiya University (Utsunomiya Daigaku)
- Yamaguchi University (Yamaguchi Daigaku)
- Yokohama National University (Yokohama Kokuritsu Daigaku)
متوسط هزینه های تحصیلی در ژاپن
ژاپن همچون نروژ و سوییس، یکی از کشورهای گران برای تحصیل دانشجویان بین المللی به شمار می رود. با اینکه فرصت های تحصیلی رایگان و نیمه رایگان در سوئیس و فرصت های تحصیلی کاملا رایگان در دانشگاه های نروژ برای دانشجویان بین المللی فراهم است، اما هزینه اجاره محل اقامت و خورد و خوراک، در این دو کشور صنعتی اروپایی سبب شده تا در فهرست شماره ۱ اولویت های تحصیل دانشجویان بین المللی نباشد.
به هر حال، هزینه های زندگی برای یک دانشجو، اهمیت فراوانی دارد و سهولت در خرید وسایل و پرداخت هزینه های محل اقامت به مدت چند سال، نقش مهمی در زندگی دانشجویی در خارج از کشور دارد. متوسط هزینه دانشگاه های دولتی در ژاپن حدود ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار ین در سال است و هزینه ثبت نام اولیه نیز بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار ین خواهد بود.
البته این رقم برای دانشگاه هایی که در بالا ذکر کردیم کاملا متفاوت است و برای کسب اطلاعات بیشتر می بایست با بخش بین الملل یا اداره مالی دانشگاه مقصد تماس بگیرید. هزینه زندگی دانشجویی در ژاپن برای دانشجویان مجرد حدود ۸۰ هزار ین (معادل ۸۰۰ دلار آمریکا) در ماه است که شامل هزینه مسکن، خوراک، پوشاک و رفت و آمد می شود.
البته همانطور که مشخص است، هزینه های زندگی در این کشور، در شهرهای مختلف متفاوت است. مثلا در توکیو، پایتخت ژاپن، هزینه های اجاره محل اقامت به مراتب گران تر از هیروشیما یا کیوتو است. البته متقاضیان ادامه تحصیل در ژاپن به دلیل هزینه های بالای تحصیل و زندگی می توانند از بورس های تحصیلی استفاده کنند و حتی به صورت نیمه وقت نیز مشغول به کار شوند.
اقامت و کار دانشجویی در ژاپن
در بسیاری از کشور ها تولد عامل اصلی اخذ تابعیت نیست و لیکن از موارد تاثیر گذار محسوب می شود. نکته قابل توجه این است که اگر شما یک فرد خارجی باشید و فرزند شما در ژاپن به دنیا بیاید شما مقیم دائم ژاپن محسوب نمی شوید و اقامت از طریق تولد فرزند دائم نیست.
کار دانشجویی در ژاپن دانشجویان در زمان تحصیل در ژاپن می توانند ۴ ساعت در روز را کار کنند و به ازای هر ساعت کار در فروشگاه ها مبلغی حدود ۶۰۰ تا ۸۰۰ ین دریافت نمایند البته در روزهای تعطیل می توانند تا ۸ ساعت در روز نیز کار کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر به اداره مهاجرت ژاپن در این لینک مراجعه کنید.
بورسیه تحصیلی در ژاپن
در گفتاری در آینده به معرفی بورس های تحصیلی این کشور خواهیم پرداخت. عزیزانی که موفق به کسب بورسیه تحصیلی میشوند میتوانند از شرایط تحصیل رایگان ژاپن استفاده نمایند که اغلب بورسیه های تحصیلی در ژاپن به دانشجویان در حال تحصیل داده می شود.
اما تعدادی از بورس های تحصیلی نیز قبل از شروع تحصیل به دانشجویان داده می شود. به بورس هایی که قبل از شروع تحصیل به دانشجو داده می شود بورس مونبوشو گفته می شود. مدارک مورد نیاز جهت اخذ بورسیه تحصیلی مونبوشو ژاپن:
- ترجمه رسمی آخرین مدرک تحصیلی
- ترجمه رسمی ریز نمرات آخرین مقطع تحصیلی
- رزومه و گواهی شغلی و پروپزال
- تکمیل فرم های مربوطه
ارائه پروپزال یکی از مهم ترین مدارکی است که متقاضی میبایست ارائه دهد. پروپزال می تواند از ۱ تا ۷ صفحه و به زبان انگلیسی باشد و متقاضی باید حتما ذکر کند که چرا ژاپن را برای ادامه تحصیل انتخاب کرده و حتما ذکر کند که بعد از فارغ التحصیلی در صورت برگشت به ایران رشته مربوطه چه کاربردی در ایران دارد.
تکمیل فرم های سفارت ژاپن که شامل اطلاعات شخصی، رشته تحصیلی، سوابق کاری، موضوع پروپزال، سوابق تحصیلی و میزان تسلط به زبان های خارجی می شود. گواهی سلامت، خلاصه سوابق تحصیلی، مدرک زبان انگلیسی و گواهی عدم سوء پیشینه نیز نیاز خواهد بود.
آشنایی با دانشگاه کیوتو ژاپن
کیوتو از بزرگترین شهرهای ژاپن با جمعیت حدود یک و نیم میلیون نفر لقب زیباترین شهر دنیا را گرفته است.کیوتو قرن ها پایتخت ژاپن و مقر دربار امپراتوری بوده وامروزه به خاطر پیشرفت هایی که در زمینه فناوری و صنعت داشته از نظر توریستی توانسته گردشگران زیادی را به خودش جذب کند.
یکی از برترین مقصدهای تحصیلی در ژاپن، دانشگاه کیوتو است. دانشگاهی با بیش از یک صد سال قدمت که از جمله دانشگاه های هفت گانه دولتی ژاپن محسوب می شود. این دانشگاه از ۱۵ دانشکده مختلف تشکیل شده است. شهریه تحصیل در دانشگاه کیوتو برای مقاطع لیسانس و فوق لیسانس حدود ۵۳۵ هزار ین در سال است و برای مقطع دکترا حدود ۸۰۰ هزار ین در سال برآورد شده است.
دروس در دانشگاه کیوتو به زبان ژاپنی ارائه می شوند به همین دلیل دانشجویانی که خواهان ادامه تحصیل در این دانشگاه هستند می بایست با زبان ژاپنی آشنایی داشته باشند. البته در رشته های فنی و دانشجویان مقطع دکترا می توانند از منابع انگلیسی استفاده کرده و مشکلات خود را برطرف نمایند.
دانشجویانی که موفق به اقامت تحصیلی در دانشگاه کیوتو می شوند می توانند از خوابگاه های دانشجویی استفاده کنند. خوابگاه های مختلفی در این دانشگاه قرار دارد که شامل خوابگاه مخصوص دختران، خوابگاه دانشجویان بین المللی و … معمولا فاصله خوابگاه ها تا دانشگاه بسیار کم است. هزینه خوابگاه های در ماه حدود ۴۰۰۰ تا ۷۰۰۰ ین است.
برای آشنایی با فرصت های تحصیلی و بورس دانشگاه کیوتو باید به سایت اینترنتی آن مراجعه کنید. یکی از بخش های مهمی که باید به آن توجه کنید، بخش admission است. با مراجعه به این قسمت، قادر خواهید بود تا از شرایط تحصیل در مقطع کارشناسی تا دکترا به عنوان دانشجوی بین المللی آگاه شوید.
- برای آگاهی از شرایط پذیرش دوره های لیسانس دانشگاه کیوتو به این لینک بروید.
- برای آگاهی از شرایط پذیرش دوره های کارشناسی ارشد کیوتو به این نشانی مراجعه کنید.
- برای آگاهی از شرایط پذیرش دوره های دکترا دانشگاه کیوتو این آدرس را بررسی کنید.
- دانشجویان تبادلی در دانشگاه کیوتو در این آدرس در دسترس هسند.
- اگر قصد دارید تا در دوره های بین المللی کوتاه مدت دانشکاه شرکت کنید به اینجا بروید.
- فهرست بورسیه ها و شهریه های دانشگاه کیوتو در این نشانی در دسترس است.
- هزینه های زندگی و فرصت های اقامت دانشگاه نیز اینجا ارائه شده است.
- اگر قصد دریافت روادید ژاپن پس از ادمیشن را دارید، از این راهنما بهره مند شوید.
آشنایی با دانشکده های ۱۰ گانه دانشگاه کیوتو
- دانشکده علوم انسانی (لینک)
- دانشکده زبان (لینک)
- دانشکده حقوق (لینک)
- دانشکده اقتصاد (لینک)
- دانشکده علوم (لینک)
- دانشکده علوم دارویی (لینک)
- دانشکده علوم پزشکی (لینک)
- دانشکده مهندسی (لینک)
- دانشکده علوم کشاورزی (لینک)
بخش های دیگر این دانشگاه عبارتند از:
- دپارتمان علوم انرژی (لینک)
- دپارتمان مطالعات آسیایی و آفریقایی (لینک)
- دپارتمان فناوری اطلاعات و ارتباطات (لینک)
- دپارتمان مطالعات یکپارچه در حوزه انسانی (لینک)
- دپارتمان مطالعات محیط زیست جهانی (لینک)
موسسات تحقیقاتی دانشگاه کیوتو ژاپن
Institute for Chemical Research
Institute for Research in Humanities
Institute for Frontier Life and Medical Sciences
Research Institute for Sustainable Humanosphere
Disaster Prevention Research Institute (DPRI)
Yukawa Institute for Theoretical Physics (YITP)
Kyoto Institute of Economic Research (KIER)
Research Institute for Mathematical Sciences (RIMS)
Research Reactor Institute (KURRI)
Center for Southeast Asian Studies (CSEAS)
Center for iPS Cell Research and Application (CiRA)
Academic Center for Computing and Media Studies (ACCMS)
Center for Ecological Research (CER)
Center for Integrated Area Studies (CIAS)
Wildlife Research Center (WRC)
Center for the Promotion of Excellence in Higher Education
Field Science Education and Research Center (FSERC)
Fukui Institute for Fundamental Chemistry (FIFC)
Center for Cultural Heritage Studies
General Student Support Center (Japanese Text Only)
Center for African Area Studies (CAAS)
Hakubi Center for Advanced Research
Center for the Promotion of Interdisciplinary Education and Research (C-PiER) (Japanese Text Only)
آشنایی با رشته های دانشکده مهندسی دانشگاه کیوتو ژاپن
یکی از مقصدهای تحصیلی عالی برای تحصیل در رشته های فنی و مهندسی در آفتاب تابان، دانشکده مهندسی دانشگاه KYOTO است که برای دانشجویان ایرانی علاقمند به تحصیل در خاور دور پیشنهاد می شود.
یکی از رشته های این دانشگاه، رشته مهندسی جهانی سازی است که به موضوعات جالبی در عرصه جهانی سازی و توسعه پایدار می پردازد. برای کسب اطلاعات بیشتر به این آدرس بروید. رشته مهندسی عمران و زیر شاخه های مربوطه نیز از جمله فرصت های تحصیلی این دانشگاه است که به دلیل تمرکز ژاپن بر روی مقولات ساخت و ساز بر مبنای زلزله، این رشته ها برای مهندسان سازه و زلزله، میتواند مفید باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر به این نشانی بروید.
مقولات مدیریت شهری (Urban Management) از جمله مواردی است که ژاپن هوشمند جدید به آن وابستگی بسیاری دارد و این کشور در این عرصه های مدیریتی بسیار تخصصی و صاحب تجربه است. اگر قصد دارید مقاطع مختلف این رشته در ژاپن را بگذرانید، از این رشته که در این لینک در دسترس است، استفاده کنید.
رشته محیط زیست نیز از جمله رشته های پر مخاطب در ژاپن است. برای علاقمندان به تحصیل در رشته های محیط زیست، رشته Environmental Engineering دانشگاه کیوتو انتخاب خوبی خواهد بود. برای آشنایی با زیر شاخه های آن، به این آدرس بروید.
اگر چه ژاپن مثل برخی از کشورهای اروپایی، در زمینه معماری سابقه طولانی ندارد، اما رشته معماری در دانشگاه کیوتو برای علاقمندان به معماری پایدار توصیه می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر به این لینک بروید. مهندسی معماری دانشگاه کیوتو نیز در این بخش در دسترس علاقمندان به دنیای معماری خواهد بود.
اگر علاقمند به تحصیل در رشته مهندسی مکانیک و زیر شاخه های مربوطه هستید، دانشگاه کیوتو فرصت های خوبی را در اختیار علاقمندان به تحصیل در این رشته پر کاربرد در این کشور قرار می دهد. استفاده از آزمایشگاه ها و فرصت های کارآموزی صنعتی گسترده طرف قرارداد با دانشگاه کیوتو، فرصت خوبی را برای دانشجویان این رشته فراهم کرده است. به منظور اطلاعات بیشتر به این آدرس بروید.
زاپن همچون سنگاپور در عرصه Micro Engineering حرف های زیادی برای گفتن دارد. اگر به دنیای نانوها علاقمندهستید، دانشگاه کیوتو ژاپن فرصت های تحصیلی خوبی را برای علاقمندان به نانو دارد. برای اطلاعات بیشتر به این آدرس رجوع کنید.
ژاپن در عرصه هوا و فصا نیز همچون هندوستان و چین، یکی از قدرت های جهان به شمار می رود. متقاضیان تحصیل در هوا فضا، می توانند این دانشگاه را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند که فرصت های تحصیلی و بورسیه و شرایط ادمیشن را در این لینک دنبال کنید.
علاقمندان به تحصیل در رشته های مهندسی مواد، از فرصت های تحصیلی این رشته در دانشگاه کیوتو میتوانند استفاده کنید که برای کسب اطلاعات تکمیلی به این آدرس رجوع کنید. این رشته به دلیل در اختیار داشتن این دانشگاه از لابراتورها و کارگاه های مجهز و تخصصی، میتواند فرصت های اشتغال و تحقیقاتی خوبی را به خصوص در عرصه جوشکاری فراهم کند.
رشته های مهندسی برق و الکترونیک، مهندسی مخازن هیدروکربنی، مهندسی هسته ای، مهندسی پلیمر، شیمی آلی و مهندسی شیمی نیز از جمله فرصت های تحصیلی در دانشگاه کیوتو ژاپن است.
اطلاعات تماس دانشگاه
Graduate Student Section, Educational Affairs Division, Graduate School of Engineering, Kyoto
Kyoto daigaku-katsura, Nishikyo-ku, Kyoto 615-8530
E-Mail: 090kdaigakuinmail2.adm.kyoto-u.ac.jp
فرم هایی برای اپلای دانشگاه کیوتو ژاپن
Return label for Examination voucher, Label for the result of entrance examination
Application documents checklist
Application form for Eligibility statement
سال تحصیلی در مدارس ژاپن
سال تحصیلی در یک مدرسه ژاپنی به طور معمول از آوریل آغاز می شود و در ماه مارس به پایان می رسد. برخی از کلاس ها در طول یک سال در مدارس ژاپن اجرا می شوند، اما کلاس ها معمولا به دو ترم تقسیم می گردند: ترم اول (آوریل – سپتامبر) و ترم دوم (اکتبر – مارس) است.
دانشجویان معمولا در ماه آوریل ثبت نام می کنند. اما برخی از دانشگاه های ژاپن در اکتبر اجازه ثبت نام دارند. دوره های تعطیلات طولانی مدتی در موسسات آموزش عالی ژاپن در سال تحصیلی وجود دارد: تعطیلات تابستانی (اواخر جولای – اواخر ماه اوت)، تعطیلات زمستانی (اواخر ماه دسامبر – اوایل ژانویه) و تعطیلات بهاری (اواخر فوریه – اوایل آوریل).
توجه داشته باشید که همسران و فرزندان دانشجویان بین المللی که در دانشگاه، کالج، کالج آموزش های حرفه ای و غیره تحصیل می کنند می توانید در ژاپن تحت ویزای «وابسته» وضعیت اقامت بگیرند مشروط به اینکه دانشجویان بتوانند هزینه های زندگی همسر و فرزندان خود را متحمل شوند.
مراحل اخذ پذیرش از مدارس و دانشگاه های ژاپنی
برای تحصیل در مدارس ژاپن باید پروسه زیر در نظر بگیرید و از این راهنما استفاده کنید:
- مهارت زبان ژاپنی: یادگیری زبان ژاپنی در مدارس کشور خود تا سطح N5 گذراندن ۱۸۰ساعت آموزش زبان ژاپنی.
- آزمون مهارت زبان ژاپنی: اخذ معادل مدرک تحصیلی به زبان ژاپنی برای آزمون مهارت (JLPT) سطح N5 2-زمانی که تصمیم به تحصیل در ژاپن گرفتید باید مصاحبه که توسط مدارس ژاپنی برگزار می شود را انجام دهید.
- انتخاب مدرسه: مدرسه مربوطه در ژاپن را انتخاب کرده و ۴ ماه قبل از شروع سال تحصیلی نامه پذیرش از مدارس ژاپن اخذ می کنید.
راهنمای اخذ روادید تحصیلی ژاپن
برای اخذ روادید تحصیلی این کشور، باید به سفارت ژاپن در تهران مراجعه کرده و نسبت به دریافت وقت و ارائه مدارک مورد نیاز اقدام کنید. بر خلاف برخی از سفارت خانه های پر مراجعه تهران مانند سوئد، آلمان، فرانسه و ایتالیا، سفارت ژاپن معمولا خلوت است و در هر زمان از سال، می توانید ظرف ۲ هفته در صورت ارائه مدارک مورد نیاز، روادید تحصیلی را دریاف کنید.
- روزهای مراجعه: یکشنبه الی پنجشنبه
- ساعت مراجعه: صبح ها از ۸:۳۰ الی ۱۰:۳۰
- ارسال پستی: این سفارت به هیچ وجه مدارک درخواست روادید را از طریق پست قبول نمی کند و مسولیتی در قبال مفقود شدن مدارک ندارد.
- اصل مدارک: کلیه مدارک درخواست ویزا، باید به صورت اصل در روز و ساعات تعیین شده به متصدی امور ویزا تحویل داده شود.
- فاکس مدارک: مدارک درخواست ویزا به صورت فاکس و یا ایمیل و یا غیره قابل قبول نیست. به جز مواردی که به دلایل انسانی، صرف نظر کردن از بعضی مدارک توسط مقامات تشخیص داده شود.
- تحویل مدارک: لازم است که مدارک درخواست ویزا حتما توسط خود فرد (و یا نماینده وی) به طور مستقیم به سفارت تحویل گردد.
- تحویل گذرنامه: روزهای یکشنبه الی پنجشنبه ( بعد ازظهرها از ۱۵:۰۰ الی ۱۶:۰۰)
- هزینه دریافت روادید: ۱ بار ورود به مبلغ ۱۳۵ هزار تومان.
- روزهای تعطیل: سفارت روزهای جمعه و شنبه تعطیل است.
- پست الکترونیک: consular@th.mofa.go.jp
- تلفن تماس: ۲۲۶۶۰۷۱۰
- فاکس: ۲۲۶۶۰۷۴۶
توصیه هایی برای دریافت پذیرش از دانشگاه کیوتو
به منظور افزایش شانس دریافت پذیرش از دانشگاه کیوتو ژاپن، بر اساس اطلاعاتی که در این گفتار ارائه شده است، موارد زیر را در نظر داشته باشید.
- رزومه تحصیلی: یکی از مهم ترین مدارکی که برای اپلای رشته های مختلف دانشگاه کیوتو نیاز دارید، رزومه تحصیلی است. نوشتن رزومه تحصیلی آکادمیک برای متقاضیان تحصیل دردانشگاه ها و موسسات آموزش عالی خارج از کشور اهمیت دارد. سعی کنید بر اساس رشته ای که قصد اپلای دارید، رزومه مرتبط بنویسید و از ارسال رزومه عمومی خودداری کنید.
- بیانیه هدف: دانشکده ها و دپارتمان های مختلف دانشگاه های ژاپن به خصوص دانشگاه کیوتو از دانشجویان مقطع ارشد و دکترا درخواست میکنند که SOP ارائه کنند. این بیانیه میبایست نهایتا ۳ صفحه باشد و مشخص کند که علت تحصیل شما در این رشته چیست و چه اهدافی دارید و بک گراند شما چگونه است.
- توصیه نامه: حداقل از ۲ تن از اساتید مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد خود بخواهید که به زبان انگلیسی برای شما توصیه نامه بنویسد. این توصیه نامه بایستی عمومی باشد و حتی الامکان مهر و موم و توسط اشخاص اکادمیک و یا حقوقی تهیه و به دانشگاه ارسال یا ضمیمه مدارک شما شود.
- پروپزال تحصیلی: اگر برای دکترا در دانشگاه کیوتو اپلای میکنید، جهت تعامل با اساتید، پروپزالی تهیه کنید که مشخص شود شما قصد دارید در مقطع دکترا، بر روی چه موضوعاتی کار کنید و سابقه حرفه ای شما در این زمینه چیست. فرق پروپزال با بیانیه هدف ان است که در بیانیه هدف، موضوعات کلی معرف می شود اما در پروپزال، انتظار می رود که در ۸ صفحه، دقیق به موضوعات اشاره کنید و بر مبنای مرور منابع خوب انجام شود.
- تعامل با اساتید: دانشگاه های ژاپن همچون دانشگاه های سنگاپور، برای اعطای ادمیشن و بورسیه به دانشجویان ارشد و دکترا، آمادگی تعامل با متقاضیان تحصیلی در مقاطع عالی را دارند و به همین خاطر، سعی کنید با بررسی رزومه و علاقمندی های تحقیقاتی (research interests) اساتید و بررسی مقالات آنها، با ای میل یا تلفن با آن ها رایزنی کنید و بر روی موضوعات تحصیلی متمرکز شوید.
- بررسی فرصت های تحقیقاتی: اگر قصد تحصیل در یکی از رشته های دانشکده های دانشگاه کیوتو را دارید، توصیه میکنیم که حتما فرصت های تحقیقاتی همان دانشکده را بررسی کنید تا هنگام نوشتن پروپزال و همچنین تعامل با اساتید، اشراف اطلاعاتی داشته باشید. مثلا وقتی دانشکده مهندسی مکانیک بر روی انرژی های پایدار در طراحی لوازم حمل و نقل متمرکز شده است، توصیه می شود که شما در حوزه های انرژی پاک و هوشمند سازی مترکز شوید.
- تعامل با فارغ التحصیلان: یکی از بهترین روش های دریافت اطلاعات مورد نیاز جهت تحصیل در دانشگاه کیوتو، تعامل با دانشجویان به خصوص دانش آموختگان دانشگاه کیوتو است که اطلاعات درجه یک و به روزی را در اختیار شما قرار می دهند. این ارتباط را می توانید از طریق تعامل با آنها در لینکدین و فیس بوک و اینستاگرام بدست آورید.
- ایرانیان ژاپن: برخی از مراکز و موسسات ایرانی و ژاپنی، دانش آموختگانی از ژاپن دارند که لینک های خوبی برای دریافت اطلاعات مربوط به زندگی و کار و تحصیل در قلمرو آفتاب تابان است.
- زبان ژاپنی: برای تحصیل در مقطع کارشناسی این کشور، حتما باید به زبان ژاپنی درس بخوانید. اما برای سایر مقاطع، الزامی وجود ندارد و با آیلتس ۶.۵ یا تافل ۸۰ به بالا، قادر به ادامه تحصیل هستید. اما برای کار در ژاپن، بهتر است به این زبان مسلط شوید و از فرصت های آموزش مجازی این زبان استفاده کنید.
سلام،
من قصد ادامه تحصیل برای دکتری در ژاپن رو دارم از اطلاعاتتون استفاده کردم.
ممنونم