آشنایی با تکنیک موشن بلور در عکاسی برای گرفتن عکس های هنری

آشنایی با تکنیک موشن بلور در عکاسی برای گرفتن عکس های هنری

شاید تصور کنید که عکاسی از سوژه در حال حرکت فقط به ورزش ختم می شود اما باید بدانید که با تکنیک های ثبت موشن می توان عکس های هنری زیبایی نیز خلق کرد. عکس هایی که عادی نیستند و عنصری در آن ها حالتی از کشیدگی و حرکت را به بیننده منتقل می کنند.

به این سبک از عکاسی، موشن بلور گفته می شود. اگر کنجکاو هستید تا بدانید چگونه می توان بدین طریق، تصاویر منحصر به فردی خلق کرد، پیشنهاد می کنیم تا در ادامه این مطلب با روزیاتو همراه باشید.

۱- سرعت شاتر را کم کنید

یکی از دلایل بلور شدن حرکت در عکس این است که شاتر به اندازه کافی باز می ماند تا حرکت سوژه را دیده و دنبال کند.

به همین خاطر، بهترین حقه برای ثبت عکس از سوژه های در حال حرکت، انتخاب سرعت شاتر طولانی است. به طور مثال، اگر سرعت شاتر شما ۱/۴۰۰۰ در ثانیه باشد، شما نمی توانید حرکت سوژه را به خوبی در عکس خود ثبت کنید، مگر اینکه سوژه به همان اندازه سریع حرکت نماید.

اما اگر مثلا شاتر راروی ۵ ثانیه تنظیم کنید، لازم نیست برای بلور کردن تصویر، خیلی نسبت به سوژه حرکت کنید.

عدد یا فرمول مشخصی برای این امر وجود ندارد. شما باید با توجه به سرعت حرکت سوژه، سرعت شاتر دوربین را تنظیم کنید. بدون شک، حرکت حلزون با حرکت یک ماشین برابر نیست و در نتیجه سرعتی که برای هر کدام از آن ها در نظر می گیرید با یکدیگر متفاوت خواهد بود.

از دیگر عوامل موثر در این امر، نور محیط است. به این نکته توجه داشته باشید که وقتی شاتر برای مدت طولانی باز است، یعنی نور بسیار بیشتری وارد لنز می شود. در نتیجه، اگر نوردهی شما هم بالا باشد، در نتیجه یک عکس بیش از حد روشن (اُوِر اکسپوزد) خواهید داشت که به هیچ عنوان زیبا نیست.

۲- دوربین را در جایی قرار دهید که کمترین لرزش را داشته باشد

برای نمایش حرکت در عکس ها دو روش وجود دارد، یا سوژه حرکت می کند یا دوربین شما (یا هر دو). در هر حالت، چون شاتر برای زمان طولانی قرار است باز بماند، پس کوچک ترین لرزش و حرکتی می تواند به خراب شدن عکس منجر گردد. از این رو لازم است که دوربین را در جایی مطمئن و بدون حرکت قرار دهید.

بهترین گزینه برای این امر، سه پایه است. البته در این شرایط هم شاید بهتر باشد از سلف تایمر یا ریموت شاتر استفاده کنید تا بدنه دوربین حرکت زیادی نداشته باشد تا عکس مورد نظر خود را در بهترین حالت به ثبت برسانید.

۳- از کلید تقدم شاتر بهره بگیرید

یکی از مهم ترین و کلیدی ترین تنظیمات برای عکاسی از سوژه در حال حرکت، سرعت شاتر است. کوچک ترین تغییر در سرعت شاتر می تواند اثرات فراوانی روی عکس داشته باشد. بنا بر این تفاسیر، شاید بهتر باشد دوربین را روی حالت تقدم شاتر تنظیم کنید.

به این مفهوم که یا آن را روی مود دستی (M) یا روی Shutter Priority Mode قرار دهید. در این حالت، شما فقط سرعت شاتر را تنظیم می کنید و بقیه تنظیمات همانند دیافراگم را خود دوربین انجام می دهد تا بهترین نوردهی روی تصویر اعمال شود.

وقتی دوربین را در چنین حالتی تنظیم می کنید، می توانید مطمئن باشید که یک عکس عالی با بهترین نوردهی در اختیار خواهید داشت.

در حالت دستی هم لطفا توجه داشته باشید که شاخص نوردهی دوربین روی نقطه صفر قرار بگیرد تا عکس تیره یا روشن نشود.

وقتی نور محیط زیاد است چگونه می تواند با سرعت شاتر طولانی عکس گرفت؟

در زیر ۳ روش برای تنظیم بهترین نوردهی در چنین موقعیتی را برایتان ذکر کرده ایم:

۱- دیافراگم بسته

یکی از روش هایی که می تواند میزان نور ورودی را کاهش دهید، بستن دیافراگم است. دیافراگم، منفذی است که از آن نور وارد لنز می شود. وقتی شما سرعت شاتر را زیاد می کنید ( یعنی زمان نورگیری زیاد می شود)، برای اینکه از شدت نور ورودی به لنز بکاهید، لازم است که تا حد امکان دیافراگم را ببندید.

وقتی دوربین را روی حالت تقدم شاتر تنظیم می کنید، میزان گشودگی دیافراگم به صورت خودکار و با توجه به نور محیط تغییر خواهد کرد.

شاید به زبان ساده تر بتوان گفت که وقتی شما سرعت شاتر را یک استاپ کاهش می دهید، زمان باز بودن شاتر و ورود نور را دو برابر بیشتر می کنید. به طور مثال از ۱/۲۵۰ به ۱/۱۲۵.

این فرمول در دیافراگم نیز همین تاثیر را دارد؛ به این صورت که اگر دیافراگم را یک استاپ کاهش دهید، در واقع میزان باز بودن شاتر را تا ۵۰ درصد کم می کنید. به این ترتیب، اگر هر کدام از تنظیمات را یک استاپ تغییر دهید، یعنی برای داشتن بهترین نوردهی، فقط کافی است که آن یکی را یک استاپ به صورت برعکس تغییر دهید.

۲- کاهش میزان ایزو

یکی دیگر از عوامل موثر برای گرفتن عکس های با کیفیت با سرعت شاتر بالا این است که میزان حساسیت نوری دوربین را کم کنید. عدد ایزو هر چه بالاتر باشد، یعنی حساسیت نوری دوربین بالاتر است و در نتیجه، ممکن است عکس نویزهای بیشتری داشته باشید. اما اگر ایزو را پایین بگیرید، سرعت شاتر بالاتری را می توانید انتخاب کرده و از کیفیت عکس مطمئن باشید.

۳- از فیلترهای کاهنده نور (ND)

این فیلترها، شدت نور ورودی به لنز را کاهش می دهند به همین خاطر با راحتی بیشتری می توانید سرعت شاتر را کم کنید بدون اینکه تصویر زیاد از حد روشن بشود.

از دیگر تکنیک های گرفتن موشن بلور می توان به عکاسی پَنینگ (Panning) اشاره کرد. برای این نوع عکاسی شما باید دوربین را با سرعتی برابر با سرعت حرکت سوژه و به موازات حرکت وی، حرکت دهید. زمانی که سوژه درست در مقابل شما قرار گرفت، شاتر را فشار دهید. در این حالت، فوکوس باید دستی بوده و روی سوژه باشد. همچنین باید از تنطیم نوردهی دوربین نیز اطمینان حاصل کنید.

در ادامه بیش از ۳۰ نمونه از عکس هایی که به سبک موشن بلور گرفته شده اند را برایتان انتخاب کرده ایم که می توانید مشاهده کرده و از آن ها ایده بگیرید.

بدون نظر

ورود