هواپیمایی قطر در روز ششم فوریه سال جاری میلادی، نخستین پرواز بدون توقف خود به پنانگ را در فرودگاه بینالمللی پنانگ به زمین نشاند.
بدین ترتیب، خطهوایی تحسینشدهی بینالمللی، بدنبال طرح توسعه دامنه فعالیتهای خود در کشورهای جنوبشرقی آسیا، خدمترسانی هوایی خود را در دومین مقصد کشور مالزی آغاز کرد.
پرواز شماره QR 850 هواپیمایی قطر با بوئینگ ۷۸۷ دریملاینر، روز سهشنبه در ساعت ۰۲:۳۰ به وقت محلی فرودگاه بینالمللی حَمَد در شهر دوحه را به مقصد فرودگاه بینالمللی پنَنگ ترک کرد و در ساعت ۱۴:۳۰ در فرودگاه مقصد به زمین نشست.
مدیریت گروه نمایندگان به عهده مدیر ارشد بازرگانی قطر ایرویز، آقای «اخاب امین» به همراه آقای «احمد فاضل شمسالدین»، سفیر مالزی در کشور قطر بود.
گروه نمایندگان ویژه (VIP) نیز در پنانگ توسط هیئتی متشکل از آقایان عیسی بن محمد المنایی (سفیر قطر در مالزی)، لیم گوان اینگ (سر وزیر پنانگ)، داتوک بدلیشام بن غزالی (مدیر ارشد هولدینگ فرودگاههای مالزی) و اووی چوک یان (مدیرعامل صنعت توریسم پنانگ) مورد استقبال قرار گرفتند.
مدیر اجرایی گروه هواپیمایی قطر، اکبر الباکر در این رابطه گفت: «ما بسیار خرسندیم که پرواز مستقیم به پنانگ که از دیرباز برنامه اضافه شدن آن به شبکه پروازهای بینالمللی پیشبینی شده بود، بهطور رسمی فعالیت خود را آغاز کرده است. پروازهای کوالالامپور در سال ۲۰۰۱ میلادی آغاز به فعالیت کردند و از آن زمان تاکنون روزانه سه پرواز مستقیم و بدون توقف از این شهر به دوحه و بالعکس صورت میپذیرد.» وی همچنین افزود: «بسیار خوشحالیم که مسافران ما میتوانند مقصد مستقیم دیگری را در این کشور زیبای آسیایی تجربه کنند. افزوده شدن پنانگ به فهرست پروازهای قطر ایرویز بدنبال طرح توسعه پروازهای بینالمللی به مقاصد مختلف در شرق آسیا صورت گرفته است. پیش از پنانگ، پروازهای مستقیم به چیانگمای و پاتا در کشور تایلند و همچنین شهر کرابی هو چی مینه و هانوی راهاندازی شده بود.»
سر وزیر پنانگ، لیم گوان اینگ، نیز در این رابطه گفت: «ما یکی از شهرهای خود که جزو میراث جهانی یونسکو است را ارائه دادهایم که علاوه بر ظرفیتهای متنوع فرهنگی و مذهبی، شگفتیهای طبیعی بسیاری در سطح بینالمللی نیز دارد. بهطوری که زیباییهای این منطقه باعث میشود تا مسافران دوباره به این مقصد گردشگری زیبا باز گردند.»
مدیر فرودگاههای کشور مالزی، داتوک بادلیشام غزالی، نیز در این رابطه گفته: «در حال حاضر، با وجود پروازهای سهگانه روزانه فرودگاه بینالمللی کوالالامپور با خدمترسانی به مسافران به مقاصد گوناگون در آمریکای شمالی و کشورهای اروپایی، ما باور داریم که تقاضا از این مقاصد به پنانگ نیز با رشد روزافزونی مواجه خواهد بود. باید اشاره کنم که در سال گذشته،به عنوان یکی از شلوغترین فرودگاههای مالزی، فرودگاه بینالمللی پنانگ رکورد جابهجایی ۷ میلیون مسافر را به ثبت رساند.»
وی همچنین گفت: «بدون شک این فرودگاه، قطب اصلی بخش شمالی کشور مالزی بشمار میرود و از اینرو گنجایش افزایش ارتباطها را نیز داراست. بدنبال همکاری ۱۷ ساله با هواپیمایی قطر، برای ما افتخار بزرگی است تا پرواز جدیدی از این کمپانی به خطوط هوایی فرودگاه بینالمللی پنانگ اضافه شود. با این خطهوایی جدید، قطر ایرویز نخستین شرکت هواپیمایی آسیای شرقی است که پرواز مستقیم و بدون توقف از دوحه به پنانگ را میسر ساخته و سبب توسعه شمار گردشگران مالزی شده است. ما بیصبرانه منتظر رقم خوردن لحظههای خاطرهانگیز بیشتری با قطر ایرویز هستیم.»
در کنفرانس خبری این هواپیمایی که بلافاصله پس از فرود نخستین هواپیمای بدون توقف قطر ایرویز در شنگریلا لاسا سایانگ برگزار شد، مدیر ارشد بازرگانی این کمپانی، اخاب امین گفت که تناوب پروازها به چهار بار در هفته افزایش خواهد یافت.»
قطر ایرویز سه بار در هفته با بوئینگ ۷۸۷ دریملاینر به سمت پنانگ پرواز خواهد داشت. این هواپیما ۲۲ صندلی در کلاس بیزینس و ۲۳۲ صندلی در کلاس اکونومی دارد. طراحی کابین آن مختص هواپیمایی قطر است و فضای کافی برای مسافران فراهم شده است.
از معابد بسیار دیدنی تا باغهای گرمسیری، پنانگ مملو از جاذبههای بینظیر است که غنای فرهنگی این شهر را اثبات میکنند. تورهای مسافرتی و گردشگران بینالمللی میتوانند از چشماندازهای فوقالعاده این شهر بهرهمند شوند. پنانگ به عنوان «پایتخت خوراکیهای مالزی» نیز شناخته میشود زیرا تنوع غذایی بسیار بالایی دارد.
این شهر همچنین یکی از محبوبترین مقاصد گردشگری برای بازنشستگان و میزبان گردشگران پزشکی در مالزی است.
نخستین پرواز مستقیم قطر ایرویز به کشور مالزی در سال ۲۰۰۱ میلادی صورت گرفت و در حال حاضر پروازها به صورت سهگانه روزانه به کوالالامپور، پایتخت این کشور صورت میگیرند.
قطر ایرویز، از طریق فرودگاه بینالمللی حمد مسافران را از مالزی به بیش از ۱۵۰ مقصد گوناگون در ۶ قاره جهان میرساند. به عنوان بخشی از برنامه توسعه پروازهای بینالمللی خود، این خط هوایی اخیرا خدمترسانی به چیانگمای در تایلند و سنپترزبورگ در کشور روسیه را نیز در دستور کار قرار داده است. همچنین در نظر دارد تسالونیکی، یونان؛ کانبرا، استرالیا و کاردیف، انگلستان را نیز به این برنامه اضافه کند.
ناوگان ملی قطر با داشتن بیش از ۲۰۰ پرواز بیزینس و تفریحی به کشورهای مختلف جهان در ۶ قاره، یکی از پررشدترین سیستمهای حملونقل هوایی جهان بشمار میرود.
خط هوایی تحسینشده اخیرا تقدیرنامهها و عنوانهای گوناگونی کسب کرده است که از جمله میتوان به «بهترین ایرلاین سال» از انجمن جوایز ایرلاینهای جهانی Skytrax که در نمایشگاه هوایی پاریس برگزار شد، اشاره کرد.
این چهارمین باری بود که قطر ایرویز چنین عنوان و جایزهای را کسب میکرد. همچنین توسط مسافران بینالمللی نیز به عنوان «بهترین ایرلاین جهان» منتخب شده است.
از دیگر افتخارات قطر ایرویز باید به «بهترین ایرلاین خاور میانه»، «بهترین بیزینس کلاس دنیا» و «بهترین ایرلاین فرست کلاس جهان» اشاره کرد.
بوئینگ ۷۸۷ دریملاینر (BOEING 787 DREAMLINER)
بوئینگ ۷۸۷ که عبارت دریم لاینر را نیز در کنار اسم خود جای داده، برای اولین بار در سال ۲۰۰۹ و با صرف هزینه ای ۳۲ میلیارد دلاری به پرواز درآمد و سرانجام در سال ۲۰۱۱ در اختیار خطوط هواپیمایی قرار گرفت و بوئینگ برای هر فروند سری ۳ این خانواده، مبلغ ۳۲۵ میلیون دلار را از مشتریان خود طلب کرد. قطر ایرویز به عنوان یکی از اولین شرکت ها این هواپیما را به ناوگان خود اضافه کرد و امسال نیز برای نخستین بار آن را به ایران آورد.
دریملاینر هواپیمایی قطر ۲۲ صندلی در کلاس بیزینس و ۲۳۲ صندلی در کلاس اکونومی دارد. یکی از مهمترین نکات دریم لاینر، بهرهوری ۲۰ درصدی سوخت آن به نسبت هواپیماهای قدیمیتر است.
در طراحی دریملاینر ۷۸۷ هواپیمایی قطر فناوریهای پیشرفتهای به کار رفته است. از جمله این تکنولوژیها میتوان به طراحی صندلیهایی اشاره کرد که مختص هواپیمایی قطر است و آسایش و فضای کافی برای مسافران ایجاد میکند. صندلیهای کلاس بیزینس با چیدمان ۱-۲-۱ قابلیت تبدیل به تختخوابهای کاملاً افقی را دارند. تمهای کبود، شیری و خاکستری داخل کابینها، تهویه کمصدا و مواد به کار رفته کاهنده صدای هواپیما، دکوراسیون داخلی دریم لاینر را از همتایانش متمایز میکند.
نباید از این نکته غافل شد که هوای کابین دریم لاینر به دلیل مکش هوای تازه از طریق خروجیهای تعبیهشده روی بدنه، تمیزترین هوای تنفس را در بین هواپیماهای تجاری امروزی برای مسافران فراهم میکند، از سرگیجه، سردرد، سوزش و خشکی چشم جلوگیری میکند و حالت تهوع حرکتی مسافران را تا ۸ برابر کاهش میدهد.
پنجرههای این هواپیما ۳۰ درصد از هواپیماهای مشابه بزرگتر بوده و هر کدام دارای دستگاه کنترل الکترونیکی کم کردن نور هستند. این تکنولوژی در کلاس اکونومی از طریق یک کلید جداگانه روی هر پنجره و در کلاس بیزنس از طریق هدست IFE، سیستم سرگرمی داخل هواپیما عمل میکند.
نمایشگرهای سیستم سرگرمی داخل هواپیمای قطر مجهز به صفحه لمسی موسوم به iTouch بوده که امکان تماشای بیش از ۲ هزار فیلم، برنامه و امکانات سرگرمی صوتی، خدمات ارسال پیام موبایل GSM و دسترسی به اینترنت پرسرعت را برای هر صندلی و در تمام طول پرواز، فراهم میکند.
هواپیمایی قطر (QATAR AIRWAYS)
قطر ایرویز، شرکت هواپیمایی کشور قطر است که در سال ۱۹۹۳ راهاندازی شد و در حال حاضر روزانه به بیش از ۲۰۰ مقصد در آفریقا، آسیای میانه، اروپا، خاور دور، آسیای جنوبی، خاورمیانه، آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی و اقیانوسیه پروازهای مستقیم دارد.
دفتر مرکزی این شرکت در شهر دوحه، قطر واقع شده است و فرودگاه بینالمللی حمد، قطب این شرکت هواپیمایی بهشمار میآید.
شمار کارکنان شرکت هواپیمایی قطر در سال ۲۰۱۷ بیش از ۲۴ هزار نفر اعلام شد. این کمپانی هماکنون با بیش از ۲۰۰ فروند هواپیمای جت مسافربری در ناوگان هوایی خود به ۱۵۱ مقصد در جهان پرواز میکند.
هواپیمایی قطر از معدود شرکتهای هوایی است که بهطور مداوم به هر ۶ قاره جهان پرواز دارد.
بدون نظر