چگونه کتاب بخوانیم، چاپ کنیم، دانلود کنیم و ترجمه کنیم؟

موضوعات جالب برای کتابخوان های حرفه ای

چگونه کتاب بخوانیم، چاپ کنیم، دانلود کنیم و ترجمه کنیم؟

چگونه کتاب بخوانیم؟ چگونه کتاب بنویسیم؟ چگونه کتاب پیدا کنیم؟ چگونه کتاب دانلود کنیم؟ چگونه کتاب صوتی تهیه  کنیم؟ چگونه کتاب های روز ایران و جهان را پیدا کنیم؟ چگونه کتاب ترجمه کنیم؟ چگونه کتاب به اشتراک بگذاریم؟ چگونه  کتاب چاپ کنیم؟ چگونه کتاب توزیع کنیم؟ سود نویسنده ها چقدر است؟ آیا صرف میکند کتاب چاپ کنیم؟ این ها ۱۲  سوال از ده ها پرسشی است که در طول سال کاربران علاقمند به دنیای کتاب از فعالان بازار نشر کشور می پرسند و با وجود آنکه سرانه مطالعه در ایران در حد چند دقیقه است و یکی از کتاب نخوان های دنیا هستیم!، اما دنیای هیجان انگیز چاپ و نشر سبب می  شود تا عاشقان علم و معرفت، به دنبال راهکاری برای حضور فعال مادی و معنوی در صنعت نشر باشند.

در  گزارش امروز روزیاتو، تلاش میکنیم تا حدودی به برخی از این سوالات متداول پاسخ دهیم. با ما همراه باشید.

چگونه  کتاب بخوانیم؟

همان طور که کتاب خواندن اهمیت دارد و می بایست بخشی از سبک زندگی دیجیتالی مردمان روزگار ما باشد، چگونه  کتاب خواندن نیز مورد توجه فرهخیتگان و بزرگان علم و ادب بوده و هست. اینکه شما چگونه کتاب بخوانید تا لذت بیشتری  از کتاب خواندن ببرید، مثل چگونه درس خواندن است تا ضریب موفقیت شما در رشته تحصیلی افزایش یابد. کسانی که خوب کتاب میخوانند، الزاما کتابهای خوب نمیخوانند. همانطور که کسانی که کتابهای خوب میخوانند، الزاما خوب کتاب نمی خوانند!

کتاب، از هر نوع و از هر زبان و از هر حوزه علمی را باید اگر تصمیم به خواندن آن را گرفتیم، خوب بخوانیم. خوب کتاب خواندن، فواید زیادی دارد که از ان جمله میتوان به ایجاد فرصت های علمی ، فرصت های کسب و کار، آشنایی با ناشران و مترجمان و توزیع کنندگان و نویسندگان و امثالهم اشاره کرد.

سایت کتابخانه ملی ایران

وقتی شما خوب کتاب بخوانید و برای خوب کتاب خواندن هم خوب وقت بگذارید، در واقع شما قادر خواهید بود تا سرفصل های کتاب و محورهای مورد اشاره را به دقت و با حوصله مطالعه کرده و با یادداشت برداری اصولی، نکات بیشتری را درباره موضوعات مورد اشاره نویسنده کسب کنید. مثلا وقتی شما کتابی درباره هوا فضا میخوانید و در این کتاب درباره اختروش  ها و اصطلاحات کیهانی صحبت شده است، کسی که خوب کتاب میخواند، روی کلید واژه های مهم تامل میکند. آن ها را های لایت میکند و در دفتری یادداشت میکند تا اطلاعات بیشتر را درباره این کلید واژه ها پیدا کند. حال در فصول بعدی وقتی به این اصطلاحات برخورد کرد، اشراف اطلاعاتی خوبی دارد. این  قضیه برای کتاب های بازاریابی، مدیریت، مد و لباس، مهندسی، فناوری اطلاعات و حتی پزشکی و آشپزی و تغذیه نیز صادق است.

به دنیای کتابخوان های اینترنت در گود ریدز دات کام بپیوندید

پس  برای خوب کتاب خواندن این راهکارها را در نظر داشته باشید:‌

  • اول، موضوع کتاب و تیتر آن را به خوبی بفهمید.
  • مشخصات درج شده در پشت جلد را بررسی کنید.
  • فهرست مطالب کتاب را با تامل مطالعه کنید.
  • کتاب را در چند دقیقه به طور  کلی ورق زده و با اشکال و عکس های آن آشنا شوید.
  • از ابتدای کتاب سعی کنید شروع به خواندن کنید.
  • معمولا مقدمه ناشر یا مقدمه نویسنده میتواند شما را با نکات خوبی درباره کتاب آشنا کند.
  • حتی اگر کتابی که خودتان هم نوشته باشید را نمیتوان ظرف چند ساعت خواند و تمام کرد!
  • اگر در فهرست های کتاب، با کلمات کلیدی مبهم مواجه شدید، حتما آن را یادداشت کنید.
  • در هنگام خواندن کتاب، یادداشت برداری فراموش نشود.
  • کتاب خوان خوب، فردی است که اگر n  روز دیگر درباره کتاب از وی سوال  شد، خلاصه ای از کتاب را به خوبی  و به روانی توضیح دهد و از یادداشت برداری های کتاب استفاده کند.
  • هر کتاب که دستتان میرسد را مثل  یک منتقد بخوانید. سعی کنید از زیر و بم همه مطالب تا حد امکان آشنایی  پیدا کنید. مخصوصا اگر دانشجو یا دانش آموز هستید.

درباره چگونه کتاب خواندن هم کتاب های زیادی منتشر شده است که از آن جمله میتوان به کتاب چگونه کتاب بخوانیم، نوشته «مارتیمر جی. آدلر» و «چارلز لینکلن ون دورن» اشاره کرد که توسط «محمد صراف تهرانی» به فارسی برگردانده شده و انتشارات آستان قدس رضوی آن را به چاپ دوم رساند.

قریب به ۳۰ میلیون پست درباره کتاب و کتابخوانی و کتابهای دیجیتالی در اینستاگرام روی هشتگ #book تگ شده است. از این فرصت برای معرفی کتاب های تالیفی یا ترجمه شده خود استفاده کنید تا امکان مشاهده شدن آن را در میان کتابخوان های اینستاگرام فراهم کنید

چگونه کتاب  بنویسیم و چاپ کنیم؟

شما در دبیرستان، در درس انشا نمره بالاتر از ۱۴ نمی گرفتید. کم حرف هستید. اطلاعات عمومی خوبی ندارید. سواد خیلی خوبی هم ندارید. در ۱۰  سال اخیر کلا  ۲۰ تا کتاب هم نخوانده اید. آیا فکر میکنید چنین فردی نمیتواند نویسنده باشد؟ حتما میتواند. کتاب نوشتن، خیلی ارتباطی به معلومات فعلی شما ندارد. گاهی شما میخواهید سرگذشت یک فرد را در  قالب کتاب از زبان اول شخص مفرد یا اول شخص جمع روایت کنید. یا جایی را دیده اید و میخواهید روایتی مستند از  دیده ها و شنیده ها و یافته ها در قالب  کتابی ۱۰۰ صفحه ای ارائه کنید. در این حالت،  سابقه علمی و اجرایی و تجربی شما نیست که حرف اول را میزند. مهارت نوشتن است که اهمیت دارد.

برای کتاب نوشتن، باید کتاب های زیادی خواند. باید زیاد نوشت و زیاد گوش کرد. کسانی که زیاد میخوانند و شنونده خوبی هستند، درک خوبی از پیرامون داشته و تحلیلگر های خوبی می شوند. کتاب زیاد خواندن، فرهنگ صبوری را در شما تقویت میکند. فرهنگ تعمق ژرف و شگرف را در شما بارور کرده و ماحصل این قضایا، شما را در کتاب نوشتن کمک میکند.

مثل هر کاری، کتاب نوشتن نیاز به مهارت دارد. مهارت نوشتن را میتوان در کلاس، آموزشگاه، مدرسه، دبیرستان، دانشگاه و هر جایی فرا گرفت. اما فقط کلیات و اصول نگارش را. این که چطور  بنویسیم و چگونه بگوییم و چطور ارائه کنیم و پرورش دهیم و فصل بندی کنیم و آماده نشر کنیم، قضیه ای است که تجربه میخواهد. پس برای کتاب نوشتن،  ۳۰ راهکار در نظر داشته باشید:‌

سامانه مجوز نشر سامن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
  • به این فکر کنید که میخواهید کتاب خود را الکترونیکی منتشر کنید یا کاغذی.
  • اگر خواستید کتاب الکترونیکی منتشر کنید، اصول بازاریابی و نشر دیجیتال را مطالعه کنید.
  • اگر خواستید کتاب کاغذی منتشر کنید، اصول و مبانی نشر و مقتضیات بازار را تحقیق کنید.
  • اگر  کتاب اولی هستید، گروهی کار کنید تا در قالب یک تیم، محصولی جذاب را تولید کنید.
  • اگر میخواهید کتاب شما ترجمه باشد، موضوعات مورد نظر را با ناشران حرفه ای در میان بگذارید.
  • اگر  میخواهیدکتاب شما تالیفی باشد، مهارت های نگارش و پرداخت به موضوع و بسط را بخوانید.
  • همواره موضوعات مختلف را در ذهن داشته باشید.
  • با فعالان نشر، مثل ناشران و پخشی ها و کتابفروش ها واساتید دانشگاه، درباره موضوعات بحث کنید.
  • در میان موضوعات مختلف، موضوعاتی که در بازار نشر، مخاطبان زیاد و کتاب های کمی دارد را برای افزایش شانس  فروش و موفقیت کتاب انتخاب کنید.
  • چندین کتاب در زمینه موضوعات منتخب خود مطالعه کنید. هر چقدر کتاب بیشتر مطالعه کنید، رفرنس های قوی  تری برای پرورش بهتر و جذاب تر موضوع منتخب کتاب خود خواهید داشت.
  • سعی کنید اگر کتاب شما داستان نیست، سرفصل های کتاب را با بررسی خوب و دقیق انتخاب  کنید.
  • برای  سرفصل های انتخابی، موضوعات زیر شاخه ای متنوع در نظر بگیرید.
  • موضوعات زیر شاخه ای را شروع به نوشتن کرده و آن را بسط دهید.
  • سعی کنید ارتباط منطقی بین موضوعات زیر شاخه ای و فصول کتاب برقرار باشد.
  • کتاب را تایپ کرده و در اختیار یک ویراستار خوب قرار دهید.
  • کتاب ویراستاری و تایپ شده را مجددا بخوانید.
  • کتاب پیش انتشار را در اختیار چند متخصص در حوزه کتاب قرار دهید.
  • پس از اعمال تغییرات و نظرات متخصصان روی  کتاب خود، نسخه نهایی را در اختیار چندین ناشر قرار دهید.
  • اگر حتی ۱۰۰ ناشر در عرض چند ماه روی کتاب شما نظر منفی داشتند، اصلا نا امید نشوید.
  • به  سراغ ناشر صد و یکم بروید. سعی کنید مهارت های بحث و تبادل نظر خود را ارتقا دهید.
  • دلایل قانع کننده ای برای فروش خوب کتاب در چاپ اول در اختیار ناشر قرار دهید.
  • اگر کتاب اولی هستید، سعی کنید بخشی از هزینه های انتشار  کتاب را بر عهده بگیرید.
  • اگر ناشر پذیرفت که کتاب شما را منتشر کند با هزینه خودش، قراردادی مکتوب تنظیم کنید.
  • اگر خواستید خودتان با سرمایه خود کتاب را چاپ کنید، مراحل انتشار را از وزارت ارشاد جویا شوید.

چگونه  کتاب پیدا کنیم؟

چگونه کتاب پیدا کردن هم مثل چگونه کتاب خواندن مهم است. روش های زیر را در نظر داشته باشید:‌

  • به  سایت کتابخانه ملی ایران بروید و بر اساس موضوع کتاب، به جستجو بپردازید و فهرستی از کتابهایی که در زمینه  مورد نظر شما در نیم قرن اخیر منتشر شده است را مشاهده کنید. بهترین راه و سریع ترین روش برای آشنایی با موضوعات قدیمی و جدید کتاب در فیلدهای مورد نظر شما، مراجعه به سایت کتابخانه ملی ایران است.
  • به سایت های مرجع بین المللی نشر کتاب مراجعه کرده و عناوین گوناگون کتاب هایی که در سراسر جهان چاپ و منتشر شده است را مشاهده کنید.
  • به سایت شبکه اجتماعی کتاب خوان ها یعنی  GOOD READS مراجعه کرده و از میلیون ها کاربر حرفه ای  کتابخوان این درگاه، درباره کتاب های خوبی در موضوعات مورد نظر، استعلام کنید.
  • به  سایت ناشران داخلی و خارجی در حوزه مورد نظر رفته و از آن ها درباره کتاب هایی در زمینه خاص، رایزنی کنید.
  • وقتی در زمینه مورد نظر، به فهرستی از عناوین کتاب های مورد علاقه دست پیدا کردید و درباره نویسنده و مترجم و ناشر و سال انتشار آگاهی پیدا کردید، به سایت های کتابفروشی رفته و سفارش دهید. اگر پیدا نشد به کتابفروشی  های مرجع استان محل سکونت یا نمایشگاه  های  کتاب استانی و بین المللی بروید.

چگونه  کتاب ترجمه کنیم؟

ترجمه کتاب، بعضا سخت تر از تالیف کتاب است. چرا که در زمان تالیف، شما منعکس کننده نظرات خود در قالب روش های تحقیق کیفی وکمی و مشاهدات و روایت های شخصی هستید در حوزه موضوع مورد نظر خودتان. اما در ترجمه کتاب، شما باید قادر باشید تا نظر و مفهومی که در ذهن نویسنده  کتاب بوده را به زبانی روان، شیوا و قابل فهم، به خواننده در طیف های مختلف منتقل کنید و نقص و کاستی بزرگ در کار شما دیده نشود. چگونه مترجم خوبی باشیم هم خود مهارت های زیادی می طلبدو کتاب های زیادی در این باب تالیف و منتشر شده است.

ترجمه خوب، مترجم خوب میخواهد و مترجم خوب نیز، دانش خوب نیاز دارد. فقط تسلط شما به زبان مقصد کافی نیست. تسلط شما به زبان مبدا یعنی فارسی هم مهم است. چرا که ماحصل کار شما، به زبان فارسی در اختیار مخاطب قرار میگیرد.  حتی اگر شما دکترای زبان انگلیسی یا فرانسه از هاروارد یا کمبریج داشته باشید! خواننده، به مدرک تحصیلی شما کاری ندارد. میخواهد از کتاب ترجمه شده  سر در اورده و به مفهوم و نظر نویسنده پی ببرد.

شما باید به عنوان مترجم خوب، به خواننده کمک کنید تا نظر نویسنده را به خوبی درک کند و بفهمد. مترجمان حرفه ای ، گاها برای ترجمه یک کلمه یا یک جمله، چند هفته مطالعه میکنند و با نویسنده  و ناشر اثر مکاتبه میکنند تا منظور درست  و صحیح  نویسنده را متوجه شده و در ترجمه به کار بگیرند. ترجمه تحت الفظی و عمومی با ترجمه خوب بازار پسند تفاوت  دارد. اگر قصد دارید دستی بر آتش ترجمه ببرید، ترجمه های فارسی کتاب های مهم در حوزه های مختلف را در طول سال  خریداری کرده و مطالعه کنید و صفحه به صفحه، مهارت و شیوه ترجمه مترجمان حرفه ای و نامدار را در برگردان آثار  بررسی کنید. این بررسی ها، مهارت و تجربه ترجمه شما را به شدت افزایش می دهد.

هیچ ترجمه ای خالی از اشکال نیست. هراس نداشته باشید و شروع کنید. پس از ان که ترجمه تمام شد در اختیار ویراستار حرفه ای قرار دهید. محصول ویراستاری شده بهتر است در اختیار چند مترجم حرفه ای در همان حوزه ای که مشغول به کار  شدید قرار بگیرد. یعنی مترجم  کتاب سیاسی یا مترجم کتاب مهندسی مکانیک تفاوت دارد. باید به ویراستاران علمی کتاب  های ترجمه شده مراجعه کرد و از نظرات آنها استفاده نمود تا نسخه پیش انتشار، حداقل ها و معیارهای پذیرش کتاب ترجمه شده مورد نظر ناشران را احراز  کند.

برای شروع ترجمه کتاب، از کتاب های کم حجم آسان شروع کنید تا آرام آرام، مهارت های ترجمه شما زیر نظر اساتید فن تقویت شود.

چگونه  کتاب بفروشیم؟

اگر کتابی نوشتید و با هزینه خود منتشر کردید، برای معرفی و فروش ان راه های زیادی در دسترس شما است.

  • یک فایل ویدیویی آماده کرده و در عرض چنددقیقه، به معرفی کتاب و موضوع و هدف انتشار آن بپردازید.
  • در این فایل ویدیویی، خودتان به عنوان نویسنده یا مترجم اثر صحبت کنید و خوانندگان را مشتاق به مطالعه کتاب  بکنید.
  • این فایل ویدیویی را در شبکه های اجتماعی ویدیو محور و عکس محور به اشتراک بگذارید.
  • فایل ویدیویی را در کانال های تلگرامی و پیام رسان پر بیننده به اشتراک بگذارید.
  • سایتی کوچک برای کتاب تهیه کرده و درباره فصول و محتوای آن شروع به نوشتن کنید.
  • اگر کتاب شما موضوعات اموزشی مورد علاقه دانشجویان دارد، با معاونت فرهنگی چند دانشگاه بزرگ محل سکونت  صحبت کرده تا به صورت موقت، پوستر انتشار کتاب شما در تابلو اعلانات قرار بگیرد.
  • هشتگ اختصاصی برای کتاب خود در شبکه های اجتماعی درست کرده و مطالب را روی این هشتگ نیز تگ کرده  و از دوستان خود بخواهید تا در پست های خود، از این هشتگ هم استفاده  کنند.
  • اگر  اهل استوری در اینستاگرام هستید، موضوعات جذاب کتاب خود را در قالب تصویر و ویدیو اطلاع رسانی کنید.
  • صفحه ای در اینستاگرام آماده  کرده و فصول مختلف کتاب را در قالب پست های اینستاگرامی جذاب، به اشتراک  گذاشته و روی هشتگ های مهم  کتابخوان ها، مثل کتاب، کتابخوانی، ناشران، کتاب روز و هشتگ های مرتبط با موضوع کتاب (مثلا اگر  کتاب  معماری هست، روی هشتگ های  معماری، مثل: دکوراسیون داخلی)  تگ کنید.
  • از مخاطبان بخواهید درباره پست های اینستاگرامی نظر خود را بنویسند. به همین خاطر، سوالات چالشی طرح کنید. مثلا اگر کتابی در زمینه روانشناسی سایبر  (CYBER  PSYCHOLOGY) نوشتید از کاربران بپرسید چرا کاربران اینستاگرام معتاد این شبکه شده اند؟ یا اگر کتابی در زمینه مسئولیت اجتماعی شرکت ها (CSR) نوشتید سوال کنید که از یک بانک یا کارخانه یا واحد تولیدی برای  رعایت  حقوق خود چه انتظاری دارید.
  • با یک پخشی صحبت کنید تا تعدادی از کتاب  های  شما را در استان های مورد نظر پخش  کند.
  • پس از انتشار کتاب، نسخه هایی از کتاب خود را در اختیار مجلات  و روزنامه های معروف قرار  دهیدتا در ستون معرفی کتاب خود معرفی کنند. اگر نیاز به پرداخت هزینه بود، اولویت بندی  کنید.
  • از  انتشار پیامک های تبلیغاتی و ای میلی برای معرفی کور کتاب خود به بازار هدف مبهم، پرهیز کنید.

چگونه کتاب دانلود کنیم؟

سعی کنید از سایت های قانونی نسبت به دانلود قانونی کتاب  اقدام  کنید.

  • برای  جستجوی کتاب جهت دانلود، عنوان کتاب مورد نظر خود را در گوگل وارد کرده و به صورت کامل بنویسید. در انتها عبارت روبرو :  filetype:pdf درج کرده. اگر کتاب مورد نظر نسخه پی دی  اف داشته باشد در اختیار شما قرار می گیرد.
  • این بار عبارت ذکر شده بالا را به این شکل تغییر دهید filetype:djvu فرمت djvu دومین فرمت محبوب بعد از pdf برای ارائه فایلهای الکترونیکی است. هنوز پیدا نشد؟

اگر در انتشار کتاب، فروش کتاب، ترجمه کتاب و تالیف و دانلود کتاب، تجربه ای دارید در اختیار خوانندگان روزیاتو قرار دهید. انتشار کتاب برای دانشجویان کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا با کمترین هزینه، عاملی فرصت آفرین برای کسب امتیاز در فرآیند های مصاحبه ارشد و دکترا به خصوص در فرصت های علمی با بورسیه در داخل و خارج از کشور است.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۸ نظر

ورود

  • احمد فروردین ۱۳, ۱۳۹۷

    با سلام مقالتون عالی بود یک سوالی برایم پیش آمد اینکه می شود دو کتاب با دو موضوع متفاوت را همزمان خواند؟ با تشکر

    • علی زمانی فروردین ۱۳, ۱۳۹۷

      سلام. سوال شفاف نبود

      • احمد فروردین ۱۴, ۱۳۹۷

        عه حدس زدم که درست توضیح ندادم بله منظورم این هست که مثلا صبح یک کتاب با موضوع فلسفه بخونیم و شب یک کتاب دیگه مثلا با موضوع تاریخ این منظورم بود

  • Sina Deuxshiri فروردین ۳۱, ۱۳۹۷

    سلام. ابتدا سپاس گذارم برای مطلب خوب شما 🙂
    آیا تالیف کتاب، کمکی در زمینه‌ی مهاجرت تحصیلی می‌کند؟

    • علی زمانی فروردین ۳۱, ۱۳۹۷

      ممنون از نظر شما
      مقوله مهاجرت با تحصیل تفاوت دارد. اگر برای تحصیل قصد اپلای دارید، کتاب انگلیسی تاثیر دارد. به خصوص آنکه اگر مقدمه کتاب را یکی از اساتید دانشگاه مقصد مورد نظر شما بنویسد که ترفند خوبی برای اخذ ادمیشن با بورس است.
      اما چاپ کتاب دانشجویی برای مهاجرت، در هیچ سیستم مهاجرتی جهان، امتیازی برای آن در نظر گرفته نشده است. اما میتوانید معیار خوبی برای نمایش ظرفیت اجرایی و تحقیقاتی و تجربی شما باشد.

  • پريسا مهر ۱, ۱۳۹۷

    سلام، ممنون از مقالتون، خیلی شفاف و امیدبخش بود، سوال اینکه اگر بخوایم کتاب گردآوری کنیم برای ذکر منبع باید از نویسنده ی کتاب اجازه بگیریم؟