اگر به دنبال جایی هستید که در جایی آرام با خود خلوت کنید و از هیاهوی دنیا دور باشید، این مناطق دورافتاده، آرام و بکر همان چیزی هستند که به دنبالش هستید!
۱- جزیره ی ایستر، شیلی
جزیره ی ایستر که شهرت آن به خاطر وجود بیش از هزار مجسمه ی عظیم و باستانی «موآی» است، یکی از دورافتاده ترین نقاط دنیا است و بیش از ۳۲۰۰ کیلومتر از تمدن امروزی فاصله دارد. این مجسمه ها به دست مردمان «راپا نوی» و از سنگ های آتشفشانی در میانه ی سال های ۱۲۵۰ و ۱۵۰۰ میلادی ساخته شدند. قله های این جزیره از همان گدازه های باستانی به وجود آمده و مناظری شگفت انگیز ایجاد کرده اند. پروازها به داخل و خارج این جزیره محدود هستند.
۲- لانگییربین، نروژ
این منطقه یکی از شمالی ترین شهرهای دنیا است. در سال ۱۹۵۰، قانونی در لانگییربین تصویب شد که دفن مردگان در این منطقه ی بسیار سرد را ممنوع می کرد، چرا که زمین یخ بسته ی این ناحیه اجساد را تبدیل به مومیایی می کند. علاوه بر این، طبق قانون افراد محلی اجازه دارند برای محافظت از خود در برابر خرس های قطبی اسلحه به همراه داشته باشند. این شهر منحصر به فرد ۲۱۰۰ نفر جمعیت دارد که از کشورهای مختلفی به آنجا آمده اند. قایقرانی با کایاک، اسکی، گردش با ماشین های اسنوموبیل و دوچرخه سواری از فعالیت های پرطرفدار در این منطقه هستند.
۳- جزیره ی دیون، کانادا
سازمان ناسا تنها نقاطی را برای انجام تحقیقات علمی خود انتخاب می کند که متروکه باشند. این جزیره محل آزمایش روبات ها، لباس های فضانوردی و فضاپیماهای ناسا برای مأموریتی به سیاره ی مریخ بوده است. جزیره ی دیون بخشی از جزایر ملکه الیزابت محسوب می شود و تنهایی شما در آن تضمین شده است، به طوری که تقریبا از حیات وحش و حیوانات هم به دور است!
۴- دریاچه ی کرسنت، چین
دریاچه ی ۲ هزار ساله ی کرسنت که شکلی شبیه به ماه دارد، در صحرای گوبی واقع شده و از چشمه ای طبیعی برخوردار است. این شهر کوچک و دورافتاده در کناره ی دریاچه قرار دارد اما با وجود اتوبوس هایی که مسافران را به این منطقه می رساند، یکی از معدود مناطق دورافتاده ای است که دسترسی به آن ساده است.
۵- گودال داناکیل، اتیوپی
گودال داناکیل حفره ای در شمال شرقی اتیوپی است؛ منطقه ای که در آن مناظری سوررئال از حوضچه های نمک، اسید و گوگرد، یکی از دریاچه های کمتر شناخته شده ی مواد مذاب در دنیا را احاطه کرده اند. این منطقه به دلیل دمای سوزان هوا، گرم ترین نقطه ی زمین به شمار می رود و اغلب از آن با عنوان «دروازه ی جهنم» یاد می شود.
۶- جزیره ی بارا، اسکاتلند
بارا جنوبی ترین جزیره ی مسکونی در میان جزایر هیبرید اسکاتلند است. این جزیره با ۱۶ کیلومتر مساحت و جمعیتی در حدود هزار نفر، فضای زیادی برای گردش و کاوش دارد. دسترسی به این منطقه با هواپیماهای ملخی کوچکی ممکن است که بر ساحل شنی جزیره فرود می آیند. باند فرود این جزیره با تغییرات جزر و مد ناپدید می شود و این مسأله تعیین کننده ی زمان رفت و برگشت مسافران است.
۷- جزیره ی آپولیما، مجمع الجزایر ساموآ
ساموآ مجمع الجزایری در غرب اقیانوس آرام است که از چهار جزیره تشکیل شده و آپولیما کوچک ترین آن ها است. این جزیره را به خاطر اندازه ی کوچکش دست کم نگیرید. آپولیما جنگلی حیرت انگیز دارد و در میان آب هایی بکر و آبی رنگ احاطه شده است. گردشگران برای ماندن در جزیره باید با خانواده های ساکن آن مذاکره کنند و سفر با قایق تنها راه رسیدن به این منطقه است.
۸- جزایر تریستن داکونیا
تریستن داکونیا گروهی از جزایر آتشفشانی در جنوب اقیانوس اطلس و در قلمرو بریتانیا است. میزان بارندگی در این منطقه بالا است و این جزایر مکان بسیار خوبی برای تماشای نهنگ ها، دلفین ها، پنگوئن ها و گونه های متنوعی از پرندگان دریایی هستند. دورافتادگی و زیبایی های بسیار این جزایر برای کسانی جذابیت دارد که به دنبال جایی برای پناه بردن از هیاهوی دنیا هستند. این جزیره که تنها ۲۶۹ نفر در آن زندگی می کنند، یکی از دورافتاده ترین جزایر دنیا است و بیش از ۲۴۰۰ کیلومتر با نزدیک ترین خشکی فاصله دارد.
۹- مرکز علمی مک موردو، قاره ی آنتارکتیکا
زمانی که صحبت از نقاط دورافتاده ی دنیا است، قاره ی آنتارکتیکا (قطب جنوب) باید در صدر فهرست قرار گیرد. این مرکز علمی در مرز جنوبی جزیره ی راس و در ۱۳۰۰ کیلومتری شمال قطب جنوب واقع شده است. مک موردو مرکز تحقیقاتی اصلی امریکا در این قاره است و در آن محققان و دانشمندان مشغول به کار هستند.
۱۰- جزایر کرگلن، جنوب فرانسه و مناطق آنتارکتیکا
این جزایر در جنوبی ترین بخش اقیانوس هند واقع شده اند و هوای بسیار سرد آن ها سبب شده گردشگران به ندرت به این منطقه بیایند و جزیره ی اصلی متروکه شده است. اگر به دنبال آب و هوایی قطبی هسنید، می توانید با کشتی خود را به این مرکز تحقیقاتی برسانید.
۱۱- واحه ی سیوا، مصر
دورافتادگی واحه ی سیوا از بقیه ی سکونتگاه های مصر باعث شده فرهنگ افریقای شمالی در این منطقه کاملا محفوظ بماند. اگرچه گردشگران کمی به این مکان می آیند اما سیوا تنها پنج ساعت از قاهره پایتخت مصر فاصله دارد. این روستای خشتی ۲۰۰ چشمه دارد و کسانی که به این منطقه سفر می کنند به دنبال تجربه ی شگفت انگیز غذاهای بومی و رسوم کهن این منطقه هستند.
۱۲- جزیره ی پیتکرن، جنوب اقیانوس آرام
این جزیره در قلمرو بریتانیا قرار دارد و با وجود آنکه کسانی که مایل به سکونت در آن باشند زمینی رایگان به آن ها تعلق می گیرد، اما تنها ۵۰ نفر در این جزیره ی زیبا زندگی می کنند. به دلیل گرمسیری بودن این جزیره، امکان غواصی و حمام آفتاب در آن وجود دارد. با این حال، برای کسانی که قصد نقل مکان به این جزیره را داشته باشند شغل زیادی وجود ندارد. جزیره ی پیتکرن بیش از ۴۸۰۰ کیلومتر از نیوزلند فاصله دارد و تقریبا خالی از سکنه است.
۱۳- فلات تبت، چین
این فلات در حدود ۲۵۰۰ کیلومتر مربع مساحت دارد و در میان کوه های کونلون و هیمالیا در ارتفاع ۳۹۶۰ تا ۴۵۷۲ متری واقع شده است. دریاچه ها و رودخانه های بی شماری در این فلات وجود دارد و بیشتر آب قاره ی آسیا از این منطقه تأمین می شود. اگرچه امروزه تعداد کمی از بومیان فلات تبت باقی مانده اند اما این مردمان از بیش از ۲۰ هزار سال پیش پیوسته در این منطقه ساکن بوده اند.
۱۴- جزیره ی سقطرا، یمن
جزیره ی سقطرا به دلیل مناظر منحصر به فرد و شکل ویژه ی درختان آن با عنوان «جزیره ی بیگانه» شناخته می شود. اعتقاد بر آن است که این جزیره یک بار به زیر آب های اقیانوس رفته، به همین دلیل زمین آن از سنگ آهک است و درخت های نادر «خون اژدها» در آن ریشه کرده اند. زبانی که در میان بومیان این منطقه رایج است با عنوان سقطری شناخته می شود و شکل نوشتاری ندارد. علاوه بر این، مهاجران عرب، سومالیایی، یونانی و از نژاد های آسیای جنوبی در این جزیره زندگی می کنند. اگرچه امروزه گردشگران بیشتری به این منطقه می آیند، اما گیاهان و جانوران عجیب آن شما را به دنیای دیگری خواهد برد.
بدون نظر