چین به عنوان یکی از پهناورترین و غنی ترین کشورهای جهان و یکی از قدیمی ترین تمدن های سیاره زمین، پرجمعیت ترین کشور جهان و شاید منحصر به فردترین آن ها شناخته می شود. از مزارع برنج جنوب کشور تا بیابان وسیع گوبی در شمال، چین از تنوع جغرافیایی، فرهنگی و تاریخی بی نظیری برخوردار است که در هیچ جای دیگر از این کره خاکی دیده نمی شود. چین امروزی یک ابرقدرت نظامی و اقتصادی است که با ۱.۴ میلیارد نفر جمعیت دومین اقتصاد برتر جهان و دارای یک اقتصاد چند تریلیون دلاری است. تاریخ این کشور با ورود گروهی مهاجر در ۷.۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح آغاز شد. سپس سلسله ژیا در حدود ۲۰۷۰ سال قبل از میلاد مسیح شکل گرفته و بدین ترتیب تا به امروز کشور و حکومت چین پابرجا مانده است.
این کشور طولانی ترین تمدن مداوم دارای حکومت در جهان به شمار می آید. اگر چه آداب و سنن این تمدن ممکن است برای بسیاری از غیرچینی ها عجیب و غریب به نظر برسد اما تاثیر چینی ها بر روی تمام جنبه های تمدن بشری غیرقابل انکار است. چین باستان سرزمین نوآوری و اختراع بود و تعدادی از بزرگ ترین اختراعات تاریخ بشر در این کشور صورت گرفته است؛ از باروت و ابریشم گرفته تا تکنیک های امروزی کشاورزی و پزشکی. پیشرفت های چین، چه در زمان کنونی و چه در طول تاریخ طولانی خود با هزینه ای سنگین بدست آمده است. در دهه های اخیر، تلاش های دولتمردان چین برای تسلط صنعتی بر جهان و افزایش بی رویه جمعیت این کشور فشار و تنش زیادی به محیط زیست این کشور وارد کرده است.
برای مثال شهرهای چین بیشترین میزان آلودگی هوا را در جهان به خود اختصاص داده اند و هر چند وقت یکبار مردم این شهرها مجبورند در خانه خود را حبس کنند زیرا غلظت مونوکسید کربن در شهرها به حد خطرناکی می رسد. علاوه بر این بسیاری از رودخانه های بزرگ این کشور از جمله رودخانه یانگ تسه به شدت آلوده شده و مواد شیمیایی کشنده ای در آن یافت می شود که زندگی جانوران آبزی نادری مانند دلفین های رودخانه بایجی را نابود کرده است. اگر چه مقامات این کشور همواره به خاطر بی توجهی و آسیبی که به محیط زیست جهانی وارد می کنند و همچنین نقض حقوق بشر مورد انتقاد قرار گرفته اما نمی توان به راحتی از کنار کمک های این کشور به تمدن بشری و جایگاه تاریخی آن گذشت. در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با واقعیاتی جالب در مورد این کشور پهناور و زیبای آسیایی آشنا کنیم.
۱- چین در حدود ۱.۴ میلیارد نفر جمعیت دارد که آن را به پرجمعیت ترین کشور جهان تبدیل کرده است. بدین ترتیب از هر ۵ نفری که روی این کره خاکی زندگی می کنند یک نفر چینی است.
۲- بیش از ۳۰ میلیون نفر از مردم این کشور در خانه هایی غارگونه که در دل کوه و سنگ ساخته شده اند زندگی می کنند.
۳- تعدادی از بزرگ ترین سنگ های دیوار بزرگ چین توسط یک ترکیب چسبنده که از برنج و آرد ساخته شده به هم چسبیده اند.
۴- خرس های پاندا به عنوان نماد خوش شانسی توسط امپراطورهای چینی نگهداری می شدند زیرا بر این باور بودند که پانداها می توانند ارواح خبیثه را از آن ها دور نمایند.
۵- آلودگی هوا در چین چنان مشکل ساز شده که بیش از یک سوم مرگ و میرها در کشور از این معضل ناشی می شود.
۶- مشکل آلودگی هوا در این کشور چنان وخیم شده است که برخی از چینی ها شروع به خرید کپسول های هوای تمیز از کشورهایی مانند کانادا و بریتانیا کرده اند.
۷-در سال ۲۰۱۷، حدود ۱۴۴ میلیون تن برنج در چین مصرف شده است که وزن آن ۴۵۰ برابر ساختمان امپایر استیت می باشد.
۸- چین در حدود ۲۵ درصد از تولیدات جهان را به خود اختصاص داده است. برای مثال ۷۰ درصد از گوشی های تلفن همراه و ۶۰ درصد از کفش های جهان در این کشور تولید می شوند.
۹- در حال حاضر، یک جفت از هر ۳ جفت جوراب مصرفی در سراسر جهان در شهرداتانگ چین تولید می شود. به همین دلیل است که به این شهر لقب «شهر جوراب» داده اند.
۱۰- هرگونه خبر و گزارشی در مورد قتل عام میدان تیانانمن هنوز هم در این کشور ممنوع است هر چند بیش از ۲۵ سال از این ماجرا می گذرد.
۱۱- بیش از ۸۲ میلیون نفر از جمعیت چین روزانه درآمدی کمتر از یک دلار دارند.
۱۲- تنها بین سال های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳ (۳ سال) چین به اندازه تمام قرن بیستم ایالات متحده سیمان مصرف کرده است.
۱۳- چین مقام اول جهان در زمینه ساخت آسمانخراش را دارد. در سال ۲۰۱۷ریال تقریباً ۷۶ آسمانخراش در این کشور ساخته شده است. جالب اینکه ایالات متحده تنها با ۱۰ آسمانخراش در رتبه دوم این فهرست قرار دارد.
۱۴- هر ساله بیش از ۲۰ میلیون درخت برای تولید ۸۰ میلیون چاپ استیک (چوب مخصوص غذا خوردن چینی ها) در این کشور قطع می شوند.
۱۵- هر کدام از سربازان ارتش سفالی خین شی هوانگ دارای ویژگی های ظاهری متفاوتی هستند.
۱۶- برای این که بتوان از اعضای بدن افراد اعدامی استفاده کرد، ون های سیاری طراحی شده اند که مراسم اعدام محکومان در آن ها انجام می گیرد.
۱۷- بیش از ۸۰ درصد آب های زیرزمینی چین در نتیجه آلودگی های زیست محیطی آلوده شده اند.
۱۸- مرکز خرید نیو ساوث چاینا در استان گوانگ دونگ بزرگ ترین مرکز خرید در جهان است اما تعداد زیادی از ۲.۳۵۰ مغازه آن هنوز خالی هستند.
۱۹- چین در حال حاضر ۱۰۲ شهر با جمعیتی بیش از یک میلیون نفر داشته و ۴ کلان شهر این کشور نیز جمعیتی بیش از ۱۰ میلیون نفر دارند.
۲۰- چینی ها دستمال توالت را در حدود ۸۵۱ سال پس از میلاد مسیح اختراع کردند. در اواخر قرن ۱۴ میلادی، سالانه ۱۰ میلیون رول از این دستمال ها در چین تولید می شد.
۲۱- چین با بیش از ۲ میلیون نفر نیروی نظامی فعال، بزرگ ترین ارتش جهان را در اختیار دارد.
۲۲- چین حدوداً اندازه ایالات متحده مساحت داشته اما به جای ۴ منطقه زمانی تنها یک منطقه زمانی واحد دارد.
۲۳- از آنجایی که کشور چین پهناور بوده و تنها یک منطقه زمانی دارد در برخی از مناطق غربی این کشور تا ساعت ۱۰ صبح خورشید طلوع نمی کند.
۲۴- بادبادک کاغذی نیز برای اولین بار در حدود ۴۷۵ سال قبل از میلاد مسیح در کشور چین ساخته شده و برای ارتباطات نظامی مورد استفاده قرار می گرفت.
۲۵- چین بلندترین و سریع ترین سیستم ریلی قطار سریع السیر جهان را دارد و سرعت برخی قطارهای این کشور به ۳۹۷ کیلومتر در ساعت نیز می رسد.
۲۶- وانگ، لی و ژانگ پراستفاده ترین نام های کشور چین هستند و از هر ۵ نفر در این کشور یک نفر دارای یکی از این نام هاست.
۲۷- ماریجوانا در حدود ۴.۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح در این کشور به عنوان یک داروی بیهوش کننده در جراحی ها مورد استفاده قرار می گرفت.
۲۸- کشتی جیرجیرک ها یک بازی زیرزمینی و ممنوعه در کشور چین است که تاریخچه آن به ۱.۰۰۰ سال قبل می رسد.
۲۹- سس کچاپ نیز از چین نشأت گرفته و از یک سس ماهی به نام «که-تسیاپ» مشتق شده است.
۳۰- کمان زنبورکی در حدود ۱.۵۰۰ سال قبل از این که مورد استفاده اروپاییان قرار گیرد توسط چینی ها ساخته شده بود.
۳۱- اولین کاغذ مخصوص چاپ پول در دوره سلسله تانگ در حدود ۶۱۸ تا ۹۰۷ سال پس از میلاد مسیح در چین ساخته شد.
۳۲- نیمی از گوشت خوک جهان در چین تولید و مصرف می شود و مردم این کشور سالانه بیش از ۲۵ میلیون تن گوشت خوک مصرف می کنند.
۳۳- پرچم کنونی چین در یک مسابقه همگانی در سال ۱۹۴۹ انتخاب شد که بیش از ۳.۰۰۰ نفر در مراسم طراحی آن شرکت کرده بودند.
ترسناک ترین و هیجان انگیزترین جاذبه های گردشگری چین را بشناسید
نگاهی به مهم ترین مراسم ها و آداب و رسوم سال نوی چینی
سلبریتی های سرشناسی که به دلایلی خاص اجازه سفر به چین را ندارند
بدون نظر