۷ حقیقت علمی بسیار جالب در مورد ناخودآگاهتان که احتمالا از آنها بی‌اطلاع هستید

۷ حقیقت علمی بسیار جالب در مورد ناخودآگاهتان که احتمالا از آنها بی‌اطلاع هستید

آیا اغلب در را برای بقیه باز نگه می‌دارید؟ آیا در پارکینگ خالی سعی می‌کنید در کنار خودروی دیگری ماشین خود را پارک کنید؟ اینها از جمله مواردی هستند که اغلب انسان‌ها به صورت ناخودآگاه انجام می‌دهند.

در ادامه این مقاله ما به معرفی ۷ فعالیت و رفتاری پرداخته‌ایم که پایه و اساس علمی و روانشناسی دارند؛ فعالیت‌هایی که فرد ممکن است ناخودآگاه انجام دهد و خودش هم به دلیل آنها واقف نباشد.

اگر کنجکاو شده‌اید تا بیشتر در این رابطه بدانید از شما دعوت می‌کنیم تا انتهای این مطلب همراهمان باشید.

۷- هنگام رانندگی، وقتی به جای ناشناخته‌ای می‌رسید و نمی‌دانید مسیر درست کدام طرف است، صدای ضبط را کم می‌کنید.

7 حقیقت علمی بسیار جالب در مورد ناخودآگاهتان که احتمالا از آنها بی‌اطلاع هستید

احتمالا برای شما هم پیش آمده که در مسیر رانندگی، وقتی به جایی می‌رسید که غریبه است و نمی‌دانید باید کدام طرف بروید، صحبتتان را با همسفر خود قطع کرده و صدای موزیک را هم کم می‌کنید. یا به‌طور کلی ضبط را خاموش می‌کنید تا تمرکز کافی داشته باشید و گم نشوید.

یکی از استادان کلینیک روانپزشکی و مغز و اعصاب در دانشگاه جان هاپکینز، استون یانتیز در این رابطه گفته: «زمانی که ما حواس خود را روی شنیدن موسیقی یا صدا می‌گذاریم، اطلاعات بصری کمتری به مغزمان مخابره می‌شود.»

به همین خاطر، در اغلب مواقع سعی می‌کنیم تا صداهای اضافی را قطع کنیم تا اطلاعات دیداری را به طور تمام و کمال دریافت کنیم و احتمال هر اشتباهی را کاهش دهیم.

۶- ما اغلب دوست داریم ماشین خود را در کنار خودروی دیگری پارک کنیم حتی اگر پارکینگ‌ خالی باشد

7 حقیقت علمی بسیار جالب در مورد ناخودآگاهتان که احتمالا از آنها بی‌اطلاع هستید

این رفتار با این حقیقت توجیه می‌شود که انسان یک موجود کاملا اجتماعی است. ما اغلب پیرو جمع هستیم و به همین خاطر است که حتی در پارکینگ خالی هم خودروی خود را کنار یک ماشین دیگر پارک می‌کنیم.

راب هندرسون، یکی از استادیارهای دانشگاه ییل با تحلیل چندین تحقیق به نتایجی رسیده که در زیر به آنها اشاره می‌کنیم.

به عقیده وی، یکی از دلایل اینکه انسان‌ها پیرو جمع هستند این است که محصولات و خدمات بسیار زیادی وجود دارند و فرصت کافی برای امتحان کردن آنها برای همه وجود ندارد. به همین خاطر است که اغلب از وسایل و سرویس‌هایی استفاده می‌کنیم که قبلا توسط اکثریت مردم تست شده‌اند.

این همچنین دلیل این است که در اغلب آگهی‌ها می‌شنویم که فلان محصول توسط ۹ نفر از ۱۰ کارشناس تایید شده است.

۵- ما در بیشتر مواقع آخرین لقمه پیتزا یا دونات را بر نمی‌داریم

7 حقیقت علمی بسیار جالب در مورد ناخودآگاهتان که احتمالا از آنها بی‌اطلاع هستید

این مورد کمی عجیب و بحث‌برانگیز به‌نظر می‌رسد، زیرا در بسیاری از تحقیقات علمی که در گذشته انجام شده بود، ثابت شده وقتی محصولی کمیاب می‌شود، انسان برای بدست آوردن آن تلاش و تقلای بیشتری می‌کند. به همین خاطر است که در اغلب آگهی‌ها گفته می‌شود که این محصول در تعداد محدود تولید یا عرضه می‌شود.

اما درست در مقابل این ادعا، دکت دنیل ای ایفرون و دیل تی میلر از دانشگاه استنفورد با بررسی و تحقیقات طولانی مدت خود ثابت کرده اند: اغلب کارمندان در شرکت‌ها از برداشتن آخرین برش پیتزا، دونات یا آدامس خودداری می‌کنند زیرا فکر می‌کنند حقشان نیست.

متخصصان این پدیده را اشاعه حق می‌نامند.

۴- مردها ترجیح می‌دهند آدرس را از دیگران نپرسند

پیرو ارزیابی و تحقیقی که موسسه TrekAce انجام داده، فقط ۶ درصد از مردها گفته‌اند آدرسی که نمی‌دانند را از غریبه‌ها می‌پرسند. در برخی از مطالعات علمی ثابت شده متوسط مردان حدود هزاران کیلومتر را در ۵۰ سال از عمر خود بیشتر از حد نرمال رانندگی می‌کنند و تنها دلیلش این است که دوست ندارند از غریبه‌ها آدرس بپرسند.

مارک گولستون در مورد دلیل این پدیده گفته: مردها حتی وقتی مطمئن هستند که گم شده‌اند هم آدرس نمی‌پرسند زیرا تصور می‌کنند این یک نقطه ضعف و ایراد است و از بی‌عرضگی آنها حکایت دارد.

۳- ما اغلب در را برای دیگران باز نگه می‌داریم

از کودکی همه ما می‌آموزیم که در را برای دیگران باز نگه داریم زیرا این نشانه ادب و احترام است. اما این کار دلیلی فراتر از نمایش ادب و احترام دارد.

جوزف سانتاماریا و دیوید رزنبام گفته که ما اغلب پس از عبور از در، آن را برای فرد پشت سری باز نگه می‌داریم تا از انجام فعالیت اضافه پیشگیری کنیم. یعنی در را نگه می‌داریم که او دیگر مجبور نباشد در را باز کرده و عبور کند. به این ترتیب انرژی کمتری مصرف می‌شود.

از آنجا که اغلب مردم این کار را انجام می‌دهند، ممکن است دفعه بعدی یکی دیگر در را برای ما باز نگه دارد.

این کار در واقع یکی از مصداق‌های بارز اصول اخلاقی است: با مردم طوری رفتار کن که دوست داری با تو رفتار کنند.

۲- ما در بیشتر مواقع اجناسی که خیلی گران یا خیلی ارزان هستند را نمی‌خریم

انسان‌ها به صورت طبیعی دوست دارند پول خود را منطقی خرج کنند. به همین خاطر است که اغلب محصولاتی را خریداری می‌کنیم که کیفیت و قیمت مناسبی دارند. همین امر سبب می‌شود که کمتر سراغ اجناس خیلی ارزان یا خیلی گران برویم.

از نظر مشتری اول باید قیمت محصول معقول باشد و بعد جنس و کیفیت آن نیز خوب و قابل قبول باشد.

این مقوله‌ای است که اغلب فروشنده‌ها به آن واقف هستند و به همین خاطر است یک جنس خیلی گران را در کنار محصولی که قیمت مناسبی دارد قرار می‌دهند. در این حالت، مشتری بدون تامل محصولی که ارزان‌تر است را بر می‌دارد.

۱- ما اغلب پای خود را به سمت کسی می‌گذاریم که علاقه بیشتری به او داریم

7 حقیقت علمی بسیار جالب در مورد ناخودآگاهتان که احتمالا از آنها بی‌اطلاع هستید

نه تنها حالت بدن، بلکه حالت قرار دادن پاها نیز در مکالمه‌ها از افکار درونی ما حکایت دارند. اگر فرد مورد علاقه شما بدنش رو به شما باشد اما پاهایش به سمت دیگری است، باید بدانید که به مکالمه‌ی جاری علاقه‌ای ندارد.

جوئی ناوارو، متخصص حرکت شناسی در کتاب خود با‌عنوان «هر بدنی چه داستانی برای گفتن دارد» توضیح داده که حرکات بدن مردم از ناخودآگاه آنها نشات می‌گیرد. بدن ما سعی دارد مطمئن شود که پاها هنگامی که فرد احساس خطر می‌کند، حرکت درستی داشته باشند. به‌طور مثال، وقتی احساس راحتی داریم پاهایمان را روی هم می‌اندازیم اما وقتی فرد غریبه‌ای وارد اتاق شود، آنها را از هم باز می‌کنیم تا امکان فرار آسان برایمان مهیا شود.

منبع: brightside
دیجیاتو
۳ نظر

ورود

  • احمد خرداد ۲۱, ۱۳۹۷

    جالب بود

  • Mo Mo خرداد ۲۴, ۱۳۹۷

    دقیقا همینطوره?

  • علیرضا خرداد ۲۵, ۱۳۹۷

    سلام
    لطفا یک اپلیکیشن بسازید برا سایت تون
    ببخشید بی ربط به موضوع بود.