مدارس تیزهوشان با نمونه دولتی فرق دارد و شرایط خاصی برای ثبت نام دانش آموزان واجد شرایط دارد که معمولا هر سال قواعد آن دستخوش تغییرات اندکی می شود. راهنمای پرسش و پاسخ ثبت نام در مدارس تیزهوشان موضوعی است که در گفتار امروز سرویس دانستنی های روزیاتو به آن اشاره میکنیم. آزمون تیزهوشان از جمله آزمون هایی است که برای شناسایی استعدادهای برتر تحصیلی در دبیرستان های دوره اول و دوم انجام می شود و سالانه صدها هزار دانش آموز در سراسر کشور در ان شرکت می کنند. پاسخ ما به ۲۷ سوال متداول دانش آموزان را مشاهده کنید.
با گزارش امروز ما همراه باشید.
متصدی برگزاری آزمون تیزهوشان چه نهادی است؟
برگزاری این آزمون توسط سازمان معاونت پرورشی وزارت آموزش و پرورش انجام میشود و سوالات و تصحیح و پاسخ به اعتراض داوطلبان در این آزمون توسط مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش انجام می شود.
در چه مقاطع تحصیلی این آزمون برگزار می شود؟
توجه داشته باشید که آزمون تیزهوشان تنها در دو مقطع پایه ششم به هفتم و پایه هشتم به نهم، این آزمون همه ساله برگزار می شود.
هدف از برگزاری آزمون تیزهوشان چیست؟
این آزمون، به منظور شناسایی و جذب دانشآموزان صاحب استعداد برتر جهت ادامۀ تحصیل در دبیرستانهای استعدادهای درخشان و در راستای سیاستهای اصولی وزارت آموزش و پرورش و مصوّبات شورای عالی آموزش و پرورش برگزار می شود و سال گذشته قریب به ۲۶۰ هزار نفر شرکت کننده در آزمون، برای ورود به پایههای هفتم و نهم ثبت نام کردند.
شرط پذیرش دانش آموزان برای ورود به دبیرستان های دوره اول و دوم تیزهوشان چیست؟
پذیرش دانشآموزان برای ورود به دبیرستانهای دورۀ اوّل و دوّم متوسّطه استعدادهای درخشان، صرفاً بر اساس رتبۀ مبتنی بر نمرۀ آزمون ورودی بوده و برای پذیرفته نشدگان در آزمون، کارنامه عدم قبولی شامل: وضعیّت پاسخگویی به سؤالات در هر ماده امتحانی (تعداد پاسخ نادرست، تعداد نزده و تعداد پاسخ صحیح)، نمره آزمون در سؤالات استعداد تحلیلی و تحصیلی، نمره کلّ آزمون و نمرات کلّ آزمون آخرین داوطلب پذیرفته شده در اولویتهای انتخابی دانش آموز صادر و ارائه شده است.
شانس پذیرش دانش آموزان در آزمون تیزهوشان چقدر است؟
تقریبا ۱۰ تا ۱۵ درصد کل داوطلبان در این آزمون که شرایط عمومی و اختصاصی (مثل معدل برای پایه نهم به دهم ) را دارا باشند، به مدارس استعدادهای درخشان راه پیدا خواهند کرد و بیش از ۸۰ درصد کل داوطلبان از ورود به این مدارس باز می مانند. بنابراین ورود به این مدارس، همچون ورود به دانشگاه های سراسر کشور در گروه های آزمایشی ۵ گانه، کار آسانی نیست و نیاز به برنامه ریزی، پشتکار و اشراف اطلاعاتی به کتاب هایی که به عنوان منبع آزمون معرفی شده است دارد.
آیا قبولی در آزمون مدارس تیزهوشان، شانس پذیرش در رشته های محبوب دانشگاهی در کنکور سراسری را افزایش می دهد؟
مهم ترین قضیه در قبولی یا عدم قبولی در آزمون ورودی مدارس تیزهوشان در کشور، مایوس نشدن و حتی مغرور نشدن است. بسیاری از کسانی که در آزمون مدارس تیزهوشان نمره قبولی کسب نکرده اند، توانسته اند در آزمون سراسری سالانه در گروه های آزمایشی، رتبه بالا کسب کرده و در رشته ها و دانشگاه های محبوب ایرانیان مشغول به تحصیل شوند. بنابراین عدم قبولی، به معنای شانس ضعیف برای ورود به بهترین رشته در بهترین دانشگاه های کشور در گروه های آزمایشی ۵ گانه نیست.
برای موفقیت در آزمون مدارس تیزهوشان چه باید کرد؟
- برنامه ریزی اصولی
- اهمیت برنامه ریزی هفتگی
- ارتقای مهارت تست زنی
- اصل مهم یادداشت برداری از دروس
- مشورت از اهل فن
- مشاهده آخرین اطلاعیه های وزارت اموزش و پرورش برای ثبت نام در آزمون مدارس تیزهوشان
چگونه میتوان مهارت های تست زنی را برای موفقت در آزمون مدارس تیزهوشان بدست آورد؟
کتاب های امادگی در آزمون مدارس تیزهوشان می تواند نقطه اتکای شما در آزمون باشد. با افزایش مهارت های تست زنی میتوانید دست خود را در حل مسایل به خصوص مسایل ریاضی که نیاز به حمل مساله دارد ارتقا داده و فرآیند انتقال داده از ذهن به دست و قلم و ارائه بر روی پاسخ نامه را با کمترین خط به پیش ببرید.
مهارت تست زنی در آزمون های ۴ گزینه ای به اندازه تسلط اطلاعاتی بر مفاهیم اهمیت دارد. فهم گزینه های غلط و انحرافی و رسیدن به گزینه نهایی و انتخاب و علامت زدن در پاسخ نامه، بدون اشتباه، مهارتی است که نیازمند کار و ممارست و صبوری است. در مهارت های تست زنی، شما با نکاتی در محتوای درسی آزمون آشنا می شوید که شاید برای شما به این اندازه در زمان مطالعه مفاد درس مربوطه، جذاب و قابل توجه نبود.
ضریب درس ها در آزمون چگونه است؟
ضریب درس ها برای موفقیت در آزمون ورودی مدارس تیزهوشان بسیار با اهمیت است. زمانی که شما باید برای افزایش امادگی در درس ریاضی اختصاص دهید، می بایست به مراتب بیشتر از میزان زمانی باشد که برای آمادگی در درس مطالعات اجتماعی می بایست صرف شود. چرا که ضریب ریاضی ۳ برابر درس مطالعات اجتماعی است و به شدت در تراز و رتبه شما و میزان قبولی در استان مربوطه تاثیر گذار است.
ساختار سوالات آزمون تیزهوشان چگونه است؟
همانطور که میدانید در آزمون ورودی، با ۲ قسم سوال روبرو هستید. سوالات استعداد تحلیلی که ۲۰ درصد کل سوالات را شامل می شود و می بایست ظرف ۱۵ دقیقه به ۱۵ سوال پاسخ دهید. این سوالات اصلا ارتباط به کتاب های درسی ندارد و باید کتاب های امادگی استعداد تحلیلی را مطالعه کنید یا فایل های مربوطه را در اینترنت جستجو کرده و به نمونه سوالات این بخش که سخت هم نیست، اگاهی پیدا کنید.
بخش استعداد تحصیلی نیز ۸۰ درصد بقیه را به خود اختصاص می دهد که بایستی در زمان مقرر به آن پاسخ دهید و کل منایع سوالات، کتاب های درسی مصوب وزارت آموزش و پرورش است.
ثبت نام آزمون ورودی مدارس تیزهوشان چه زمانی انجام می شود؟
والدین گرامی توجه داشته باشند که طبق روال همه ساله، ثبت نام آزمون مدارس تیزهوشان در پایه های ششم به هفتم و نهم به دهم در اواخر بهمن ماه آغاز و تا اوایل اسفند ماه ادامه خواهد یافت. به همین خاطر، دانش آموزانی که قصد شرکت در آزمون ورودی سراسری مدارس تیزهوشان را دارند، می بایست با مراجعه به درگاه azmoon.medu.ir نسبت به ثبت نام اینترنتی و تکمیل فرم های مربوطه اقدام کنند.
شرایط ثبت نام در آزمون ورودی مدارس تیزهوشان چیست؟
دانش اموزانی که برای ورود به مدارس تیزهوشان در پایه ششم به هفتم تلاش می کنند، کسب نمرات خیلی خوب در کلیه دروس پایه پنجم یا حداکثر در یک درس خوب و در سایر دروس خیلی خوب، از جمله شرایط اصلی ثبت نام در آزمون مدارس تیزهوشان است.
دانش آموزانی که برای ورود به مدارس تیزهوشان در پایه نهم به دهم ثبت نام می کنند، باید معدل ۱۹ در پایه هشتم داشته باشند.
مدارک مورد نیاز برای ثبت نام دانش آموزان در آزمون تیزهوشان کدام است؟
۱ -تکمیل فرم ثبت نام در آزمون: داوطلبان باید پس از ورود به سامانۀ ثبت نام، فیلدهای مربوط در تقاضانامۀ ثبت نام را تکمیل نمایند.
۲ -بارگذاری فایل عکس داوطلب: جهت ثب تنام، فایل عکس)۴۱۱×۹۱۱ پیکسل یا ۹۱۱ ×۲۱۱ پیکسل و فرمت jpeg )با زمینۀ سفید، مربوط به سال جاری دانش آموز مورد نیاز است. حجم این فایل نباید از ۹۱ کیلوبایت بیشتر باشد. در صورت استفاده از تصاویر قدیمی یا تصویر فردی غیر از دانش آموز شرکت کننده، ضمن محرومیّت از شرکت در آزمون، پیگردهای قانونی اعمال و ثبت نام آنان بالاثر خواهد شد.
ضمناً عکس دختران باید با حجاب اسلامی بوده و صورت کامل آنان مشخّص باشد.
۳ -واریز مبلغ یک صـد و شصت وپنج هــزار ریال فقط از طریق سامانۀ ثبت نام الکترونیکی طبق زمانبندی: تاریخ مراجعه به سامانه و انجام واریز وجه به منظور قطعی شدن ثبت نام، در سامانه اطلاع رسانی میشود. داوطلبان گرامی باید جهت پرداخت وجه ثبت نام ،از کارت های بانکی عضو شبکۀ شتاب استفاده نموده و رمز دوم پرداخت اینترنتی را به همراه داشته باشند. –
تبصرۀ ۶ :درصورت واریز وجه ثبت نام به صورت مستقیم، از طریق مراجعه به بانک و یا دستگاه های خودپرداز، هیچ- گونه ثبت نامی انجام نشده و وجه واریزی نیز قابل استرداد نخواهد بود. – تبصره ۲ :مبلغ فوق ثابت بوده و به جز این مبلغ، دریافت هرگونه وجه تحت هر عنوان ممنوع است.
سوالات آزمون تیزهوشان در دوره اول و دوم متوسطه به چه صورت است؟
توجه داشته باشید که سوالات آزمون تیزهوشان
- در پایه ششم به هفتم: به صورت ۴ گزینه ای بوده و ۷۰ سوال مطرح می شود که دانش اموزان باید ظرف ۹۰ دقیقه به سوالات پاسخ دهند.
- در پایه نهم به دهم: به صورت ۴ گزینه بوده و ۹۰ سوال مطرح می شود که دانش آموزان باید ظرف ۱۰۰ دقیقه به سوالات پاسخ دهند.
منابع آزمون تیزهوشان پایه ششم به هفتم کدام است؟
در آزمون ورودی مدارس تیزهوشان در پایه ششم به هفتم، مفاد امتحانی به شرح زیر است:
- درس آزمون قرآن و هدیه آسمان- ضریب ۲ – ۸ سوال
- درس فارسی مهارت خواندن و نوشتن: ضریب ۲- ۱۰ سوال
- درس مطالعات اجتماعی:ضریب ۱ – ۷ سوال
- درس تفکر و پژوهش: ضریب ۱ – ۵ سوال
- درس علوم تجربی:ضریب ۲ – ۱۰ سوال
- درس ریاضی: ضریب ۳ – ۱۵ سوال
- استعداد تحلیلی- ۱۵ سوال در ۱۵ دقیقه
نکته ۱: سوالات استعداد تحلیلی به شیوه غیر کلامی و چهار گزینه ای (فقط با ۱ پاسخ درست) به منظور ارزیابی توانایی تحلیل، ریشه یابی و طبقه بندی و سازمان دهی مطالب و مباحث گوناگون طراحی می شود. طراحی این سوالات ضرفا مبتنی بر محتوای کتب درسی نیست .
نکته ۲: سوالات استعداد تحصیلی، به شیوه ۴ گزینه است.
نکته ۳:سوالات درس آزمون قران و هدیه های آسمان از محتوای درسی مشترک داوطلبان اهل تشیع و تسنن طراحی می شود. اما داوطلبان اقلیت های دینی رسمی کشور (مسیحیان-کلیمیان و زرتشتیان) به سوالات مشترک اقلیت های دینی (بر اساس محتوای کتاب هدیه های آسمان ویژه اقلیت های دینی با کد ۳۳ پایه پنجم و کد ۳۴/۹ پایه ششم) طرح می شود.
نکته ۴: به ازای هر پاسخ صحیح، ۳ امتیاز مثبت و به ازای هر پاسخ منفی، ۱ امتیاز منفی تعلق می گیرد.
نکته ۵: اگر به هر سوال بیش از ۱ پاسخ داده شود، ۱ امتیاز منفی برای داوطلب در نظر گرفته می شود.
منابع آزمون ورودی مدارس تیزهوشان پایه نهم به دهم (دوره دوم) کدام است؟
مفاد امتحانی آزمون ورودی مدارس تیزهوشان در پایه نهم به دهم به شرح زیر است:
- درس قران و معارف اسلامی: ضریب ۲ – ۸ سوال
- درس زبان و ادبیات فارسی: ضریب ۲ – ۱۵ سوال
- درس مطالعات اجتماعی (تاریخ-جغرافیا و مدنی): ضریب ۱- ۱۵ سوال
- درس علوم تجربی :ضریب ۲ – ۱۷ سوال
- درس ریاضی:ضریب ۳ – ۲۰ سوال
- استعداد تحلیلی: ۱۵ دقیقه ۱۵ سوال
آیا دانش آموزان پایه نهم مدارس استعدادهای درخشان باید در آزمون شرکت کنند؟
بله. دانش اموزان پایه نهم مدارس استعدادهای درخشان، باید در آزمون شرکت کرده و از شرط معدل معاف هستند. پذیرش نهایی این دسته از دانش اموزان در آزمون ورودی، در صورت قبولی، منوط به احراز شرایط ادامه تحصیل در پایه نهم در سال تحصیلی پیش رو خواهد بود.
سوالات بخش استعداد تحلیل به چه صورت است؟
سوالات استعداد تحلیل به شیوه غیر کلامی و چهار گزینه (فقط با ۱ پاسخ درست) به منظور ارزیابی توانایی تحلیل، ریشه یابی ، طبقه بندی و سازمان دهی مطالب و مباحث گوناگون طراحی می شود. لازم به ذکر است طراحی این سوالات صرفا مبتنی بر محتوای کتب درسی نیست.
سوالات بخش استعداد تحصیلی چگونه است؟
سوالات استعداد تحصیلی، به شیوه چهار گزینه ای (فقط با ۱ پاسخ درست) در سطح محتوای کتاب های درسی با تاکید بر سطوح بالای شناختی، تلفیق دانش، مفاهیم و مهارت های دو یا چند ماده درسی در برخی از سوالات طراحی می شود.
سوالات درس آزمون قرآن چگونه است برای دانش آموزان غیر مسلمان چگونه است؟
سوالات درس آزمون قران و هدیه های آسمان از محتوای درسی مشترک داوطلبان اهل تشیع و تسنن طراحی می شود. اما داوطلبان اقلیت های دینی رسمی کشور (مسیحیان-کلیمیان و زرتشتیان) به سوالات مشترک اقلیت های دینی (بر اساس محتوای کتاب هدیه های آسمان ویژه اقلیت های دینی با کد ۳۳ پایه پنجم و کد ۳۴/۹ پایه ششم) طرح می شود.
نتایج آزمون ورودی مدارس تیزهوشان چه زمانی اعلام می شود؟
توجه کنید که برای شرکت در آزمون، یک هفته پیش از برگزاری آزمون به سایت azmoon.medu.ir رجوع کرده و کارت اینترنتی شرکت در آزمون را دانلود کنید.
توجه داشته باشید که اطلاعات مندرج روی کارت با اطلاعات هویتی شما به خصوص شماره ملی، منطبق باشد. این آزمون طبق روال هر سال برای دانش اموزان پایه ششم به هفتم و پایه نهم به دهم، در نیمه اردیبهشت ماه برگزار می شود و نتایج نیز پس از گذشت ۴ تا ۶ هفته از زمان برگزاری آزمون، بر روی سایت مزبور قابل مشاهده خواهد بود.
بنابراین از مراجعه حضوری به سمپاد خودداری کنید و اطلاعات منتشره بر روی درگاه را مطالعه کنید.
نحوه اعتراض به نتایج آزمون ورودی مدارس تیزهوشان چگونه است؟
اگر پس از اعلام نتایج و دریافت کارنامه شرکت در آزمون ورودی تیزهوشان، به نتایج اعلامی اعتراض دارید، می توانید ظرف زمان مقرر (معمولا در هفته آخر تیر ماه؛) با استفاده از کد ملی و کد رهگیری، اعتراض خود را به صورت اینترنتی ثبت کنید. مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش، مسول برگزاری این آزمون بوده و بالطبع، بررسی مجدد به اعتراض دانش اموزان توسط این مرکز انجام و نتایج به اطلاع داوطلب خواهد رسید.
اگر قصد اعتراض به نتایج را دارید، باید صبوری کرده و در زمانی که خود سیستم به شما اجازه ثبت اینترنتی درخواست اعتراض را می دهد، وارد سیستم شده و اعتراض خود را بر اساس کد ملی و کد رهگیری، ثبت کنید.
ظرفیت پذیرش دانش اموزان در آزمون ورودی مدارس تیزهوشان چقدر است؟
ظرفیت پذیرش دبیرستان های دوره اول و دوم استعدادهای درخشان در هر شهرستان با در نظر گرفتن مناطق تحت پوشش، بر اساس پیشنهاد اداره کل آموزش و پرورش هر استان و با تایید مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان تعیین شده است که در هنگام ثبت نام الکترونیکی از طریق سامانه ثبت نام، به اطلاع داوطلبان می رسد.
لذا قبولی دانش آموزان برای ورود به دبیرستان های پایه ششم به هفتم (دوره اول) و پایه هشتم به نهم (دوره دوم) صرفا بر اساس رتبه مبتنی بر نمره آزمون ورودی خواهد بود.
حوزه امتحانی داوطلبان به چه صورت مشخص می شود؟
بر اساس منطقه آموزشی محل تحصیل سال تحصیلی پیش روی تعیین می شود. در شهرستان هایی که دارای چند دبیرستان دوره اول یا دوم متوسطه استعدادهای درخشان هستند، داوطلبان در انتخاب مدرسه مورد نظر خود در سطح شهرستان، اختیار کامل دارند و هر داوطلب میتواند حداکثر سه دبیرستان دوره اول و دوم استعدادهای درخشان را به ترتیب اولویت در برگ تقاضانامه خود انتخاب کند.
در صورتی بی توجهی و انتخاب مدارس شهرهای مختلف یک استان در اولویت های سه گانه، در قبولی یا عدم قبولی داوطلب، فقط شهر و مدرسه ای که توسط داوطلب به عنوان اولویت اول انتخاب شده ملاک خواهد بود.
آیا تغییر رشته پذیرفته شدگان در دبیرستان های دوره دوم استعدادهای درخشان امکان دارد؟
اکیدا ممنوع است و در پایه های بعد، علاوه بر دارا بودن شرایط تغییر رشته تحصیلی، کسب کف امتیاز قبولی در رشته مورد نظر در آزمون ورودی در ان دبیرستان الزامی است.
نحوۀ نقل و انتقال دانش آموز برای ثبت نام در آزمون چگونه است؟
۱-داوطلبانی که پس از زمان ثبت نام یا پس از زمان برگزاری آزمون ورودی، به هر دلیل تصمیم میگیرند در سال تحصیلی پیش روی در شهرستانی غیر از شهرستان محلّ سکونت فعلی اقامت کنند، تنها در صورت قبولی در یکی از مدارس انتخاب شدۀ خود در شهرستان مبدأ و دارا بودن حدّاقل نمرۀ کف قبولی مدرسۀ شهرستان مقصد، با کسب موافقت ادارات کلّ آموزش و پرورش استان های مبدأ و مقصد، مجاز به انتقال و ثبت نام در دیگر مدارس استعدادهای درخشان در شهرستان یا استان دیگر خواهند بود.
آیا امکان انتقال بین مدارس استعدادهای درخشان در داخل یک شهرستان در دوره اوّل و دوم متوسّطه ) امکان دارد؟
خیر. حتّی در صورت دارا بودن حدّاقل نمره کف قبولی مدرسۀ مقصد( در سال اوّل پذیرش)، اکیداً ممنوع است. الزم است داوطلبان گرامی با دقّت کافی به این موضوع، نسبت به انتخاب اولویت مدارس انتخابی خود اقدام نمایند. بعد از اعالم قبولی و تعیین مدرسۀ مورد پذیرش، امکان تغییر یا جابه جایی دبیرستان به هیچ وجه ممکن نیست.
با سلام و خسته نباشید. اونجا که مقاطع تحصیلی رو که آزمون برگزار میشه رو نوشتید ، گفتید هشتم به نهم ، باید نهم به دهم باشه
باتشکر
سلام میتونیدبگیدامسال سوالات ققط استعداد تحلیلی یا کتاب درسی هم میاد
من معدل هشتم ام۱۸.۶۸شده است. ایا می توانم با وارد کردن معدل بالای ۱۹ در آزمون تیزهوشان نهم به دهم شرکت کنم