تکنیک های تابلو خوانی حرفه ای و روانشناسی نوسان گیران در بورس [قسمت دوم]

چگونه اردر مخفی در معاملات بورس بگذاریم؟

تکنیک های تابلو خوانی حرفه ای و روانشناسی نوسان گیران در بورس [قسمت دوم]

در قسمت اول سلسله گفتار تکنیک های  تابلو خوانی و نوسان گیری در بازار بورس ایران، به مقوله ای به نام ارد ترس اشاره کردیم و به این مساله تاکید شد که گاهی، عرضه های حقوقی یا حقیقی، سبب می شود که سهامداران خرد حقیقی یا حقوقی، در صف خرید یا فروش هیجانی بروند و عملا ضرر زیادی متحمل شوند.

در بخش قبل عرض کردیم که بازیگر با اردهای واقعی در ردیف های دوم و پایین تر سعی در ایجاد ترس و دلهره در دل سهامداران دارد. در همین حین با اندکی رنج منفی ترس بیشتری را چاشنی کار خود قرار داده و این اطمینان را به سهامداران می دهد که سهم واقعا قصد سقوط را دارد. پس از اینکه فروشندگان ظاهر شدند؛ این بار بازیگر در سمت خریدار با شگرد های مختلفی شروع به جمع آوری مینماید.

بورس
سهم هپکو را مشاهده کنید. میزان خرید و فروش حقیقی و حقوقی مشخص است. سهم پایانی سبز دارد اما اخرین قیمت فروش، آن را قرمز کرده است. سهم حجم مبنا ندارد و به هر تعدادی سهام مبادله شود، مبنای معاملاتی روز قبل خواهد بود

اردر مخفی  

یکی از راه کارهای مرسوم مورد استفاده توسط این افراد، استفاده از اردر مخفی یا همان اردر نمایشی است. حال بایستی دید اردر مخفی چیست. شاید اکثر سهامداران خرد با این نوع اردر اشنا باشند اما استفاده آنچنانی در خرید و فروششان‌ نمی شود. اردر نمایشی در هر کارگزاری،بسته به نوع پلتفرمی (قالب) که داراست در قسمت های مختلف قرار گرفته است. با استفاده از این ابزار شما‌میتوانید چه در زمان فروش و چه زمان خرید، فقط قسمتی از تعداد سهام مورد نظرتان را به معرض نمایش قرار دهید.

درواقع شما میتوانید ۳۰% از حجم مورد نظر را به نمایش قرار داده و ۷۰% را مخفی‌نمایید. این وضعیت در بخش معاملات آنلاین در اختیار شما قرار می گیرد. برای مثال شما قصد دارید ۱۰۰۰۰ سهم از یک شرکت را خریداری نمایید.در قسمت خرید؛ تعداد را ۱۰۰۰۰ درج‌ نموده و در قسمت حجم‌ نمایشی ، بجای ۱۰۰۰۰، عدد ۳۰۰۰ را می نویسید. با این کار در واقع حجم درخواستی شما ۱۰۰۰۰ بوده اما حجمی که روی تابلو در معرض نمایش قرار خواهد گرفت، ۳۰۰۰ خواهد بود.

البته برای حجم های کمتر این امر، امکان پذیر نیست. حال برمیگردیم به مبحث اصلی، یعنی جمع آوری سهم توسط بازیگر!

این اردر مخفی چه کاربردی برای بازیگر دارد؟

زمانی که سهامداران خرد در سمت فروشنده ظاهر شدند، این بار بازیگر در سمت خریدار با استفاده از این اردرهای مخفی(نمایشی) شروع به جمع آوری سهم‌می نمایند تا کسی متوجه اردرهای مشکوک نشود. چرا که اگر این حجم ها را با تعداد واقعی قرار دهد، خریداران تحریک شده و شروع به خرید می نمایند و درنتیجه تمام برنامه های بازیگر را مختل خواهند کرد. ( باعث رِنج‌ میگردند).  این روش،فقط یکی از شگرد های بازیگران بوده و روش های بسیار متعدد دیگری جهت بازی سهم وجود دارد.

بازیگر بی پول ❗️

در بخش قبل توضیحاتی در مورد نوع جمع آوری بازیگر ارائه نمودیم. در بخش سوم قصد داریم یکی از شگردهای بازیگران جهت خالی نمودن و نیز افزایش قیمت سهم با استفاده از کمترین میزان نقدینگی است. در مواردی که بازیگر قصد داشته سهم را با کمترین میزان نقدینگی بالا برده بر سر سهامدار خالی نماید از این روش استفاده مینماید.

فرض کنید بازیگری سهمی را در کف قیمتی و نقطه دلخواه خود جمع آوری نموده و دیگر قصد صرف مبلغ بیشتری را نداشته و تصمیم به افزایش قیمت سهم می نماید. جهت این امر فردا راس ساعت ۸:۳۰ اردر سنگین‌ میلیونی ترتیب میدهد.سهامداران با دیدن چنین صف سنگینی (بالای ۶m) تصمیم بر عدم فروش گرفته و به همین راحتی سهم با‌کمترین‌معامله ۵% بالا میرود.در واقع فروشندگان تصمیم می گیرند سهم خود را فردا، ۵% بالاتر بفروش برسانند. ضمن اینکه بایستی اشاره نمود با این روش میانگین خرید بازیگر نیز ثابت می ماند. معمولا در‌چنین‌مواقعی خریداران نیز‌ ترغیب شده‌ و صف سنگین‌تر‌ میگردد.

بسته به اهداف بازیگر‌ و کشش‌ سهم، این‌کار تا زمان دلخواه بازیگر ادامه‌ پیدا میکند. پس‌ از‌ اینکه بازیگر به هدف خود رسید، روز آخر دوباره راس ساعت ۸.۳۰ همین‌ کار‌ تکرار گردیده و صف سنگین تری تشکیل میگردد. با به صف نشستن خریداران‌بیشتر، بازیگر آرام‌ و آهسته از طرفی شروع به عرضه‌کرده و از طرف دیگر با لغو و اردرگذری متعدد به انتهای صف می رود. با این‌ کار، علاوه بر‌اینکه‌ صف پایدار‌میماند، سهام بازیگر نیز آرام‌ آرام به خریداران انتقال می یابد.

توصیه های مهم به بورس بازها

  • پس به یاد داشته باشید در چنین‌ مواقعی فریب ترفند بازیگر را نخورده و حس‌ نکنید که سهم پس از کمی استراحت دوباره حرکت خواهد نمود.
  • البته بایستی عرض کرد این جریان، نسبی بوده و نمیتوان بصورت مطلق قضاوت نمود.چرا که از نیت بازیگر؛ جز خود بازیگر‌ کسی‌ مطلع نیست و ممکن است بازیگر اهداف والاتری را در ذهن خود داشته باشد.
  • یک نمونه از این نوع استراتژی ، میتوان به  نماد معاملاتی حسیر در هفتم تیر ماه سال ۹۶  بازار بورس اشاره نمود که با صف ناگهانی بیش از ۴۰m سهم را از ۳۰۰ تا حوالی ۳۸۰ رسانده و خالی نمودند.
  • یکی از نشانه های خروج در چنین‌ مواردی، دقت به حجم‌ معاملات در بازار بورس است. معمولا افزایش حجم نامتعارف نزدیک مقاومت نشانه خروج است. البته این نیز نسبی بوده و نمیتوان بصورت مطلق بکار برد.

در قسمت سوم اصول تابلو خوانی  در بازار بورس با ما همراه باشید.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود