با ۱۱ ترفند روانشناختی ساده و مؤثر وزن خود را کاهش دهید

با ۱۱ ترفند روانشناختی ساده و مؤثر وزن خود را کاهش دهید

کاهش وزن کار ساده ای نیست و به ویژه اگر نگرش درستی درباره ی یک سبک زندگی مناسب نداشته باشید این کار بسیار دشوار می شود. اما کارشناسان توصیه هایی دارند که به شما کمک می کند به جای آنکه وقت و انرژی خود را برای روش های سریع و نتایج کوتاه مدت هدر دهید، ذهن خود را تربیت و در طولانی مدت وزن کم کنید و در نتیجه از نتایج ماندگار آن بهره و لذت ببرید. در ادامه به ۱۱ ترفند روانشناختی می پردازیم که به شما در کاهش وزن کمک می کند.

۱- در نگرش تان به مسأله ی کاهش وزن تجدید نظر کنید

ترفندهای روانشناختی برای کاهش وزن

کارشناسان معتقدند اگر به کاهش وزن به عنوان روشی برای حفظ تعادل انرژی بدن نگاه کنید، این کار اولین قدم کلیدی برای دستیابی به اندام دلخواه تان خواهد بود.

حفظ تعادل انرژی بدن، شیوه ای علمی برای در نظر گرفتن کالری های دریافتی در مقابل/ در برابر کالری های از دست داده است. بدن شما به مقدار مشخصی کالری نیاز دارد تا وزن فعلی خود را حفظ کند. وقتی مسأله ی حفظ تعادل انرژی بدن را درک کنید، کمتر تمایل پیدا می کنید بیشتر از نیازتان غذا بخورید.

۲- مواد غذایی را از بسته بندی خود خارج کنید

حتما تجربه ی آن را داشته اید که زمانی که مشغول خوردن چیپس می شوید، ناگهان به خود می آیید و متوجه می شوید که همه ی چیپس را خورده اید. کارشناسان توصیه می کنند مواد غذایی را در ظروف نگهداری و بسته بندی های غیر شفاف نخورید.

ذهن انسان به شدت بصری است. ما با استفاده از نشانه های بصری متوجه می شویم که چه مقدار غذا خورده ایم و این مسأله به ما کمک می کند بدانیم چه زمانی باید دست از خوردن بکشیم. اما زمانی که نمی توانید مقدار غذایی که خورده اید را ببینید، هرگز آن بازخورد بصری را دریافت نمی کنید و درنتیجه پرخوری می کنید.

وعده های غذایی تان را اندازه بگیرید و آن ها را در یک کاسه ی کوچک بریزید با این کار دیگر بیش تر از میزان برنامه ریزی شده نخواهید خورد.

۳- رژیم های غذایی رایج را کنار بگذارید

بعضی کارشناسان معتقدند رژیم های غذایی رایج کارآمد نیستند چون نگرش فرد را محدود می کنند. در واقع بعد از پایان این رژیم ها و زمانی که وزن کم کردید، احتمال دارد دوباره به تغذیه ی نامناسبی رو بیاورید و ورزش نکنید و در نتیجه دوباره وزن اضافه کنید.

به جای این رژیم های غذایی، روی تغییر عادت های غذایی بلند مدت خود تمرکز کنید. این بهترین شیوه ای است که با آن می توانید وزن خود را کم کنید و آن را ثابت نگه دارید و زندگی سالمی داشته باشید.

۴- با ترفندهایی به معده ی خود احساس سیری دهید

کارشناسان توصیه می کنند زمانی که هوس تنقلات می کنید، به جای مواد غذایی قندی، از سبزجاتی مثل هویج و کرفس استفاده کنید. این سبزیجات نه تنها کالری کمتری دارند، بلکه سرشار از فیبر هستند و شما را سریع تر سیر می کنند.

۵- به ورزش کردن به دید یک فعالیت سرگرم کننده نگاه کنید

کارشناسان معتقدند بهتر است ورزش مورد علاقه ی خود را پیدا کنید و آن را انجام دهید، چون احتمال آنکه این ورزش را به روتین هفتگی خود تبدیل کنید بیشتر است.

برای مثال، اگر از دویدن بیزارید، این ورزش را انجام ندهید. اهمیتی ندارد که اثرات دویدن در کاهش وزن ثابت شده، اگر از این ورزش متنفر باشید، به طور منظم آن را انجام نخواهید داد و زمانی هم که این کار را منظم انجام ندهید، نتایج آن پایدار نخواهد بود.

به علاوه، ورزش کردن با دوستان یا به صورت گروهی می تواند انگیزه بخش باشد. این مسأله از دشواری ورزش کم کرده و آن را تبدیل به سزگرمی ای لذت بخش می کند.

۶- علت افزایش وزن تان را پیدا کنید

طبق تحقیقات، نقش سبک زندگی افراد در افزایش وزن آن ها بیشتر از عوامل ژنتیکی است. بها دادن به نقش ژنتیک در افزایش وزن می تواند باعث غلبه ی عقاید جبرگرایانه و کاهش انگیزه برای داشتن یک سبک زندگی سالم شود. کسانی که معتقدند افزایش وزن آن ها ناشی از عادت های ناسالم است، احتمال کنش گرایی و تجدید نظر درباره ی رفتارهای خود در آن ها بیشتر است.

۷- با مطرح کردن سوالات چالش بر انگیز به خود انگیزه دهید

با تبدیل کردن کاهش وزن به یک چالش، روحیه ی رقابت جوی خود را برانگیخته کنید. مثلا از خودتان چنین سوالاتی بپرسید: «می توانی وزن کم کنی؟ از پس این چالش بر می آیی؟» این گقتگوی درونی به شما انگیزه می دهد خودتان را به چالش بکشید.

۸- با خودتان مهربان باشید

برای آنکه بتوانید خود را از بند عادت ها و رفتارهای ناسالم قدیمی تان خلاص کنید، باید به خودتان به دید مثبت نگاه کنید. خودتان را در آینده ی نسبتا نزدیک مثلا شش ماه تا یک سال دیگر تصور کنید و به این فکر کنید که در آن زمان ظاهر و احساس شخصی تان چقدر خوب خواهد بود.

۹- بیشتر بخوابید

وقتی دچار کمبود خواب هستیم، مواد غذایی پرچرب و قندی برایمان جذاب تر هستند، احتمالا به دلیل آنکه این مواد انرژی ما را به سرعت بالا می برند. برای جلوگیری از این هوس ها، افراد بالغ باید شب ها دست کم ۷ ساعت بخوابند.

۱۰- به یک دوست تکیه کنید

رفتن به باشگاه کار ساده ای نیست، به ویژه اگر تنها باشید. با این حال، طبق تحقیقات اگر در زمان ورزش یک همراه داشته باشید، این مسأله در کاهش وزن مؤثر خواهد بود.

۱۱- اضطراب خود را کم کنید

اضطراب نه تنها به سلامت عاطفی ما صدمه می زند بلکه می تواند تأثیری معکوس بر روند کاهش وزن داشته باشد. وقتی دچار اضطراب هستیم، میزان تولید هورمون کورتیزول (هورمون استرس) در بدن افزایش پیدا می کند. کورتیزول چربی ها را از محل انباشت آن ها در بدن جمع آوری می کند و به ناحیه ی شکم انتقال می دهد. به این ترتیب زمانی که سعی دارید وزن خود را کنید، این مسأله کار شما را سخت خواهد کرد.

منبع: thisisinsider
دیجیاتو
بدون نظر

ورود