در همین زمانی که مشغول نوشتن این مقاله هستیم ۱۷.۶۷۶ هواپیما در آسمان هستند. این آماری است که توسط وبسایت موسسه flightradar24 ارایه شده است که آمار مربوط به تمامی هواپیماهای تجاری سراسر جهان را دنبال کرده و منبع موثقی برای افراد علاقمند به صنعت هوانوردی در حوزه تجاری است.
در هر لحظه هواپیماهای زیادی در آسمان کشورهای مختلف در حال پرواز هستند و اگر می خواهید آسمانی خالی از هواپیما ببینید باید به سراغ آسمان های سیبری، مناطق دوردست شمال کانادا، جنگل های آمازون، صحرای آفریقا، مناطق دورافتاده استرالیا و ماداگاسکار بروید. اما آسمان کدام کشورها یا مناطق از دیگر نقاط شلوغ تر است؟ در ادامه این مطلب می خواهیم شما را با شلوغ ترین و پررفت و آمدترین فرودگاه ها و آسمان های جهان آشنا کنیم.
اروپای غربی
قاره اروپا و به ویژه آسمان جنوب انگلیس، آلمان، هلند، بلژیک و لوگزامبورگ به طور کامل در تسلط هواپیماهای تجاری است و همین موضوع در مورد آسمان فرانسه، ایتالیا و اسپانیا نیز صدق می کند. با توجه به سایز، این کشورها شلوغ ترین آسمان های جهان را دارند. شلوغ ترین و پرازدحام ترین نقطه یک منطقه ۲۸۸ مایلی بین لندن و دوبلین است. هر ساله ۴.۵ میلیون نفر بین این دو شهر در رفت و آمد هوایی هستند که آن را به شلوغ ترین و پررفت و آمد ترین مسیر بین المللی اروپا تبدیل کرده است.
از دیگر مسیرهای پروازی پرطرفدار می توان به پاریس-نیس، مادرید_بارسلون، رم- کاتانیا و پاریس_ تولوز اشاره کرد. همچنین آسمان جزایر قناری و مسکو و همچنین جنوب شرقی ترکیه به دلیل جلوگیری از پرواز بر فراز ترکیه و عراق از پررفت و آمدترین آسمان ها به شمار می آیند.
لندن
سیستم فرودگاهی لندن شلوغ ترین سیستم پروازی در سراسر جهان به شمار می اید. در سال گذشته در بیش از ۱۷۰.۹۸۰.۶۸۰ مسافرت هوایی از یکی از فرودگاه های شش گانه این شهر استفاده شده است که ۳۰ میلیون مسافرت بیش از دومین شهر شلوغ یعنی نیویورک سیتی است. در یک روز معمول تابستان بیش از ۳۰.۰۰۰ پرواز در آسمان اروپا انجام می شود و بیش از یک چهارم این پروازها وارد حریم هوایی تحت کنترل بریتانیا می شوند. فرودگاه هیثرو لندن دومین فرودگاه شلوغ و پر رفت و آمد جهان برای مسافران بین المللی است و فرودگاه گتویک نیز پر رفت و آمدترین فرودگاه جهان برای پروازهای یک طرفه لقب گرفته است.
نیویورک- فیلادلفیا- واشنگتن دی سی
شهر نیویورک سیتی نیز مانند لندن دارای ۶ فرودگاه است و این فرودگاه ها در سال ۲۰۱۷ بیش از ۱۳۵.۵۱۴.۰۸۲ مسافر را به چشم دیده اند. اما این بخش از سرزمین ایالات متحده ۳ فرودگاه بزرگ دیگر نیز دارد: فرودگاه بین المللی فیلادلفیا که هر ساله پذیرای ۳۱.۴ میلیون مسافر است، فرودگاه رونالد ریگان در واشنگتن با ۲۳ میلیون مسافر در سال و فرودگاه واشنگتن دولس با ۲۱.۵ میلیون مسافر در سال. بدین ترتیب این منطقه از ایالات متحده یکی از شلوغ ترین و پررفت و آمدترین حریم های هوایی جهان به شمار می آید.
لس آنجلس
شهری که ۶ فرودگاه بزرگ و شلوغ جهان را در اختیار دارد شهر لس آنجلس بوده که در سال ۲۰۱۷ بیش از ۱۰۲.۶۳۰.۶۴۱ مسافر به چشم دیده است. فرودگاه بین المللی لس آنجلس سومین فرودگاه پررفتو آمد در ایالات متحده است که سالانه به ۷۴.۹ میلیون نفر مسافر خدمت رسانی می کند که بعد از فرودگاه بین المللی هارتسفیلد-جکسون آتلانتا با ۱۰۱.۵ میلیون مسافر در سال، به عنوان شلوغ ترین و پررفت و آمدترین فرودگاه جهان، و البته فرودگاه شیکاگو اوهار با ۷۶.۸ میلیون مسافر در سال قرار گرفته است.
سانفرانسیسکو- اوکلند- سن خوزه
آسمان کالیفرنیای جنوبی را هواپیماهای تجاری قبضه کرده اند. در سال ۲۰۱۷، بر اساس برآوردها، ۸۱.۳۸۰.۱۵۴ مسافر از یکی از فرودگاه های سانفرانسیسکو، سن خوزه یا اوکلند استفاده کرده اند. تنها بین فرودگاه های لس آنجلس و سانفرانسیسکو روزانه بیش از ۱۲۰ پرواز انجام می گیرد.
جنوب فلوریدا
از آنجایی که ایالات متحده دستکم ۳ برابر هر کشور دیگری فرودگاه دارد و فرودگاه های آن نسبت به نزدیک ترین رقیب دستکم ۳ برابر مسافر بیشتری را به چشم می بینند، جای تعجب ندارد که ایالات متحده را شلوغ ترین و پررفت و آمدترین کشور در این حوزه دید. پر رفت و آمدترین فرودگاه های فلوریدا شامل میامی، اورلاندو، فورت لودردیل/میامی و تامپا هستند که به ترتیب دهمین، پانزدهمین، بیست و سومین و سی و سومین فرودگاه های شلوغ کشور بوده اند.
کشورهایی که بیشترین فرودگاه تایید شده یاتا را دارند:
- ایالات متحده: ۱۶۹۶ فرودگاه
- استرالیا: ۵۰۴ فرودگاه
- کانادا: ۴۲۸ فرودگاه
- برزیل: ۳۰۹ فرودکاه
- چین: ۲۲۳ فرودگاه
- روسیه: ۱۷۶ فرودگاه
- اندونزی: ۱۷۴ فرودکاه
- فرانسه: ۱۳۴ فرودگاه
- هند: ۱۲۶ فرودگاه
- بریتانیا: ۱۲۴ فرودگاه
شیکاگو
سه فرودگاه اوهار، میدوی و راکفورد شهر بادگیر شیکاگو در سال ۲۰۱۶ پذیرای ۱۰۱.۲۰۲.۰۶۸ مسافر بوده اند.
خلیج فارس
تا چندین سال قبل این نقطه از جهان به ندرت در سایت منبع این مقاله مورد بررسی قرار می گرفت. حتی در سال ۲۰۰۳، فرودگاه دبی به عنوان بزرگترین و شلوغ ترین هاب هوانوردی خلیج فارس تنها پذیرای ۱۸.۱ میلیون مسافر بود که رقم ناچیزی است. سال گذشته این عدد به رقم خیره کننده ۸۸.۲ میلیون مسافر رسید که آن را به شلوغ ترین و پررفت و آمدترین فرودگاه جهان برای ترافیک بین المللی تبدیل کرد. از دیگر فرودگاه های مهم و کلیدی در منطقه می توان به فرودگاه ابوظبی با ۲۶ میلیون مسافر سالانه، دوحه با ۳۷.۳ میلیون مسافر سالانه و بحرین با ۸.۸ میلیون مسافر در سال اشاره کرد.
توکیو
در نهایت، به سومین سیستم فرودگاهی شهری شلوغ در جهان می رسیم. سه فرودگاه شهر توکیو (هاندا، ناریتا و چوفو) در سال ۲۰۱۷ پذیرای ۱۲۶.۲۷۷.۱۶۹ مسافر بوده اند. بدون شک آسمان چین در سال های آینده به یکی از شلوغ ترین مسیرهای پروازی جهان تبدیل خواهد شد. فرودگاه شانگهای چهارمین سیستم فرودگاهی جهان با ۱۱۲ میلیون مسافر سالانه است و فرودگاه های پکن، هنگ کنگ و گوانگژو به ترتیب با ۱۰۶.۴ میلیون، ۱۰۱.۷ میلیون، ۷۲.۹ میلیون و ۵۹.۷ میلیون مسافر در سال گذشته از شلوغ ترین فرودگاه های جهان بوده اند.
برای رصد هواپیماهایی که در هر لحظه در آسمان جهان به پرواز در می آیند به این لینک مراجعه نمایید.
۱۰ فرودگاه بین المللی شلوغ دنیا در سال ۲۰۱۷ را بشناسید
بزرگ ترین ترمینال فرودگاهی جهان در سال ۲۰۱۹ در پکن گشایش خواهد یافت
بدون نظر