جزییات دریافت وام، ضمانت نامه و تسهیلات از صندوق سرمایه گذاری خطر پذیر

قابل توجه شرکت های دانش بنیان سراسر کشور

جزییات دریافت وام، ضمانت نامه و تسهیلات از صندوق سرمایه گذاری خطر پذیر

صندوق سرمایه گذاری خطر پذیر (VC) بخشی از منابع مالی شرکت های تازه تاسیس فناورانه را تامین می کند. سرمایه  خطر پذیر (Venture Capital)، سرمایه‌ای است که به همراه کمک‌ های مدیریتی، در اختیار شرکت‌ های جوان، کوچک، بسرعت در حال رشد و دارای آتیه اقتصادی قرار می‌گیرد. استارت آپ ها و شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک های فناوری یا خارج از آن، برای دوام و موفقیت خود، نیازمند حمایت های مادی و معنوی هستند. صندوق های سرمایه گذاری دولتی و خصوصی و کرادفاندر ها و شتاب دهنده ها میتوانند در اکو سیستم کارآفرینی دیجیتالی، موتور محرک اقتصاد دانش بنیان ایران و هم چنین بازوی توانمند برای توسعه کسب و کارهای استارت آپ ها باشند.

صندوق سرمایه گذاری خطر پذیر یکی از فعالان بازی استارت آپ ها در ایران بوده که از بهمن ۱۳۸۶ مشغول به کار شده است. برخی از فعالان استارت آپ در کشور، با این صندوق دولتی و نحوه کارکرد و میزان و حجم وام هایی که در اختیار پروژه های خطر پذیر قرار میدهند اشنا نیستند. گزارش امروز سرویس دانستنی های روزیاتو تلاش میکند تا شما را در جریان چگونگی دریافت وام از صندوق سرمایه گذاری خطر پذیر قرار دهد. تا کنون ۳۵۱۴ مورد تسهیلات اعطایی به شرکت های فناور ایرانی به ارزش ۴۵۰۱ میلیارد ریال و هم چنین ۲۳۹۰ میلیارد ریال ضمانت نامه بانکی توسط این صندوق دولتی پرداخت شده است.

صندوق های خطر پذیر
سایت انجمن صنفی کارفرمایان صندوق و نهادهای خطر پذیر: http://irvc.ir

متقاضیان خدمات صندوق می توانند با تکمیل فرم ارائه اطلاعات اولیه طرح و ارسال آن به نشانی پست الکترونیک: invest@hitechfund.ir نسبت به درخواست سرمایه گذاری اقدام نمایند. با ما همراه باشید.

صندوق فناوری
سایت صندوق ملی توسعه فناوری های نوین: http://hitechfund.ir

لینک های مهم برای درخواست وام استارت آپ ها

درباره صندوق توسعه فناوری‌های نوین

این صندوق به عنوان ارائه‌ کننده متنوع‌ترین خدمات مالی در تجار‌ی‌ سازی فناوری در کشور، بر مبنای آیین‌ نامه اجرایی ماده ۱۰۰ قانون برنامه سوم توسعه کشور و اساسنامه مصوب هیات محترم وزیران از بهمن ۱۳۸۶ تأسیس گردیده است و تاکنون توانسته است از طریق بهره مندی از مشاوران خبره و شبکه همکاران خود در زیست بوم فناوری کشور، تاثیر قابل توجهی در جهت رفع دقدقه های تامین مالی شرکتهای فناور، ایفاد نماید.

از آنجایی که یکی از مهمترین دغدغه‌های نهادهای متولی توسعه فناوری، نحوه تخصیص و هزینه‌کرد منابع مالی به صورت موثر، سریع، هدفمند و تخصصی به طرح‌های فعال در حوزه علم و فناوری در اقصی نقاط کشور است، صندوق با دارا بودن اختیارات قانونی و با همایت دستگاه های اجرایی و پارکهای فناوری، شرکت‌های فناور را در تجاری‌ سازی محصولات خود یاری می‌نماید. اساسنامه این صندوق را در این URL‌ مشاهده کنید.

سایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را برای آشنایی با وام ها و تسهیلاتی که به استارت آپ های فناورانه تعلق میگیرد در نظر داشته باشید:‌ http://www.isti.ir

سهامداران صندوق توسعه فناوری های نوین
⦁    پارک فناوری پردیس ریاست جمهوری
⦁    وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
⦁    شرکت کارآفرینی و فناوری ایران(کفا)
⦁    مؤسسه توسعه فناوری نخبگان
⦁   موسسه توسعه علم و فناوری ایرانیان

۹ سرویسی که صندوق توسعه فناوری های نوین ارائه میکند

  1. ارائه خدمات مالی و تسهیلاتی به اشخاص حقیقی و حقوقی به صورت یارانه، تسهیلات کوتاه مدت و بلند مدت، پرداخت تمام یا بخشی از سود تسهیلات و جرایم متعلقه و ارایه خدمات ضمانت­ نامه ­ای برای اجرای طرح های پژوهشی، فناوری، نوآوری و تجاری­ سازی نتایج پژوهش­ها.
  2. جذب و یا هدایت منابع مالی دولتی، بانک­ها و موسسات اعتباری مجاز و سایر صندوق­ها در راستای اهداف و وظایف و اختیارات صندوق.
  3. سرمایه­ گذاری خطر پذیر (VC) در طرح­های پژوهشی و فناوری.
  4. مشارکت و سرمایه­ گذاری در ایجاد، توسعه، راهبری و توانمند­سازی شرکت­های پژوهشی و فناوری و دانش­بنیان.
  5. تضمین پرداخت تعهدات و اقساط طر ح­های پژوهشی و فناوری در قرارداد به منظور تسریع و تسهیل در اجرای طرح­ها و قراردادها و توثیق و ترهین اموال و دارایی­ها به منظور جلوگیری از وقفه در اجرای طرح­ها.
  6. همکاری با موسسات و نهادهای داخلی و خارجی و عضویت در مجامع تخصصی مرتبط در راستای اهداف صندوق.
  7. اخذ و اعطای کارگزاری و عاملیت منابع مالی اشخاص حقیقی و حقوقی دولتی و غیر دولتی در حوزه پژوهش و فناوری.
  8. ارایه خدمات ارزیابی و امکان سنجی طرح­های کسب و کار و نظارت، ارزش­ گذاری پروژه­ ها و طرح­ های پژوهشی و فناوری.
  9. مشارکت در تدوین سیاست­ها و اولویت ها و مقررات مرتبط با اهداف صندوق­ها در کشور و کمک به ساماندهی و هم افزایی حمایت­های موجود در کشور.
سایت بنیاد ملی نخبگان برای اطلاع از حمایت های این بنیاد دولتی از طرح های نخبگان و هم چنین شرکت های دانش بنیان: https://www.bmn.ir

۱) مزیت های دریافت ضمانت نامه از صندوق نوین نسبت به سایر بانک ها و موسسات مالی چیست؟

مزایای استفاده از ضمانت نامه های صادره صندوق شامل موارد زیر می باشد:

  • وجود ادبیات مشترک بین شرکت های فعال در حوزه فناوری و صندوق در کلیه حوزه های فناوری پیشرفته
  • انعطاف کامل در تعیین شرایط صدور، نوع وثائق و تضامین دریافتی از شرکت های فعال در حوزه فناوری
  • نبود بروکراسی طولانی در حوزه صدور ضمانت نامه و…

۲) آیا برای دریافت ضمانت نامه از صندوق نوین حتما باید دانش بنیان و یا عضو پارک های علم و فناوری بود؟

خیر، کلیه شرکت های فعال در حوزه فناوری می توانند ضمانت نامه های صندوق را اخذ نمایند.

۳) صندوق نوین چه نوع ضمانت نامه هایی صادر می کند؟

صندوق قادر است انواع ضمانت نامه های متداول شامل، شرکت در مناقصه، پیش پرداخت و حسن انجام تعهدات و… را صادر نماید.

۴) شرایط آورده نقدی ضمانت نامه ها در صندوق نوین به چه صورت است؟

با عنایت به توانمندی متقاضی، نوع ضمانت نامه، وثیقه و سابقه مشتری متغیر می باشد.

۵) نحوه محاسبه کارمزد ضمانت نامه ها در صندوق نوین چه تفاوتی با سایر بانک ها و مراکز مالی دارد؟

بانک ها بسته به نوع خصوصی و دولتی بودن و همچنین مبلغ، نوع و وثیقه ضمانت نامه، از نرخ های متغیری برای محاسبه کارمزد استفاده می کنند. ولی صندوق برای محاسبه نرخ کارمزد از فرمول زیر استفاده می کند:

۳۶.۵۰۰ / ( ۲.۲۵ * مدت (روز) * ( سپرده نقدی – مبلغ ضمانت نامه) )

۶) مراحل تشکیل پرونده به چه شکل است؟

  1. ارسال نامه درخواست ضمانت نامه به همراه مدارک پیوست (مراجعه به سایت)
  2. ارزیابی تخصصی از متقاضی جهت تعیین ریسک و اعلام شرایط صدور ضمانت نامه (برای متقاضیانی که برای اولین بار ضمانت نامه های صندوق را اخذ می نمایند)
  3. انعقاد قراداد
  4. اخذ تضامین و صدور ضمانت نامه

۷) از لحظه درخواست تشکیل پرونده تا دریافت اولین ضمانت نامه چقدر زمان می برد؟

برای متقاضیانی که اولین بار ضمانت نامه های صندوق را اخذ می نمایند حداکثر ۱۵ روز (به دلیل انجام فرایند ارزیابی) و برای مشتریانی که سابقه همکاری با صندوق را دارند، پس از تکمیل مدارک توسط شرکت، حداکثر ۲۴ ساعت زمان می برد.

۸) وثائق مورد قبول صندوق در صدور ضمانت نامه چیست و باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

انعطاف صندوق در اخذ تضامین از متقاضیان یکی از شاخص های متمایز صندوق با سایر نهادهای مالی می باشد.وثائق دریافتی توسط صندوق همان وثائق رایج کشور می باشد ولیکن تعیین نوع تضامین بستگی به نتایج ارزیابی از شرکت، توانمندی متقاضی و… دارد. اولویت صندوق در اخذ تضامین جهت صدور ضمانت نامه، چک، سفته، ضامن حقوقی، اوراق مشارکت و سپرده و وثیقه ملکی می باشد.

۹) فرم ها و قراردادهای صدور ضمانت نامه صندوق را از کجا و به چه صورت تهیه کنیم؟

کلیه فرم ها در سایت صندوق در اختیار مشتریان می باشد. ارسال قرارداد نیز با همکاری مشتریان و بنا به موقعیت مکانی آن ها، تحویل ایشان می گردد.

۱۰) ضامنین مورد پذیرش صندوق در دریافت ضمانت نامه باید دارای چه ویژگی هایی باشد؟

با توجه به شرایط متقاضی و نتیجه ارزیابی انجام شده، نوع ضمانت دریافتی (حقیقی یا حقوقی)، از متقاضی دریافت می گردد.

۱۱) ضمانت نامه های صندوق برای چه ارگان هایی قابل قبول است؟

براساس بند خ آیین نامه تضمین معاملات دولتی به شماره ۱۲۳۴۰۲/ت۵۰۶۵۹ه مورخ ۹۴/۹/۲۲ مصوب هیئت وزیران کلیه دستگاه های اجرایی شامل: وزارت نفت و شرکت های تابعه، وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو های مصلح، مجتمع فولاد مبارکه، سازمان مهندسی صنایع، معادن و فلزات، قرارگاه خاتم الانبیا، سازمان انرژی اتمی، سازمان بهزیستی، بانک تجارت و شهر، سنگ آهن مرکزی، شهرداری ها و … موظفند ضمانت نامه های صادره توسط این صندوق را بپذیرند. درحال حاضر اکثر دستگاه های نامبرده شده ضمانت نامه های این صندوق را می پذیرند.

۱۲) اگر ضمانت نامه­ ی دریافتی از صندوق مورد پذیرش کارفرما قرار نگرفت، صندوق چگونه می تواند به ضمانت خواه کمک کند؟

در این صورت، صندوق توانسته در بسیاری از موارد، با ارائه مستندات و مجوز های لازم به کارفرمایان اعتبار ضمانت نامه صادره خود را احراز نماید. در برخی موارد، چنانچه کارفرما از پذیرش ضمانت نامه صندوق خودداری نماید، در صورت تمایل مشتری، صندوق، یا ضمانت نامه درخواستی را از طریق بانک عامل خود با شرایط بانک عامل صادر می نماید و یا تمام سپرده و کارمزد مربوط به آن را به ضمانت خواه عودت می دهد.

۱۳) آیا صندوق میتواند ضمانت نامه بانکی برای ضمانت خواه صادر کند؟

بله. با توجه به نیاز برخی مشتریان به دریافت ضمانت نامه های بانکی، صندوق توافق نامه ای را با بانک عامل خود تنظیم نموده که به واسطه آن بتواند ضمانت نامه های بانکی مورد نیاز را از از آن بانک تامین نماید. البته باید در نظر داشت که شرایط صدور ضمانت نامه توسط صندوق انعطاف قابل توجهی نسبت به شرایط صدور ضمانت نامه از بانک عامل خواهد داشت. این شرایط، با توجه توانمندی شرکت، سابقه همکاری و… متفاوت خواهد بود.

۱۴) آیا صندوق برای مشتریان خود حد اعتباری دریافت ضمانت نامه تعیین می کند؟ و آیا این مساله تاثیری در دریافت ضمانت نامه دارد؟

صندوق جهت افزایش سرعت در صدور ضمانت نامه و کاهش بروکراسی، برای مشتریانی که همکاری مداوم با صندوق دارند، حد اعتباری تعریف می نمایند. بدیهی است تعیین حد اعتباری برای شرکت ها، فرایند دریافت ضمانت نامه را بسیار تسهیل می نماید.

۱۵) نحوه تمدید، تقلیل و ابطال ضمانت نامه های صندوق به چه صورت انجام می شود؟

این امر فقط با درخواست کتبی کارفرما (ذینفع) مبنی بر انجام هر یک از موارد فوق امکان پذیر است.

۱۶) بعد از ابطال ضمانت نامه، تا عودت سپرده نقدی ضمانت نامه به ضمانت خواه چه مدت زمان می برد؟

با توجه به فرایند ابطال ضمانت نامه، حداکثر ۵ روز کاری زمان می برد.

۱۷) با توجه به قرار گرفتن صندوق در پارک فناوری پردیس و دوری از مرکز تهران، آیا امکان دارد تعاملات فی ما بین با دفتر صندوق واقع در تهران صورت پذیرد؟

بله، با هماهنگی با شعبه مرکزی امکان پذیر است.

۱۸) اگر ضمانت نامه ای زودتر از موعد سررسید خود ابطال گردد آیا کارمزد آن عودت می گردد؟

همانند سایر نهادهای مالی، کارمزد به میزان یک ماه از مدت باقیمانده سررسید ضمانت نامه کسر و مابقی به شرکت عودت می گردد.

۱۹) صندوق چه امتیازاتی برای مشتریان ویژه خود اختصاص می دهد؟

صندوق برای مشتریانی که کلیه ضمانت نامه های خود را از صندوق دریافت می نمایند و ارتباط مستمر دارند و همچنین برای شرکت هایی که منجر به توسعه همکاری صندوق با کارفرمایان جدید گردند، همانند گذشته امتیازات ویژه ای در میزان سپرده نقدی،اخذ تضامین، ارائه تسهیلات از محل سپرده نقدی و… قائل می گردد.

۲۰) اگر شرکت برای اولین بار از صندوق ضمانت نامه درخواست نماید و به دلیل محدودیت زمانی درخواست نماید که فرایند ارزیابی صورت نگیرد، عملکرد صندوق به چه شکل خواهد بود؟

صندوق در این مورد با توجه به آیین نامه صدور ضمانت نامه سریع، اقدام می نماید. بدیهی است که شرایط صدور ضمانت نامه سریع برای شرکت های فاقد ارزیابی متفاوت خواهد بود.

تصویر سامانه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت ها و موسسات دانش بنیان: http://reg.daneshbonyan.ir

انجمن صنفی کارفرمایی صندوق ها و نهادهای سرمایه گذاری خطر پذیر، استارت آپ ها و علاقمندان به فعالیت های کارآفرینی فناورانه را با شرایط و مدارک و میزان وام و تسهیلاتی که از صندوق های مختلف میتوانند در ۳۱ استان کشور دریافت کنند آشنا میکند. اگر تجربه دریافت تسهیلات از این صندوق ها دارید، با ما در میان بگذارید. 

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود