آموزش مجازی، بخش فراموش نشدنی از دهکده جهانی و سبک زندگی دیجیتالی میلیاردها شهروند عصر اطلاعات است که پول خوبی هم برای فعالانش به ارمغان آورده است. خیلی ها روزانه بر اساس آموزش مجازی، یاد میگیرند و خدمات دریافت میکنند و کسب و کار افرادی که خدمات مجازی می فروشند را می چرخانند. همه به آموزش نیاز دارند و اموزش موضوعی مستمر و مداوم است. روز به روز نیاز به آموزش جدی تر می شود و صنعت آموزش را میتوان مثل صنعت گردشگری، صنعت قرن بیست و یکم دانست که تنور آن را شبکه های اجتماعی و اینترنت، داغ تر از گذشته میکند. برتیل هالت سوئدی ۷۲ ساله، یکی از میلیاردهای عصر ما است که آموزش زبان (ثروت کلمات) او را در فهرست میلیاردرهای فوربس قرار داد.
برای آن که کارآفرین موفقی شوید، مجبورید نقش ها و وظایف گوناگونی را بر عهده بگیرد. به ویژه زمانی که شرکت شما تازه شروع به کار کرده و از نظر منابع مادی و معنوی در تنگنا قرار دارید و فرصت آموزش و مشاوره و یادگیری شما خیلی زیاد نیست و حتی مشاور و کارمند زیادی هم ندارید. ted.com و Youtube.com را میتوان دو منبع مهم آموزش مجازی رایگان دانست.
یادگیری مهارت های ضروری جدید برای شروع کسب و کاری تازه ممکن است گران تمام شود. اما خوشبختانه در چند سال گذشته، گسترش مراجع آموزشی انلاین با کیفیتی بالا و به صورت رایگان، رشد افزونی داشته است. در ادامه به ۲۰ سایت آموزشی خوب برای آشنایی با مفاهیم بازاریابی و کارآفرینی و مدیریت و کسب و کار معرفی اشاره میکنیم.
کد اکادمی (CODE ACADEMY)
این مرجع ارزشمند، ارائه کننده کلاس های برنامه نویسی تعاملی به صورت رایگان است و به شما کمک می کند زبان های برنامه نویسی از جمله HTML, CSS , JAVA SCRIPT و حتی PHP را بیاموزید. شما می توانید با یک حسب کاربری رایگان، پیشرفت و جریان اموزشی خود را ذخیره کنید. یادگیری برنامه نویسی به کارآفرین ها کمک می کند تا اگر توسعه دهنده وب ندارند، بتوانند خطاهای سیستم خود را بر طرف کنند. یا حتی دست به ساخت وب سایت خود یا محصولاتی نظیر برنامه های کاربردی بزنند.
هاب اسپات اکادمی (Hubspot ACADEMY)
برنامه گواهینامه رایگان، دوره هایی را در حوزه بازاریابی دورنگرا ربایشی ارائه میکند. از جمله موضوعاتی چون بهینه سازی وب سایت. این مهارت ها برای صاحبان کسب و کارهایی ضروری است که تلاش می کنند کسب و کار و حضور آنلاین خود را گسترش دهند.
ماژ (MOZ)
اگر می خواهید بهینه سازی موتور جست و جو را یاد بگیرید تا اطمینان حاصل کنید که وب سایت شما تا حد امکان دیده می شود، به این گنجینه بزرگ از منابع که متعلق به پسشوای SEO، ماز است، مراجعه فرمایید. در کنار آکادمی رایگان ماز، در این وب سایت، تعدادی سیمنارهای تحت وب زنده و آرشیوی موجود است و رهنمودهایی برای آماتورهای حوزه سئو که برای همه حرفه ها در فضای آنلاین، ضروری تصور می شود.
لرن وست (LEARN VEST)
موفق ترین کارآفرینان خوب می دانند چطور پول خود را مدیریت کنند. چه در زندگی شخصی و چه در کسب و کار خود. در کنار برخورداری از کلاس هایی با هزینه های بسیار ارزان قیمت و قابل پرداخت، سایت لرن وست برخی از کلاس هایش را به صورت رایگان ارائه می دهد. از جمله ایجاد عادت های پولی بهتر و چطور بودجه بندی کنیم!
دوره های مشاوره جاویژه (NICHE)
اینترنت برای رونق بخشیدن به تعلیم و آموزش ایجاد شده است و میتواند برای کارآفرینانی که می خواهند بیاموزند، چطور در جاویژه ای خاص کسب و کار تازه ای راه بیاندازد یا کسب و کارشان را رونق دهد. از میان مربیان و سازمان های معتبری که معمولا کتاب های الکترونیکی و دوره های اموزشی رایگان در مورد راه اندازی کسب و کار برگزار می کنند، می توان ناتالی مک نیل و MY OWN BUSINESS را نام برد. niche marketing را جدی بگیرید.
ادکس (EDX.org)
این سایت رایگان، در حال حاضر ارائه دهنده بیش از ۴۰۰ دوره آموزشی در حوزه های گوناگون است. از جمله ارزیابی مالی و تصمیم گیری و کارآفرینی ۱۰۱: مشتری شما کیست. این دوره های اموزشی نه تنها به صورت کلی به کسب و کار می پردازند، بلکه می توانند به شما کمک کنند تا مهارت های بیش تری فرا بگیرند که متناسب با صنعت شما باشد. از جمله داده های کلان و حفاظت از محیط زیست.
خان آکادمی (KHAN ACADEMY)
سایتی که قبلا در روزیاتو به معرفی آن پرداختیم، امروزه یکی از بزرگان عرصه آموزش مجازی برای کارآفرینان به شمار می رود. خان اکادمی، مرجع آموزش رایگان با این هدف است که امکان دسترسی همگانی به آموزش های ریاضی، عاوم، هنر و فناوری را فراهم کند. بیش از ۱۰۰ هزار تمرین تعاملی در این سایت وجود دارد که به شما کمک می کند تا اموزه های خود را به صورت عملی به کار ببندید. اگر چه بیشتر این دوره متناسب برای دانش اموزان دبیرستانی است. اما تعدادی از دوره ها برای هر کسی که می خواهد اموخته هایش را یاداوری کند مناسب است. مثل مالیات و بورس و حسابداری.
حتما بخوانید: از الیسون تا خان آکادمی
دوره های اموزش مجازی MIT
قبلا گفتیم که دوره های اموزش مجازی ام آی تی، استنفورد و دانشگاه هاروارد آمریکا، مخاطبان زیادی دارد و بهتر است کارآفرینان از کلاس های مجانی و غیر رایگان استفاده کنند. این دوره ها در واقع دوره های آموزشی هستند که در دانشگاه ام آی تی تدریس شده اند و حال به صورت رایگان بر روی وب سایت قرار دارند تا شما به انتخاب خود و آزادانه این دوره ها را ببینید. ثبت نام رایگان است. امکان دریافت مدرک دانش آموختگی نیز با پرداخت هزینه وجود دارد.
حتما بخوانید: چگونه در دوره های دانشگاه Harvard شرکت کنیم؟
دانشگاه کوتز تاون پنسیلوانیا (KUTZTOWN UNIVERSITY PENNSYLVANIA)
دانشگاهی با بیش از ۱۰۰ دوره دانشگاهی رایگان که بستر خوبی برای آموزش مداوم کارآفرینان است.
کورسرا (COURSERA)
مشابه دوره های آموزشی باز ام آی تی، ای سایت ۱۱۴ شریک آموزشی دارد که دوره های آموزشی رایگان را به حدود ۱۰ میلیون کاربر ارائه می دهد. یکی از مزیت های کورسرا این است که در برگینده دوره های بسیار خاصی است مثل دوره نوآوری برای کارآفرینان از ایده تا بازار.
اپن کالچر (OPEN CULTURE)
اپن کالچر، به خودی خود، یک پلتفرم آموزشی نیست. بلکه بیشتر در منابع رایگان از سراسر وب گرد آوری کرده و به اشتراک می گذارد. در این سایت فهرستی به چشم می خورد که ۱۳۰۰ دوره آنلاین رایگان در حوزه کسب و کار را شامل میشود و مرجع خوبی به شمار می رود. ارائه کننده کلاس هایی از ITUNES U و نیز دیگر مباحث به صورت صوتی و تصویری را شامل می شود.
یوتیوب
نامی شناخته شده که نیاز به توضیح ندارد. شکار فوق العاده ۱.۶ میلیارد دلاری گوگلی ها در سال ۲۰۰۳ میلادی که الان، ده ها برابر قیمت خریداری شده، ارزش بازاری دارد و در فهرست ۱۰ سایت پر بیننده اینترنت است. دانشگاه یوتیوب، دانشگاهی برای یادگیری همه چیز است. سخنرانی های TED تا سمینارهای رایگان کلاس های استنفورد و هاروارد و آکسفورد. استفاده کنید فقط. امیدواریم فیلتر آن در دانشگاه ها برداشته شود.
الیسون (ALISON)
این پلتفرم، ارائه کننده دوره های آنلاین رایگان است که از سوی شناخته شده ترین نام ها در دنیای اینترنت امروز از جمله گوگل، مایکروسافت و مک میلان عرضه شده و مخاطبان زیادی دارد. این سایت در حال حاضر، بیش از ۴ میلیون کاربر و بیش از ۶۰۰ دوره آموزشی دارد و حوزه هایی چون سواد اقتصادی، رشد و توسعه فردی و مهارت های کسب و کار و بورس و مالیات و امثالهم را ارائه می دهد.
سیلور (SAYLOR)
بنیاد سیلور، دوره هایی را با هزینه رایگان ارائه می کند و نیز با کالج ها و دانشگاه های معتبر همکاری می کند تا بتواند اعتبارنامه هایی با هزینه های قابل پرداخت عرضه کند.
پادکست ها (PODCASTS)
اگر چه پادکست ، دوره ای رسمی محسوب نمی شود، اما شیوه شگفت انگیزی برای پیشرفت در کارآفرینی است. می توانید با رایانه خودبه صورت آنلاین به پادکست ها گوش دهید. خواه با شنیدن بهتر می اموزید. خواه با تماشای فیلم و خواه با خواندن متن!
اگر شما هم از سایت های آموزش مجازی رایگان یا غیر رایگان استفاده میکنید، تجارب خود را از طریق کامنت یا کانال های روزیاتو در اینستاگرام و تلگرام به ما اطلاع دهید. آموزش مجازی، بستر فرصت آفرینی برای کارآفرینی دیجیتالی و استارت آپ های کم هزینه و پردرامد است. از کم شروع کنید و به توانایی خود باور داشته باشید.
آقا این edex که گفتید و حتی اسکرین شات گرفتید که معلومه حوزه پزشکی هست نه آموزشی. درستش edX.org هست
بله اصلاح شد