ترفندهایی ساده و کاربردی برای تشخیص کیفیت لباس که وقت خرید به کارتان می آید

ترفندهایی ساده و کاربردی برای تشخیص کیفیت لباس که وقت خرید به کارتان می آید

همه ی ما هنگام خرید لباس، کیف و کفش و دیگر انواع البسه، به دنبال جنس با کیفیتی هستیم، اما حتما شما هم تجربه ی آن را داشته اید که تصور می کردید لباسی که خریدید کیفیت خوبی دارد اما خیلی زود –حتی با اولین شستشو- کیفیتش را از دست داده و متوجه شدید پول خود را هدر دادید و مجبور شدید لباس دیگری بخرید. اما از کجا می توان کیفیت لباس را تشخیص داد؟ در ادامه به ترفندهای ساده ای می پردازیم که به شما در تشخیص کیفیت لباس کمک می کند تا هنگام خرید انتخاب درستی داشته باشید و از هدر رفتن پول تان جلوگیری کنید.

ترفندهای تشخیص کیفیت لباس
۱- کیفیت پارچه های نخی را با فشار دادن پارچه چک کنید
قسمتی از پارچه ی لباس را با دست بگیرید و چند ثانیه ای دست تان را محکم مشت کنید. اگر پارچه شکل کاغذ مچاله شده پیدا کرد، این مسأله نشان می دهد که در تولید آن از یک ماده ی اضافی استفاده شده تا شکل پارچه حفظ شود. چنین لباس هایی بعد از اولین شستشو ظاهری کهنه و بدشکل پیدا می کنند.
۲- درزهای لباس را بکشید تا فاصله ی بین ان ها مشخص شود
لباس های با کیفیت دوخت فشرده و متراکمی دارند و درزهای آن ها فاصله دار نیستند. درزهای لباس مورد نظر را به آرامی بکشید. اگر درزها فاصله دار باشند، یعنی آن لباس بی کیفیت است.
۳- زیپ ها نباید پلاستیکی و باز باشند
هنگام خرید لباس ها و اکسسوری ها دقت داشته باشید که زیپ های آن ها فلزی باشد چون کیفیت بالاتر و دوام بیشتری دارند. زیپ های باز پلاستیکی اغلب خراب می شود و این یکی از نشانه های پایین بودن کیفیت در بیشتر وسایل است.
۴- لبه دوزی لباس باید به اندازه ی کافی پهن باشد
لبه دوزی شلوارها و دامن ها باید تا ۴ سانتیمتر پهنا داشته باشد. در مورد بلوزها و پیراهن ها هم اندازه ی آن می تواند تا حدود ۲ سانتیمتر باشد. اگر لباس هیچ لبه دوزی ای نداشته باشد یا دوخت های لبه دوزی آن ساده باشد، این نشانه ی کیفیت پایین لباس است.
۵- پارچه را بکشید
جنس باکیفیت همیشه شکلش را حفظ می کند. یک قسمت کشی لباس را با دست بکشید و بعد آن را رها کنید. اگر پارچه شکلش را از دست بدهد، یعنی پارچه نامرغوب و کم کیفیت است.
۶- دو طرف زیپ باید هم اندازه باشند
دو طرف زیپ های پیراهن های زنانه، دامن ها و هر نوع دیگری از لباس باید هم اندازه، هم سطح و هم رنگ باشد.
۷- به لیبل لباس دقت کنید
پارچه های الیاف طبیعی مثل نخ، ابریشم و پشم استحکام دارند و با دوام تر از پارچه های الیاف مصنوعی هستند. با این حال، پارچه ی صد در صد نخ هم می تواند بعد از شسشتو فوراً آب برود. به همین دلیل بهتر است لباس هایی را انتخاب کنید که در آن ها ۵ تا ۳۰ درصد الیاف مصنوعی (ویسکوز، پلی استر، نایلون و غیره) هم وجود داشته باشد. چنین لباس هایی گشاد نمی شوند و دوام بیشتری دارند.
۸- طرح پارچه و نخ دوخت ها باید همرنگ باشد
طرح پارچه و رنگ نخ دوخت ها را چک کنید. اگر همه ی قسمت های طرح پارچه یکجور نیستند و نخ دوخت ها رنگ های متفاوتی دارند، این نشانه ی واضحی است که آن لباس یا وسیله با عجله تولید شده و برای تولید کننده ی آن کمیت اهمیت داشته نه کیفیت.
۹- دکمه ها و جادکمه ها را چک کنید
تولید کننده هایی که اجناس تقلبی یا کم کیفیت تولید می کنند، اغلب به جزئیات توجهی ندارند. به همین دلیل باید دکمه ها و جادکمه ها را قبل از خرید به خوبی بررسی کنید. دقت داشته باشید که دکمه ها محکم و هیچ نخی از آن ها بیرون نزده باشد. جادکمه ها هم باید دوخت تمیزی داشته و دو طرف آن ها به یک اندازه برش خورده باشد.
۱۰- به رنگ قسمت های چین خورده و تا شده دقت کنید
اگر رنگ دسته ها، بندها یا یراق ها رفته یا روی قسمت های چین و تا خورده ردی باقیمانده، این نشانه دهنده ی کیفیت پایین آن جنس است. همچنین اگر رنگ قسمتی از وسیله روشن تر یا تیره تر از بقیه ی قسمت های آن باشد یعنی با جنس بی کیفیتی رو به رو هستید. رنگ چنین اجناسی بعد از چند بار استفاده یا شستشو از بین می رود.
منبع: brightside
بدون نظر

ورود