از بوی بدن تا شباهت های ظاهری؛ با ۱۲ عامل بیولوژیک مؤثر در جذابیت زنان و مردان آشنا شوید

از بوی بدن تا شباهت های ظاهری؛ با ۱۲ عامل بیولوژیک مؤثر در جذابیت زنان و مردان آشنا شوید

جذابیت و کشش مقوله ی بسیار پیچیده ای است. گاهی نمی توانیم توضیح دهیم اصلا چه چیزی ما را مجذوب کسی کرده و باعث شده دائما در فکرش باشیم. درست است که بعضی افراد ملاک های رایج زیبایی را دارند، اما حقیقت آن است که علاقمند شدن یا نشدن به کسی در واقع مسأله ای بسیار درونی است. علت این مسأله می تواند ترکیبی از عوامل بیولوژیک و روانی و تحت تأثیر تجربیات شخصی افراد باشد. به همین دلیل هیچ دو انسانی تعریف یکسانی از جذابیت و عدم جذابیت ندارند. علم احتمالا قادر نیست همه ی دلایلی که باعث می شود کسی برایتان جذاب یا غیر جذاب باشد را تعیین کند اما دانشمندان پی برده اند ۱۲ عامل بیولوژیک وجود دارد که در جذب آدم ها به یکدیگر مؤثر است.

۱- بوی بدن

عوامل بیولوژیک مؤثر در جذابیت

تحقیقی در سال ۲۰۱۸ نشان داد بوی بدن زنان در موارد خاصی برای مردان جذابیت بیشتری می کند. در این پژوهش، زن ها زمانی بیشترین جذابیت را برای مردان داشتند که در بدن آن ها سطح هورمون استروژن بالا و سطح هورمون پروژسترون پایین بود. این توازن هورمونی حاکی از قدرت بالای باروری در زنان است و آن ها در این حالت جذابیت بیشتری برای مردان دارند.

۲- رژیم غذایی

غذایی که می خورید هم روی میزان جذابیت شما تأثیر دارد. تحقیقی در سال ۲۰۱۷ نشان داد در میان مردانی که عرق کرده بودند، آن هایی که میوه و سبزیجات زیادی در رژیم غذایی شان مصرف می کردند برای زنان جذاب تر از مردانی بودند که کربوهیدرات های تصفیه شده مثل پاستا و نان مصرف می کردند. محققان به این نتیجه رسیدند که وقتی رژیم غذایی سالمی داشته باشیم، احتمالا بوی بهتری از بدن مان ساطع می شود.

۳- قدرت باروری

قدرت باروری نه تنها باعث می شود بوی جذاب تری داشته باشیم، بلکه روی ظاهر ما هم نأثیر می گذارد. تحقیقی نشان داد مردان چهره و صدای زنان را زمانی جذاب تر می دانستند که در بدن زن ها سطح هورمون پروژسترون پایین و سطح هورمون استروژن بالا بود.

۴- هورمون ها

بعضی تحقیقات نشان می دهد تعادل هورمونی بدن ما احتمالا در اینکه به چه کسی علاقمند شویم تأثیرگذار است. برای مثال، مردانی که سطح هورمون مردانه ی تستوسترون در آن ها بالا است احتمالا بیشتر جذب زنانی می شوند که چهره ی زنانه تری دارند. منظور از چهره ی زنانه چشمان درشت، ابروهای کمانی و فک کوچک است. اما بالا رفتن سطح هورمون تستوسترون احتمالا تأثیری در بهتر شدن ظاهر مردان ندارد.

اگرچه تستوسترون و پروژسترون به ترتیب به عنوان هورمون های مردانه و زنانه شناخته می شوند، اما هر دوی آن ها در بدن زنان و مردان تأثیر گذارند. برای مثال، هورمون مردانه ی تستوسترون، میل جنسی را هم در مردان و هم در زنان بالا می برد.

۵- دیگر هورمون ها

احساس عشق به واسطه ی هورمون هایی در ما ایجاد می شود که به ما حسی مبهم و گرمابخش می دهند. دوپامین که به هورمون پاداش معروف است زمانی در بدن تولید می شود که کار لذت بخشی مثل وقت گذراندن با عزیزان مان و رابطه ی جنسی انجام می دهیم. هورمون نورپینفرین هم هنگامی تولید می شود که به چیزی کشش پیدا می کنیم. ترکیب این دو هورمون به ما احساس سرخوشی و سبکی می دهد.

علاوه بر این، زمانی که مجذوب چیزی می شویم، سطح سروتونین یا همان هورمون شادی در بدن ما بالا می رود. طبق تحقیقات، تماس فیزیکی مثل در آغوش گرفتن و رابطه ی جنسی، سطح اکسی توسین، معروف به هورمون عشق را در بدن بالا می برد. بنابراین هر چه با کسی که از مصاحبت با او لذت می برید وقت بیشتری بگذرانید و تماس فیزیکی بیشتری داشته باشید، بیشتر مجذوب آن شخص خواهید شد.

۶- مهربانی

مهربانی یک شخص می تواند او را تبدیل به فرد جذاب تر و دوست داشتنی تری کند. در تحقیقی مشاهده شد ذکر ویژگی های مثبت شخصیتی در کنار عکس افراد باعث شد شرکت کنندگان پژوهش نظر مساعدتری درباره ی چهره ی افراد داخل عکس ها داشته باشند.

رفتار نوع دوستانه هم باعث جذابیت می شود، احتمالاً به دلیل آنکه این یکی از ویژگی هایی بوده که اجداد ما در انتخاب جفت به آن توجه داشتند.

با رشد مغز انسان در طول تاریخ، هزینه ی پرورش فرزندان افزایش پیدا کرده است، به همین دلیل برای اجداد ما مهم بود جفتی برای خود انتخاب کنند که هم علاقمند به فرزند پروری باشد و هم توانایی این کار را داشته باشد. رفتارهای نوع دوستانه حاکی از وجود چنین ویژگی هایی است و همین مسأله میان انسان دوستی و مقوله ی انتخاب شریک عاطفی / زندگی ارتباط ایجاد می کند.

 ۷-  صدا

تحقیقی نشان داده است زنان، به ویژه پیش از شروع دوران تخمک گذاری، مردانی را ترجیح می دهند که با صدایی آرام و عمیق صحبت می کنند. احتمالا این مسأله دلیلی بیولوژیک دارد، چون تحقیقات نشان داده است عمیق تر بودن صدای افراد با سالم تر بودن فرزندان حاصل از آن ها مرتبط است. در حیات وحش هم حیوانات هرچه صدای عمیق تر و آرام تری داشته باشند، جثه ی بزرگ تری دارند.

در تحقیق دیگری هم معلوم شد کسانی که تجربه و فعالیت جنسی بیشتری داشتند، صدای آن ها از نظر غریبه ها جذاب تر بود.

۸- شباهت ها

تحقیقات علمی نشان می دهد ما به کسانی کشش پیدا می کنیم که از هر دو بعد فیزیکی و شخصیتی به ما شباهت دارند. برای مثال، در تحقیقی معلوم شد ما جذب ویژگی های ظاهری ای در دیگران می شویم که والدین مان هنگام تولد ما داشتند. احتمالا دلیل این مسأله آن است که ما کسی که مجذوبش شده ایم را شبیه به اولین مراقب زندگی مان می بینیم و این ویژگی های مشابه احساس خوبی در ما ایجاد می کند.

در تحقیقی مشاهده شد شباهت های ژنتیکی همسران بیشتر از دو شخصی بود که به طور تصادفی انتخاب شده بودند. در پژوهش دیگری هم معلوم شد اگر کسی شبیه ما باشد، احتمال آنکه به او اعتماد کنیم بیشتر می شود.

۹- تفاوت ها

گاهی هم تفاوت ها هستند که باعث جذابیت می شوند. برای مثال، اگر شما زندگی روتین و بی هیجانی داشته باشید، احتمالا جذب کسانی می شوید که تجربیات کاملا متفاوتی در زندگی شان داشته اند.

مسأله ی جذب شدن ما به افراد متفاوت با خودمان، احتمالا دلیل بیولوژیک هم دارد. در بحث تولید مثل، وجود اندکی تفاوت به نفع تان تمام خواهد شد. برای مثال، مجموعه ی سازگاری بافتی اصلی (The Major Histocompatibility Complex) بخشی از سیستم ایمنی بدن است که به سلول ها کمک می کند مولکول های بیگانه را شناسایی کند. اگر تفاوت زیادی بین ساختار این مجموعه در بدن شما و جفت تان وجود داشته باشد، در نتیجه ی این مسأله خطرات جفتگیری کاهش و تغییر پذیری ژنتیکی فرزندان حاصل از شما افزایش می یابد، به این معنی که احتمال آنکه صاحب فرزندانی سالم تر با سیستم ایمنی بهتر شوید بیشتر می شود.

۱۰- پختگی

وقتی به پختگی می رسیم، درک بیشتر و بهتری از خودمان پیدا می کنیم. این مسأله می تواند هنگام انتخاب شریک عاطفی / زندگی به کمک ما بیاید، چون احتمال بیشتری وجود دارد که بدانیم دنبال چه هستیم و چه چیزی برایمان اهمیت دارد.

در سنین پایین تر ممکن است هنگام انتخاب شریک عاطفی مجذوب ویژگی های ظاهری شخص مقابل شویم و توجهی به ویژگی های درونی از جمله ارزش ها، عقاید و نحوه ی رفتار او با دیگران نداشته باشیم. اما هر چه پخته تر می شوید، به مجموعه ی ویژگی های دیگران بیشتر توجه می کنید، نه فقط ظاهر آن ها.

۱۱- سلامتی

تحقیقات علمی نشان داده است، سلامتی یکی از عوامل تعیین کننده در جذاب دانستن افراد است. منظور از سلامتی لزوما فرم و سایز بدن نیست، اگرچه گاهی شاخص توده ی بدنی پایین هم به دلیل تغییر هنجارهای اجتماعی، یکی از دلایل جذابیت محسوب می شود.

در تحقیقات مشاهده شد در خصوص مردان، مردانگی، تقارن صورت و داشتن چهره ای میانگین (برخوردار از ویژگی های معمول چهره ی هم جنسان و هم سن و سالان خود) تأثیری مثبت و اضافه وزن یا چاقی تأثیری منفی در جذاب دانستن مردان داشت. در بحث جذابیت زنان هم، زنانگی تأثیری مثبت و اضافه وزن یا چاقی تأثیری منفی در این مسأله داشت.

در مجموع، اگر شخصی سالم و تندرست به نظر برسد، به این معنی است که خواب کافی دارد، ورزش می کند و رژیم غذایی مناسبی دارد. این مسأله هم در ظاهر شخص و هم در رفتار او بروز پیدا می کند.

۱۲- خصوصیات چهره

تحقیقات علمی ثابت کرده است بعضی از خصوصیات چهره در جذابیت افراد تأثیر گذارند. این خصوصیات گاهی تقارن صورت و گاهی هم لبخند کج یا یک خال زیبا است که شخص را از دیگران متمایز می کند. چهره های میانگین (برخوردار از ویژگی های معمول چهره ی هم جنسان و هم سن و سالان خود) و ساده برای اغلب افراد بیشترین جذابیت را دارند، احتمالا به دلیل آنکه چهره های استاندارد برآیندی از مجموعه ی متنوع تری از ژن ها هستند.

از طرفی دیگر، چهره های آشنا بیشترین جذابیت را دارند، چون ما انسان ها احتمالا بیشتر از هر چیز دیگری در زندگی تحت تأثیر تجربیات شخصی خود هستیم.

زن جذاب و جذابیت زنانه: ویژگی‌های ظاهری زنان که مردان را شیفته خود می‌سازند

خصوصیاتی که از لحاظ علمی سبب کاهش میزان جذابیت شما می شوند

۱۳ ویژگی ای که زنان را قوی و برای مردان جذاب می کند

آیا مردانی که ریش و سبیل دارند مردانه‌تر و جذاب‌تر به نظر می رسند؟

منبع: thisisinsider
مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود