۹ پیامد فاجعه بار گرمایش زمین؛ سرنوشت شومی که چندان با آن فاصله نداریم

۹ پیامد فاجعه بار گرمایش زمین؛ سرنوشت شومی که چندان با آن فاصله نداریم

گرمایش زمین سوژه ی بسیاری از فیلم های آخر الزمانی بوده است و در این فیلم ها غالباً کره ی زمین به این شکل از بین می رود. حقیقت آن است که این فیلم ها چندان از واقعیت دور نیستند. در طول سه قرن گذشته، میانگین دمای هوای کره ی زمین یک درجه افزایش یافته است. تا سال ۲۰۵۰، دمای هوا نیم درجه ی دیگر هم افزایش خواهد یافت. این تغییرات به ظاهر اندک می تواند مشکلات جدی ای برای بشر به وجود آورد. در ادامه می خواهیم ببنیم گرم شدن زمین دقیقا چه عواقبی دارد.

۱- خشکسالی

پیامدهای گرمایش زمین

این بدیهی ترین پیامد گرمایش زمین است. البته همه ی قسمت های زمین در خطر خشکسالی نیستند و این اتفاق بیشتر در نیمه ی جنوبی زمین رخ خواهد داد. برای مثال، در افریقای جنوبی ظرف سه سال گذشته فقط به اندازه ی میانگین بارش سالانه باران آمده است، در نتیجه ساکنان این مناطق از آب شیرین و خاک کمتری برخوردارند. در مجموع، به گفته ی دانشمندان اگر اقدامی برای مقابله با این شرایط نشود میزان آب شیرین کره ی زمین کاهش پیدا خواهد کرد.

۲- باران های سیل آسا

شاید عجیب به نظر برسد اما این مشکل مغایرتی با مورد قبلی ندارد. با بالا رفتن دما، آب ها از سطح زمین تبخیر می شوند و به اتمسفر زمین می روند. این مسأله منجر به باران های سیل آسا در بیشتر مناطق زمین خواهد شد. اما مشکل خشکسالی با این باران ها حل نخواهد شد. چون این آب ها فقط وارد دریاچه ها و رودخانه ها می شوند، دوباره از آنجا تبخیر می شوند و  این چرخه دائما تکرار می شود.

۳- سیل

وقوع باران های سیل آسا منجر به بالا آمدن سطح دریا خواهد شد. در بسیاری از کشورها این مسأله باعث افزایش وقوع سیل می شود. سیل پدیده ی به شدت ویرانگری است. حتی حالا هم کنترل آن ممکن نیست و وقوع آن نتیجه ای جز فاجعه و مصیبت ندارد. با گرم تر شدن زمین شدت این سیل ها حتی بیشتر خواهد شد. بعضی از مناطق ساحلی و جزایر هم به زیر آب خواهند رفت.

۴- ازدیاد جمعیت حشرات

اگر گرمایش زمین مزیتی داشته باشد، فقط برای حشرات خواهد بود. به لطف تغییرات آب و هوایی، حشرات به نواحی شمالی زمین مهاجرت خواهند کرد، در حالی که پیش از آن به دلیل دمای هوا نمی توانستند در این مناطق دوام بیاورند. جمعیت حشرات به شدت افزایش خواهد یافت، بنابراین ظرف حدوداً سی سال آینده شاهد ازدیاد جمعیت پشه ها، عنکبوت ها، کنه ها و مگس ها خواهیم بود. این مسأله برای انسان ها بسیار مشکل ساز خواهد شد. در نتیجه ی آن، بیماری های مختلفی شیوع پیدا خواهد کرد و بخشی از درختان را به دلیل تغذیه ی حشرات از آن ها از دست خواهیم داد.

۵- آتش سوزی جنگل ها

حشرات تنها خطری نیستند که درختان را تهدید می کند. با بالا رفتن دما، آتش سوزی جنگل ها بیشتر خواهد شد. این مسأله مشکلات زیادی برای انسان ها به وجود می آورد. مهار آتش تقریبا غیر ممکن است بنابراین مردم مجبور به ترک محل زندگی خود می شوند و این مسأله خسارت مالی زیادی به بار می آورد. همچنین در اثر آتش سوزی ذرات میکروسکوپی زیادی وارد هوا و در نهایت ریه های ما می شود. آتش سوزی جنگل ها حالا هم زیاد اتفاق می افتد اما گرمایش زمین شرایط را وخیم تر خواهد کرد.

۶- کاهش جمعیت ماهی ها

افزایش دما روی موجودات آبی هم تأثیر منفی خواهد داشت. به دلیل تغییرات آب و هوایی، از تعداد مکان های قابل زندگی برای ماهیان کاسته خواهد شد. این مسأله کار پیدا کردن غذا را برای این موجودات دشوارتر خواهد کرد. حتی نیم درجه افزایش دما منجر به از بین رفتن هشتاد درصد جزایر مرجانی کره زمین خواهد شد و یک درجه افزایش تمامی آن ها را از بین خواهد برد. در نتیجه ی این مسأله ماهی های کمتری در دریاها و اقیانوس ها خواهیم داشت و قیمت آن به شدت افزایش خواهد یافت.

۷- تخریب شدن جاده ها و خانه ها

دمای هوا در نواحی شمالی زمین بسیار بیشتر خواهد شد اما ساکنان این مناطق خوشحال و راضی نخواهند بود. زمستان ها گرم تر خواهند شد و یخچال هایی که همیشه وجود داشته اند شروع به ذوب شدن می کنند. بسیاری از ساختمان های این مناطق تخریب خواهند شد و حتی جاده ها هم تحمل این تغییرات دمایی را نخواهند داشت.

۸- بی کیفیت شدن محصولات کشاورزی

تنها مقدار میوه ها و سبزیجات نیست که در اثر خشکسالی کاهش خواهد یافت. کیفیت مواد غذایی هم به دلیل گرم شدن زمین کاهش پیدا می کند. تولید دائمی کربن دی اکسید باعث بیشتر شدن سرعت رشد گیاهان خواهد شد و این سرعت به قدری زیاد خواهد بود که ریزمغذی ها فرصت شکل گیری پیدا نمی کنند. نتیجه ی آن، تولید میوه ها و سبزیجاتی با پروتئین ها، ویتامین ها و مواد معدنی کمتر خواهد بود، در حالی که این مواد مغذی برای سلامتی ما ضروری هستند.

۹- طوفان و بوران

وقوع باران های سیل آسا و جاری شدن سیل تنها مشکلات گرمایش زمین نیستند. با بالا رفتن دما، دنیا باید خود را برای طوفان ها و بوران ها هم آماده کند. همانطور که پیشتر ذکرشد، در این حالت آب ها زودتر تبخیر خواهند شد و به شکل باران و برف به زمین برخواهند گشت. بالا رفتن سرعت تبخیر، چرخه ی آبی اقیانوس ها را افزایش می دهد که نتیجه ی آن وقوع طوفان های شدید خواهد بود. این طوفان ها زندگی روی کره ی زمین را نه تنها ناخوشایند بلکه خطرناک هم می کنند.

هنوز هم برای مقابله با گرمایش زمین دیر نشده و کمترین کاری که می توانیم انجام دهیم این است که مشکلات آینده را کمتر کنیم. تک تک ساکنین کره ی زمین می توانند در این کار نقش داشته باشند. تفکیک زباله ها، استفاده از محصولات سازگار با محیط زیست و بسیاری از چنین کارهای ساده ای می تواند وضعیت کره ی زمین را به میزان قابل توجهی بهبود بخشد.

۹ عادت روزانه ای که صدمه ای جدی به محیط زیست وارد می کند

منبع: brightside
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۲ نظر

ورود

  • ali hosseini آبان ۱۹, ۱۳۹۷

    برادر من ساکن سوئده امسال یه عکسایی از اونجا برام فرستاد وحشت تموم وجودمو گرفته بود چه بلایی اخرش سر زمین میاریم.
    اینقدر اونجا خشکسالی شدید بودش امسال همه ی چمنهای کوچه خیابون زرد شده بودن

    یه زمانی میگفتن کشورای نفت خیز پنج درصد باید به صورت اجباری برا مقابله با گرمایش جهانی اختصاص بدن همه ی این کشورا گفتن نه نمیدیم
    جالبه بیشترین ضرر رو خود همین کشورا میکنن
    بعدم میاییم برا کارخونه هایی که میخوان پاک باشن قوانین ضد بشری تصویب میکنیم یا مسخرشون میکنیم
    یه چیزی داریم به اسم contaminated pollution. یعنی الودگی هایی که ذخیره شدن. همه میدونیم هرجا انسان قدم بزاره و دستش بخوره حتما از خودش الودگی به جا میزاره. اما چند سالیه بحث سر اینه که این الودگی رو وارد طبیعت یا اکوسیستم نکنن. به نوع الودگی رو به صورت نهان در بیارن مثلا الودگی هایی که یه باطری تولید میکنن رو تا حدودی تونستن حتی تو چین و کشورای افریقایی مهار کنن یعنی اینکه این الودگی رو وارد چرخه طبیعت نکنن. چون باطری از همون اولش دارای الودگی بوده و هست.

  • P-ACTION آذر ۴, ۱۳۹۹

    عالی بود ممنون از سایت خوبتون