۸ ویژگی شخصیتی که برای بنیان خانواده سم است؛ از زورگویی تا کینه‌ورزی

۸ ویژگی شخصیتی که برای بنیان خانواده سم است؛ از زورگویی تا کینه‌ورزی

همه آم‌ها خوب نیستند و هر کسی روش خاص خود را برای کنار آمدن با مشکلات دارد. اما این دلیل نمی‌شود که در لحظات بحرانی دست به دامن مشاجره و بحث شد، مخصوصا وقتی می‌توان با گفتگو و در آرامش  مشکلات را حل کرد.

متاسفانه سرعت بسیار زیاد زندگی مدرن، اطلاعات بی ارزش زیادی که به واسطه موبایل و اینترنت به دست افراد می‌رسند و تغییر ارزش‌ها و ضدارزش‌ها باعث شده تا مردم خشونت، استرس و اضطراب بیشتری را تجربه کنند و در اکثر مواقع در حسرت آرامش و سکوت بمانند.

این در حالیست که اگر همه به رفتارهای خود واقف شوند و بدانند که در مواقع بحرانی چه واکنش‌هایی باید از خود نشان دهند، بدون شک جامعه‌ای آرام‌تر و شادتر را شاهد خواهیم بود و زندگی شخصی افراد نیز بهبود چشمگیری خواهد یافت.

در این میان، شاید بد نباشد تغییر روند زندگی مدرن را از خانه‌های خود شروع کنیم. یعنی در واقع از خودمان شروع کنیم. برای این امر باید ویژگی‌های شخصیتی مضر و سمی را بشناسیم و از آنها دوری کنیم.

در این راستا در ادامه ۸ ویژگی شخصیتی که برای بنیان خانواده سم است را برایتان توضیح داده‌ایم تا اگر به این رفتارها عادت دارید، در سریع‌ترین زمان ممکن آنها را ترک کنید. با صبر و تمرین می‌توان اشتباهات رفتاری را ترک کرد.

تا انتهای مطلب همراهمان باشید.

۸- تصمیم‌گیری به جای همه

8 ویژگی شخصیتی که برای بنیان خانواده سم است
بیا این پیراهن رو برات بخریم / اما من اون یکی رو دوست دارم / این برات مناسب تره / باشه …

خیلی خوب است که در مواقع خاص که انسان قدرت تصمیم گیری درست ندارد، یک نفر باشد که راه درست را به او نشان دهد. اما حل کردن همه مسایل زندگی و تصمیم‌گیری کردن به جای دیگران همیشه هم نشانه دوست داشتن نیست. اگر احساس می‌کنید که این شما هستید که باید به جای همه نظر بدهید، به جای آنها تصمیم گیری کنید و هیچ کسی هم حق ندارد برخلاف میلتان رفتار کند، توصیه می‌کنیم همین جا دست از این رفتار اشتباه بردارید.

شما مالک یا صاحب دیگران نیستید و این اجازه را هم ندارید که همیشه به جای آنها تصمیم‌گیری کنید. مطمئن باشید با این کار عشق و علاقه خود را نشان نمی‌دهید بلکه با زبان بی زبانی به طرف مقابل می‌گویید که بی‌عرضه است و اگر شما نباشید نمی‌تواند کوچک‌ترین کارهای زندگی‌اش را انجام دهد.

۷- برنامه‌ریزی به جای همه

کی از خونه می ریم بیرون؟ / هنوز نمی دونم بعدا در موردش تصمیم می گیریم / من باید الان بدونم چون باید برای همه چیز برنامه ریزی کنم.

برخی افراد عادت دارند که برای همه چیز و همه کارها بر اساس سلیقه و شرایط خود برنامه‌ریزی کنند. این افراد وقتی همه چیز طبق مرادشان باشد، کاملا آرام و خوب هستند اما امان از وقتی که فردی دیگر در تصمیماتشان دخالت کند و نظر بدهد. آن وقت است که چهره سلطه‌گر خود را نمایان می‌کنند و با مشاجره و داد و بیداد سعی می‌کنند دوباره کنترل صددرصدی امور را بدست بگیرند.

این یکی از ویژگی‌های شخصیتی بسیار مسموم برای بنیان خانواده است زیرا هیچ انسانی را تاب اسیری نیست و پس از مدتی طرف مقابل از این مدل زندگی خسته و دلزده خواهد شد.

۶- توجیه کردن اشتباهات

8 ویژگی شخصیتی که برای بنیان خانواده سم است
جورابای منو نیووردی؟ / آه ببخشید همه چی رو برداشتم غیر از جورابات …/ اوکی / ببخشید! قبل از اومدن کلی کار سرم ریخته بود.

احترام دو طرفه یکی از اصول اولیه رابطه عاطفی سالم است. اگر دو نفر با یکدیگر احساس راحتی داشته باشند برای مدت زمان طولانی‌تری می‌توانند با هم زندگی کنند. به طور مثال اگر زن از همسرش بخواهد که آشغال‌ها را دم در بگذارد، او قبول می‌کند زیرا می‌خواهد تعادل همکاری در زندگیشان حفظ شود. اما اگر رابطه با مشکلات حل نشدنی درگیر باشد، ممکن است درخواست یک طرف از دیگری نادیده گرفته شود و فرد خاطی هم برای در رفتن از زیر بار پاسخ واقعی، شروع به توجیه کردن کارش کند.

اینجاست که رابطه هر روز بدتر می‌شود زیرا احترام طرفین از بین رفته و آنها دیگر برای خواسته‌های هم ارزشی قایل نیستند.

۵- وابستگی

8 ویژگی شخصیتی که برای بنیان خانواده سم است
عزیزم هر چی دوست داری برای خودت انتخاب کن!

رابطه‌ای که بر اساس وابستگی به طرف مقابل ساخته شود هیچ ارزشی ندارد. بارزترین نمونه این امر، وابستگی مالی است که مشکلات فراوانی را در رابطه زوجین به همراه دارد. در ابتدای رابطه، هیچ کدام از طرفین به تفاوت‌ها و اختلاف‌نظرها توجه چندانی ندارند. اما پس از کمرنگ شدن هیجانات اولیه و شناخت بهتر یکدیگر، مشکلات نمایان می‌شوند.

به همین خاطر است که همیشه توصیه می‌شود دو نفر حتما از یک سطح فرهنگی و اقتصادی برخودار باشند تا کمترین اختلاف را در زندگی با هم تجربه کنند.

۴- انتقاد و سرزنش کردن

من بهت گفته بودم که فروشگاه اون ور خیابون امروز تخفیف زده. باید اونجا می رفتی خرید!

همه ما همیشه در معرض انتقادهای پایان‌ناپذیر قرار داریم. از مدرسه و محل کار گرفته تا خانه. به همین خاطر دوست نداریم در خانه در کنار فردی که عاشقش هستیم هم مورد انتقاد و سرزنش قرار بگیریم زیرا توقعمان این است که در کنار این شخص فقط باید آرامش داشت و بس. به همین خاطر، اگر شریک عاطفی شما عادت دارد به همه چیز اعتراض کند و شما را برای همه کارهایی که انجام می دهید مورد سرزنش قرار دهد، با او صحبت کنید و متقاعدش کنید که دست از این کار بردارد. این عادت می‌تواند به جدایی دو طرف منجر شود.

۳- کینه داشتن

8 ویژگی شخصیتی که برای بنیان خانواده سم است
امیدوارم با خوردن این سالاد مثل اون دفعه معده درد نگیرم. / هر چی باشه از او ماهی که مامانت پارسال درست کرده بود خیلی بهتره.

اگر شریک عاطفی شما هنوز اتفاقات سال گذشته را به شما یادآوری می‌کند و بابت آنها شما را مورد سرزنش قرار می‌دهد بهتر است پیش از فروپاشی این رابطه، با او صحبت کنید و از وی بخواهید از کینه ورزی و یادآوری گذشته‌ها دست بردارد.

۲- کنترل کردن طرف مقابل

8 ویژگی شخصیتی که برای بنیان خانواده سم است
واجب بود که کارهام رو همین امشب تموم کنم و به همین خاطر تا دیروقت تو دفتر موندم. / امروز همسر من چه ساعتی از دفتر کارش بیرون اومده؟

یک رابطه سالم دو طرفه، رابطه ای است که بر اساس احترام و اطمینان بنا نهاده شده باشد. اگر احساس می‌کنید به همسر خود شک دارید بهتر است با خود او در مورد این مساله صحبت کنید. نه اینکه بخواهید با پلیس بازی یا تعقیب کردن به نتیجه برسید. مطمئن باشید اگر بدون غرض در مورد احساسات منفی خود سخن بگویید و همسرتان هم انسان سالم و درستی باشد، حتما در رفع این شک و تردیدها به شما کمک خواهد کرد.

۱- کم صبر بودن

قراره اینجا خونمون رو بسازیم. ممکنه مجبور باشیم یه مدتی با سر و صدای ساخت و ساز کنار بیایم تا خونه تکمیل شه. / شاید بهتر باشه یه خونه آماده و ساخته شده بخریم.

همیشه نمی‌توان انتظار داشت که در همان لحظه دلخواه همه چیز باب میل ما پیش برود. گاهی با صبر کردن نتیجه بهتری بدست خواهد آمد. بسیاری از زوج‌های امروزی به این اعتراض دارند که چرا خواسته‌هایشان سریعا برآورده نمی‌شود. اما بهتر است بدانید گاهی سریع اجابت شدن درخواست‌ها می‌تواند مشکلات بیشتری بدنبال داشته باشد. با صبر می‌توان رابطه عمیق‌تر و طولانی‌تری را رقم زد.

منبع: brightside
بدون نظر

ورود