۱۰ حقیقت جالب و شگفت انگیز درباره تولید مثل و زایمان حیوانات

۱۰ حقیقت جالب و شگفت انگیز درباره تولید مثل و زایمان حیوانات

دنیای حیوانات مملوء از شگفتی است و کار تولید مثل و زایمان آن ها هم از این قاعده مستثنی نیست. مدت زمان بارداری در همه ی حیوانات یکسان نیست و بعضی از آن ها بارداری بسیار کوتاهی به قدر چند روز و بعضی دیگر بارداری طولانی ای، حتی بیشتر از یک سال دارند. اما این همه ی شگفتی تولید مثل پرماجرای این موجودات نیست. مثلاً در بعضی گونه ها وظیفه ی به دنیا آوردن نوزادان بر عهده ی جنس نر است و یا بعضی موجودات حیوان دیگری را مجبور به نگهداری از تخم های خود می کنند. در ادامه به ۱۰ حقیقت عجیب و جالب درباره ی زایمان حیوانات می پردازیم.

۱- زرافه ها ایستاده زایمان می کنند

تولید مثل و زایمان حیوانات

مدت زمان بارداری در زرافه های ماده چهارده تا پانزده ماه است. این حیوانات هنگام زایمان روی پاهایشان می ایستند تا نوزادشان را با فشار بیرون بیاورند. وقتی بچه زرافه از شکم مادرش بیرون می آید روی زمین می افتد. بچه زرافه ها از ارتفاعی نزدیک به ۱/۸۲ متر روی زمین می افتند و این مسأله به جدا شدن بند ناف آن ها کمک می کند. این حیوانات در هنگام تولد حدود ۴۵ تا ۶۸ کیلوگرم وزن و نزدیک به ۱/۸۲ متر قد دارند.
پروسه ی تولید مثل در زرافه ها از جایی آغاز می شود که زرافه ی نر از ادرار زرافه ی ماده می نوشد تا متوجه شود که از نظر جنسی آمادگی جفتگیری را دارد یا نه.

۲- وزغ های سورینامی از پشت شان زایمان می کنند

وزغ های سورینامی از درون حفره هایی روی پشت مادرشان پا به دنیا می گذارند.
ابتدا وزغ ماده تخم می گذارد. سپس وزغ نر تخم ها را بارور می کند و همه ی تخم ها را روی پشت وزغ ماده قرار می دهد. بعداز آن، یک لایه پوست روی تخم ها می آید که تا زمان بیرون آمدن بچه قورباغه ها از تخم ها از آن ها محافظت می کند. بعد از حدود هفت روز، بچه قورباغه ها از درون حفره های پوست بیرون می آیند.

۳- کفتارهای خال دار زایمان پرمخاطره و دردناکی دارند

سطح هورمون نرینگی تستوسترون در کفتارهای ماده سه برابر بیشتر از کفتارهای نر است، به همین دلیل این حیوانات زایمان پرمخاطره و خاصی دارند. زایمان کفتارهای ماده از طریق اندام کلیتوریس آن ها انجام می شود که به آن شبه آلت نری هم گفته می شود. مجرای زایمانی کفتارهای ماده فقط حدود ۲/۵ سانتیمتر عرض دارد، به همین دلیل بسیاری از نوزادان این حیوان زنده به دنیا نمی آیند. خفگی نوزادان در زایمان اول کفتارهای ماده بسیار رایج است.
حیوانات دیگری هم هستند که شبه آلت نری دارند، مثل میمون های سنجابی، میمون های لمور، فوساها که نوعی پستاندار گوشتخوار شبیه به گربه هستند و گربه های زباد که نوعی پستاندار با چهره ای شبیه به گربه و بدنی مانند خرس هستند.

۴- پلاتیپوس ها از معدود پستاندارانی هستند که تخم می گذارند

پلاتیپوس یکی از پنج پستاندار دنیا است که تخم می گذارد. پلاتیپوس ماده یک لانه ی زیرزمینی درست می کند و در آنجا تخم می گذارد. تخم ها ابتدا به مدت دو هفته در شکم پلاتیپوس هستند و بعد پلاتیپوس ده روز دیگر روی تخم هایش می خوابد و آن ها را با دمش گرم نگه می دارد. پلاتیپوس ماده با دندان و پوزه اش به پوسته ی تخم ها ضربه می زند و آن ها را می شکند تا به بیرون آمدن نوزادها از تخم ها کمک می کند.

۵- بچه های جانوران کیسه دار نارس به دنیا می آیند

کیسه داران ماده (شاخه ای از حیوانات که شامل کانگوروها، والابی ها و صاریغ ها می شود) دو رحم دارند. این حیوانات سه واژن هم دارند که دو تای آن ها برای جفتگیری و یکی از آن ها برای زایمان است.
جانوران کیسه دار مانند بیشتر پستانداران جفت جنین ندارند و نوزادان آن ها تنها به مدت یک ماه در شکم مادرشان هستند. بعد از این مدت، نوزادان به صورت نارس به دنیا می آیند. اگرچه در این مرحله چشم ها و گوش های آن ها هنوز کاملاً رشد نکرده، اما بینی، دهان و دست و پاهای آن ها انقدر رشد کرده که بتوانند به درون کیسه ی مادرشان بروند و در آنجا کاملا رشد کنند. بچه های این حیوانات عمدتاً از شیر مادرشان تغذیه می کنند.

۶- کار زایمان در اسب های دریایی به عهده ی جنس نر است

اسب های دریایی متعلق به خانواده ای از ماهی ها به نام سوزن ماهیان هستند که بیش از سیصد گونه را شامل می شود. برای تولید مثل، اسب دریایی ماده تخم هایش را درون کیسه ای مخصوص در بدن اسب دریایی نر می گذارد که در آنجا تخم ها بارور می شوند. در بعضی موارد، تخم ها به دم اسب دریایی نر متصل می شوند. بعد از حدود بیست روز، اسب دریایی نر بیشتر از هزار نوزاد به دنیا می آورد.
لوله ماهی ها و اژدهای دریایی برگ دار هم به همین شکل تولید مثل می کنند.

۷- ماهی های سیکلید تخم هایشان را درون دهان شان نگه می دارند

ماهی های سیکلید متعلق به یکی از خانواده های بزرگ ماهیان به نام سیکلید هستند که شامل تیلاپیاها و فرشته ماهی ها می شود.
هنگام تولید مثل، سیکلیدهای نر تخم های بارور شده را درون دهان شان نگه می دارند و تخم ها تا بیرون آمدن نوزادان در همان جا باقی می مانند. به این فرآیند دهان پروری گفته می شود.
ماهی نر در طول این مدت قادر به خوردن غذا نیست. به همین دلیل گاهی ماهی ماده تخم ها را درون دهانش نگه می دارد، و یا نر و ماده به نوبت از تخم ها نگهداری می کنند. ماهی هایی که با روش دهان پروری متولد می شوند، ابتدا به شدت کوچک و ضعیف هستند و نیاز به مراقبت دارند تا تغذیه شوند و رشد کنند.

۸- گربه ماهی های کوکو حیوان دیگری را مجبور به نگهداری از تخم هایشان می کنند

گربه ماهی های کوکو برای به دنیا آوردن نوزادان شان دست به کار عجیبی می زنند.
این گربه ماهی ها از دهان ماهی های سیکلید برای نگهداری از تخم هایشان استفاده می کنند. گربه ماهی کوکو درون دهان یک ماهی سیکلید تخم می گذارد تا تخم هایش را برای او نگه دارد.
در این حین، سیکلید نر سر می رسد و مشتاقانه سعی می کند تخم هایی که تصور می کند متعلق به سیکلید ماده هستند را بارور کند، در حالی که آن تخم ها متعلق به گربه ماهی کوکو هستند. همه ی این اتفاقات در چند ثانیه رخ می دهد.
از آنجایی که تخم های گربه ماهی کوکو زودتر از تخم های سیکلیدها رشد می کنند، در اغلب موارد نوزادان آن ها با خوردن تخم های سیکلیدها خود را تغذیه می کنند.

۹- زنبورهای عنکبوتی استرالیایی زایمان وحشتناکی دارد

زنبور عنکبوتی برای تولید مثل، ابتدا یک عنکبوت شکارچی را فلج می کند. سپس درون شکم عنکبوت تخم گذاری می کند و تا بارور شدن تخم ها و بیرون آمدن نوزادان صبر می کند. بعد از بیرون آمدن نوزادان از تخم ها، زنبور عنکبوت را به طور کامل می بلعد.

۱۰- کرم پهن ها می توانند با دو قسمت کردن خود تولید مثل کنند

تخم های بارور شده ی کرم پهن ها درون یک پیله در بدن شان رشد می کنند. این کرم ها می توانند تخم های خود را به وسیله ی اسپرم های بدن شان بارور کنند. علاوه بر این، کرم پهن ها می توانند با تقسیم کردن بدن خودشان، تولید مثل کنند.
در حالتی دیگر، کرم پهن ها برای تولید مثل اسپرم خود را وارد پوست خارجی کرم پهن دیگری می کنند.

بیشتر بخوانید:

حقایقی بسیار جالب درباره عادت های خواب حیوانات که حیرت زده تان خواهد کرد

با ۱۰ مورد از گران قیمت ترین حیوانات دنیا آشنا شوید

با ۱۲ مورد از باهوش ترین حیوانات دنیا آشنا شوید

با ۱۰ مورد از کهنسال ترین حیوانات دنیا آشنا شوید

حقایقی جالب درباره حیوانات شگفت انگیز قطب شمال

منبع: businessinsider
دیجیاتو
۲ نظر

ورود

  • مهری دی ۳۰, ۱۳۹۷

    خیلی جالب بود ممنون

  • ابراهیم بهمن ۳, ۱۳۹۹

    سلام
    در مورد سیکلید ماهی خودمون(ایرانو سیکلا هرمزنسیس) که در رودخانه مهران زندگی می‌کنه وظیفه نگهداری تخمها(دهان پروری) بر عهده جنس ماده است.