اضطراب بر کدام قسمت های بدن و به چه شکل تأثیر می گذارد؟

اضطراب بر کدام قسمت های بدن و به چه شکل تأثیر می گذارد؟

همه ی ما بارها شنیده ایم که اضطراب تأثیر بسیار زیادی بر سلامت روح و روان ما دارد. محققان معتقدند اضطراب پیوسته و طولانی مدت می تواند در بعضی بخش های بدن ما انباشته شود و ما آن را با بیماری های دیگری اشتباه می گیریم در حالی که علت اصلی مشکل مان فقط روحی است. در ادامه می خواهیم ببینیم تأثیر اضطراب در بدن در کدام قسمت های آن و به چه شکل است.

۱- گردن و کتف

تأثیر اضطراب بر بدن

اضطراب منجر به سفت شدن و فشار آمدن به عضلات ناحیه ی گردن و شانه ها می شود. وقتی اضطراب داریم، ناخودآگاه شانه هایمان را بالا می دهیم و این حالت عضلات گردن و شانه ها را سفت می کند، در نتیجه در این قسمت ها احساس درد می کنیم.

۲- سر

ما اغلب هنگام اضطراب دچار سردرد یا میگرن می شویم. این مسأله به خاطر مواد شیمیایی ای است که هنگام اضطراب در بدن تولید می شود. این مواد شیمیایی روی عصب ها و عروق خونی مغز تأثیر می گذارند که نتیجه ی آن بروز سردرد است.

۳- معده

معده ی ما واکنش خیلی سریعی به وضعیت روحی ما دارد. اضطراب نه تنها می تواند روی وضعیت معده تأثیر بگذارد بلکه دانشمندان معتقدند می تواند جمعیت میکروبی درون معده را تغییر دهد. علاوه بر این، وقتی دچار اضطراب می شویم ممکن است اسید معده شروع به ترشح کردن کند که این مسأله منجر به سوزش معده می شود.

۴- کمر

دانشمندان معتقدند کمر درد اغلب منشأ روحی دارد. وقتی تحت اضطراب هستیم، روال معمول زندگی، رفتار، نحوه ی راه رفتن، خوابیدن و نشستن، همه و همه دستخوش تغییر می شود و ممکن است این تغییرات روی عضلات اطراف ستون فقرات تأثیر بگذارد. وقتی این عضلات سفت شوند، ممکن است دچار کمر درد شویم.

۵- فک

اگر تا به حال تجربه ی دندان قروچه داشته اید، به احتمال زیاد علت اصلی آن اضطرابی است که درگیر آن هستید. عضله ی اصلی فک که به آن عضله ی جونده یا ماستر گفته می شود، وقتی مضطرب هستید تحت فشار قرار می گیرد و چانه را وادار می کند از طرفی به طرفی دیگر حرکت کند. دندان قروچه دقیقا به همین علت رخ می دهد.

۶- پوست

وقتی مضطرب هستیم در بدن ما هورمون اضطراب تولید می شود که پوست ما را بسیار آسیب پذیر می کنند. به علاوه، این هورمون غدد چربی پوست را فعال می کند و آن ها شروع به تولید چربی بیشتری می کند. در نتیجه منافذ پوست مسدود می شوند و جوش می زنیم یا دچار مشکلات پوست دیگری می شویم.

۷- لوزالمعده

وقتی درگیر اضطراب مزمنی هستیم، بدن به لوزالمعده سیگنال می دهد تا انسولین بیشتری تولید کند، در حالی که این مقدار در حقیقت بیشتر از انسولین مورد نیاز بدن است. تداوم تولید بیشتر انسولین می تواند به عروق خونی صدمه بزند، منجر به افزایش وزن شود و حتی خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد.

۸- مفاصل، استخوان ها و عضلات

احساس درد در استخوان ها، مفاصل و عضلات سراسر بدن می تواند به دلیل اضطراب باشد. تحقیقات نشان داده است بین نشانه های افسردگی و احساس درد در تمام بدن ارتباط وجود دارد. اگر احساس می کنید افسرده هستید، به متخصص مراجعه کنید. برای درمان افسردگی همیشه از دارو استفاده نمی شود و گاهی فقط به یک گوش شنوا نیاز دارید.

۹- قلب

اضطراب ناشی از دردهای احساسی فشار خون را افزایش می دهد و روی قلب هم تأثیر می گذارد. منشأ بسیاری از بیماری های قلبی را اضطراب می دانند. علاوه بر این، اضطراب طولانی مدت می تواند ضربان قلب را طوری تغییر بدهد که ممکن است منجر به حمله یا سکته ی قلبی شود.

۱۰- سیستم ایمنی

سیستم ایمنی به بدن کمک می کند که با هر نوع ویروس، باکتری یا دیگر موجودات مضر مقابله کند. وقتی مضطرب هستیم، مواد شیمیایی ای در بدن ما تولید می شود که سیستم ایمنی را سرکوب می کنند و سطح لنفوسیت های خون (نوعی از گلبول های سفید خون) کاهش پیدا می کند، در نتیجه آسیب پذیرتر می شویم. به عبارت دیگر، هنگام اضطراب راحت تر بیمار می شویم.

چطور می توانیم به بدن خود کمک کنیم؟

اضطراب می تواند روی ظاهر، رفتار و سلامت عمومی ما تأثیر بگذارد و این به شما بستگی دارد که اجازه دهید چنین اتفاقی بیفتد یا راهی برای کم کردن اضطراب تان پیدا کنید. البته درست است که همیشه نمی توانیم عامل اضطراب را تغییر دهیم، اما می توانیم به بدن خود کمک کنیم از عهده ی این اضطراب بربیاید:

  • مدیتیتشن: مدیتیشن منظم می تواند به بدن و ذهن شما کمک کند کمی استراحت کرده و آرامش پیدا کند. به مکان آرامی بروید که خاطره ی خوبی از آن دارید و زمانی در آنجا خوشحال زیادی را تجربه کردید. چند دقیقه ای روی آن خاطره تمرکز کنید. شاید در ابتدا برایتان ساده نباشد، اما اگر دو بار در روز این کار را انجام اده و به تمرین ادامه دهید، متوجه خواهید شد که این کار به شما کمک می کند فشار فیزیکی و روحی ناشی از اضطراب را تخلیه کنید.
  • ماساژ: یک ماساژ حرفه ای می تواند معجزه کند، اما خودتان هم می توانید با یک ماساژ ساده برای خودتان به تخلیه ی فشار فیزیکی بدن تان کمک کنید.
  • ورزش کردن: هنگام ورزش کردن، در بدن اندورفین یا همان هورمون شادی تولید می شود و این دقیقاً همان چیزی است که هنگام اضطراب به آن نیاز داریم.

کلام آخر اینکه بیماری های زیادی هستند که منشأ آن ها نه فیزیکی بلکه اضطراب است. بنابراین برای پی بردن به علت اصلی دردهایتان به پزشک مراجعه کنید. شاید تنها چیزی که به آن احتیاج دارید کمی استراحت است.

بیشتر بخوانید:

اضطراب دقیقا چه بلایی سر پوست می آورد؟

با انواع اضطراب و راهکارهای مقابله با آن آشنا شوید

عاداتی که در کاهش میزان اضطراب بسیار موثر هستند

نگرانی و اضطراب خود را با چند راهکار ساده از بین ببرید

چگونه اضطراب خود را در محل کار کنترل کنیم ؟

منابع اضطراب در خانه خود را بشناسید و آن ها را رفع کنید

منبع: brightside
مطالب مرتبط
دیجیاتو
۲ نظر

ورود

  • ناشناس آذر ۱, ۱۳۹۷

    اگر اضطراب ناشی از مشکلات هورمونی مثل تیرویید نیست و به مغز ربط داره یکی از بهترین روش های غیر تهاجمی برای درمان آن روش RTMS هست. تحریک مغناطیسی فرا جمجمه ای مغز.
    معمولا ۲۰ جلسه پشت سر هم و بعد هر ماه چند جلسه درمان نگهدارنده لازم داره تا زمان رهایی کامل

  • Hana شهریور ۲۷, ۱۴۰۰

    سلام من دختری ۱۶ سالم چند وقته احساس نبض در اطراف و خود شکمم حس میکنم دلیلش چیه کمکم کنید نگرانم در ضمن من خیلی هم استرس دارم