مهناز افشار، سوپر استار سینمای ایران که با ۸ میلیون فالوور، یکی از پر بیننده ترین صفحات ایرانیان در اینستاگرام را در اختیار دارد، چند روز پیش با انتشار ویدیویی کوتاه درباره یک آمپول که پیشنهاد داریوش اقبالی، خواننده لس آنجلسی بود خبرساز شد و طوفانی در شبکه های اجتماعی به راه انداخت و صدای وزارت بهداشت و متخصصان داروسازی هم درآمد.
این که سلبریتی های جوان سینما، ورزش و موسیقی ایران، امروزه هم تحلیل گر سیاسی شده اند و هم تفسیرگر فوتبال و هم مترجم رمان و سخنران فلسفی و برگزار کننده گالری نقاشی و نیکوکار روزهای بحران!، خود مقوله جالبی است که در حوزه جامعه شناسی خودمانی و مقولات سایبر سایکولوژی باید به دنبال پاسخ به این سوالات متعدد بود. اما آن چه معلوم است، قدرتی است که اینستاگرام به خیلی ها داده تا حرف و نظر خود را از این تریبون به اطلاع مخاطبان رسانده و از دنیای لایک و فالو ها، درآمدی به جیب بزنند و شهرتی کسب کنند.
برخی از این سلبریتی های کهکشانی که در روزگار حقوق های ماهانه ۱ میلیون تومانی بسیاری از مردم، درآمدهای صدها میلیون تومانی معاف از مالیات دارند، منتقدان انتقاد گریز هستند که مثل جادوگر فوتبال، کامنت نویسی را بر روی موافقان و منتقدان اخلاق و روش و منش خود بسته اند. یا مثل مهناز افشار و بهنوش بختیاری، هر از گاهی از هر دری سخن می گویند و خود را در نقش فرشته نجات جامعه سلبریتی زده غرب گرای لایک باز اینستاگرام میبینند.
حتما بخوانید: روایتی از دستمزد ۱ میلیارد تومانی مهناز افشار در سریال گلشیفته
مهناز افشار چه گفته بود؟
متاسفانه سالانه بیش از شش هزار نفر از جوانان نازنین مملکت ما بر اثر سود مصرف مواد جانشان را از دست می دهند در صورتی که این عزیزان می توانند با دریافت یک آمپول نالوکسان حیات بگیرند. هزینه این دارو بسیار ارزان است و در داروخانه ها هم در ایران موجود است. تنها نیاز به اطلاع رسانی در میان جوانان و خانواده ها دارد تا آن ها جهت استفاده به هنگام در زمان بروز عوارض ناشی از سو مصرف و تغییر سیاست گذاری کلان جهت ارائه این دارو در داروخانه ها به افراد بدون نیاز به دریافت نسخه پزشک می باشد.
مهناز افشار، داریوش اقبالی، خواننده مقیم خارج از کشور را زیر این اینستانوشته پر بیننده تگ کرد. پستی که بیش از ۸۰۰ هزار بار دیده شد و قریب به ۱۲ هزار کامنت دریافت کرده است.
واکنش سخنگوی سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت
در پی این اظهارات، سخنگوی سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت ، اظهارات مهناز افشار را رد کرد و از سلبریتی ها خواست در موضوعات پزشکی اظهار نظر نکنند.
سخنگوی سازمان غذا و دارو اعلام کرد: اظهارات این بازیگر صحت ندارد و کسی غیر از صاحبان حرف پزشکی حق اظهار نظر در حوزه سلامت و درمان را ندارد. متاسفانه در کشور ما ظاهرا افراد وقتیکه اشتغالات دیگرشان کمتر میشود، فورا به اظهار نظر در حوزه پزشکی و طب مبادرت میکنند که این کار فقط موجب بروز مشکلات برای مردم میشود و میتواند پیامدهایی را برای مردم به دنبال داشته باشد.
اولا هیچ آمپول و فرآورده تزریقی در دنیا نیست که بدون تجویز پزشک مصرف شود. دوما داروی نالوکسان دارویی است که کاملا باید با تجویز پزشک تهیه شود و هیچ داروخانهای حق ندارد بدون نسخه پزشک این دارو را در اختیار قرار دهد. سوما این دارو، دارویی است که در اورژانس پیشبیمارستانی، اورژانس بیمارستانی، اتاق عمل و ریکاوریهای اتاق عمل با تجویز پزشک و تحت نظر افراد آموزشدیده و متخصص و تحت مانیتورینگ استفاده میشود.
تجویز این دارو حتی برای افراد معتاد که به مواد مخدر اعتیاد دارند میتواند عوارض و پیامدهایی به دنبال داشته باشد و حتی ممکن است عوارض قلبی دهد.بنابراین باید در شرایط اورژانس، اتاق عمل یا ریکاوری یا آیسییو تحت نظر پزشک و با مانیتورینگ تزریق شود و به هیچوجه تزریق خودسرانه و خودتجویزی آن توسط افراد غیرپزشک نمیتواند برای بیمار مفید باشد.
در همین حال، جامعه پزشکی نیز به این اظهارات واکنش نشان داده اند. دکتر سید علی فاطمی – داروساز و متخصص فارماکولوژی در این باره گفته بود که : نوع تزریقی نالوکسان، یک داروی ضد مسمومیت با مواد مخدر است که از آن برای تشخیص اعتیاد هم میتوان استفاده کرد. واقعیت این است که تجویز صحیح و به موقع این دارو میتواند جان یک فرد مسموم به مواد مخدر همخانواده تریاک نظیر مورفین، متادون، هروئین و فنتانیل را که قادر به تنفس نیست و در آستانه مرگ قرار گرفته را نجات دهد.
اما باید توجه داشته باشیم که تزریق خودسرانه نالوکسان، میتواند بسیار خطرناک باشد و عوارض متعددی به دنبال داشته باشد. ضمن اینکه این دارو تاثیری در رفع مسمومیت با داروهای خواب آور مانند کلونازپام و مواد محرک مانند کوکائین، اکستازی، شیشه و … ندارد و متاسفانه شاهد شیوع چنین حرفهای بیپایهای در میان مردم از سوی برخی چهرههای غیرعلمی هستیم. فاطمی گفت: آمپول نالوکسان معمولا در داروخانههای بیمارستانی و برای بخش مسمومین در دسترس است و توزیع عمومی در داروخانهها ندارد.
به نظر شما چرا سلبریتی های ایرانی در همه عرصه ها اظهار نظر کارشناسی می کنند؟
این پستتون واقعا عالی بود باید طلا گرفت.البته من دوست دارم از یه نقطه نظر دیگه به این قضیه نگاه کنم ، اگه مهناز افشار ۶ میلیون فالوور رو نداشت ایا بازم این قدرت رو پیدا میکرد ک هر حرفی بزنه یا تو هر چیزی سرک بکشه؟ نه. این مشکل فرهنگی ک جامعه ما باهاش روبرو هست رو در جوامع دیگه هم میشه مشاهده کرد و همش زیر سر این اینستاگرام به اصطلاح پیوند دهنده مردم هست ک چیزی جز افزایش میانگین ساعات استفاده از موبایل به دنبال نداشته و مطمىنم با توجه به حقایق و آمار تلخی ک از این شبکه ها روز به روز بیشتر منتشر میشه به زودی بشر به این نتیجه میرسه ک راه رو اشتباه رفته و نیاز هست ک رفتار مردم نسبت به فضای مجازی اصلاح بشه. من به شخصه ۲ ماه هست ک اینستاگرام ندارم و به شدت از تصمیم راضی ام. فقط حضور کاذب تو زندگیم داشت. امیدوارم بقیه هم به این نتیجه برسن ک سرگرمی های بهتری هم برای پرکردن وقتمون هست تا دنبال کردن افرادی ک شدن بت و الگو زندگی ما که تازه خیلی هاشون اصن نه معروفن نه هیچی فقط خود مردم گندشون کردن. طرف میاد جلو دوربین خل بازی درمیاره شمام فالوش میکنی ک بری زیر پستاش فحش بنویسی؟ خب نکن عزیز من .همین شمایی ک داری از این ادم سلبریتی فیک میسازی.
ممنون از نظر شما خواننده گرامی. البته از ۶ میلیون به ۸ میلیون رسید 🙂
من نمی دانم چرا این سلبریتی های ما باید در هر زمینه ای اظهار فضل کنند! و اگر نکنند گویا جهان از یک نظریه مهم محروم مانده است.
همین خانم افشار صرفا بابت شباهت به گوگوش به صحنه امده و به قول بسیاری از همکاران خود هیچ سوادی در حوزه خودش ندارد. بسه دیگه یه مدت پست می زنند دارو و غذا تحریم هست که کذا ! و بعد هم گندش در میاد کامنت را می بندند و مدتی رای بدهند مردم ولی در حالی که خودشان لندن و تورنتو هستند و اصلا فرقی نمی کند ریسی یا روحانی بشود! هر کسی در حوزه خودشش فعالیت کند بهتره به خدا
دکترامونم اخه دکتر نیستن
وقتی بازیگرامون میشن دکتر بقالی سرکوچمونم میشه دکتر
الان اوضاع طوری شده رشته های پزشکی ۷۰ درصدشون همه سهمیه ایی شدن
هر بیسواد خرفتی که پدرش شده مسئول پسراشو فرستاده پزشکی و دندونپزشکی و مهندسی تو دانشگاه های خوب کشور.
برا بقیم ۲۷۰۰ دانشگاه بی کیفیت تر از سومالی ساختن تا خوش باشن
خودم دو ترم رفتم دانشگاه ازاد استانمون که این دانشگاهو تو سطح کشور همه میگن دانشگاه خوبیه. ترم سوم گفتم کیفتیتون بخوره تو سرتون و نرفتم و زدم تو یه رشته فنی حرفه ایی دوساله
حالا حساب کنین هزاران دانشجو برا این دانشگاهی که من ازش انصراف دادم دست و پا میشکونن