سرمایی ها بخوانند؛ چرا بعضی ها همیشه سردشان است؟

سرمایی ها بخوانند؛ چرا بعضی ها همیشه سردشان است؟

احساس سرما در روزهای سرد پاییز و زمستان امری طبیعی است، اما اگر همیشه سردتان است، دست ها و پاهایتان یخ می زند و حتی در فصل گرما هم بیشتر از دیگران لباس می پوشید، نباید از کنار این مسأله به سادگی بگذرید چون ممکن است سرمایی بودن تان نشانه ی وجود مشکلی در بدن تان باشد. در ادامه می خواهیم ببینیم چه عواملی باعث می شود بعضی افراد همیشه احساس سرما کنند.

۱- کمبود آهن دارید

دلایل سرمایی بودن

اگر دائماً احساس سرما می کنید، ممکن است به کم خونی ناشی از فقر آهن مبتلا باشید. گلبول های قرمز خون برای حمل اکسیژن در جریان خون به آهن نیاز دارند و وقتی سطح آهن بدن پایین باشد، این کمبود می تواند گردش خون در بدن را مختل کند. احساس سرما در دست ها و پاها برجسته تر است چون بدن انسان هوشمند است و خون را اول به سمت اندام های حیاتی خود مثل قلب و مغز می فرستد. گوشت قرمز مهم ترین منبع غذایی آهن است. سبزیجات برگ دار و حبوبات هم از منابع خوب این ماده هستند، اما از آنجایی که آهن مواد غذایی گیاهی سخت تر جذب بدن می شود، باید آن ها را به همراه مواد غذایی ای مثل فلفل قرمز بخورید که حاوی ویتامین سی هستند.

۲- کمبود ویتامین ب ۱۲ دارید

کم خونی ناشی از ویتامین ب ۱۲ هم باعث احساس سرما، بی حسی و پایین بودن انرژی می شود. بیشتر مواد غذایی حاوی ویتامین ب ۱۲، فرآورده های حیوانی هستند، بنابراین افراد گیاهخوار در دریافت کافی این ویتامین مهم دچار مشکل خواهند شد. تخم مرغ، ماست و پنیر از منابع ویتامین ب ۱۲ هستند. افراد گیاهخوار هم می توانند با ریختن مخمر خوراکی – پودری با مزه ی پنیری- بر روی پاپ کورن یا سیب زمینی پخته، این ویتامین را دریافت کنند.

۳- مشکل تیروئید دارید

وقتی بدن شما به اندازه ی کافی هورمون تیروئید برای تنظیم سوخت و ساز خود تولید نکند، این مسأله باعث می شود که همیشه احساس سرما کنید. اگر دیگر نشانه های بیماری تیروئید مثل ریزش مو یا یبوست را دارید، برای انجام آزمایش خون مربوط به کم کاری تیروئید به پزشک مراجعه کنید.

۴- لاغر هستید

اگر به قدری لاغر هستید که کمبود وزن دارید و همیشه احساس سرما می کنید، این مسأله دو دلیل دارد. چربی های بدن مانند یک عایق عمل می کنند، بنابراین وقتی مقدار چربی ها کم باشد، بدن نمی تواند گرما را به خوبی در خود حفظ کند. علاوه بر این، با کم شدن کالری های دریافتی بدن سرعت سوخت و ساز آن کم می شود و در نتیجه بدن انرژی کمتری برای گرم کردن خودش دارد. بدن انسان هوشمند است و اگر نگران کمبود انرژی اش باشد، سرعت سوخت و ساز خود را کم می کند تا انرژی کمتری مصرف کند. اگر سعی دارید وزن تان را بالا ببرید، مواد غذایی ای مصرف کنید که تراکم کالری زیاد و چربی های مفید دارند، مثل ماست یونانی پرچرب، میوه های خشک و کره ی بادام زمینی.

۵- کمبود خواب دارید

خستگی مزمن می تواند سرعت سوخت و ساز بدن را کم کند و همین مسأله باعث می شود که تمام روز احساس سرما کنید. به علاوه، دمای بدن شب ها دچار تغییر می شود و از آنجایی که بدن به چرخه ی خواب عادت می کند، اگر شبی بیشتر از معمول بیدار بمانید، ممکن است در همان زمانی که شب های قبل خواب بودید، دمای مرکزی بدن تان افت کند.

۶- بدن تان کم آب است

بدن ما وقتی آب کافی نداشته باشد، نمی تواند خون را به درستی به گردش دربیاورد. علاوه بر این، آب گرما را در خود حفظ می کند، بنابراین وقتی بدن تان کم آب شود، از این مزیت هم محروم می شوید. برای آنکه بتوانید آب بدن تان را حفظ کنید، خوردن ۸ لیوان آب در روز را فراموش نکنید.

۷- از بیماری های ناشی از دیابت رنج می برید

دیابت می تواند باعث بروز بیماری نوروپاتی محیطی شود که به عصب های حسی صدمه می زند. این بیماری ممکن است باعث شود که همیشه و ظاهراً بدون دلیل مشخصی احساس سرما، درد یا گرما کنید. علامت فیزیکی ای ندارد و ممکن است فقط احساس سرما کنید. این مسأله به دلیل بروز خطا در پیامی رخ می دهد که از دست ها یا پاها به مغز ارسال می شود.

۸- به اندازه ی کافی چربی نمی خورید

تمایل ما به خوردن غذای گرم و زیاد در فصل سرما بی دلیل نیست. چربی ها کمک می کنند احساس سیری و گرمای بیشتری کنیم. در رژیم های غذایی ای که چربی کمی دارند، مواد غذایی خنک کننده ای مثل میوه ها و آب میوه ها جایگزین مواد غذایی سالمی مثل مغزها و دانه های خوراکی می شوند.

۹- مبتلا به بیماری رینود هستید

درصد کمی از مردم به بیماری رینود مبتلا می شوند. این بیماری باعث گرفتگی شریان های دست ها، پاها و صورت می شود. وقتی فرد در معرض سرما قرار بگیرد، این گرفتگی ها گردش خون در این نواحی از بدن را سخت تر می کنند، در نتیجه شخص احساس سرمای بیشتری می کند.

۱۰- سیستم گردش خون بدن تان ضعیف است

اگر دست ها و پاهایتان همیشه سرد هستند اما هیچ بیماری مزمنی ندارید، ممکن است تنها مشکل تان ضعف طبیعی گردش خون بدن تان باشد. به توصیه ی کارشناسان، ورزش منظم و تب سوزنی می توانند به گرم شدن دست ها و پاهای شما کمک کنند.

۱۱- به اندازه ی کافی عضله ندارید

توده ی عضلانی در بدن تولید گرما می کند، در نتیجه بقیه ی قسمت های بدن گرم باقی می ماند. انجام منظم ورزش منجر به عضله سازی خواهد شد.

۱۲- زن هستید

گرچه دمای مرکزی بدن زن ها حدود ۰/۴ درجه بیشتر از مردها است، اما دمای دست های زنان به طور متوسط ۳ درجه پایین تر از مردان است. این تفاوت زیاد نیست اما شاید به همین علت است که زن ها بیشتر از مردها احساس سرما می کنند.

بیشتر بخوانید:

سرمای هوا دلیل سرماخوردگی نیست؛ نگاهی به ۱۲ باور رایج اما غلط درباره سرماخوردگی و آنفلوانزا

با فواید شگفت انگیز هوای سرد برای سلامتی بدن آشنا شوید

خانه های سراسر دنیا در زمستان چه دمایی دارند؟

راهکارهایی عملی برای حفظ گرمای خانه در فصل زمستان

منبع: rd
دیجیاتو
بدون نظر

ورود