کلاژن چیست و در چه موادی یافت می شود؟

کلاژن چیست و در چه موادی یافت می شود؟

بسیاری از مردم خصوصا خانم ها تلاش می کنند که از طریق مکمل های دارویی سطح کلاژن خون خود را افزایش دهند اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید اصلی ترین مواد سازنده این داروها از استخوان و پوست حیوانات و ماهی ها ساخته شده اند. در ادامه این مطلب شما را انواع کلاژن آشنا خواهیم کرد:

  • پودر، قرص و نوشیدنی: این خوراکی ها حاوی ترکیبات کلاژنی یا کلاژن هیدرولیز شده هستند که به راحتی توسط بدن جذب می شود.
  • کرم ها  لوسیون ها: طبق ادعای شرکت های تولید کننده این مواد می توانند کلاژن را به پوست اضافه کرده یا تولید کلاژن توسط پوست را تحریک  کنند اما باید در نظر داشت که مولکول های کلاژنی معمولا آنقدر بزرگ هستند که نمی توانند به داخل پوست نفوذ کنند و در نتیجه بسیاری از این مواد برای پوست بی فایده هستند.
  • ژلاتین: ژلاتین از کلاژن گرفته می شود و میتواند باعث نرمی و استحکام پوست شده و حتی استخوان ها را تقویت کند.

آیا مکمل های غذایی کلاژن ساز مفید هستند؟

تحقیقات مختلفی انجام شده که نشان می دهند مکمل های خوراکی کلاژن ساز می توانند باعث استحکام پوست شوند اما آنطور که دکتر نازنین سعیدی متخصص پوست و مو و استادیار دانشگاه جفرسون می گوید تاثیر این داروها چندان محسوس نیست اما قطعا در تقویت پوست موثر است. به گفته دکتر سعیدی نمی توان با اطمینان خاطر گفت که بدن چه مقدار از کلاژن موجود در این مکمل ها را جذب میکند اما داده های زیادی وجود دارند که نشان می دهند مواد موجود در داروهای استعمال خارجی میتوانند باعث تحریک جذب کلاژن شوند.

علاوه بر این، ژلاتین های حاوی ویتامین سی هم میتوانند تولید کلاژن در بدن را تقویت کنند. این مواد همچنین می توانند در افراد مبتلا به پوکی استخوان نیز مفید واقع شوند. در پژوهشی که سال ۲۰۱۵ پیرامون همین مساله انجام شد مشخص گردید زنانی که از داروهای مکمل حاوی کلاژن استفاده می کنند کمتر به دردهای مفصلی دچار می شوند و مفصل های موجود در زانوهایشان به دردهای کمتری دچار می شوند.

به گفته دکتر سعیدی مصرف ۲.۵ تا ۱۵ گرم در روز از این مکمل ها کفایت می کند و به مقدار بیشتر از آن نیازی نیست. این روزها حتی ذرت های حاوی کلاژن هم به بازار آمده اند و به همین خاطر ما بیشتر از آنچه نیاز باشد کلاژن وارد بدنمان می کنیم.

کلاژن چیست؟

کلاژن چیست

کلاژن اصلی ترین پروتئین موجود در بافت های ارتباطی و ساختاری بدن از جمله پوست، استخوان ها، ماهیچه ها و تاندون هاست. ساختار فیبری این ماده باعث شکل دهی و استحکام بدن می شود. چهار نوع مختلف از کلاژن در بدن موجود است که در ادامه با آنها آشنا خواهید شد:

  • نوع یک: رایج ترین نوع کلاژن است که در پوست، استخوان، دندان ها و تاندون ها یافت می شود.
  • تایپ دو که در مغز استخوان وجود دارد
  • تایپ سه که در پوست، ماهیچه ها و رگ های خونی وجود دارد
  • تایپ پنج که در غشاهای پایه بدن و لایه های مختلف سلولی یافت می شود که کل بدن را فرا گرفته اند.

منابع غذایی با بالاترین سطح کلاژن در پوست و استخوان گاو و ماهی به وفور یافت می شوند اما بدن هم میتواند به خودی خود با جذب دیگر منابع پروتئینی کلاژن تولید کند. به همین خاطر کمبود کلاژن در میان بزرگسالان سالم به ندرت دیده می شود.

منبع: insider
بدون نظر

ورود