رهف محمد القنون؛ دختر از دین برگشته عربستانی که توئیتر را برای آزادی اش بسیج کرد

رهف محمد القنون؛ دختر از دین برگشته عربستانی که توئیتر را برای آزادی اش بسیج کرد

به نظر می رسد که حاشیه دست از سر عربستان و زمامدارانش بر نمی دارد! بعد از ماجرای قتل جمال خاشقجی که برای بیش از یک ماه عربستان سعودی و ولیعهد کشور، شاهزاده محمد بن سلمان، را با بحرانی بی سابقه روبرو کرد، در روزهای گذشته خبری دیگر در مورد این کشور بحران ساز شده است. یک دختر ۱۸ ساله سعودی به نام رهف محمد القنون، در روزهای گذشته خود را به فرودگاه بانکوک تایلند رسانده و در آنجا اعلام کرده بود که به دلیل دست برداشتن از اعتقادات دینی خود، در صورت بازگردانده شدن به عربستان توسط خانواده اش کشته خواهد شد.

دختر عربستانی

در ابتدا خبر رسید که مقامات اداره مهاجرت تایلند قصد بازگرداندن او به عربستان را دارند اما با دخالت سازمان ملل این موضوع منتفی شده و در نهایت اعلام شد که استرالیا درخواست پناهندگی رهف را پذیرفته است. اما امروز به یکباره خبر رسید که مقصد این دختر سعودی تغییر یافته و او به کانادا خواهد رفت، جایی که جاستین ترودو، نخست وزیر این کشور شخصاً از او استقبال خواهد کرد. رهف محمد ااقنون ۱۸ ساله سوار هواپیمایی به مقصد سئول، کره جنوبی شده و پس از آن به تورنتو خواهد رفت.

دختر عربستانی

جاستین ترودو در سخنانی در مورد این ماجرا چنین گفت: «کانادا همواره به صراحت نشان داده که ما برای حقوق بشر و حقوق زنان در سراسر جهان تلاش می کنیم. وقتی که سازمان ملل از ما درخواست کرد که به خانم القنون پناهندگی بدهیم ما نیز پذیرفتیم». سفیر کانادا در تایلند، که در فرودگاه به دیدار القنون رفته بود گفته که وی را سالم و خوشحال دیده و اعلام کرده که رفتن به کانادا انتخاب شخصی رهف بوده است. ماریس پاین، وزیر امور خارجه استرالیا نیز قبل تر با مقامات ارشد تایلند در بانکوک دیدار کرده تا در مورد ماجرای رهف با آن ها گفتگو کند.

دختر عربستانی

وی گفته بود که کشورش در حال بررسی درخواست خانم القنون برای پناهندگی است اما تاریخ مشخصی برای پاسخ دادن به این درخواست بیان نشد. مقامات رسمی اداره مهاجرت تایلند نیز گفته بودند که سازمان ملل سعی دارد به طور ویژه و سریعاً به این پرونده رسیدگی کند. علیرغم این که رهف محمد القنون در روزهای اخیر توانسته بود کاربران توئیتر را با خود و با هدف جلوگیری از دیپورت شدن به عربستان همراه سازد، وی به یکباره حساب توئیتری خود را بست که دوستانش این تصمیم را ناشی از تهدیدهای صورت گرفته علیه رهف عنوان کرده اند. اواخر هفته گذشته و پس از آن که رهف از کویت وارد تایلند شده بود، مقامات اداره مهاجرت مستقر در فرودگاه او را به بازگرداندن به عربستان تهدید کرده بودند.

رهف خیلی سریع حساب توئیتری خود را باز کرده و با براه انداختن هشتگ #SaveRahaf باعث شد که بسیاری از کاربران توئیتر برای جلوگیری از این عمل وارد کارزار شوند. روز جمعه گذشته، رهف آخرین پیام راز آلود خود را چنین ثبت کرد: «چند خبر خوب و چند خبر بد دارم» و بعد از آن بود که حساب توئیتری او حذف شد. این پیام توئیتری رهف واکنش های بسیاری را در فضای رسانه های اجتماعی ایجاد کرده و همه در مورد دلیل بسته شدن حساب توئیتری این دختر سعودی گمانه زنی می کردند. حساب توئیتری رهف القنون در همین مدت کوتاه توسط بیش از ۱۰۰.۰۰۰ نفر دنبال شده و همین موضوع باعث شد که وی به سرنوشت هزاران پناهجویی که در خفا و بدون سروصدا به کشورهایشان برگردانده  و یا در مراکز بازداشت کشورهای دیگر زندانی می شوند دچار نشود.

دختر عربستانی

اگر چه رسیدگی به پرونده درخواست پناهندگی رهف به سرعت پیش رفت اما در ابتدا کسی نمی دانست که چه کشوری درخواست پناهندگی وی را می پذیرد. در ابتدا به نظر می رسید که استرالیا مقصد او خواهد بود اما بعد از مدتی این موضوع توسط سازمان ملل رد شد. رهف محمد القنون روز شنبه گذشته در فروگاه بانکوک و توسط پلیس مهاجرت تایلند متوقف شده و پس از ضبط پاسپورت، از ورود او به کشور جلوگیری شد. پس پیام های توئیتری او از سالن ترانزیت فرودگاه خبرساز شد که در آن ها ادعا می کرد جان وی در صورت بازگردانده شدن به کویت در خطر خواهد بود. او که از سوار شدن به هواپیما برای بازگردانده شدن به عربستان سعودی امتناع کرده و خود را در داخل اتاق یک هتل در فرودگاه حبس کرده بود، در مدت چند ساعت طرفداران و دنبال کنندگان بسیاری در توئیتر بدست آورد.

دختر عربستانی

در نهایت، در عصر روز دوشنبه مقامات تایلندی به رهف اجازه ورود به کشور را دادند و مقامات سازمان ملل در امور پناهندگان اعلام کردند که از استرالیا درخواست کرده اند به وی پناه دهد. القنون قبلاً نیز در حساب توئیتری خود گفته بود که می خواهد از استرالیا درخواست پناهندگی کند. وی همچنین در مورد زندگی خانوادگی خود در عربستان صحبت کرده و ادعا کرده بود که هیچ آزادی نداشته و زندگی سختی داشته است. وی در این باره چنین گفته است: «خیلی بد بود. منظورم این است کهکه البته که روزهای خوبی هم بود اما آن ها خیلی مرا آزار می دادند. اجازه نداشتم انتخاب کنم چه چیزی می خواهم».

دختر عربستانی

وی در واکنش به صحبت هایی در فضای مجازی که او را دروغگو خطاب می کردند نیز چنین واکنش نشان داد: «آن ها چیزی در مورد زندگی من نمی دانند و نمی دانند که خانوده ام چگونه با من رفتار می کردند. من می خواهم زندگی کنم. می خواهم مستقل باشم. چطور می توانند چنین چیزهایی بگویند تنها به این دلیل که از کاری که کرده ام خوششان نمی آید؟ می خواهم زنی قوی باشم. آزادی بیان می خواهم، آزادی انتخاب دین و آزادی سیاسی. می خواهم یک زندگی نرمال داشته باشم». رهف همچنین ادعا کرده که اگر به عربستان سعودی بازگردانده شود خانواده اش او را به دلیل دست کشیدن از دین اسلام و شورش کردن علیه پدرش خواهند کشت.

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
۲ نظر

ورود

  • یک ایرانی دی ۲۲, ۱۳۹۷

    چه می کند این تویتر! برای سیاسی ها چه ایرانی چه مصری چه عربستانی و فرانسوی و…

  • بیتا اسفند ۴, ۱۴۰۰

    چه شانسی داشته…فقط بایدخدابراادم بخواد…قسمت آدم هرچی باشه همون میشه