وزیر ارتباطات: پرتاب موشک «ماهواره‌بر پیام» موفقیت آمیز نبود

بودجه ۱۲ میلیون دلاری برای اعزام فضانورد ایرانی تا سال ۱۴۰۴

وزیر ارتباطات: پرتاب موشک «ماهواره‌بر پیام» موفقیت آمیز نبود

بر خلاف انتظارها، ماهواره بر پیام نتوانست به سرعت کافی در مرحله سوم عملیات برسد و در مدار قرار نگرفت. مهندس آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان ساعاتی پیش با انتشار پستی درتوییتر، خبر از عدم موفقیت این پروژه داد. موضوعی که شب گذشته، حسن روحانی در سخنرانی های خود در جمع مردم استان گلستان، از وقوع موفقیت آمیز آن در ساعاتی بعد خبر داده بود. مهندس آذری جهرمی صبح امروز در تماس با برنامه حالا خورشید شبکه ۳، به رضا رشید پور گفت، پرتاب ماهواره امیرکبیر که امروز ساعت ۴ صبح از پایگاه فضایی امام خمینی در وزارت دفاع انجام گرفت در دو مرحله موفقیت آمیز بود، اما در مرحله سوم به سرعت کافی نرسید. نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، ساعاتی پس از خبر موفقیت آمیز  نبودن این مرحله از پرتاب پیام، آن را پوششی برای موشک های قاره پیمای ایران توصیف کرد!

واکنش روزنامه صهیونیستی هاآرتص به عدم موفقیت موشک ماهواره بر پیام

ماهواره پیام دانشگاه امیرکبیر از نوع ماهواره‌های عملیاتی است که قرار بود در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار بگیرد. آذری  جهرمی در این باره گفت: صبح امروز با وزرای سابق ارتباطات، میزبان دوستانمان در وزارت دفاع بودیم. اما سرعت جدا شدن ماهواره از ماهواره‌بر مناسب نبود و به سرعت مطلوب نرسید و متاسفانه در لحظه آخر ماهواره در مدار قرار نگرفت. ما دوست داشتیم خبر خوب به مردم بدهیم اما به هر حال هر کاری فراز و فرودهایی دارد. ما ناامید نمی‌شویم و مجددا برای این موضوع تلاش خواهیم کرد. ما احساس شکست نمی‌کنیم، موفقیت مرحله به مرحله است و برای رسیدن به قله باید از دامنه‌ها شروع کرد.

ماهواره‌بر پیام

حال روحی افرادی که درگیر این پروژه بودند بعد از عدم موفقیت امروز خوب نبود که من باید با آنها صحبت کنم و تصمیم داشتم صبح به صرف کله پاچه دعوتشان کنم! تمام شوخی‌های مردم زیر پست خودم را خواندم. به کامنت کسی که برایم نوشته بود«حامله‌ای» بسیار خندیدم و میخواستم جواب دهم بله! حامل پیام خوبی هستم اما فرصت نشد.

ماهواره‌بر پیام
جدید ترین توییت های مهندس آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در صبح سه شنبه مبنی بر عدم موفقیت ماهواره بر پیام در قرارگیری در مدار تعیین شده

پرتاب ماهواره قطعاً یکی از پرچالش‌ترین و پرمخاطره‌ترین کارهایی است که بشر می‌تواند انجام دهد زیرا در این فرایند مرز باریکی بین موفقیت یا شکست پروژه وجود دارد و اگر پروژه شکست بخورد عواقب فاجعه‌باری خواهد داشت. خوشبختانه تازه‌ترین مورد از پرتاب‌های فضایی که طبق برنامه پیش نرفت به فاجعه ختم نشد و فضاپیمای سایوز پس از عدم پرتاب موفق برای سفر به ایستگاه فضایی بین‌المللی، موفق شد به طور ایمن روی زمین فرود آید و سقوط نکرد.

تاکنون موشک‌های بسیاری برای ارسال ماهواره به فضا پرتاب شده‌اند که پرتاب برخی از آنها با موفقیت و برخی دیگر به دلایل گوناگون با شکست مواجه شده است.  ونگارد تی وی ۳، آپولو شش، فضاپیمای چلنجر، ماهواره هواشناسی GOES و ماهواره GPS IIR ONE و فالکون ۹ از جمله پروژه هایی بودند که در سال های اخیر نتوانستند ماموریت خود را با موفقیت به اتمام برسانند.

امیدها به توسعه ظرفیت های صنعت هوا فضای ایران هم چنان ادامه دارد و امیدواریم در روزها و سالهای آینده، شاهد موفقیت های دیگری در عرصه صنعت هوا فضای کشور باشیم. رئیس سازمان فضایی در خصوص اجرای پروژه اعزام انسان به فضا گفته بود که این پروژه از دستور کار این سازمان خارج نشده و همچنان پیگیری می‌شود. وی در عین حال خاطر نشان کرد که  در حال حاضر اولویت ما ایجاد زیرساخت‌های لازم در بخش‌های فضایی است که برای توسعه این بخش تا سال ۱۴۰۴ زمان نیاز داریم. در حال حاضر پروژه اعزام انسان به فضا متوقف نشده است. برای اجرای این پروژه مبلغ ۱۲ میلیون دلار بودجه در نظر گرفته شده بود که این میزان محقق نشده است.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
۳ نظر

ورود

  • حسین دی ۲۵, ۱۳۹۷

    انشالله بعدی درست میشینه تو مدار

  • سجاد دی ۲۵, ۱۳۹۷

    همین صداقت و روراستی،اندازه یه ماهواره ارزش داره.

  • هولدن کولفیلد دی ۲۵, ۱۳۹۷

    کاش همه مسئولین دولتی و وزرا و نمایندگان مجلس و شوراهای شهر و روستا و حامیانشونو سوار موشک بعدی کنن به مقصد خورشید