چند نقشه جالب که روی دیگری از دنیا را نشانتان می دهد

چند نقشه جالب که روی دیگری از دنیا را نشانتان می دهد

نقشه ها همیشه وسیله ای برای پیدا کردن مسیر یا یک مکان خاص نیستند، بلکه گاهی هم می توانیم تنها با نگاه به یک نقشه، به اطلاعات جالب و زیادی پی ببریم که حاصل سال ها تحقیق علمی هستند؛ مثلا اینکه موش های صحرایی در همه ی قاره های دنیا زندگی می کنند جز آنتارکتیکا یا همان قاره ی قطب جنوب و یکی از استان های کوچک کشور کانادا و یا اینکه ما می توانیم از روی خال های روی بدن زرافه ها زادگاه آن ها را تشخیص دهیم. در ادامه به چند نقشه ی جالبی می پردازیم که حاصل تحقیقات گسترده ای هستند و روی دیگری از دنیا را به ما نشان می دهند.

۱- مردم کشورهای مختلف دنیا روزانه چند قدم پیاده روی می کنند؟

نقشه های موضوعی از دنیا

شاید بتوان اسم این نقشه را گذاشت: «تنبل ترین مردم جهان کدامند»! این نقشه نشان می دهد در کشورهای مختلف دنیا هر نفر روزانه چند قدم راه می رود. این اطلاعات با استفاده از یک اپلیکیشن فیتنس مخصوص گردآوری شده و بیش از ۷۰۰ هزار نفر در این تحقیق شرکت کردند.

پر تحرک ترین مردمان دنیا، ساکنان منطقه ی خود مختار هنگ کنگ در کشور چین هستند؛ آن ها روزانه ۶،۸۸۰ قدم راه می روند. در مقابل، کم تحرک ترین مردمان دنیا، اندونزیایی ها هستند؛ آن ها روزانه فقط ۳،۵۱۳ قدم پیاده روی می کنند.

۲- از روی خال های روی بدن زرافه ها می توانیم زادگاه آن ها را تشخیص دهیم

تحقیق بر روی ژنوم زرافه ها نشان داده است زرافه ها چهار گونه هستند و هر کدام از آن ها رنگ ویژه ای دارند که زادگاه آن ها را نشان می دهد.

۳- یک لیتر بنزین در کشورهای مختلف دنیا چقدر قیمت دارد؟

در این نقشه، قیمت بنزین به یورو محاسبه شده است. این اطلاعات در ماه فوریه ی ۲۰۱۸ (بهمن و اسفند ۹۶) گردآوری شدند. کمترین قیمت بنزین متعلق به کشور ونزوئلا است. هزینه ی بنزین در روسیه، کمتر از بقیه ی کشورهای اروپایی است. منطقه ی خود مختار هنگ کنگ و کشورهای ایسلند، سنگال و مالی، گران قیمت بنزین در دنیا را دارند.

۴- درآمد ماهانه در کشورهای مختلف اروپایی در سال ۲۰۱۸ (بعد از کسر مالیات)

در میان کشورهای اروپایی، آذربایجان و اوکراین کمترین درآمد ماهانه (کمتر از ۳۰۰ دلار) و دانمارک، نروژ، لوکزامبورگ، ایسلند و سوئیس، بیشترین درآمد ماهانه (بیشتر از ۳ هزار دلار) را دارند.

۵- در اروپا، به ازای هر ۱۰ میلیون نفر از جمعیت یک کشور، چند میلیاردر وجود دارد؟

طبق اطلاعات سایت فوربس، درسال ۲۰۱۸، در کشورهای لیتوانی، لتونی، استونی، بلاروس، بوسنی و هرزگوین، اسلوونی، کرواسی، صربستان، مونته نگرو، آلبانی، مقدونیه و مولداوی، هیچ میلیاردری وجود نداشت.

کشور لوکزامبورگ، هیچ میلیاردر ثبت شده ای ندارد، اما ۱۷ میلیاردر در این کشور حضور دارند که اهل لوکزامبورگ نیستند. در مقابل، در کشورهای سوئیس، موناکو، ایرلند، دانممارک، نروژ و سوئد، میلیاردرهای زیادی وجود دارد.

۶- به ازای هر ۱ میلیون نفر از مردم یک کشور، چه تعداد دانشمند وجود دارد؟

۷- به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر از مردم یک کشور، چند زندانی وجود دارد؟

۸- سن زنان کشورهای مختلف اروپایی در زمان اولین زایمان خود

۹- افزایش جمعیت در کشورهای مختلف دنیا از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۸

از سال ۲۰۰۰، ۱/۵ میلیارد نفر به جمعیت کره ی زمین اضافه شده است. به گفته ی دانشمندان، با سرعت فعلی افزایش جمعیت، جمعیت دنیا تا سال ۲۰۳۹ به ۸/۵ میلیارد نفر خواهد رسید.

۱۰- در کشورهای مختلف دنیا، در هر ساعت چند نوزاد متولد می شود؟

جمعیت کشور ژاپن طی سال های اخیر کاهش پیدا کرده، چون زنان ژاپنی زندگی کاری را به زندگی خانوادگی ترجیح می دهند و احتمال ازدواج کردن و بچه دار شدن آن ها کمتر شده است.

در مقابل، جمعیت کشور نیجریه، از سال ۱۹۶۰ تا به اکنون، چهار برابر شده است. چون مردم نیجریه دوست دارند خانواده ی پر جمعیتی داشته باشند. در مناطق شمالی این کشور، مردها اغلب چندین زن دارند و هر کدام این زن ها می خواهند تا جایی که ممکن است بچه دار شوند تا بالاترین جایگاه را در میان دیگر زنان همسر خود پیدا کنند.

۱۱- متوسط سنی مردم کشورهای مختلف دنیا

۱۲- سن ترک یا پایان تحصیل کودکان در کشورهای مختلف دنیا

۱۳- درصد جمعیت باسواد در کشورهای مختلف دنیا

برای محاسبه ی این ارقام، جمعیت نوجوانان ۱۵ سال به بالا و همینطور افراد بزرگسال درنظر گرفته شده است.

۱۴- کمترین دما در ماه ژانویه (اولین ماه سال میلادی یعنی اواسط دی تا اواسط بهمن) در کشورهای مختلف اروپا

کمترین دما در این ماه در مناطق اروپایی کشور روسیه، حدود منفی ۵۹ درجه ی سانتیگراد است. پرتغال و ایرلند، گرم ترین ژانویه را در میان کشورهای اروپایی دارند.

۱۵- در کشورهای مختلف دنیا سالانه چقدر برق مصرف می شود؟ (مصرف سالانه ی هر نفر، بر حسب کیلو وات در ساعت)

۱۶- آلوده ترین کشورهای دنیا

برای تعیین این درجه بندی ها، از شاخص های زیر استفاده شده است:

  • سرانه ی مصرف برق
  • سرانه ی تولید کربن دی اکسید بر اثر احتراق سوخت های فسیلی
  • میزان آلودگی هوا
  • نرخ مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا
  • تولید انرژی «سبز»

در قاره ی اروپا، بلغارستان، لوکزامبورگ و بوسنی و هرزگوین، آلوده ترین کشورها هستند. در آسیا، مغولستان، قزاقستان، ترکمنستان، ایران، عمان، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده ی عربی، فهرست آلوده ترین کشورها را تشکیل می دهند. کشور ترینیداد و توباگو در امریکای مرکزی و کشور لیبی در افریقا هم جزء آلوده ترین کشورها هستند.

زیستگاه های موش های صحرایی

قسمت آبی رنگ در کشور کانادا، استان آلبرتا است. در دهه ی ۱۹۵۰، مقامات محلی آلبرتا، برنامه ای برای کنترل جمعیت موش های صحرایی اتخاذ کردند. در جریان این برنامه، نوار مرزی آلبرتا مسدود شد و نیروهای ویژه ای برای پخش مرگ موش به کار گرفته شدند. حتی اگر موش ها راهی به داخل خاک آلبرتا پیدا می کردند، به خاطر دمای پایین محیط و کم بودن جمعیت شان، نمی توانستند جای گرم و راحتی برای زندگی پیدا کنند.

در سال ۱۹۵۹ در آلبرتا، ۶۰۰ عدد موش پیدا و از بین برده شد؛ این تعداد در سال ۲۰۰۷ فقط ۲ عدد و در سال ۲۰۱۴، فقط ۴ عدد بود. در سال ۲۰۰۳ و ۲۰۱۶ هم هیچ موشی در آلبرتا پیدا نشد.

منبع: brightside
دیجیاتو
بدون نظر

ورود