پس از «فردیس» و «لواسان»، سگ گردانی در «تهران» هم ممنوع شد

ناجا: داخل خودرو، حریم خصوصی محسوب «نمی شود»

پس از «فردیس» و «لواسان»، سگ گردانی در «تهران» هم ممنوع شد

سگ گردانی پس از  فردیس و لواسان، در تهران هم اخیرا ممنوع شد.

حتی حاملان سگ در خودرو شخصی هم با برخورد پلیس مواجه خواهند شد. موضوعی که اعتراض برخی از هموطنان را به دنبال داشته است و آن را نوعی دخالت پلیس در حریم خصوصی می دانند. اگر چه طبق  قانون، داخل خودرو، مصداق حریم خصوصی محسوب نمی شود و این موضوع نیز همچنان یکی از بحث هالی چالشی بین حقوقدانان است. سردار حسین رحیمی فرمانده انتظامی تهران بزرگ در گفت‌و‌گو با خبرگزاری‌ها با اعلام خبر فوق اظهار کرده بود که با افرادی که در اماکن عمومی اقدام به سگ‌گردانی می‌کنند، برخورد جدی خواهد شد.

 فرمانده انتظامی تهران بزرگ تصریح کرد که پلیس با اخذ مجوز از دادستان تهران، با افرادی که در اماکن عمومی مانند پارک‌ها سگ گردانی می‌کنند، برخورد خواهد کرد. وی با بیان اینکه مکان‌ های عمومی جای سگ‌ گردانی و رفت و آمد حیوانات نیست؛ خاطر نشان کرد: حمل سگ در درون خودرو‌ها ممنوع است و در صورت مشاهده این موضوع، برخورد جدی پلیس با حاملان سگ در خودروها انجام خواهد شد.

ناجا سال پیش هم تاکید کرده که داخل خودرو، حریم خصوصی محسوب نمی شود و به همین خاطر با صدها دستگاه خودرو به جرم بد حجابی، برخورد کرده بود.

حتما بخوانید: آیا سگ گردانی، مصداق خود‌خواهی است؟

سگ گردانی در «تهران» هم ممنوع شد
حمل سگ در خودرو تهرانی ها با اعمال قانون مواجه خواهد شد

داستان حریم خصوصی  خودرو بر  اساس فتاوی مراجع و قانون

ماجرای حریم خصوصی داخل خودروها نیز به بحث درباره مسائلی چون کشف حجاب، آلودگی صوتی و … در خودرو و نحوه برخورد پلیس با این موضوعات برمی‌گردد که چندسالی است مطرح شده است، اما این موضوع دوباره پس از  اما سخنان سردار منتظرالمهدی، سخنگوی نیروی انتظامی در سال ۹۶ بیشتر مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت. او با اشاره به قوانین جاری و از جمله تبصره  ماده پنج از قانون حمایت از آمرین به معروف و ناهیان از منکرگفته بود « اماکنی که بدون تجسس در معرض دید عموم قرار می‌گیرند از جمله وسایل نقلیه، مشمول حریم خصوصی نباید باشد و طبیعتا رعایت هنجارها و الزامات قانونی می‌بایست درون آن رعایت شود»

پس از سخنان منتظرالمهدی اما پاسخ چهار مرجع تقلید شیعه درباره حریم خصوصی خبرساز شد. در این زمینه آیت‌الله شبیری زنجانی گفته بود «خودروی شخصی نیز احکام ملک را دارد، بنابراین هرگونه تصرف و تفتیش آن بدون اجازه مالک، فی حدنفسه جایز نیست.

متن فتوای آیت الله صافی گلپایگانی درباره حریم خصوصی بودن خودرو

البته اگر مصلحت اهمی مانند جلوگیری از حمل و نقل اسلحه متوقف بر تفتیش باشد، تفتیش آن طبق نظر حاکم شرع بلامانع است.لازم به ذکر است که وسیله نقلیه، از لحاظ جواز نظر به داخل آن، نحوه پوشش سرنشینان و… ممکن است در برخی از صور دارای احکام خاصی باشد.»

آیت‌الله مکارم شیرازی نیز در این‌باره نظر خود را مطرح و اظهار کرده است: «داخل خودرو جزو حریم شخصی است و دیگری حق ندارد به آن تجاوز کند، ولی جهات شرعی مانند حجاب و امثال آن باید در داخل اتومبیل رعایت شود.»

 آیت‌الله نوری همدانی نیز در پاسخ به این سوال اظهار کرده است: «در فرض سوال، بلی خصوصی است و باید بر اساس مقررات حکومت اسلامی عمل شود.» و  مرحوم آیت‌الله موسوی اردبیلی نیز عنوان کرده بود: «حریم خصوصی از کلمات قرآنی و روایی و فقهی نیست و چنانچه برای این عنوان احکامی در قانون قرار داده شده، سعه و ضیق معنای مذکور، از قانونگذار سوال شود.»

پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره حریم خصوصی داخل خودرو در تیر ماه سال ۹۶

در قانون حمایت از آمران معروف و ناهیان منکر که در سال ۹۴ به تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسید صراحتا بر این موضوع تاکید شده است. در ماده یک این قانون و تعریف از امر به معروف و نهی از منکر آمده است: در این قانون، معروف و منکر عبارتند از هر گونه فعل، قول و یا ترک فعل و قولی که به عنوان احکام اولی و یا ثانوی در شرع مقدس و یا قوانین، مورد امر قرار گرفته و یا منع شده باشد.

همچنین در ماده ۵ قانون حمایت از آمران معروف و ناهیان منکر نیز اینطور آمده: در اجرای امر به معروف و نهی از منکر نمی توان متعرض حیثیت، جان، مال، مسکن، شغل و حریم خصوصی و حقوق اشخاص گردید، مگر در مواردی که قانون تجویز کند .بنابراین ناجا کاملا خود را مقید به رعایت حریم خصوصی می‌داند.

این‌که داخل خودرو حریم خصوصی محسوب می شود یا نمی شود یا سگ گردانی خوب است یا بد است، در اصل قضیه توفیری ایجاد نمی کند که سبک زندگی من و شما، نباید مغایر با قانون و نقض حقوق دیگران و مصداق  خودخواهی در عصر جدید باشد.

حتما بخوانید: قوانین سگ گردانی در سوئد و نروژ و بریتانیا

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
۴ نظر

ورود

  • Hooman بهمن ۱۵, ۱۳۹۷

    تمام اینها صحنه سازی و شانتاژ هست… اون سگ و اون افراد ام که داستان دختر بچه ی بینوا رو درست کردن هم مزدور همین روحانیون به ظاهر نجیب هست به قطع یقین… اینا همه بازی و پروپاگاندای سیستم و دم دستگاه تبلیغاتی ایرانه…

    • حسین بهمن ۱۵, ۱۳۹۷

      لطفا حرف الکی نزنید. در تمام دنیا قوانین خاص و حتی شدیتری برای نگهداری حیوانات در نظر گرفته شده. در اکثر کشورها حمل حیواناتی مانند سگ در امکان عمومی ممنوع هست.

      • سعید بهمن ۱۶, ۱۳۹۷

        این اکثر کشورها که در اینطور مواقع ورد زبون دلواپسان میشه دقیقا کجاست؟ فکر کنم یوتوپیای ج.ا باشه.
        موجود زنده و غیر زنده ای در این مرز نمونده که از شر شما در امان باشه.

  • حسین بهمن ۱۷, ۱۳۹۷

    خیلی بهتر شد سگ جاش تو کوچه خیابون نیست که.
    سگ دست یک دختر بچه دیده ام از خودش بزرگتر بود . سگه به سمت ما پارس میکرد. صاحبش نمی‌توانست نگه اش داره. هی میکشیدش. خدا کاری شد ما نرفتیم کنار اون بچه