ترفندهای خوش‌تیپ بودن؛ چه رنگی را با چه رنگی ست کنیم؟

ترفندهای خوش‌تیپ بودن؛ چه رنگی را با چه رنگی ست کنیم؟

ست کردن رنگ لباس‌ها همچون یک هنر است و باید دانش کافی در این زمینه داشته باشید تا خوش‌پوش و خوش‌لباس به‌نظر برسید. ممکن است یک نفر یک کمد بزرگ از مدل‌های مختلف لباس و کفش و اکسسوری داشته باشد اما وقتی نداند چه رنگ و بافت و مدل‌هایی بیشتر با هم جور هستند، تقریبا همه پول‌هایی که برای خرید پوشاک خرج کرده، بیهوده بوده و هدر رفته است.

به این خاطر که برای خوش‌تیپ بودن لازم است تناسب و تضاد رنگ‌ها را بشناسید و بدانید که برای چه مناسبت‌ها و مراسمی بهتر است از چه الوانی برای لباس‌های خود بهره بگیرید.

برای آشنایی با نقش رنگ در انتخاب لباس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعات کامل و مفیدی در اختیارتان قرار دهیم.

از کجا بدانیم چه رنگ‌هایی با هم تناسب دارند؟

یکی از چالش‌های خرید لباس، انتخاب رنگ مناسب و ست کردن آن با دیگر لباس‌هاست. پیش نیاز انتخاب بهترین و ایده‌آل‌ترین رنگ برای تیپ موردنظرتان هم آشنایی کامل با رنگ‌هاست. وقتی رنگ‌شناسی بدانید برای استایل، آرایش و حتی طراحی داخلی خانه می‌توانید انتخاب‌های عالی داشته باشید و همه جوانب زندگی خود را زیبا و چشم‌نواز کنید.

در تصویر زیر چرخه رنگ را می‌بینید که رنگ‌های اصلی، ثانویه و رنگ‌های ترکیبی را معرفی کرده است.

چه رنگی را با چه رنگی ست کنیم

همان طور که می‌بینید رنگ‌ها به سه دسته زیر تقسیم شده‌اند:

  • رنگ‌های اولیه: در تئوری رنگ سنتی، قرمز، زرد و آبی رنگ‌های اصلی هستند زیرا دانه‌های رنگی تشکیل دهنده آن‌ها از ترکیب هیچ رنگ دیگری به وجود نیامده و تمام رنگ‌های دیگر از ترکیبات مختلف این سه رنگ با یکدیگر به دست می‌آیند.
    البته در نقاشی، سه رنگ اصلی رنگ‌های زرد، آبی فیروزه‌ای و ارغوانی هستند.
  • رنگ‌های ثانویه: به رنگ‌هایی که از ترکیب دو رنگ اولیه تشکیل بشود رنگ‌های ثانویه گفته می‌شود. این رنگ‌ها عبارت‌اند از سبز (آبی + زرد)، بنفش (آبی + قرمز) و نارنجی (زرد + قرمز).
  • رنگ‌های ترکیبی (مرتبه سوم): زرد- نارنجی، قرمز-نارنجی، قرمز-بنفش، آبی-بنفش، آبی-سبز و زرد-سبز، این رنگ‌ها از ترکیب یک رنگ اصلی با یک رنگ فرعی به وجود می‌آیند و در میان دو رنگ تشکیل دهنده خود قرار می‌گیرند.

اولین نمودار رنگ دایره شکل را «سر آیزاک نیوتون» (Sir Isaac Newton) در سال ۱۶۶۶  (قرن ۱۸ میلادی) به وجود آورد تا بدین واسطه بین رنگ‌های مختلف ارتباط برقرار کند.

مواردی که در بالا در مورد رنگ‌های اولیه و ترکیبی نوشتیم چیزی است که در دایره رنگ مشخص می‌شود و این دایره در هر حوزه از زندگی بشر که به رنگ مربوط باشد، کاربرد دارد.

البته لازم به ذکر است که در دایره رنگ‌ها، سرد و گرم بودن الوان نیز مشخص می‌شود. در تصویر زیر می‌توانید نقشه رنگ‌های سرد و گرم را ببینید.

چه رنگی را با چه رنگی ست کنیم
رنگ‌های سمت چپ سرد هستند و رنگ‌های سمت راست، گرم

خانواده رنگ‌هایی همچون قرمز، نارنجی، زرد، قهوه‌ای و … جزو رنگ‌های گرم هستند. این رنگ‌ها باعث می‌شوند تا چیزی که به آن رنگ است، به لحاظ اندازه کوچک‌تر دیده شود. به همین خاطر است که در استایل لباس‌پوشیدن، کسانی که می‌خواهند لاغرتر به نظر برسند سراغ رنگ‌های گرم می‌روند.

رنگ‌های سرد همانند خانواده آبی، ارغوانی، سبز و … رنگ‌های آرامش‌بخش بشمار می‌روند.

رنگ‌های خنثی 

در جدول زیر می‌توانید تمامی رنگ‌های خنثی را مشاهده کنید؛ این نمودار از سفید شروع می‌شود و پس از عاجی، کرم، توسی، شتری، خاکی، زیتونی و قهوه‌ای به سیاه می‌رسد.

چه رنگی را با چه رنگی ست کنیم
جدول رنگ‌های خنثی

رنگ‌های خنثی خاصیت خود-توصیفی دارند. آنها کاملا بی‌کلام، ساده و عقب‌نشینی‌کرده هستند.

قانون ست کردن رنگ‌ها با هم چیست؟

برای تناسب هر چه بیشتر لباس‌هایی که می‌پوشیم و هارمونی آنها با هم باید قانون ترکیب رنگ‌ها را بلد باشید. به همین خاطر در زیر به شما توضیح داده‌ایم که چگونه می‌توانید رنگ‌ها را با هم ست کنید.

رنگ‌های مکمل (Complementary)

چه رنگی را با چه رنگی ست کنیم

یکی از قوانین ست کردن رنگ‌ها با هم استفاده از رنگ‌های مکمل در کنار یکدیگر است. به این صورت که مثلا قرمز و سبز، بنفش و زرد، آبی و نارنجی مکمل همدیگر بشمار می‌روند. یعنی وقتی در کنار هم قرار می‌گیرند ترکیب بسیار چشم‌نوازی می‌سازند.

این رنگ‌ها در چرخه رنگ دقیقا مقابل یکدیگر ایستاده‌اند. شاید تصور کنید که مثلا وقتی آبی و نارنجی کنار هم قرار می‌گیرند، خیلی جیغ می‌شود اما این طور نیست و آنها ترکیب فوق‌العاده زیبایی با هم می‌سازند. به لباس‌های تابستانی توجه کنید، اغلب با رنگ‌های مکمل طراحی و دوخته شده‌اند.

بیشتر بخوانید: با ۶ ایده شیک و زیبا برای تیپ مردان در فصل پاییز آشنا شوید 

رنگ‌های هم‌خانواده (Analogous) 

چه رنگی را با چه رنگی ست کنیم

وقتی رنگ‌های پشت سر هم از یک خانواده در چرخه رنگ را انتخاب کنید، به آن ترکیب رنگ هم‌خانواده می‌گویند.

مثلا اگر رنگ نارنجی یا شتری را برای لباس انتخاب کرده‌اید، برای کفش یا اکسسوری رنگ کناری آن را از چرخه رنگ‌ها انتخاب کنید تا تناسب چشم‌نوازی ایجاد کنند.

رنگ‌های ترکیبی (Triadic)

استفاده از رنگ‌هایی که در دایره رنگ به طور مساوی از هم دور هستند را اصطلاحا ترکیبی می‌گویند. به کار بردن این رنگ‌ها در کنار هم می‌تواند ترکیب زیبایی بسازد اما اختلاف‌نظرهایی در این رابطه وجود دارد. برخی کارشناسان مد معتقدند که چنین ترکیبی نمی‌تواند خوشایند باشد. اما شما می‌توانید با استفاده از رنگ‌های خنثی و رنگ‌های مکمل چنین ترکیبی را به وجود بیاورید. مثلا شلوار/دامن سبز با تاپ صورتی خیلی کمرنگ (پاستلی) و اکسسوری‌ها یا کفشی به رنگ آبی کمرنگ ترکیب زیبایی با هم ایجاد می‌کنند.

بیشتر بخوانید: آموزش تصویری ست کردن کفش و شلوار؛ چگونه همیشه خوش‌تیپ باشیم

راهنمای ترکیب رنگ‌ها برای لباس

استفاده از یک خانواده رنگ

چه رنگی را با چه رنگی ست کنیم

محتاطانه‌ترین ترکیب رنگ برای لباس، انتخاب الوان مختلف از یک خانواده است. اما این را بدانید که اگر مثلا همه لباس‌هایتان سیاه باشند، یا سبز باشند یا سفید، خیلی زود آدم را دلزده می‌کنند و برعکس تصور عموم، ترکیب جالبی نیست. بنابراین خیلی بدنبال ست کردن لباس و کفش و اکسسوری‌های خود با یک رنگ واحد نباشید.

توصیه ما این است که از ترکیب رنگ‌های مکمل برای ست کردن لباس‌ها بهره بگیرید تا جلوه زیبایی به تیپ خود ببخشید.

استفاده از رنگ‌های سایه روشن (Ombre)

چه رنگی را با چه رنگی ست کنیم

رنگ‌های سایه روشن (Ombre) یا رنگ تدریجی به این صورت است که یک رنگ را از روشن‌ترین حالت تا تیره‌ترین حالتش در ترکیب لباس خود داشته باشید. مثلا آبی را در نظر بگیرید، شما می‌توانید کفش و کیف و لاک و تاپ و پیراهن و … را از ترکیبات مختلف این رنگ به طوری که سایه روشن به نظر برسد استفاده کنید.

لباس‌های آماده‌ای در بازار وجود دارند که خودشان این ترکیب را حفظ کرده‌اند. از این پیراهن‌ها می‌تواند برای جشن سال نو یا مهمان‌های زمستانی استفاده کنید. این تم برای هوای سرد مناسب‌تر است.

بیشتر بخوانید: ترفندهایی ساده و کاربردی برای تشخیص کیفیت لباس که وقت خرید به کارتان می آید

ترکیب تک رنگ (Monochrome)

چه رنگی را با چه رنگی ست کنیم

وقتی تصمیم دارید همه اجزای لباس خود را از یک رنگ واحد انتخاب کنید، پیشنهاد می‌کنیم سراغ رنگ‌های روشن و طبیعی همانند توسی، آبی، سفید یا سیاه بروید. یا رنگ‌های پاستلی و عروسکی را انتخاب کنید. البته انتخاب این رنگ بیشتر به فصل یا مراسمی که قرار است در آن حضور داشته باشید مربوط است. به طور مثال، برای مراسم رسمی بهتر است رنگ‌های طبیعی مثل سفید یا آبی را انتخاب کنید. اما برای مهمان‌های دوستانه می‌توانید سراغ رنگ‌های زرد، صورتی یا فیروزه‌ای بروید.

استفاده از پارچه‌های طرح‌دار

این پارچه‌ها روند انتخاب را برای شما آسان‌تر می‌کنند. به این خاطر که اغلب از ترکیب دو یا سه رنگ تشکیل شده‌اند و برای خوش‌پوش بودن شما هم ملزم به استفاده از همان رنگ‌ها هستید. اکسسوری و کفش‌های خود را بر اساس رنگ‌های موجود در لباستان انتخاب کنید.

برقراری تعادل رنگ در لباس پوشیدن 

چه رنگی را با چه رنگی ست کنیم

از دیگر روش‌های خوش‌تیپی این است که رنگ‌های گرم و سرد را کاملا هوشمندانه و با ظرافت و دقت با هم ترکیب کنید. مثلا اگر لباس شما خردلی است، می‌توانید آن را با آبی روشن و سفید ترکیب کنید. تا هم تنوع رنگی داشته باشید هم بالانس گرمی و سردی رنگ‌ها در ظاهر شما حفظ شود.

انتخاب رنگ لباس بر اساس رنگ پوست بدن

چه رنگی را با چه رنگی ست کنیم

اگر رنگ پوست شما زرد یا روشن است، سراغ رنگ‌های توسی، آبی نیلی، خانواده سبز، فیروزه‌ای روشن، شرابی و زمردی بروید.

اگر پوست تیره و سبز دارید سراغ رنگ‌های مرجانی، عسلی، طلایی یا خاکستری مایل به قهوه‌ای بروید.

دلیل اصلی این توصیه‌ها این است که تعادل بین گرمی و سردی رنگ‌ها را حفظ کنید. این مساله در مورد رنگ‌های انتخابی برای آرایش صورت هم مصداق دارند.

بیشتر بخوانید: ۱۰ اصل مهم در مورد سبک لباس پوشیدن مردان که زنان را شیفته خود می سازند

منبع: stylecraze
مطالب مرتبط
دیجیاتو
یک نظر

ورود