پزشکی سال به سال متقاضیان بیشتری پیدا میکند. معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، فهرست اسامی دانشگاههای خارجی مورد تایید وزارت بهداشت را برای تحصیل ایرانیان متقاضی تحصیل در دانشکده های پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی، اعلام کرد. برای دریافت ارز دانشویی به قیمت نیما و هم چنین معادلسازی مدرک در ایران، بایستی صرفا در این دانشگاه های مشغول به تحصیل شوید.
با بررسیهای کارشناسی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و در نظر گرفتن سه نظام رتبهبندی معتبر بینالمللی Times، QS ، Shanghai لیست دانشگاههای خارج از کشور مورد تأیید وزارت متبوع جهت ورودیهای سال تحصیلی ۲۰۲۰-۲۰۱۹ در رشتههای مرتبط با علوم پزشکی مشخص و اعلام گردید.
این لیست سالیانه مورد بازبینی و بازنگری قرار گرفته و در سال تحصیلی مذکور صرفاً دانشگاههای موجود در این لیست جهت ادامه تحصیل دانشجویان ایرانی در خارج از کشور مورد تأیید میباشد.
با توجه به مصوبه هفتادمین جلسه شورایعالی برنامه ریزی علوم پزشکی، امکان انتقال دانشجویان به داخل کشور که از ابتدای سال ۲۰۱۹ (۱۱ دی ۱۳۹۷) تحصیل خود را در یکی از دانشگاههای مورد تأیید خارج از کشور آغاز نمودهاند، ممنوع شده و صرفاً در صورت اتمام تحصیل این افراد، مدارک صادره طبق ضوابط اعلام شده قابل ارزشیابی میباشد.
کالجهای وابسته به دانشگاه اصلی نامبرده شده در لیست و شعب آن در سایر دانشگاهها مورد تأیید نبوده و مدارک صادره از آنها قابل ارزشیابی نمیباشد.
اسامی صدها دانشگاه مورد تایید وزارت بهداشت در حوزه پزشکی در قاره ها را در این PDF مشاهده کنید.
آنچه باید بدانیم
- این لیست مربوطه به دانشگاه های تایید صلاحیت شده پزشکی از نظر وزارت بهداشت ایران است.
- اگر خواهان ارزشیابی مدارک تحصیلی پس از دانش آموختگی و دریافت پروانه نظام پزشکی هستید، باید در این دانشگاه ها در خارج از کشور تحصیل کنید.
- تحصیل در رشته های پزشکی در خارج از کشور، معمولا با بورس تحصیلی همراه نیست و شرکت در آزمون ورودی الزامی خواهد بود.
- هیچ دانشگاه پزشکی در کشور فیلیپین، مورد تایید وزارت بهداشت ایران نیست.
- شماری از دانشگاه های پزشکی هندوستان در این لیست قرار دارد.
- هیچ دانشگاه پزشکی در کشور اوکراین، مورد تایید وزارت بهداشت ایران نیست.
- هیچ دانشگاه پزشکی در کشور ارمنستان و آذربایجان، مورد تایید وزارت بهداشت ایران نیست.
- اگر خواهان دریافت ارز دانشجویی هستید، صرفا باید در همین دانشگاه ها تحصیل کنید.
- داشتن مدرک GRE-GMAT برای تحصیل در رشته های پزشکی، الزامی نیست.
- داشتن مدرک IELTS-TOEFL برای تحصیل در رشته های پزشکی درکشورهای انگلیسی زبان الزامی است.
- اگر خواهان تحصیل در دانشگاهی هستید که در این لیست قرار ندارد، به اطلاع کارشناسان وزارت بهداشت برای بررسی تکمیلی قرار دهید.
- مراقب مراکز کلاهبرداری که با فریب متقاضیان تحصیل در خارج از کشور و گرفتن ادمیشن تضمینی پزشکی، وعده های توخالی به قربانیان می دهند باشید.
بدون نظر