«استایلیست‌ها» و «فشن بلاگرها»، بیزینس جدید مد در ایران

درآمدزایی پر رونق برای مشاوران «چی بپوشیم»

«استایلیست‌ها» و «فشن بلاگرها»، بیزینس جدید مد در ایران

شبکه های اجتماعی سبب شده است تا بسیاری از افرادی که پیش از روی کار آمدن این ابزارهای اطلاع رسانی و ارتباطی، امکان ارائه تخصص و تجربه و مهارت خود به صورت گسترده و ارزان و فراگیر را نداشتند، بتوانند از این اکو سیستم استفاده کرده و در بستر کارآفرینی دیجیتالی، درآمد اینترنتی داشته باشند. فشن بلاگرها، فود بلاگرها، توریسم بلاگرها، مشاوران اینترنتی، مترجمان آنلاین، مدرسان آنلاین، آشپزهای اینترنتی، طراحان دیجیتالی، مشتی نمونه خروار کسب و کارهای مجازی جذابی است که این روزها در فضای مجازی، جولان می دهند و پاسخ گوی نیازهای اطلاعاتی و خدماتی خیلی ها هستند.

دنیای مد، یکی از سردرمداران کسب و کار مجازی است. خیلی ها به دنبال آشنایی با جدید ترین ترندها در طراحی لباس مردانه و زنانه و بچه گانه هستند اما نمی دانند بر اساس قد و وزن و استایل و میمیک چهره و مراسمی که درپیش دارند، از چه پارچه و طرح و دوخت و نقشی استفاده کنند و با دنیای کنتراست ها و توازن ها و تعادل ها در طراحی مد، آشنا نیستند. به خصوص مشکل پسندان همیشه سخت گیر که کارشان دشوار تر است. دنیای مجازی، برای چی بپوشم های شما، برنامه های خوبی دارد که هم به صورت رایگان و هم پولی، در دسترس است. موضوعی جذاب برای کسانی که دوست دارند از این راه درامد زایی کنند. آن هم از لاکچری گردها.

بازار کیف و کفش، خرید ارزان کیف و کفش، بازار پوشاک ایران
بیزینس مشاوره مد، یکی از هیجان انگیز ترین ظرفیت های کارآفرینی دیجیتالی است

«جلوی عنوان شغل‌شان نوشته‌اند: «استایلیست». پدیده جدید بازار کار ایران. آنها در‬ واقع ‏مشاوره‌هایی هستند که به شما می‌گویند چطور جذاب‌تر به نظر برسید! چه لباسی بپوشید؟ استیل ‏نشستن‌تان چطور باشد؟ کدام قسمت حرف زدن و فن بیان‌تان مشکل دارد؟ ژست‌های‌تان چگونه باشد و ‏‏… بعضی از آنها دفتر کار دارند و در خانه‌های مد و زیبایی یا آتلیه‌های گرانقیمت عکاسی فعالیت ‏می‌کنند و برخی دیگر مشاوره‌های آنلاین و غیر‬ حضوری می‌دهند. گشتی در هشتگ stylist‌ در اینستاگرام، نشان می دهد که چه بازار جذابی دارد.

مشتریان استایلیست‌های ایرانی ‏فقط بازیگران و ورزشکاران نیستند،  عده زیادی از جوانان و نوجوانان ‏ایرانی که دوست دارند در فضای مجازی چهره شوند، مشتریان استایلیست‌ها هستند. به جز این، ‏بسیاری از مدیران برندها و بیزنس‌من‌ها و حتی افرادی که می‌خواهند جلوی دوستان و آشنایان‌شان ‏جذاب و بااعتماد به نفس برسند، مشتریان استایلیست‌ها هستند.‏

استایلیست‌ها دستمزدهای متفاوتی دارند که از جلسه دو ساعته استایلیست‌های ارزان با ٢٠٠‌هزار ‏تومان حق مشاوره شروع می‌شود تا استایلیست‌هایی که دستمزدهای ٣ تا ۴‌میلیون تومانی دارند.

مشاوره استایل با ویدئوچت ‏

جلسه مشاوره دارند و سی‌دی‌ها و جزوه‌های آموزشی تهیه می‌کنند و می‌فروشند. مشاوره‌های‌شان می‌‏تواند حضوری یا از طریق ویدیوچت باشد. کسب و کار تازه‌ای که این روزها در ایران جای ‏خود را باز کرده و به سرعت رایج می‌شود.

حالا با زیر و رو کردن شبکه‌های اجتماعی، کلی استایلیست پیدا می‌کنید که چند صدهزار فالوور هم ‏دارند و هر روز با پوشیدن لباس‌های رنگارنگ خودشان را به‌‬ عنوان استایلیست معرفی می‌کنند. ‏استایلیست‌هایی که آموزش خاصی ندیده‌اند و ارزان هستند.

یکی از همین استایلیست‌های دنیای مجازی می‌گوید: «من دوره آموزشی ‏خاصی را سپری نکرده‌ام، اما وقتی می‌بینم سبک لباس پوشیدنم مورد توجه فالوورهایم قرار گرفته، این ‏شغل را برای خودم انتخاب کرده‌ام. به همین دلیل چند وقتی می‌شود که به کسانی که متقاضی هستند ‏مشاوره می‌دهم. در واقع افراد برایم عکس می‌فرستند و من به آنها می‌گویم بهتر است چه لباسی و چه ‏مدلی بپوشند.

یا این‌‬ که برای نحوه رفتار و صحبت کردن در مناسبت‌ها و مراسم‌های مختلف بهشان ‏مشاوره می‌دهم. مشاوره‌هایم هم از ٢٠٠‌هزار تومان شروع می‌شود و بالاتر می‌رود. اتفاقاً مشتریان ‏زیادی هم دارم، اما فعلاً به صورت مجازی فعالیت می‌کنم.»

این روزها افراد زیادی در اینستاگرام به ‏همین شکل فعالیت می‌کنند و به اسم استایلیست کسب درآمد می‌کنند.‏

مزون‌هایی با استایلیست‌های گرانقیمت

این ماجرا فقط منحصر به فضای مجازی نمی‌شود. این روزها مزون‌های زیادی هم هستند که در آنها ‏افرادی با عنواناستایلیست را استخدام می‌کنند. استایلیست‌ها با طراحان تفاوت دارند. در واقع ‏استایلیست‌هایی که این روزها درمزون‌های شمال شهر فعالیت می‌کنند نقشی در طراحی لباس‌ها ‏ندارند، بلکه فقط به مشتریان مشاوره می‌دهند که چه انتخابی برای آنها مناسب‌تر است.‏

استایلیست
لاگرفلد از سال ۱۹۸۳ مدیر طراحی مزون فرانسوی شانل و و از سال ۱۹۶۵ مدیر طراحی فندی بود که عمدتا کیف و کفش پوست و چرم تولید می‎کرد. با این حال او مانند بسیاری از طراحان مزون‎های مشهور مارک خود را نیز داشت که در جهان مد بسیار شناخته شده بود.

سال‌هاست در اروپا سوپراستارها و حتی مردمان عادی برای این که چطور لباس بپوشند و چطور رفتار کنند از استایلیست‌ها ‏کمک می‌گیرند، اما این موضوع در ایران هنوز خیلی جا نیفتاده است.

اگر‬ چه افراد عادی هم در اروپا از ‏استایلیست‌ها برای بهتر شدن ظاهر و حتی رفتارشان کمک می‌گیرند، اما در ایران این موضوع فعلاً ‏بین سوپراستارها رواج پیدا کرده است. بعضی‌ها فکر می‌کنند کار استایلیست‌هاصرفاً این است که به ‏مشتریان خود بگویند چه لباسی و چه رنگی بپوشند، اما واقعیت اینجاست که کار اصلی ما این است که ‏افراد بتوانند از ظاهر و حتی باطن خود لذت ببرند و خودشان را دوست داشته باشند. ما به آنها می‌گوئیم ‏با چه رنگ و چه مدل لباسی می‌توانند حال بهتری داشته باشند و چه پوششی برای‌شان مناسب‌تر ‏است.»

برای این‌که وارد دنیای جذاب مشاوران مد و لباس شوید، اصول آن را باید فرابگیرید که در ایران، در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد طراحی پارچه و لباس، مقدمات آن اموزش داده می شود. برای استایلیست شدن حرفه ای، باید اموخت و مطالعه کرد و با ترندها همراه شد. استایلیست های حرفه ای، خلاق و زیرک و باهوش هستند. قرن ۲۱، قرن تحلیلگران  اطلاعات است.

مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
بدون نظر

ورود