نوروز گردی هیجان انگیز در دیار «اولین‌های ایران»: بهار در تبریز

راهنمای نوروزی در سرزمین «اولین های ایران»

نوروز گردی هیجان انگیز در دیار «اولین‌های ایران»: بهار در تبریز

تبریز، دیار اولین های ایران و یکی از پر افتخار ترین شهرهای ایران در تاریخ  معاصر، مقصد گردشگری نوروزی برخی از هموطنان در شمال غرب کشور است. تبریز، سرزمین اولین هاست. مثل یزد (سرزمین «ترین‌های» ایران)، دیار علم و فرهنگ و صنعت و تاریخ است. اگر قصد ایرانگردی در هفته اول و دوم فروردین ۹۸ دارید، حتما، دیار اولین های ایران را با خانه های تاریخی و مردمان خونگرم و سوغاتی های خوشمزه، فراموش نکنید.

تبریز جاهای زیادی برای گشتن نوروزی دارد که هریک می‌تواند جاذبه سفر به این شهر باشد. در تبریز می‌توان در خیابان‌ هایی که فراز و فرود زیادی را طی کرده‌اند قدم زد، به دیدار موزه‌هایش رفت و خوشمزه ترین کباب‌ها و شیرینی  ها و آجیل ها را خورد. اگر مهمان تبریز بودید، دیدن اینجاها را از دست ندهید.

بازار تبریز، مثل بازار قزوین (سعدالسلطنه) و بازار کاشان و اصفهان، از بزرگترین بازارهای مسقف ایران و جهان است و یادآور بازار بزرگ مسقف شهر میلان ایتالیا. این بازار با گنبد و سقف آجری خود، بازارچه‌ها، تیمچه‌ها و راسته‌های مختلفی دارد، اما قشنگ‌ترین قسمت آن، تیمچه مظفریه است.

حتما ببینید: گشتی نوروزی در خانه اختر چرخ  ادب ایران (پروین اعتصامی)

نوروز در تبریز
تصویری از بازار زیبا و خوش طرح و ساخت تبریز که از آثار ملی ایران محسوب می شود

تیمچه‌ای که در زمان مظفرالدین شاه قاجار ساخته شده و قالی‌ها و فرش‌های دست بافت ارزنده و رنگارنگی دارد. طلاها و کفش‌های بازار تبریز نیز معروف است. بازار در خیابان جمهوری قرار گرفته. یکی از قشنگ‌ترین موزه‌های تبریز، موزه قاجار است. موزه قاجار که پیش از این خانه امیرنظام گروسی، از رجال سیاسی دوره ناصرالدین شاه بوده، عمارتی زیبا با حیاطی پر از گل دارد و سفری است به دوره قاجار.

مسجد کبود تنها بنایی است که از دورە‌ فرمانروایی قراقویونلوها در پایتخت آن‌ها، یعنی تبریز، باقی مانده است. زیبایی‌های این مسجد آنقدر زیاد است که پس از گذشت قرن‌ها و صدماتی که به آن وارد شده، هر انسان صاحب ذوقی را متحیر و مبهوت می‌سازد. بارزترین ویژگی مسجد کبود و شهرت زیادش بیشتر به خاطر کاشی‌کاری معرق و تلفیق آجر و کاشی و اجرای نقوش پرکار است که هم در داخل و هم در خارج آن مشهود است. مسجد کبود در خیابان امام خمینی، روبروی کوچه صدر واقع است.

مسجد کبود تبریز از مقصدهای گردشگری مذهبی نوروزی ایرانیان در سرزمین اولین های ایران است

این موزه بخش های مختلفی دارد، یک اتاق آن مخصوص پول و سکه‌های دوره قاجار است، اتاقی دیگر مختص ظرف و ظروف، اتاقی برای کاشی های رنگارنگ، اتاقی برای تفنگ و اسلحه و اتاقی برای ساز و اتاق هایی هم برای وسایل دیگر. موزه‌ قاجار در یکی از محله‌های قدیمی تبریز به نام ششگلان قرار دارد.

در تبریز اگر خواستید پیاده روی کنید پیشنهاد ما خیابان تربیت است. خیابان تربیت، خیابانی است همچون خیابان سپه سالار تهران، با درختکاری و مغازه های کفش فروشی بسیار که یک سرش به بازار تبریز می‌رسد و راه رفتن در زیر سایه درختانش خالی از لطف نیست.

پیاده راه تربیت تبریز

نمی‌شود تبریز رفت و به باغ ائل گلی یا استخر شاه سر نزد. ائل گلی که یکی از شلوغ‌ترین جاهای گردشگری تبریز است در جنوب شرقی شهر قرار گرفته و ۷ کیلومتر با مرکز شهر فاصله دارد. این باغ در حقیقت کاخی است که در وسط استخری بزرگ قرار گرفته و به شکل جزیره درآمده است. ساخت اولیه استخر به دوران آقا قویونلوها برمی‌گردد و در دوره های بعد به تدریج تکمیل و به شکل باصفای امروزی درآمده است.

تصویری زیبا از عمارت خانه مشروطه تبریز

اگر دلتان می‌خواهد بدانید محل تصمیم گیری سران مشروطه کجا بوده، باید راه خانه مشروطه در محله راسته کوچه در غرب بازار تبریز و روبروی مسجد جامع را در پیش بگیرید. این خانه که برجسته‌ترین چهره‌های مشروطه از جمله ستارخان، باقرخان، ثقه‌الاسلام تبریزی و حاجی میرزا آقافرشی در آن جمع می‌شدند، محل نگهداری اسناد دوره مشروطه است. خانه‌ای از سنگ، آجر و خشت و پر از آیینه کاری و گچبری. تبریز، مساجد زیادی دارد، اما یکی از دیدنی‌ ترین آنها مسجد کبود یا مسجد جهانشاه است.

عمارت ائل گلی تبریز
فود کورت مجتمع بلور تبریز
تبریز
بازار اطلس تبریز یکی از مقصدهای پاساژ گردی نوروز تبریز در نوروز ۹۸ است

خیابانی که می‌توان خانه‌های قدیمی زیادی در آن پیدا کرد. مقبره الشعرا که مدفن بیش از ۴۰۰ شاعر نامدار ایرانی از جمله شهریار، قطران و اسدی طوسی است در این خیابان قرار گرفته. موزه قاجار سمت راست خیابان ثقه الاسلام، در خیابان فرعی شهریار و در کنار بیمارستان کودکان است.

مقصدهای شکم گردی  در تبریز

  • رستوران حاج مجید در خیابان پشت موزه شهرداری که به ساختمان ساعت معروف است، یکی دیگر از بهترین انتخاب هاست. وارد سنگفرش خیابان تربیت می‌شوید و در انتهای سنگفرش و در طبقه دوم پاساژ تربیت به رستورانی می‌رسید که چلومرغ‌هایش حرف ندارد.
  • رستوران حاج علی در بازار اصلی و قدیمی تبریز بیش از ۱۰۰ سال قدمت دارد و بیشتری‌ها یا کباب کوبیده‌اش را می‌خورند یا برگش را. یک پرس چلو کباب رستوران حاج علی ۱۵ هزار تومان است و تا دو نیم هم بیشتر غذا ندارد.
  • چلوکبابی باختر که منویش تنها شامل برگ و کوبیده است، یکی دیگر از رستوران های خوب تبریز است. در چلوکبابی باختر که همراه غذاهایش سوپ هم می‌دهد، رستوران شلوغی است و در آن باید نزدیک ۲۸ هزار تومان خرج کرد. آدرس: دروازه تهران، بلوار ۲۰ بهمن، خیابان باختر
  • دیزی و تاواکبابی محمدی همانطور که از اسمش برمی‌آید دو نوع غذا بیشتر ندارد: دیزی و تاواکبابی، اما یکی از جاهایی است که هرکس در زندگیش یک بار باید کباب تابه‌ای‌هایش را امتحان کند، آنقدر خوشمزه که حتی اشک شوق را هم به دنبال دارد. دیزی و تاواکبابی را در ظرف‌های روحی، همراه گوجه سرخ شده است.

قرابیه، نوقا و آجیل اصل تبریز را فراموش نکنید و تصاویر و دیدگاه‌های خود را در تبریز  گردی نوروزی در اختیار روزیاتو قرار دهید.

حتما بخوانید: گشتی نوروزی در زیبا ترین خانه های تبریزی ها

مطالب مرتبط
مطالب دیگر از همین نویسنده
مشاهده بیشتر
دیجیاتو
بدون نظر

ورود