شعار سال ۹۸ در پیام نوروزی رهبر انقلاب اعلام شد: « سال رونق تولید». رهبر انقلاب در پیام نوروزی خود، تولید و اشتغال را محور اصلی پیام قرار دادند و ابراز امیدواری کردند که رونق تولید از اول تا پایان سال، احساس شود. این برای چندمین بار در سالهای اخیر است که مضمون شعار سال، موضوعات اقتصادی و صنعتی است. شعار سال ۹۷، سال حمایت از کالای ایرانی بود که رهبری در پیام نوروزی، به عدم تحقق مطلوب آن در سال گذشته با وجود استقبال از سوی مردم اشاره کرد.
شعار سال ۹۶، «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» و شعار سال ۹۵ نیز «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» معرفی شد. در چند سال اخیر، مضمون شعار سال، موضوعات اقتصادی است. کالا، حمایت از کالای ایرانی، حمایت از اقتصاد ایرانی، تولید ملی، اشتغال، بهرهوری، رونق، همه این ها، کلید واژههایی است که در شعار سالهای اخیر دیده می شود. ستاد اقتصاد مقاومتی دولت به ریاست اسحاق جهانگیری (برادر مهدی جهانگیری) تلاش دارد تا تحقق اهداف شعارهای سال را دنبال کند. وضع اقتصاد خوب نیست و سال سخت تحریمی را در سال جدید، پیش رو داریم.
آیت الله خامنه ای در پیام خود تاکید کردند که تولید در سال نود و هشت، باید محور فعالیت ها و جزییات آن را در سخنرانی نوروزی اول فروردین ۹۸ در حرم امام رضا، تشریح می کنند.
امسال مسئلهی «تولید» مطرح است. میخواهم مسئلهی تولید را به عنوان محور فعّالیّت قرار بدهم. مقصود خود از تولید را انشاءالله در سخنرانی روز اوّل سال توضیح خواهم داد که منظور از تولید چیست. تولید اگر چنانچه به راه بیفتد، هم میتواند مشکلات معیشتی را حل کند، هم میتواند استغناء کشور از بیگانگان و دشمنان را تأمین کند، هم میتواند مشکل اشتغال را برطرف کند، هم حتّی میتواند مشکل ارزش پول ملّی را تا حدود زیادی برطرف کند.
لذاست که مسئلهی تولید به نظر من مسئلهی محوری امسال است؛ لذا من شعار را امسال این قرار دادم: «رونق تولید». باید همه تلاش کنند تولید در کشور رونق پیدا کند. از اوّل سال تا آخر سال انشاءالله این معنا به صورت چشمگیری در کشور محسوس باشد. اگر این [طور] شد، امیدواریم که انشاءالله حلّ مشکل اقتصادی راه بیفتد.
شعار سال ۹۸ در حالی رونق تولید نامگذاری شده است که دولت تدبیر و امید، سخت ترین سال اقتصادی را بر مردم تحمیل کرد و بیش از ۳۰۰ درصد ارزش پول ملی افت کرد که پس از انقلاب، بی سابقه بود. همانطور که رهبری در پیام نوروزی اشاره کرد، در سال حمایت از کالای ایرانی، اتفاق خاصی توسط دولت رخ نداد و موج تعطیلی کارگاه ها و کارخانجات را شاهد بودیم که با اعتراضات گسترده کارگری همراه شد و هپکو و آذرآب و نیشکر هفت تیپه، تنها مشتی نمونه خروار است.
امیدواریم در سال ۹۸، سال رونق در همه عرصه ها باشد. اینکه دلار در سال۹۸ صعودی میشود یا خیر، FATF تصویب می شود یا خیر، فروش نفت ایران از خرداد ماه ۹۸، به سمت صفر میل می کند یا خیر و چه اتفاقی بر سر اقتصاد و رشد ناخالص داخلی می افتد، پیش بینی پذیر نیست و باید کمی صبورانه، رصد گرد اتفاقات بهاری بود.
کتابشناسی شعار سال ۹۸
اگر شما به عنوان و دانشجو و روزنامهنگار، قصد آشنایی با وضعیت تولید در ایران و جهان دارید، کتابشناسی زیر میتواند رهیافتی مفید برای آشنایی شما با درس های موفقیت تولید ملی در کشورهای مختلف جهان باشد. رونق تولید، به زنجیره ای از عوامل بستگی دارد که از فاز طراحی، مدیریت زنجیره تامین (SCM) بازاریابی و مدیریت تا بهداشت ایمنی و حرفه ای (HSE) را در بر می گیرد و اکنون در عصر اقتصاد دیجیتالی، روش ها، فرآیندها و استانداردهای جدیدی به تولید قرن بیستمی اضافه شده است که یادگیری آن برای عاشقان استارت آپ، ضروری است.
- کتاب اطلاعات اقتصادی در دنیایی جهانی/ [تالیف] موسسه مطالعات راهبردی اسپانیا؛ مترجم یاسر سلیمانی؛ [تهیهکننده] معاونت پژوهش و تولید علم دانشگاه اطلاعات و امنیت ملی. نشر دانشگاه اطلاعات و امنیت ملی، ۱۳۹۶
- کتاب فرایندهای تولید/ پدیدآورندگان علی حائریاناردکانی…[ و دیگران]. نشر فرایاز ۱۳۹۶
- کتاب تجاربی با طعم مدیریت ناب در تولید/ حسن فراتى، محسن عیسایى. رشد اندیشه ۱۳۹۷
- کتاب بررسی فقهی، حقوقی و اقتصادی حمایت از تولید ملی/ مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی. نشر خرسندی ۱۳۹۶
- کتاب پژوهش و تولید علم در حوزه پزشکی: (مجموعه مقالات سومین همایش ملی پژوهش و تولید علم در حوزه پزشکی) ۱دی ماه ۱۳۹۰ دانشگاه علوم پزشکی بابل/ به کوشش موسی یمینفیروز، افشین موسویچلک، آرام تیرگر؛ [برای] دانشگاه علوم پزشکی بابل، انجمن کتابداری و اطلاعرسانی ایران شاخه مازندران. نشر کتابدار-۱۳۹۰
- کتاب ساخت داخل و پروژههای بهبود در بخش تولید برق تهران/ گردآوری دفتر فنی نظارت بر تولید، با همکاری شرکتهای مدیریت تولید برق. نشر ایمان. ۱۳۹۱
- کتاب چکیده مقالات همایش نهضت تولید علم، جنبش نرمافزاری و آزاداندیشی/ [برگزارکننده باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج]؛ مصحح علیاکبر طارمی. نشر آرین ویژه
- کتاب مدیریت تولید/ پدیدآورنده راضیه یوسفی. نشر اندوزان – ۱۳۹۴
- کتاب سبک زندگی پایدار (مجموعه مقالات همایش فرهنگ تولید و مصرف پایدار در زندگی شهری)/ نظارت و ویرایش علمی محمدجواد مهدوینژاد ؛ دبیر علمی همایش محمدحسن مظفری؛ [برگزارکنندگان] سازمان فرهنگیهنری شهرداری تهران،مرکز مطالعات فرهنگی شهر تهران؛ [مشارکت کنندگان] دانشگاه تهران (دانشکده محیط زیست) … [و دیگران]. نشر شهر ۱۳۸۸
- کتاب برکت و رونق کسب و کار/ نویسنده ژوزف مورفی؛ ترجمه و تحقیق واحد تحقیقاتی گل نرگس (حمید عزیزی). نشر شمیم گل
- کتاب ژاپنشناسی در ایران: بررسی سیر شناخت ایرانیان از ژاپن/ پدیدآورندگان محمد نقیزاده، قدرتاله ذاکری ؛ [برای] رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در ژاپن. موسسه فرهنگی هنری و انتشارات بینالمللی الهدی، ۱۳۹۷
- کتاب پژوهش و توسعه – بهینه سازی مصرف انرژی در ژاپن/به سفارش سفارت جمهوری اسلامی ایران – توکیو. تهران: وزارت امور خارجه،مرکز چاپ و انتشارات، ۱۳۸۹.
- کتاب تاریخ توسعه اقتصادی ژاپن: منشا پویاییهای بخش خصوصی و شایستگی سیاسی/نویسنده کنیچی اونو ؛ ترجمه و تالیفات ناهید پوررستمی ؛ با همکاری زهرا کلهر. کتاب تهران: دانشگاه تهران، موسسه انتشارات، ۱۳۹۷.
حتما بخوانید: ۵۰ راهکار حمایت از کالای ایرانی در شعار سال ۹۸
این همه سال پشت سر هم یه خزعبلاتی رو سرهم کردن گفتن هیچی هم نشد.
این که بیایم تفسیرش هم کنیم بیشتر از تلف کردن وقت نیست…
متاسفانه شعار هر سال ، هر چی بود همون از بین رفت !!
۴دهه فقط پس رفت …
به امید آبادانی