شاهزاده محمد بن سلمان آل سعود، پادشاه آینده ی کشور عربستان سعودی است. این ولیعهد ۳۳ ساله بعد از مرگ پدرش، شاه سلمان بن عبدالعزیز آل سعود، به پادشاهی خواهد رسید. سلمان بن عبد العزیز در حال حاضر ۸۳ سال سن دارد.
شاهزاده سعودی به زندگی مجلل و ولخرجی هایش معروف است. او یک کشتی تفریحی به قیمت ۵۰۰ میلیون دلار، یک قصر فرانسوی به قیمت ۳۰۰ میلیون دلار و یکی از نقاشی های لئوناردو داوینچی را به قیمت ۴۵۰ میلیون دلار خریداری کرده است. طبق تخمین ها، خاندان سعودی -با حدود ۱۵ هزار عضو- حدود ۱/۴ تریلیون دلار ثروت دارد.
محمد بن سلمان به یکی از جنجالی ترین شخصیت های سیاسی دنیا تبدیل شده، به ویژه از پاییز ۲۰۱۸، یعنی از زمان به قتل رسیدن جمال خاشقجی، روزنامه نگار عربستانی، که شواهد و مدارک نشان می دهد به دستور شاهزاده سعودی به قتل رسیده است.
در ادامه به سبک زندگی مجلل و جنجالی شاهزاده محمد بن سلمان خواهیم پرداخت.
محمد بن سلمان ولیعهد ۳۳ ساله ی عربستان سعودی است
او فرزند، شاه سلمان و همسر سومش، فهده بنت فلاح، بوده و متولد سال ۱۹۸۵ است.
در ژوئن سال ۲۰۱۷، با تصمیم شاه سلمان، محمد بن نایف که ولیعهد محسوب می شد، از جایگاهش عزل شد و به دنبال آن، محمد بن سلمان به جای او، به عنوان ولیعهد پادشاه سعودی معرفی شد.
بعدها شایعاتی مطرح شد مبنی بر اینکه عزل بن نایف از مقام ولیعهدی در حقیقت نتیجه ی دسیسه چینی مخفیانه ی بن سلمان بوده تا جای او را بگیرد.
بن سلمان از دانشگاه «ملک سعود» -قدیمی ترین دانشگاه عربستان- مدرک کارشناسی حقوق دارد
شاهزاده سعودی بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه، در چندین مؤسسه ی دولتی مشغول به کار شد، تا آنکه در سال ۲۰۰۹ به عنوان مشاور ویژه ی پدرش منصوب شد. پدر او در آن زمان، فرماندار ریاض بود.
به دنبال مرگ نایف بن عبدالعزیز در سال ۲۰۱۲، پدر بن سلمان به مقام ولیعهدی عربستان سعودی رسید. سه سال بعد، شاه بن عبدالعزیز از دنیا رفت و پدر بن سلمان، در سن ۷۹ سالگی به پادشاهی رسید.
شاهزاده بن سلمان گرچه هنوز به مقام پادشاهی نرسیده اما به طور قطع او است که کشورش را برای پدر ۸۳ ساله اش اداره می کند
شاهزاده سعودی به اعتیادش به کار مشهور است، به طوری که گفته می شود او روزانه ۱۸ ساعت را در دفتر کارش سپری می کند.
اما طبق شنیده ها، او اصلاً آدم انتقاد پذیری نیست.
نشریه ی گاردین به نقل از منبعی در عربستان سعودی بیان کرده: «هر کسی که سعی کرده حتی با ملایمت و سیاستمدارانه نه بگوید عواقب سختی را متحمل شده.»
مقدار دقیق ثروت کل خاندان سعودی مشخص نیست، اما به گفته ی پایگاه خبری انگلیسی زبان خاندان سعودی، احتمالاً این خاندان حدود ۱/۴ تریلیون دلار ثروت دارد
ثروت خاندان سعودی از دهه ها فروش نفت به دست آمده است.
اعضای خاندان سعودی حدود ۱۵ هزار نفر هستند، اما بخش عمده ی ثروت عظیم این خاندان در اختیار ۲ هزار نفر از آن ها قرار دارد.
برای آنکه عظمت ثروت خاندان سعودی را بهتر درک کنید، بهتر است بدانید که ثروت خاندان سلطنتی بریتانیا ۸۸ میلیارد دلار تخمین زده می شود.
شاهزاده سعودی و پدرش، پادشاه عربستان، اغلب اوقات خود را در کاخ های مرمری و اقامتگاه های ییلاقی شهر ریاض سپری می کنند
از چهره های عالیرتبه و مقامات سیاسی خارجی اغلب در کاخ یمامه پذیرایی می شود.
در جریان سفر باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا به عربستان و بازدید او از کاخ پر زرق و برق «عرقه»، خبرنگاران در آنجا، جا دستمال کاغذی هایی با روکش طلا و صندلی هایی از جنس طلا دیده بودند.
طبق شایعات، خاندان سعودی چندین اقامتگاه مجلل در نقاط مختلف دنیا، از جمله سوئیس، لندن، فرانسه و مراکش، دارد.
شاهزاده بن سلمان به ولخرجی هایش مشهور است
ولیعهد سعودی صدها میلیون دلار را صرف خرید ابر کشتی های تفریحی، جت های خصوصی، هلیکوپترها، قصرهای فرانسوی و تابلوهای نقاشی کمیاب کرده است.
طبق شنیده ها، شاهزاده سعودی یک کشتی تفریحی ۵۰۰ میلیون دلاری به نام «سِرین» دارد. استخر و جکوزی در فضای بسته، دو باند هلیکوپتر، آشیانه ی هلیکوپتر، باشگاه ورزشی و سالن سینما، امکانات این کشتی ۱۳۴ متری هستند
۱۵ کابین این کشتی تفریحی، فضای کافی برای خوابیدن ۲۴ مهمان را دارند.
طبق شنیده ها، بن سلمان این کشتی تفریحی را زمانی که برای تعطیلات به جنوب فرانسه رفته بود، در آنجا دیده و خریداری کرده بود.
ولیعهد سعودی در سال ۲۰۱۵، قصری به مبلغ ۳۰۰ میلیون دلار در فرانسه خریداری کرد که در آن زمان لقب گران قیمت ترین خانه ی دنیا را گرفت
تا مدت ها خریدار این خانه ناشناس باقی مانده بود تا آنکه در سال ۲۰۱۷ رسانه ها اعلام کردند شاهزاده سعودی همان کسی بوده که قصر لویی چهاردهم در غرب پاریس را خریداری کرده.
طبق شنیده ها، این قصر که در قرن هفدهم ساخته شده، چندین فواره و سیستم های صوتی، نورپردازی و تهویه ی هوا دارد که همگی با گوشی آیفون قابل کنترل هستند.
این قصر مجلل، یک انبار شراب، سالن سینما و خندق هم دارد. اتاقک درون این خندق دیواره هایی از جنس شیشه دارد و در زیر یک اکواریوم قرار گرفته است.
بن سلمان یکی از تابلوهای نقاشی لئوناردو داوینچی را هم در سال ۲۰۱۷، از حراج کریستی، به مبلغ ۴۵۰ میلیون دلار خریداری کرد
شاهزاده سعودی از طریق تماس تلفنی و به صورت ناشناس، در مزایده ی تابلوی «سالواتور موندی» شرکت کرد.
پیش از برگزاری مزایده، تخمین زده شده بود این تابلو حدود ۱۰۰ میلیون دلار به فروش برسد.
شاهزاده بن سلمان در سال های اخیر بارها به خاطر رسوایی های مختلفی در صدر اخبار قرار گرفته است
عربستان سعودی بارها به دلیل نقض حقوق بشر و قوانین سرکوب گرانه اش، مورد انتقاد قرار گرفته است. یکی از این قوانین که اخبار مربوط به آن اخیراً سر و صدای زیادی به پا کرد، این است که همه ی زنان عربستانی باید یک نگهبان مرد داشته باشند.
چند ماه قبل خبری منتشر شد مبنی بر آنکه دولت عربستان اپلیکیشنی منتشر کرده که به مردان این کشور اجازه می دهد زنان را ردیابی و کنترل کنند. از آنجایی که این اپلیکیشن در اپ استور اپل هم به فروش می رسد، اخبار منتشره، تیم کوک، مدیر عامل شرکت اپل را بر آن داشت که در مورد این اپلیکیشن تحقیق کند.
در پاییز سال ۲۰۱۷ هم در جریان برنامه ای موسوم به عملیات مبارزه با فساد در عربستان سعودی، بیش از ۲۰۰ تن دستگیر شده و تعدادی از آن ها هفته ها در هتل «ریتز کارلتون» ریاض محبوس شدند. طبق شنیده ها، شاهزاده سعودی در پشت پرده ی این ماجرا حضور داشت و حکومت عربستان سعودی در این بازجویی ها از فشار و تهدید و شکنجه های فیزیکی استفاده کرده بود.
علاوه بر این، تعداد اعدام ها در عربستان سعودی در حال افزایش است. بعد از منصوب شدن شاهزاده بن سلمان به مقام ولیعهدی، ظرف ۸ ماه اول، ۱۳۳ نفر اعدام شدند.
در پاییز ۲۰۱۸، بعد از انتشار خبر قتل جمال خاشقجی، خبرنگار عربستانی، در سفارت عربستان در استانبول، شاهزاده سعودی با انتقادات شدید بین المللی مواجه شد
در نوامبر سال ۲۰۱۸، سی آی ای اعلام کرد، نتایج تحقیقات این سازمان از آن حکایت دارد که قتل خاشقجی به دستور شاهزاده سعودی انجام شده بود.
با این حال، عربستان سعودی بارها تأکید کرده شاهزاده بن سلمان هیچگونه نقشی در ماجرای مرگ این خبرنگار عربستانی نداشته است.
دولت عربستان سعودی تا چندین هفته کشته شدن خاشقجی را انکار می کرد و بارها ادعاهای خود را درباره ی سرنوشت این خبرنگار تغییر داد. حکومت سعودی بعدها اعلام کرد که ۱۸ نفر در رابطه با ماجرای کشته شدن خاشقجی دستگیر شدند و در ماه ژانویه ی سال جاری میلادی هم اعلام کرد که دادستان این کشور خواستار اعدام ۵ نفر از مظنونین این ماجرا شده است.
گرچه بسیاری از رهبران دنیا اقدام شاهزاده سعودی در قتل خاشقجی را به طور علنی محکوم کردند، اما ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، اظهار کرده شاید هرگز متوجه نشویم دستور قتل این روزنامه نگار را شاهزاده بن سلمان داده یا نه
بعد از آنکه سازمان سی آی اِی اعلام کرد به این نتیجه رسیده که ولیعهد سعودی دستور قتل خاشقجی را صادر کرده بود، ترامپ حمایت خود از شاهزاده بن سلمان را ابراز کرد.
رئیس جمهور آمریکا بیشتر از دو دهه است که با دربار سعودی روابط نزدیک تجاری دارد. علاوه بر این، طبق شنیده ها، جرد کوشنر، داماد ترامپ، در تلاش بوده روابط نزدیک تری با عربستان سعودی و به ویژه شاهزاده بن سلمان برقرار کند. کوشنر و ولیعهد سعودی دو سالی است که روابط نزدیکی با یکدیگر پیدا کرده اند.
در نشست G20 دسامبر ۲۰۱۸ در آرژانتین، ولادیمیر پوتین برخورد گرمی با شاهزاده سعودی داشت
این برخورد گرم درست بعد از آن بود که رهبران دنیا اقدام عربستان سعودی در به قتل رساندن خاشقجی را محکوم کرده بودند.
عکس دسته جمعی ای که از شرکت کنندگان نشست منتشر شد نشان می داد از قرار معلوم رهبران دیگر دنیا، به شاهزاده سعودی بی اعتنا بودند.
ولیعهد سعودی علاوه بر روابط سیاسی ای که با آمریکا دارد، با شرکت های برتر فناوری در آمریکا هم در رابطه است و از بعضی از مشهورترین این شرکت ها، از جمله گوگل و اپل، بازدید کرده است
در بهار سال ۲۰۱۸، شاهزاده بن سلمان با تیم کوک، مدیر عامل اپل، ساندار پیچای، مدیر عامل گوگل و لری پیج و سرگئی برین، بنیانگذاران گوگل، دیدار کرد.
او در سفر خود، به دیدار جف بزوس، مدیرعامل آمازون هم رفت.
۵ درصد از سهام شرکت Uber (سرویس تاکسی اینترنتی) به صندوق سرمایه گذاری عمومی عربستان تعلق دارد. این صندوق همچنین یکی از بزرگ ترین سرمایه گزاران گروه Vision Fund شرکت SoftBank است که سهام قابل توجهی در شرکت های متعدد دارد.
سلام راستی عربستان به روزه داران فقیر ۵۰۰ ریال روزی میده حالا خودتون با پول ایران حساب کنید
ماهم از خدامون که سردمداران ولخرج باشن ولی به مملکت برسن نه تک خوری کنن
خوشبحال نوه نتیجه هاشون
این کشور هیچوقت هیچی نمیشه. ما۷۰۰۰سال پیش فرهنگ و علم و… داشتیم بعضیها اشتباها میگن ۷۰۰۰سال فرهنگ داریم. هرچی هم برسرمون میاد بخاطر دولتمردان و سیاسیون بیسواد و دروغگو و خائن بوده در۹۹درصد مواقع
بن سلمان خوشگله ها
التزام به اجرای داوس صحرا فقط با ارز¥€$ آنهم ملزوم به اعتبار سنجی مخصوص به رده ۲x